2 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MATEI, 27.000 LEI – Exclusiv: pensie de nabab pentru fostul sef al structurii de securitate a Inaltei Curti. Judecatorul Ionut Matei trece fericit in rezerva, dupa ce Casa de Pensii i-a stabilit un venit de 27.300 lei pe luna. Surprinzator: Matei avea in buzunar decizia de pensionare cu calculul sumei fix cu o luna inainte sa solutioneze dosarul “Ferma Baneasa”, dar s-a cerut la pensie doar dupa ce a rezolvat cazul

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 April 2021 16:24
Vizualizari: 8628

Judecatorul Ionut Matei (foto), seful “Completului negru al ICCJ”, trece in rezerva cu o pensie de nabab. Ionut Matei va primi luna de luna o pensie de 27.300 de lei. Echivalentul a 5.400 de euro.


 

Conform documentelor in posesia carora Lumea Justitiei a intrat, pensia lui Ionut Matei a fost stabilita prin Decizia 225122 emisa in 17 noiembrie 2020 de Casa teritorial/sectoriala de pensii Sector 1. La data obtinerii deciziei, Ionut Matei avea varsta de 49 de ani si 4 luni si o vechime in magistratura de 25 de ani. De asemenea, dosarul de pensionare a fost inregistrat la data de 24 septembrie 2020, iar drepturile privind pensia de 27.300 de lei pe care Ionut Matei o va incasa au fost stabilite incepand cu data de 1 octombrie 2020.

Ionut Matei va iesi la pensie incepand cu 1 iunie 2021.

Surprinzator este ca Ionut Matei avea in buzunar decizia de pensionare cu calculul sumei fix cu o luna inainte sa solutioneze dosarul Ferma Baneasa. Cu toate acestea fostul sef al Structurii de Securitate a Inaltei Curti (vezi facsimil) s-a cerut la pensie pensie doar dupa ce a rezolvat cazul “Ferma Baneasa”, prin decizia dispusa in data de 17 decembrie 2020, si dupa ce a motivat decizia de condamnare cu o intarziere de circa patru luni.

 


Comentarii

# MN date 15 April 2021 16:41 +32

Fara cuvinte. Sa faci atata rau celor care platesc taxe si impozite ca tu sa iti ei o pensie atat de mare...

# Ticu Isari date 15 April 2021 17:11 +27

Domnule George, Sunt scârbit de România, urat de tot. O țara dementa cu oameni dementi. Dementi, de la președinții acestei tari, pana la cel mai de jos funcționar din toate instituțiile. In justiție sunt numai golani și curve, fii și fiice de turnători ai Securității, securiști, și tot felul de scarbe umane. Individul, prezentat de Dvs. are pensie de 27 de mii de lei. Eu, navigator instructor principal zbor, apoi ziarist, membru AZR, SZR, fondator și director de televiziune, SOȚI București, TeleM, etc, cu peste35 de ani de munca in România, doar 1.400 lei!?!? Nu mai scriu despre faptul ca au trecut 4 ani și Nimic nu sa rezolvat . Ma opresc aici, căci îmi fac rău singur. Am scris și lui Iohannis, dar îl doare in balama( apropos, dulap nazist).

# Gica contra sistemului date 15 April 2021 19:46 +22

Multe acte normative din Ro sunt "legiferari pentru diverse clanuri", parlamentari, magistrati etc, intrucat nu răspund nevoii de reglementare în beneficiul unei părți sau al întregii societăți. Asa este și "legea" pensiilor magistratilor intrucat privește o singura categorie profesionala și nu respecta nici principiul contributivitatii. Astfel pana la 80%, din ultimul venit salarial, pensia este suportata din subventie de la stat. Deci o excepție fata de restul cetățenilor care nu are nici o justificare sociala. Ce este mai grav în toată mizeria asta este ca statul se împrumută iar aceste pensii sunt plătite pe seama generațiilor viitoare care vor fi nevoite sa ramburseze împrumuturile, deci aceste pensii nesimțite sunt și imorale. Mai e puțin și statul va intra în default, acolo va duce bătaia asta de joc.

# Ovidiu date 15 April 2021 23:10 +14

Păi este elocvent , acesta este doar un simplu exemplu care ne arată de ce suntem săracă țară bogată , de ce suntem full de datorii , fiindcă sume uriașe se duc pentru plata celor din sisteme și nimeni nu are o strategie și pentru economia romaneasca .....dar ne împrumutăm fără să clipim pt așa ceva . Cică e vital să avem ionuț matei mulți și bine plătiți ca altfel regresăm ca națiune ..... ieșim din normalitatea cu trudă construită,,pas cu pas,, . Ok, macar de s - ar plăti sistemul din cei ,,80 de miliarde,, pe care ni dă sau ni i - a dat U.E. , ....la ...

# maxtor date 15 April 2021 23:43 -55

putina moderatie:sa nu comparati suma cu salarul unui lumpen,al unui sclavete,al unui frizer,de exemplu.domnul in cauza nu si-a petrecut cariera dind cu glet pe tavane,nu-l confundatzi cu femeia de servici de prin Inalta Curte.ori are suficiente bube ca sa-l ingropati de viu pentru alea ori nu va mai faceti de ras!

# Gică contra sistemului date 16 April 2021 10:01 +23

Maxtore te faci ca nu înțelegi. Eu nu am pus in discutie salariul cat a fost magistrat intrucat este în interesul societatii ca magistratii să fie platiti bine, desi la bătaia de joc care o fac la adresa justițiabililor, mulți nu merită aceste salarii.Însă nerespectarea principiului contributivității coroborat cu sursele de finanțare arata clar că "legea" pensiei magistratilor nu răspunde nevoii sociale de reglementare.Asta ca jurist. Ca economist realizez unde va duce risipa de bani împrumutați, dar se pare ca pe tine te doare undeva de problemele țării.Dacă ai si tu legătură cu o astfel de pensie abține-te ca devii penibil. Avem precedent cazul Greciei care este un caz fericit în raport cu ce va păți Ro.Muntenegrenii plâng că le vor lua chinezii din teritoriu pentru 1 mld datorie.Si Greciei i s-au cerut teritorii pentru banii împrumutați. Tu cu ce crezi ca se vor plăti 120 mld de eur ale Ro? Sau după voi Potopul?

# Roiler date 16 April 2021 11:25 +4

CE CONTEAZĂ,STELIAN DJ.DE LA JUSTIȚIE O FII,SĂMÂNȚA ACESTUI NETERMINAT MATEI?PARCĂ SEAMĂMĂ LA MOACĂ.DE ALFEL CA TOȚI.,USERISTII +.OARE OR FII FĂCUȚI ÎN ,EPRUBETĂ?

# maxtor date 19 April 2021 01:48 -19

@Gică contra sistemului-"principiul contributivitatii" e o vrajeala,intra in aceeasi categorie cu gargara ARGUMENTATA IN "Productivitatea pe salariat – marea diversiune colonialistă" de ilie serbanescu,"Cu alte cuvinte, dacă ar fi după productivitatea muncii, salariile în România ar trebui să fie mai mari decât sunt!";contributivitate,salar=abureala pentru mase.mai mult,nici macar dl. ec. nu a inteles care e shmecheria capitalista,ce inseamna pentru capitalist(ala o duce bine!) notiunea de "salar"-atat e de mare perfidia inshelatoriei capitaliste!imprumuturile duc de RAPA!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva