21 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MIMUL TUDOREL – Ministrul Justitiei se face ca lupta pentru blocarea numirii Laurei Kovesi la Parchetul European. Toader le-a scris omologilor sai din UE despre ancheta ilegala a DNA privind OUG 13 si a acuzat timid ca protocolul cu SRI semnat de Kovesi aminteste de perioada comunista si de implicarea Securitatii in Justitie. Toader nu a scos un cuvant despre miile de oameni distrusi de DNA-ul lui Kovesi, despre achitarile crunte incasate de DNA sau despre ordinele de decapare date de Kovesi

Scris de: Bogdan GALCA

13 februarie 2019 12:06
Vizualizari: 3178

Ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto stanga) mimeaza lupta pentru blocarea numirii fostei sefe DNA Laura Kovesi (foto dreapta) la conducerea Parchetului European. Am tras aceasta concluzie vazand scrisoarea pe care Tudorel Toader a trimis-o marti seara, 12 februarie 2019, ministrilor de Justitie din Uniunea Europeana. O scrisoare care se dorea a fi o informare despre motivele care ar trebui sa conduca la refuzul plasarii lui Kovesi la conducerea Parchetului European, dar care a fost scrisa in opinia noastra intr-un amatorism total.

Astfel, Tudorel Toader le prezinta omologilor sai din UE modul in care a fost revocata Laura Kovesi de la sefia DNA, cu ajutorul CCR, in contextul in care presedintele Iohannis se opunea acestei masuri. De asemenea, Toader informeaza ministrii de Justitie din UE despre ancheta abuziva a DNA privind adoptarea OUG 13 si ca Laura Kovesi a semnat un protocol cu SRI, protocol declarat neconstitutional, care amintea despre perioada comunista si despre implicarea Securitatii in actul de justitie. Asta este tot.

Niciun cuvant despre nenorocirile comise de DNA sub Kovesi

Ministrul Tudorel Toader nu spune insa niciun cuvant despre miile de destine distruse de DNA-ul Laurei Kovesi, asa cum nu spune niciun cuvant despre achitarile crunte incasate de DNA sub Laura Kovesi, achitari care au ajuns la o rata uriasa si care au fost dispuse inclusiv in dosare in care rechizitoriul fusese confirmat de insasi Laura Kovesi.

Totodata, ministrul Justitiei nu spune nimic nici despre alte aspecte grave din activitatea lui Kovesi, cum ar fi spre exemplu ordinele pe care aceasta le dadea pentru decaparea fostului premier Sorin Grindeanu, asa cum s-a putut auzi din inregistrarea discutiei unei sedinte DNA, inregistrare care ar putea confirma implicarea clara a lui Kovesi in dosare.

In ceea ce priveste protocolul cu SRI semnat de Kovesi, Tudorel Toader a omis sa precizeze aspecte extrem de grave, precum faptul ca prin acest act parchetele au fost practic puse sub controlul Serviciului Roman de Informatii, ofiterii SRI primind dreptul ilegal de a se implica in anchetele penale.

Nu in ultimul rand, Tudorel Toader nu aminteste nimic despre prezenta lui Kovesi la fel de fel de agape alaturi de sefi ai SRI si ai celorlalte servicii secrete, ori despre chefurile cu “inculpatul” Sebastian Ghita la care aceasta ar fi luat parte, informatie pe care fosta sefa DNA nu a dezmintit-o

Iata scrisoarea trimisa de Tudorel Toader ministrilor UE:

Stimate domnule ministru,

In contextul discutiilor privind existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministrul Justitiei, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte, in principal si in subsidiar, un conflict de constitutionalitate dintre Guvernul Romaniei si Presedintele Romaniei, generata de refuzul Presedintelui Romaniei de a pune in aplicare cererea de concediere a Procurorului sef al Departamentului National Anticoruptie, va rog sa imi permiteti sa prezint mai jos cateva aspecte incluse in Decizia Curtii Constitutionale nr. 358/30 mai 2018, publicata in Jurnalul Oficial nr. 473 din 7 iunie 2018.

Prin Decizia nr. 358/2018, Curtea Constitutionala a luat act de existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministrul Justitiei si Presedintele Romaniei, generat de refuzul Presedintelui Romaniei de a pune in practica propunerea de concediere a sefului Procuror al Directiei Nationale Anticoruptie. De asemenea, Curtea a decis ca Presedintele Romaniei sa emita decretul privind demiterea procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

In considerente, Curtea a recunoscut, printre alte aspecte, faptul ca 'daca in cazul numirii in functie de conducere, ministrul justitiei are o larga marja de apreciere, in timp ce Presedintele Romaniei are o marja limitata, in cazul de revocare, ministrul de justitie are o marja minima de apreciere, intrucat limitele impuse de lege sunt extrem de stricte si, in aceste conditii, Presedintele Romaniei nu poate decat sa se opuna dreptului sau de a verifica legalitatea propunerii , si poate refuza aceasta numai daca propunerea nu este conforma cu legea, caz in care procedura va inceta. Desigur, niciun text constitutional nu se opune existentei consultarilor intre cele doua autoritati publice in conformitate cu articolul 1 alineatul (5) si articolul 80 alineatul (2) al doilea paragraf din Constitutie, dar avand in vedere ca intreaga procedura se desfasoara in timp ce puterea discretionara / marja de apreciere a ministrului justitiei – ministrul care joaca un rol central in procedura – este minim, puterea discretionara a presedintelui nu poate fi recunoscuta in nici un fel. Prin urmare, Presedintele Romaniei are o singura competenta legata de aceasta procedura, limitata la verificarea conditiilor de legalitate a procedurii'.

Mai mult, Curtea a recunoscut de asemenea ca Presedintele Romaniei nu isi poate exercita puterile legale intr-un sens care ar afecta textul constitutional. De aceea, competenta sa este de a controla legalitatea masurii, si anume propunerea de revocare, deoarece nu poate invoca aspecte legate de oportunitatea propunerii sau nu poate efectua o evaluare a activitatii procurorului sef / procurorului general, dupa cum este cazul. Prin urmare, puterea de decizie a presedintelui Romaniei se limiteaza la conditiile de legalitate ale propunerii de revocare depuse.

Mentionam ca inainte, prin Decizia nr. 68/2017, Curtea Constitutionala a declarat ca exista un conflict juridic de natura constitutionala care exista intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si Guvernul Romaniei, generat de actiunea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie sa isi asume competenta de a verifica legalitatea si oportunitatea unui act normativ, respectiv al Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 13/2017, in timp ce incalca competentele constitutionale ale Guvernului si ale Parlamentului, prevazute la art. 115, par. (4) si (5) din Constitutie, respectiv ale Curtii Constitutionale, prevazute la art. 146, litera d din Constitutie.

In acest context, Curtea a recunoscut ca prin conduita sa, Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie a actionat ultra vires si a preluat o competenta pe care nu o are – controlul modului de adoptare a unui act normativ, sub aspectul legalitatii si oportunitatii acestuia, care au afectat buna functionare a unei autoritati.

Mai mult decat atat, in ceea ce priveste Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, comportamentul compatibil cu Constitutia apare (…), si anume exercitarea competentelor stabilite prin lege in conformitate cu dispozitiile constitutionale privind separarea puterilor de stat si, prin urmare, abtinerea de la orice actiune care ar putea avea drept efect subrogarea in competentele unei alte institutii publice. Prin urmare, Ministerul Public nu are competenta de a desfasura activitati de urmarire penala in ceea ce priveste legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.

In ultimele saptamani, a avut loc o discutie importanta pe plan international despre o serie de protocoale semnate intre serviciul de informatii al Romaniei, SRI si diverse institutii din sistemul justitiei. Dezvaluirea acestor protocoale anterioare secretului l-a facut pe prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, sa declare:

'Climatul necesar reformei s-a deteriorat datorita protocoalelor secrete dintre procuratura si serviciile de informatii. Solicit autoritatilor romane sa efectueze investigatii complete si impartiale cu privire la aceasta problema. Romanii merita o ordine de aplicare a legii cu toate autoritatile supravegheate in mod corespunzator si o independenta judiciara deplina'.

Protocoalele, de cand au fost declarate neconstitutionale, aduc aminte de amestecul politicului, de Securitate si de aplicarea legilor atat de cunoscuta in tara noastra in perioada regimului comunist. Printre semnatarii acestor pacte secrete si antidemocratice a fost Laura Codruta Kovesi”.

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Controller date 13 februarie 2019 15:24 0

Coreeect! Asta am opservat și Io* pis-de-dimineață când am cetit urdoarea epistolară a lui 2Dorel. Prima impresie a fost de ciorbă lălâie cu iz de „non-combat”. Adicătelea în loc de o scrisoare tranșantă, cu aspect de katana Hattori Hanzo, redactată cu elocvență, în cuvinte convingătoare și fraze edificatoare, exhaustive, bazată pe elemente , fapte și argumente fără putință de tăgadă, moșulică a preferat să „bifeze” activitatea printr-o mediocră și neinteligibilă lamentație pe marginea a nu știu ce piszda mă-sii de conflict existențial, emoțional, afectiv (nici Io* n-am înțeles prea bine ce draaqu a vrut să zică 2Dorel). Așadar, avem în față un exemplu tipic de non-combat ascuns fără dibăcie îndărătul unei verbozități hipergrafice fără nici un fel de conotație analitică asupra a ceea ce trebuia de subliniat: faptul că Rröemenika a fost nazificată treptat, ajungând un „model” european de Kolonie Penitenciară și Experimentală.

# DODI date 13 februarie 2019 17:44 0

Oricât ar încerca dorel să facă pe Făt-Frumos nu-i iese și pace. Cu viteza lui în reacții ar trebui la UE să ia decizia numirii procurorului general peste vreo 5 ani. Atunci ar ajunge și dorel cu o hârtie A4 completă cu toate ”realizările” slujirii. În fapt el a realizat că celor din UE le trebui un dobitoc, precum al nostru ciolanis, care să nu gândească ci doar să răsundă la comenzi. Ceea ce va fi evident. La fel cum evidentă va fi și debarcarea proastei atunci și bagajul ei de cunoștințe profesionale va da primele rateuri. Adincă destul de repede.

# Edelweiss - Ivory Tower Controller date 13 februarie 2019 15:28 +2

Asta trebuia de spus, trebuia de menționat cu nume, prenume și cin fiecare încarcerat fără de vină și fiecare suflet care s-a prăpădit în Konzentrationslagerele Reichului Wallach. Fiecare act odios întocmit între Gestapo şi RSHA. Fiecare caz în care s-au distrus destine, s-au nenorocit vieți, s-au spulberat familii și cariere și fiecare caz când s-au comis CRIME cu sânge rece. În loc de un RECHIZITORIU TĂIOS avem în fața ochilor un „laudatio” de tip miserupist. Scrisoarea lui 2Dorel trebuia să cuprindă toate cazurile circumscrise celebrului quote al pastorului Niemöller. https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/02/martin-niemoller-quote.html

# Tache date 13 februarie 2019 15:29 +4

Pana acum il ridicati in slavi. M-ati dezgustat. Trebuie sa faca doar ce va pica voua bine? Eu de exemplu, cred ca a fost cel mai bun si competent ministru.

# Statu-Palma-Barba-Cot date 13 februarie 2019 16:14 +3

Lujule,nu va mai luați bre fara motiv serios de nenea Toderica,pen'ca orice-ați spune,el ,de unu' singur ,a lovit cel mai tare-n mecla statu'paralel și mafiot.Face si el ce poate!Toți au pretenție de la el sa dea ogeuri, când ,de fapt ,alianța putea sa legifereze rapid când aveau majoritate confortabila-n Parlament și când ,încă din primele sale zile de ocupatiune a tamburetului prezidential,viețuitoarea de după gardurile Cotrocenilor dădea semne clare de lipsa de discernământ. Acușica bolile s-au agravat,ăla de dincolo de gardul Cotrocenilor e și mai bolnav,ăstia de la putere,de dincoace de gard sunt cam lesinati ,din ce în ce mai cufuriti si-așteaptă sa facă nea Toderica ce trebuia sa facă ei,adecatelea sa dea legi care a șteargă pe jos cu mitocanu'și cu slugile lui cu și fără grade.Acilea nu sunt sigur daca gradații sunt slugile vile-giaturistului sau el e sluga gradatilor.Din aceasta dilema nu puteți ieși decât după urmatoru' mandat,cel de arestuirea trădătorului.Am zis!

# gelu date 13 februarie 2019 16:18 +4

Luju ce n-a facut Tudorica cu frica de Kodruta faceti voi. Intocmiti urgent un material cu toate abuzurile comise de Faraoanca si trimiteti-l tuturor agentiilor internationale de presa, guvernelor UE, PE, CEDO, Comisia de la Venetia...... Precum si ambasadorilor acreditati la Bucuresti.

# Daca nu il indeparteaza si pe agariciul de Lazar e degeaba! date 13 februarie 2019 16:31 0

Coldea, Covesi, Tarcea, Puie Monta,Stanciu, Maior, Oprea, Basescu, Udrea ,Videanu trebuie doborati cu pietre iar Retardis scupait intre ochi , :eek:

# unul din lumea cea mare date 13 februarie 2019 18:27 0

ptr Daca nu il indeparteaza si pe agariciul de Lazar e degeaba!//,,Retardis scupait intre ochi,, DAR...TOT CU PIETRE!

# Edelweiss - Ivory Tower Watcher date 13 februarie 2019 18:54 +1

Mey, azi pe la amiază era un editorial al Ioanei Buduca pe Cotidianul. Nici n-am apucat bine că comentex ceva trebușoare pe acolo, că a și dispărut din ediția online. De ce oare? (n-am idee). Dar, este interesant de văzut cum un gazetar cu talent, har și curaj, alcătuiește acea sabie Hattori Hanzo care trebuia repezită înspre derbedeii de la Briusel. Îmi permit fără acordul autoarei, să postez citatul integral. Titlu: „În timpul domniei Kovesi” text: „1) În cei zece ani ai domniei Kovesi, contribuabilul a fost mai jecmănit ca în regimul premierului Năstase, iar privatul mai jecmănit ca niciodată. / 2) În cei zece ani ai domniei Kovesi, nici o corporație străină nu a fost deranjată pe măsura corupției de la acest nivel. / 3) În cei zece ani ai domniei Kovesi, Justiția noastră a fost, în fapt, colonizată e interese străine. / 4) În cei zece ani ai domniei Kovesi, Justiția noastră a fost, de asemenea, privatizată de un grup infracțional organizat. /

# Edelweiss - Ivory Tower Watcher date 13 februarie 2019 18:55 0

5) În cei zece ani ai domniei Kovesi, SRI a trădat interesul național pentru interese private din interiorul serviciului. / 6) În cei zece ani ai domniei Kovesi, statul român a fost parazitat de un stat în stat de natură mafiotă. / 7) În cei zece ani ai domniei Kovesi, cel mai puternic vector politic a fost Justiția. / 8) În cei zece ani ai domniei Kovesi, gradul de competență al procurorilor de nivel înalt a scăzut dramatic. / 9) În cei zece ani ai domniei Kovesi, frica s-a generalizat în tot sistemul judiciar. / 10) În cei zece ani ai domniei Kovesi, a fost experimentat (cu succes) un modus operandi care poate să pună între paranteze drepturile omului. / 11) În cei zece ani ai domniei Kovesi, toată performanța PG și DNA a fost doar una de imagine. / 12) În cei zece ani ai domniei Kovesi, România a dat lumii de mâine un model de dictatură soft. /

# Edelweiss - Ivory Tower Watcher date 13 februarie 2019 18:58 0

13) În cei zece ani ai domniei sale, Kovesi nu a făcut decât un abuz anticonstituțional major: adăugarea la lege prin intermediul unor protocoale secrete. / 14) Cei zece ani ai domniei Kovesi au fost, de fapt, zece ani de domnie FBI-SRI, iar restul a ceea ce a fost ocultat în vremea acestei domnii nu avea cum să servească României, dar are cum să fie de folos entității globale pe care Jaques Attali o numește „Imperiul”. Este logica din legea Patriot Act, în baza căreia a fost coborâtă starea de necesitate în SUA, neridicată nici în ziua de azi.” /// post-script personal: Tudorel, IA LECȚII de la copchila asta cam cum trebuia să arate epistola adresată golanilor comunitari! // link pentru conformitate: https://www.cotidianul.ro/in-timpul-domniei-kovesi/

# Florins date 13 februarie 2019 21:00 -1

..." IA LECȚII de la copchila asta cam cum trebuia să arate epistola adresată golanilor comunitari" Eroare: 'Copchila asta' este ditamai batranelul, un pensionar activ racolat de Cotidianul si care, inainte de '89, traducea politica PCR in presa comunista!

# Edelweiss - vă-muitor de trolli date 13 februarie 2019 23:02 +1

Auzi, P(a)ulică, vezi că faci o greșeală uriașă: aceea de a-mi întina onoarea de Rarinc paradit, prin tupeul nesimțit de a te agăța de un comentariu de-al meu și de a îndrăzni să afirmi un enunț-răspuns fără să ridici două dește cerând aprobarea de a comenta în parohia mea! Fraiere, dincolo pe cotidianul, la un comm cu conținut larg, vine un kretin de frate de-al tău să-mi replice că „Nacht un Nebel” nu e doctrină şi e o acţiune. Prin asta încercând să devieze atenţia de la conţinutul comentariului. Tu, neghiob cu talangă transhumantă, vii și aplici aceeași tactică, încercând să vinzi castraveți la grădinar și să deviezi atenția de la firul roșu al comentariului la o eventuală stare de himenoplastie a autoarei articolului. Puiuțule, nu vrei tu să mergi să te adapi de la izvorul înțelepciunii ioanei ene-dogioiu. Știi cine este dogioiu? O tipă despre care maestrul Cristoiu a afirmat că este „prima mulgătoare fruntașă a presei românești” /// Jet, mititelule!

# Florins date 14 februarie 2019 22:23 0

Ma asteptam sa recunosti ca ai confundat un barbat(Ioan Buduca) cu o femeie(Ioana Buduca); cand colo, un delirium tremens! Nu ai toate tiglele pe casa(explicabil, recunoscand ca esti un 'Rarinc paradit') si, cu siguranta, lipsesc cei sapte ani de acasa! Sanatate maxima!

# Io* date 14 februarie 2019 23:20 0

N-am mai stat să-ți explic ce este acela un „argumentum ad hominem”, că trebi dintr-astea infantile, de deviere a atenție de la conținutul unui mesaj către persoana comunicatorului, le explicitam guguștiucilor amu vreo 10 ani, când îmi creștea mie putza în forumistica online. Întrucât tocmai ce ai recidivat în „argumentum ad hominem”, îți doresc un sincer, fierbinte și tovărășesc îndemn: „Salut, caută lacrima!” (Hi, seek tear!)

# Pintea date 13 februarie 2019 23:34 +3

Candidatura lui Kovesi nu are legatura cu guvernul, numirea procurorului european este strict politica! Asa ca ministrul justitiei nu prea are ce sa faca, hartiile sale nu le va citi nimeni! Acolo conteaza banii lui Soros si jocurile care se fac!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2019 – Iar s-a sucit generalul din DNA. Bye, bye, Klemm!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva