23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MEGA-DOSARUL PADURILOR A AJUNS LA FINAL – Judecatorii ICCJ Dan Enescu, Leontina Serban si Adriana Ispas au constatat prescriptia pentru fostul deputat Ioan Adam, printul Paltin Sturdza si omul de afaceri Andrei Hrebenciuc in dosarul retrocedarilor de paduri. Judecatorii Lorand Ordog si Roxana Adam au primit solutii definitive de achitare si de prescriptie. Doi inculpati au murit inainte de pronuntare. Avocatul Vladimir Ciolacu: “Acest dosar e genul care iti marcheaza viata” (Minutele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

14 November 2023 15:15
Vizualizari: 4477

Celebrul dosar al retrocedarilor de padure a ajuns la final. Judecatorii Dan Andrei Enescu, Leontina Serban si Adriana Ispas de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au pronuntat hotararea definitiva luni, 13 noiembrie 2023.Cei trei magistrati supremi au dat sapte solutii de incetare a procesului penal in baza art. 16 alin. 1 lit. f teza a II-a din Codul de procedura penala: „a intervenit prescriptia”. Alte trei solutii au fost de achitare: una in baza art. 16 alin. 1 lit. b teza I CPP („fapta nu este prevazuta de legea penala”), iar celelalte in temeiul literei c („nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”). Alt inculpat a primit solutie tot in temeiul art. 16 alin. 1 lit. f CPP, dar pe teza a III-a: „a intervenit decesul suspectului ori al inculpatului persoana fizica”.


Iata minuta deciziei nr. 338/2023 din dosarul nr. 2452/1/2021:


„A. In unanimitate:

Admite apelurile declarate de catre apelantii Hrebenciuc Andrei, Sturdza Gabriela Rodica, Bengescu Dan Costin, Sturdza Paltin Gheorghe, Bularca Anca Roxana, Kadas Iosif, Adam Ioan, Ordog Lorand Andras, Iacob Sorin Ion si Matasel Ioan impotriva sentintei penale nr. 13/2/F din data de 22 iulie 2021 a Curtii de Apel Brasov – Sectia Penala, pe care o desfiinteaza in parte si rejudecand cauza:

A.I. Cu majoritate:

In baza baza art. 396 alin. 7 C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I, C.proc.pen. dispune achitarea inculpatului Ordog Lorand Andras pentru infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prevazuta de art.13/2 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin.1 Cod penal si art. 309 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal.

In temeiul art.397 C.proc.pen rap. la art.25 alin.5 C.proc.pen., lasa nesolutionata actiunea civila formulata de Statul Roman prin Ministerul Finantelor.

A.II. In unanimitate:

1. In baza baza art. 396 alin. 8 C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C.proc.pen., dispune incetarea procesului penal fata de inculpatul Adam Ioan cu privire la comiterea infractiunii de cumparare de influenta, prev. de art. 292 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, art. 19 din O.U.G. nr. 43/2002 si cu aplicarea art. 5 Cod penal, ca urmare a implinirii termenului de prescriptie a raspunderii penale.

2. In baza baza art. 396 alin. 8 C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C.proc.pen., dispune incetarea procesului penal fata de inculpatul Ordog Lorand Andras cu privire la comiterea infractiunii de luare de mita, prev. de art.289 Cod penal raportat la art.7 alin.1 lit.b din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cod penal, ca urmare a implinirii termenului de prescriptie a raspunderii penale.

3. In baza baza art. 396 alin. 8 C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C.proc.pen., dispune incetarea procesului penal fata de inculpatul Sturdza Paltin-Gheorghe cu privire la comiterea infractiunii cumparare de influenta, prev. de art.292 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal, ca urmare a implinirii termenului de prescriptie a raspunderii penale.

4. In baza baza art. 396 alin. 6 C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C.proc.pen., dispune incetarea procesului penal fata de inculpatul Bengescu Dan Costin cu privire la comiterea infractiunii de trafic de influenta, prev. art. 291 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal, ca urmare a implinirii termenului de prescriptie a raspunderii penale.

5. In baza baza art. 396 alin. 6 C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C.proc.pen., dispune incetarea procesului penal fata de inculpatul Hrebenciuc Andrei, cu privire la complicitate la infractiunea de trafic de influenta, prev. art. art. 48 C.pen. raportat la art. 291 alin. 1 C.pen. si art. 6 din Legea 78/2000, ca urmare a implinirii termenului de prescriptie a raspunderii penale.

6. In baza baza art. 396 alin. 7 C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. c C.proc.pen., dispune achitarea fata de inculpata Sturdza (fosta Zaharia) Gabriela Rodica cu privire la complicitate la infractiunea de cumparare de influenta, prev. art. 48 C.pen. rap. la art. art. 292 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal.

7. In baza baza art. 396 alin. 7 C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. c C.proc.pen., dispune achitarea fata de inculpata Bularca (fosta Adam) Anca Roxana cu privire la complicitate la infractiunea de cumparare de influenta, prev. art. 48 C.pen. rap. la art. art. 292 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal.

8. In baza baza art. 396 alin. 8 C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C.proc.pen., dispune incetarea procesului penal fata de inculpatul Kadas Iosif cu privire la comiterea infractiunii de cumparare de influenta, prev. art. 292 alin.1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, ca urmare a intervenirii decesului.

9. In baza baza art. 396 alin. 8 C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C.proc.pen., dispune incetarea procesului penal fata de inculpatul Iacob Sorin Ion cu privire la comiterea infractiunii cumparare de influenta, prev. art. 292 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, ca urmare a implinirii termenului de prescriptie a raspunderii penale.

10. In baza baza art. 396 alin. 8 C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C.proc.pen., dispune incetarea procesului penal fata de inculpatul Matasel Ioan cu privire la comiterea infractiunii cumparare de influenta, prev. art. 292 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, ca urmare a implinirii termenului de prescriptie a raspunderii penale.

Inlatura obligarea inculpatelor Sturdza Gabriela Rodica, Bularca Anca Roxana la plata cheltuielilor de judecata stabilite prin sentinta apelata. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei atacate care nu contravin prezentei decizii.

B. Respinge ca nefondate apelurile declarate de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov si apelantele Regia Nationala a Padurilor – Romsilva si Regia Nationala a Padurilor – Romsilva – Directia Silvica Bacau, impotriva aceleiasi sentinte. Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Onorariile partiale cuvenite aparatorilor desemnati din oficiu pentru apelantul-inculpat Sturdza Paltin Gheorghe, Sturdza Gabriela Rodica, Bularca Anca Roxana, Hrebenciuc Andrei, Bengescu Dan Costin, apelantii-intimati inculpati Adam Ioan, Kadas Iosif, Ordog Lorand Andras, Matasel Ioan, Iacob Sorin Ion si intimatul-inculpat Craciunescu Adam, in cuantum de cate 1.300 lei, raman in sarcina statului.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 13 noiembrie 2023”.


Pe scurt, situatia inculpatilor arata in felul urmator:


- judecatorul Lorand Ordog de la Tribunalul Covasna: achitare pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit („fapta nu este prevazuta de legea penala”) si prescriptie pentru luare de mita;

- fostul deputat PSD Ioan Adam (foto 2): prescriptie pentru cumparare de influenta;

- printul Paltin Sturdza (foto 1): prescriptie pentru cumparare de influenta;

- omul de afaceri Dan Costin Bengescu: prescriptie pentru trafic de influenta;

- omul de afaceri Andrei Hrebenciuc: prescriptie pentru trafic de influenta;

- Gabriela Rodica Sturdza (sotia lui Paltin Sturdza): achitare (lipsa de probe) pentru cumparare de influenta;

- judecatoarea Anca Roxana Bularca de la Tribunalul Brasov (fosta sotie a lui Ioan Adam): achitare (lipsa de probe) pentru cumparare de influenta;

- omul de afaceri Iosif Kadas: incetare proces pe motiv de deces (era acuzat de cumparare de influenta; nascut la 7 martie 1953, a murit 7 aprilie 2023, dupa ce ICCJ ramasese in pronuntare);

- omul de afaceri Sorin Ion Iacob: prescriptie pentru cumparare de influenta;

- omul de afaceri Ioan Matasel: prescriptie pentru cumparare de influenta.


Cauza veche de 11 ani: opt ani in instanta, trei in faza de urmarire penala


Reluam istoria spetei: in 2012, Directia Nationala Anticoruptie a deschis cauza in care i-a defilat in catuse atat pe fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc si pe fiul acestuia, Andrei, cat si pe printul Paltin Sturdza si pe judecatorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna. La 20 ianuarie 2015, procurorul Iulian Marius Nica de la DNA Brasov a trimis in judecata dosarul nr. 63/P/2012, rechizitoriul fiind confirmat de catre procurorul Gheorghe Popovici, seful de atunci al Sectiei I de la DNA Central (vezi facsimil). 

In 9 mai 2018, prin sentinta nr. 286/2018 din dosarul nr. 278/1/2015, judecatoarele ICCJ Lavinia Valeria Lefterache, Luciana Mera si Lucia Rog au pronuntat atat achitari, cat si condamnari (intre 2 si 3 ani de inchisoare, cele mai multe cu executare).

La 11 noiembrie 2019, prin decizia nr. 257/2019 din dosarul nr. 2862/1/2018, magistratii supremi Daniel Gradinaru, Oana Burnel, Constantin Epure, Andrei Claudiu Rus si Ionut Mihai Matei au dispus rejudecarea cauzei, trimitand-o la Curtea de Apel Brasov (pe motiv ca sentinta fusese pronuntata de catre un complet nespecializat in solutionarea cauzelor de coruptie – a se vedea Decizia CCR nr. 417/2019).

In 22 iulie 2021, prin sentinta nr. 132/2021 din dosarul nr. 2862/1/2018, judecatorul Marius Gabriel Lita de la CA Brasov a pronuntat solutia in al doilea ciclu procesual, dispunand achitari si condamnari comparabile cu cele date de catre completul Lefterache-Mera-Rog. Singura diferenta notabila a fost cea a judecatorului Lorand Ordog, a carui pedeapsa a fost majorata de la 3 la 6 ani de inchisoare.

Iar acum, Inalta Curte s-a pronuntat in apelul declarat de catre inculpati fata de sentinta Curtii de Apel Brasov. Atentie: nu toti inculpatii au formulat apel. De exemplu, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc si-a retras aceasta cale de atac in 2021, pedeapsa initiala – de doi ani de inchisoare cu executare – ramanandu-i definitiva si fiindu-i contopita cu cea primita in dosarul Giga TV (click aici pentru a citi).

 

Avocatul Vladimir Ciolacu: "Am trecut cu totii de la agonie la extaz si iarasi la agonie si iarasi la extaz"

 

In alta ordine de idei, mentionam ca avocatul Vladimir Ciolacu (foto 3) i-a aparat atat pe ex-deputatul Ioan Adam (care a primit prescriptie dupa o condamnare initiala de 2 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta), cat si pe judecatoarea Roxana Bularca (fosta sotie a lui Adam) – achitata definitiv, dupa ce initial a fost condamnata la 2 ani de inchisoare cu suspendare. Ioan Adam a fost aparat nu doar de Vladimir Ciolacu, ci si de catre propriul fiu, avocatul Nicolaie Adam, care a preluat greul apararii in dosar. De asemenea, judecatoarea Bularca a fost asistata de catre avocatul Marian Nazat.

La randul lui, printul Paltin Sturdza a fost reprezentat de catre avocatul Ionel Arama.

Contactat de Lumea Justitiei, maestrul Vladimir Ciolacu a declarat:

„Acest dosar e genul de situatie care iti marcheaza viata. Atat profesionala, cat si personala. Ajungi sa te identifici cu drama oamenilor pe care ii aperi. Am crezut intotdeauna ca domnul Adam si doamna Bularca sunt inocenti. In timpul acesta, au decedat doi inculpati din dosar, oamenii au imbatranit si au venit afectiunile inerente varstei. Evident ca au imbatranit si avocatii – am trecut cu totii de la agonie la extaz si iarasi la agonie si iarasi la extaz. Nu clientii trebuie sa le multumeasca avocatilor, ci cred ca intr-un astfel de dosar avocatii trebuie sa le multumeasca oamenilor pe care au avut onoarea sa ii apere. Sa le multumim pentru ca ne-au suportat cu toate ipotezele juridice pe care le-am emis nopti si zile de-a randul! Sa le multumim pentru ca nu si-au pierdut increderea in noi! Ce mi-as dori? Un singur lucru: sa dau timpul inapoi si sa pot face ceva astfel incat acesti oameni, cu totii, sa nu fi trecut printr-un astfel de calvar”.


Dosarul mai are un mort


In afara de Iosif Kadas, alt inculpat a murit inainte de a apuca sa auda solutia instantei. Ba chiar inainte de sentinta din primul ciclu procesual. Este vorba despre omul de afaceri Janica Poenaru (fost director general al Autoritatii Aeronautice Civile Romane), decedat la 8 decembrie 2016.


* Cititi aici minuta sentintei ICCJ din primul ciclu procesual (completul Lefterache-Mera-Rog)

* Cititi aici minuta ICCJ privind rejudecarea

* Cititi aici minuta sentintei CA Brasov din al doilea ciclu procesual

Comentarii

# Io date 14 November 2023 15:42 -252

Bun.Si cu padurile cum ramane? Sunt zeci de ha retrocedate ilegal, exista recunoastere a vinovatiei...

# Ionel Aramă date 14 November 2023 15:50 +265

Mulțumesc domnului avocat Vladimir Ciolacu pentru că a amintit de prezența mea în acest dosar ffff greu. Am avut sarcina de a asista/ reprezenta în calitate de avocat pe doamna Sturdza, pe domnul Sturdza și pe domnul Ordog. Este o greșeală să o alăturați pe doamna grefier lângă judecătorul Curtii de la Brașov, acestuia revenindu-i exclusiv sarcina condamnării inculpaților.

# Ionel Aramă date 14 November 2023 16:00 0

Erata: a judecării inculpaților

# dulapul securelii, pelticiunii și pierzaniei nationale date 14 November 2023 16:20 +44

TRAIASCA SUPREMATIA SI SUVERANITATEA CONSTITUTIEI ROMANIEI si DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE si ICCJ! TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI APARATORI AI SUVERANITĂȚII CONSTITUTIEI ROMANIEI si DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE si ICCJ! TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI, PROFESIONISTI si NESUPUSI INTERESELOR STRAINE Si NEOSECURELII, HASTAGISMULUI, SOROSISMULUI, CUCUVELISMULUI, LULUTZISMULUI, TFLIsmului, PROGRESISMULUI și altor INTERESE OBSCURE! JOS LABELE DE PE PENSIILE si DREPTURILE MAGISTRAȚILOR ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI GARANTIA INDEPENDENTEI JUSTITIEI! aista-i o opinie TRAIASCA DREPTUL si PRINCIPIILE LUI SECULARE APLICATE DE PROFESIONISTI !

# F elicitari d-lui. Judecător Lita date 14 November 2023 18:24 -777

Sange'n caracter. B A R B A T ,nu ispăși,leontine și eneasca..

# Mihai Apostolescu date 14 November 2023 19:36 +408

@ F elicitari d-lui. Judecător Lita ești prost rău. Ești de la Curtea brasov sau de la dna ? Mars la cotet

# Mester A. date 15 November 2023 07:39 +263

Nu e bine sa legi cu Liță ca nu ține legătură. Asa zicea un mester bătrân.

# santinela date 15 November 2023 07:41 +40

Ete de asta au romanii un asa mare "respect" pentru magistrati si sistemul judiciar. Iti vine greata instant numai cand intri intr-o sala po******ta cu de-alde astia ! Pute a robe manjite,a obraze groase ca talpa ,a interese murdare si mai a ce vreti dvs.

# mentalitaea romanilor este reflectata si aici : date 15 November 2023 07:53 -308

slugi umile care vor sa munceasca mai mult sa acopere furturile lui Ionut Adam @ Co, sau de cofaptuitori, cel putin intr-o rezolutie infractionala unica : furtul a orice, de oriunde, de a oricine. Poate fi si mai rau, un sclav hot .

# exemplul perfect date 15 November 2023 07:55 -8

ca PSD poate colabora, intru hotie, cu UDMR, sau cand vine vorba de hotie, UDMR = PSD . Cum ziecea Ionut : avem valoare, avem doctorate, avem expertiza, ...

# o opinie date 15 November 2023 08:36 -195

@ IO , PE CINE INTERESEAZA PADURILE? Sunteti materialist Domnule. Primeaza "ideea" de pescriptie! O data si o data trebuia luat "taurul de coarne" si spalata imaginea "mostenitorului" proprietar (REAL sau NU - fara importanta- deopotriva ,asa in scopul necrearii vreunei "discrepante" senzoriale ,de perceptie.Totul in scopul nevoii de "spalare" si "oficializare" in special ,a celor ce pot ignora realitatea istorica dovedita.

# #euiesinstrada Eu sunt haiducul Marius date 15 November 2023 09:12 -343

CINE RASPUNDE PENTRU INTERVENIREA PRESCRIPTIEI? Noi...mereu? Rusine sa fie,magistratilor! Prescriptia intervine cand cineva nu isi face treaba la timp! Cine nu si-a facut-o? CINE? #euiesinstrada Eu sunt haiducul Marius

# Haiduku date 15 November 2023 10:27 +252

Haiducul Marius...ieși, ieși...măcar asa te faci de ras pana la capăt

# Omu' cu psihologia date 15 November 2023 10:33 +216

@mentalitatea romanilor este reflectata și aici Urla frustrarea în voi. Fericirea e complicata. Nu mai găsiți fericirea decât prin a face rău altora. Ce ar zice Freud și Jung despre voi? Inspirați mila.

# Ba e simla, omule cu psio'logia date 15 November 2023 13:02 -94

de complicat, ti-o complici doar tu !

# Io date 15 November 2023 13:32 -134

@O opinie: E " prescriptie"si nu "achitare". Sunt retrocedari dubioase, fara acte de proprietate, fara macar niste dovezi indirecte care ar duce la aparenta de proprietate.Sunt dosare in baza Legii 10/2001 inca in instanta.Un ex.: se doreste retrocedarea in natura a unor terenuri, cu suprafete mult mai mari decat actul unui tert, dovedind ca proprietar era un tert, instanta doar sa isi imagineze ca acela ar fi fost vandut reclamantului!

# mai bine le dadeati o amnistie date 15 November 2023 14:36 +30

si capatati si capital electoral ... scriu si eu . Cum ? Nu mergea ca va faceati de rahatu' europei? Pai, cand vine vorba de Ionut Adam, Bogdan Olteanu, Lenuta Udrea, o Baseasca, ... numai de rahat va puteti face cu asemenea hotarari, si pe asemenea infractiuni, vorba cuiva de pe CONTRIBUTOR se vede si de pe luna ... BRAVA la DOMNUL MAGISTRAT LITA. Se vede ca nu a terminat facultatea la Brasov, sub Roxana Adam, Ionut Adam, Adrian RUSUADAM & CoADAM

# KOMUNIKAT de presa date 15 November 2023 14:39 -253

Facultatea de drept "ADAM & Fami(g)lia", din Bv, comunica ca nu a dat diploma magistartului LITA . Am scris !

# Pupaciosilor date 15 November 2023 17:57 +417

cel mai pupați pe lita....slab pregătit, răutăcios, pervers. Se crede cocoselul curtii intenționat cu c mic și l mic. Rade ICCJul de voi frustraților.

# o opinie date 16 November 2023 09:42 -7

Stimate @ IO ,am fost implicat direct intr-o asemenea manarie facuta de catre indivizi din cadrul "organelor" in interesul lor.Datorita faptului ca familia mea a obtinut legal retrocedarea de la ADS si detinea legal teren cu investitii(mostenire de familie inclusiv investitiile). Un reprezentatant din teritoriu al "autoritatii" a dorit sa puna mana se pe ce este in jurul proprietatii mele aflat in domeniul public al statului roman- 150 ha de teren cu investitii). Initial a dorit scoaterea mea din mostenire. A si reusit in parte, mi-a luat casa si partea esentiala a mostenirii mele. Si-a "tras" aproximativ 200 de ha de teren din care vreo 30 ha de la veteranii de razboi. Amenintarile au fost la ordinea zilei efectiv terorizand cetatenii. A fost creat haosul in aplicarea legii 18 si 1 SI NORMAL 10. Cei indrituiti (parchetul si politia) nu au facut nimic pt aflarea adevarului si restabilirea legalitatii. Inclusiv judecatori (care "au hotarat"" au si “consiliat” pt mici atentii colegiale.

# o opinie date 16 November 2023 09:48 -19

Stimate IO. p2 In scopul fabricarii de documente care ar fii justificat actiunea “lor”, au facut disparute hartile cadastrale (reprezentatnti OCPI). Au “RECONSTITUIT) hartile cadastrale si “le-au oficializat”. Va vine sa credeti? E purul adevar si se dovedeste cu hartile vechi “ramase” la oameni cat si cu documente vechi emise de cf din perioada de pana in 1997. Oamenii legii nu au facut diferenta dintre documente(vechime si culoare si cu atat mai putin continut). Parchetul si-a declinat competenta intre “competente” si au trecut astfel 18 ani de zile (21 de ani de la fapte). Judecatorii, au “judecat” in comformitate cu “propria constiinta?”– aici sunt multe de spus si documentat cu probe , deoarece parte din manarii au fost"sesizate" la CEDO. In tara nu s-a facut nimic. Ulterior a fost deschis un dosar penal in care probele au fost “competent analizate”.A platit Acarul Paun.

# o opinie date 16 November 2023 09:53 -22

@IO p3 -Impotriva autorilor “morali” si a celor faptici NU A FOST LUATA NICI O MASURA. Dupa inca 5-6 ani ,in civil, partii adverse le-au fost anulate Titlurile de proprietate emise in fals unor persone neindreptatite cat si contractele de vanzare cumparare. Terenul respectiv nu a fost scos niciodata din domeniul public al statului. Terenul a” disparut din evidentele” intre doua institutii care administreaza terenul public . Deci nimeni din onor statul nu a mai gasit de cuviinta sa anuleze CF-urile RAMASE dupa DECIZIILE (penala si civila) dupa desfintarea titlurilor , contractelor de vanzare cumparare. Statul “permite” in continuare si ia impozit pe proprietatea sa neiesita din domeniul public. Penalul nu mi-a adus proprietatea inapoi ci doar terenul nu si casa INCA(urmare a cadastrului modificat). Au urmat alti ani 6(in civil) pt teren.

# o opinie date 16 November 2023 10:06 -32

@ IO continuare .Stimate Domn, invederati faptul ca este vorba de “prescriptie” nu de “achitare”. Care este diferenta reala , palpabila , practica ? NU VEDETI CA LA PRESCRIEREA FAPTEI PENALE , SE RAMANE CU "VENITUL ILICIT” care astfel devine licit. Iar ONOR STATUL PREJUDICIAT ISI PROPUNE SA-SI IMPOZITEZE PREJUDICIUL DE LA PERSOANELE BENEFICIARE”? Asemenea intamplari reale oripileaza si dau senzatia de “fabulatii”? -dar sunt REALE. In spatial public au fost diseminate si “actiuni” in care adevarul este trunchiat sau nereal fiind invaluit in fumuriile documente contrafacute profesionist. NU SE CREAZA VOITA “CONFUZIE” pt “ AMORTIREA si ACCEPTUL?” "restrictivitatii legii" vis a vis de dreptate, legalitate, pt SPALAREA A ORGOLIILOR “faptasilor” si BENEFICIARILOR de drept , deopotriva ? Doar astfel se inoculeaza derizoriul si SUSPICIUNEA DE NELEGAL ASUPRA DREPTURILOR REALE ALE REALILOR PROPRIETARI DE DREPT.

# o opinie date 17 November 2023 08:43 0

Ca "lucraturile" se stiu. Asa pt "orgoliul" colegilor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva