14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE - Procurorul Catalin Ceort a fost pus de Predoiu in functia de director al INEC, dupa zile intregi in care ministrul a negat numirea! Actul sfideaza Legea 156/2011

Scris de: V. RASCANU - R. SAVALIUC | pdf | print

7 November 2011 22:06
Vizualizari: 11457

Ministerul Justitiei a anuntat, luni, ca procurorul Catalin Ceort a fost numit in functia de director al Institutului National pentru Expertize Criminalistice, dupa zile intregi in care ministrul Catalin Predoiu a negat ca l-ar fi numit pe Ceort in aceasta functie. Deja pe usa acestuia de la etajul 1 al INM, sub placuta de director a aparut o alta mai mica cu numele sau (foto). Lumeajustitiei.ro a atras atentia, de la sfarsitul lunii octombrie, ca numirea lui Ceort incalca flagrant Legea 156/2011, privind autorizarea expertilor criminalisti. Initial, anuntul privind numirea lui Ceort ca director al INEC a fost postat pe site-ul acestei institutii, insa a disparut brusc dupa ce Lumeajustitiei.ro a sesizat public delegarea ilegala a acestuia de catre CSM, iar ministrul Catalin Predoiu a negat ca ar fi semnat ordinul de numire.


Legea prevede ca directorul INEC trebuie sa fie expert autorizat! Ceort nu respecta conditia, iar Predoiu si CSM s-au facut ca nu vad!

Conform articolului 82 din legea Legea 156/2011: „Directorul si directorul adjunct ai institutului sunt numiti si eliberati din functie prin ordin al ministrului justitiei dintre expertii cu grad profesional maxim si cu studii juridice care functioneaza in cadrul institutului.”

Catalin Ceort este procuror, nu expert. Ministerul insa a ales sa isi intemeieze numirea lui Ceort in fruntea INEC bazandu-se pe alte prevederi legale, ignorand total conditia din legea privind expertii autorizati. Iata cum a motivat MJ numirea lui Ceort in fruntea INEC:

In temeiul art. 13 din HG nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a semnat ordinul de numire a procurorului Catalin Ceort in functia de director al Institutului National de Expertize Criminalistice (INEC).Potrivit art. 1 al OMJ nr. 2248/C, Ceort Catalin Nicolae, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), detasat in Ministerul Justitiei, pe o perioada de 3 ani, a fost numit, pe perioada detasarii, in functia de director al Institutului National de Expertize Criminalistice, incepand cu data semnarii ordinului, vineri, 4 octombrie 2011.

Decizia ministrului Justitiei a avut la baza conform sustinerilor MJ:Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nr. 273/2011 prin care s-a dispus detasarea procurorului Catalin Nicolae Ceort de la PICCJ la Ministerul Justitiei – INEC, pe o perioada de 3 ani, incepand cu data de 10.10.2011;Acordul procurorului Catalin Nicolae Ceort privind numirea in functia de director al INEC, precum si Ordinul nr. 106/2011 al procurorului general al PICCJ;Dispozitiile art. 58 alineat 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit caruia CSM dispune detasarea judecatorilor si procurorilor, cu acordul scris al acestora, de la instante sau parchete la CSM, Institutul National al Magistraturii, Ministerul Justitiei sau la unitatile subordonate acestuia ori la alte autoritati publice, in orice functii, inclusiv cele de demnitate publica numite, la solicitarea acestor institutii, precum si la institutii ale Uniunii Europene sau organizatii internationale”.

Aducerea unui procuror in functia de director al INEC este o demonstratie ca legea nu conteaza si ca domeniul expertizelor trebuie controlat in Romania prin parghiile Executivului.

Comentarii

# Getutza date 8 November 2011 00:02 +14

Ce drac' mai conteaza Legea, ce drac' mai conteaza ca Ceort este recunoscut ca un trantitor de dosare si "sufleor" la cooperativa Ochiu' si Timpanu'? Lor sa le fie bine, sa aranjeze dosare si sa nenoroceasca oameni de-acum si-n pururea... Tara de rahat, reprezentata la toate nivelele de gunoaie juridice.

# INEC si FAVORIZAREA INFRACTORILOR date 8 November 2011 13:51 +7

Prin politizarea INEC si subminarea independentei si impartialitatii acestei institutii domnul Predoiu reuseste sa favorizeze toti infractorii ce vor cere expertize de autencitate la aceasta institutie. Practic INEC devenind o entitate partinitoare nulifica ori ce proba expertizata, iar cum expertize separate impartiale nu sunt legal posibile, ori ce inculpat va putea cotesta probele, chiar si cei vinovati cu adevarat. Felicitari Domnul predoi! JOB WELL DONE!

# Manga date 8 November 2011 01:26 +10

Vedeti ca Ceort e ala de a dat NUP lu' Stanoaica la faza cu declaratiile de avere, NUP infirmat ulterior de seful lui. Declaratii sunt acum la expertizare chiar la INEC, chiar in parohia lui Ceort. Iar placile de director si cu numele lui Ceort sunt pe usa la INEC de doua saptamani.

# Stanga date 8 November 2011 03:51 +6

E combinatie puternica la expertiza asta, sunt bagati in comisia de experti mecanicul de locomotiva Dumitrescu Cristian, ibovnicul lu' Bica Mirea Constantin, cumatra INEC-ului Chivu Marilena, o sa vedeti ca o albesc pe Stanoaica, o sa iasa basma curata.

# JUSTITIA DIVINĂ date 8 November 2011 08:12 +4

Stiam că pentru piloşi legea nu funcţionează, dar acum că e uns oficial o să vin în audienţă la CEORT şi nu am nevoie de programare............

# blaireau date 8 November 2011 10:52 +5

Mai dragilor, stiti voi, cei tineri, care nu ati invatat in scoala limba rusa, ce inseamna pe ruseste Ceort ? Nimic mai mult decat DRAC ! Se poate vedea, inca o data, ca unde-si baga dracul coada ...

# JUSTITIA DIVINĂ date 8 November 2011 11:40 +5

Doamne, apără şi păzeşte că în ziua de azi DRACUL e la putere, dar Dumnezeu nu vine niciodată nici prea devreme, nici prea târziu, just in time, mon cher. ,

# doru date 8 November 2011 12:13 +5

e posibil ca jocul sa fie mai subtil. Ca director va aviza niste acte, expertize, contestatii. Sa vedem cine va invoca nulitatea acestora si in ce dosare. Dupa care vom trage concluzia...

# DOREL date 8 November 2011 13:29 +5

C o r e c t !! De acum, orice act semnat de C. Ceort trebuie contestat pentru nulitate absoluta !

# Traian date 8 November 2011 18:28 +2

Cum este posibil ca un expert din INEC sa se duca la director pentru a-i aviza o expertiza care sa ateste ca scrisul apartine Stanoaicei, si astfel sa-i dea in cap lui Ceort pentru NUP-ul din Mai 2011 ? Cum este posibil ca si in alte dosare in care Ceort a fost infirmat, expertiza din INEC sa-i fie defavorabila ?

# Teodosie date 8 November 2011 13:07 +9

Parca zicea Predoiu saptamana trecuta ca le-a hackerit cineva site-ul si d-aia a aparut Ceort. Iar directorul adjunct ca poate e vreo greseala a baiatului care administreaza pagina lor de web. Acum ce mai au de spus...nu ca ar avea vreo valoare cuvantul lor, dar asa ca sa ne mai distram si noi.

# Cuvios date 8 November 2011 18:34 +3

Pe cand cica nu era director la INEC, Ceort figura pe site-ul institutului ca director, cu program de audiente, si avea pe usa placheta de director. Acum ca cica chiar este director la INEC, site-ul institutului nu-l mai prezinta ca director, si nici nu-i posteaza declaratia de avere. Vedeti ca Predoiu a jucat la cacialma, si a dat pe 4 Noiembrie 2011 al doilea ordin de numire a lui Ceort ca director la INEC, dupa cel citit de Bica pe 17 Octombrie 2011 in fata tuturor angajatilor din INEC, cand chiar ea l-a prezentat pe Ceort ca fiind noul director.

# DOREL date 9 November 2011 09:24 +1

Schizofrenie curata, de sus pana jos ...

# Dorutu date 9 November 2011 16:34 +3

In continuare site-ul INEC nu-l prezinta pe Ceort ca director si nici declaratiile lui de avere si de interese. Oare cu ce interes a fost numit ilegal ca director ? Ce teme mai are in afara de a schimba comisia de experti in dosarul Stanoaica si de a o scoate basma curata printr-o expertiza Made in INEC?

# Preacuvios date 8 November 2011 19:28 +3

Da, si sindicatul mafiot din INEC tace malc si executa orbeste ordinele primite, de frica sa nu le fie desfiintat institutul daca mai ies la lumina multe alte ilegalitati din acel focar de infectie care zace in aceeasi cladire cu INM-ul.

# Ochila date 10 November 2011 22:25 0

Vedeti ca pe scena au intrat si papusarii din umbra ai INEC, Ionescu Lucian si Sandu Dumitru. Au fost deja filati cum s-au intalnit cu expertii INEC Dumitrescu Cristian si Mirea Constantin. Nu de alta, dar Dumitrescu si Mirea trebuie sa faca expertiza lu' Stanoaica, iar primii doi sunt expertii ei parte.

# Dan date 11 November 2011 01:41 +4

Pai am o probelma. Eu i-am facut o plangere penala lui fina-sa ( o betivanca din Baroul Bucuresti) pt fals in inscrisuri oficiale. Asta inseamna ca o sa o expertizeze nasa-sau? :sad:

# MARA date 11 November 2011 08:19 +3

O s-o facă un alt trepăduş, dar Ceort o s-o semneze, aşa că ...........

# Micu date 12 November 2011 10:27 +2

Ce rahat de poza, nu se intelege nimic din fotografia aceea si apoi nu are scris pe ea data si ora, ce ati vrut sa aratati cu poza asta?

# Fotograf date 13 November 2011 19:08 +3

Ba Camelia, pai daca nici macar o poza nu esti in stare sa faci, de rapoartele tale ce sa mai vorbim.

# Constantin date 26 August 2012 04:37 0

Acelasi procuror asteapta acum avizul CSMpentru a fi numit,tot ilegal,la conducerea Adm. Nat. a Penitenciarelor,cu toate ca legislatia prevede ca aceasta functie se ocupa prin concurs.!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva