7 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MISIUNE PENTRU SALVAREA ROMANIEI – Adrian Sarbu: "Intr-o luna, vom numara peste zece mii de bolnavi si sute de morti... Amanam contactul cu boala si paralizam economia sau ne asumam mortii? Poate o clasa politica de politruci controlati de securisti sa asigure supravietuirea poporului?... O sa ne ingroape intai pe noi, ca sa aiba pe cine da vina... Cati vom mai ramane ne salveaza chinezii. Pentru ei, aceasta molima e o oportunitate. De ce n-ar fi si pentru noi? Cine se baga?"

Scris de: E.D. | pdf | print

23 martie 2020 17:11
Vizualizari: 4305

Zguduitoare analiza facuta de Adrian Sarbu (foto) pe tema evolutiei pandemiei de coronavirus in Romania. Analiza pe care omul de afaceri Adrian Sarbu o completeaza cu o serie de propuneri pentru depasirea situatiei de criza in care se afla Romania si care risca sa ingroape Romania. Fara menajamente, omul de afaceri releva ca in acest moment Romania este pusa sa aleaga intre doua rele: fie lasa economia sa moara, izolandu-se in case, fie ies pe strada, se intoarce la munca si isi asuma o posibila infectare. Pentru aceasta din urma varianta, Adrian Sarbu are un calcul extrem de precis care arata cam asa: "Coronavirusul e o gripa peste care 85% din populatie trece fara urmari, se imunizeaza, 10% au urmari, iar 5% mor, mai ales batrani si suferinzi de diabet, boli cardiace, pulmonare, imunitate slaba. Daca nu se inventeaza un vaccin, 70-80% din noi se vor imbolnavi".


 

Dupa ce oamenii vor iesi din case, propune Sarbu, se impune adoptarea unor masuri de ordin medical, economic, financiar, administrativ, ori pe partea de comunicare, pentru redresarea economiei si pentru limitarea raspandirii virusului.

Din nefericire insa, arata omul de afaceri in postarea sa, acest lucru poate fi facut doar de "o alta Romanie", alta decat "clasa politica de politruci controlati de securisti", aceasta fiind o misiune pentru oameni care vor putea sa asigure supravietuirea poporului roman in aceste vremuri.


Redam postarea lui Adrian Sarbu de pe Facebook:

"Desteptarea! Pana sa murim de virus, o sa ingropam Romania
(Ceea ce citesti e scris cu zambetul sperantei, nu cu bascalie. Cu luciditate, nu cu disperare. Citeste in liniste, gandeste, decide, share).

Desteptarea!
Odata cu primii morti de virus, adevaruri pe care n-am vrut sa le vedem vor deveni realitati:

Intr-o saptamana, Romania va avea peste mia de infectati declarati si zeci de morti.
Intr-o luna, vom numara peste zece mii de bolnavi si sute de morti. Vom vedea un varf al imbolnavirilor, zeci de mii, si al mortilor, in urmatoarele trei pana la sase luni.

Vom trai o revenire a epidemiei in toamna. Pana cand vaccinuri si medicatii salvatoare vor deveni disponibile.

Un soc pentru care nu suntem pregatiti. Black Swan. Vor aparea si altele, economice, sociale, politice pentru care suntem la fel de nepregatiti.

Disruption.

Lupta cu virusul, aceasta baba-oarba care ii ucide mai ales pe cei in varsta, poate dura 6 pana la 12 luni. Cu fiecare zi care trece, frica, panica, lipsa de activitate si bani vor arunca Romania intr-o isterie colectiva, vor revela tot ce poate fi mai rau in om si societate.

O societete, Romania, fara lideri, fara planuri si strategii de criza.
O Romanie condusa de un presedinte si un prim-ministru ascunsi in palatele si vilele lui Ceausescu, care ne transmit ordine prin militieni. “Mars in casa!”

O Romanie cu bancheri confuzi si speriati de ce va urma.

O Romanie in care, azi, putinii oameni competenti care mai exista in structurile de decizie sunt persiflati de impostorii de la butoane, in care mii de medici sunt expusi la boala si moarte fara sa fie protejati, in care angajatorii nu stiu cu ce isi mai platesc angajatii, iar oamenii, familiile, arestati la domiciliu, se intreaba pana cand le vor ajunge putinii bani care le-au mai ramas. Solutii nu au.

De trei luni de zile, auzim si vedem, cu mici exceptii, promisiuni si vorbe fara acoperire. Auzim tipatul surd al unei economii strangulate din panica si prostie.

Vedem o Romanie pe drumul cimitirului.

Desteptarea, cei care suntem o alta Romanie!

Timpul deciziilor se va reduce de la saptamani si zile, la ore.
Provocarea e fara precedent, iar parametrii sunt clari.

-Coronavirusul e o gripa peste care 85% din populatie trece fara urmari, se imunizeaza, 10% au urmari, iar 5% mor, mai ales batrani si suferinzi de diabet, boli cardiace, pulmonare, imunitate slaba. Daca nu se inventeaza un vaccin, 70-80% din noi se vor imbolnavi.

-Ce decizie luam? Amanam contactul cu boala si paralizam economia sau ne asumam mortii, incercand sa limitam numarul lor?

-Liderii politici si de business, in majoritate batrani, sunt speriati si panicati. Mesajele sunt confuze, asa cum sunt si purtatorii.

-Pentru Romania nu exista perspectiva vreunui ajutor extern.

-Disponibilitatea de medicamente, materiale sanitare, masti, costume, ventilatoare etc, este limitata, daca nu inexistenta.

-Romania trebuie trecuta peste turbulentele acestei pandemii, timp in care oamenii se vor imuniza, numarul de morti trebuie limitat.

-Viata economica si sociala, securitatea alimentara, de sanatate, educatia trebuie asigurate in aceasta perioada.

-Reconvertirea modelului economic si social la noile realitati ale economiei virtuale sunt obligatorii. Dupa criza, economia va functiona altfel.
Ce si cum trebuie sa facem e clar!


Economic si financiar


-Un stimul urgent acordat economiei, de 10% din PIB, pentru perioada critica, sub forma de plati directe ale salariilor, plati directe pentru sectoarele din prima linie, comenzi de stat pentru businessuri, mass-media si alte institutii de comunicare, subventii si credite de investitii pentru reconvertirea unor capacitati de productie la nevoile de medicamente si produse medicale, a noilor modele de business virtuale, a sectoarelor critice pentru supravietuirea autonoma a Romaniei


-Asigurarea pentru adultii salariati aflati in carantina a salariului integral minim pe economie, fara restrictia de a desfasura activitati platite

-Finantarea companiilor care decid sa-si continue activitatea folosind un mix de munca la domiciliu si munca la sediu cu comenzi de stat

-Finantarea invatamantului la distanta pentru toti cei 2.000.000 de elevi si studenti

-Subventionarea copilului, nu a parintelui, cu minimum un salariu net/economie peste alocatia de stat

-Incurajarea personalului activ sa continue activitatea si reorientarea celor in somaj catre sectoare aflate in activitate cu cerere de munca

-Asigurarea resurselor de energie si a functionarii utilitatilor, inclusiv prin preluarea temporara a controlului statului asupra acestor sectoare

-Sprijinirea directa cu comenzi, subventii si credite a IMM-urilor

-Finantarea proiectelor de invatamant la distanta si a reconvertirii profesionale a celor care vor fi concediati din sectoare fara viitor dupa trecerea crizei

-Predarea managementului economiei, sanatatii, finantelor catre manageri si antreprenori competenti.

-Subordonarea bancilor comerciale Bancii Nationale, in vederea asigurarii fluxurilor de capital necesar economiei.


Comunicarea:


-Comunicarea trebuie facuta prin institutiile credibile din media pe care Guvernul are obligatia sa le sustina material
, pentru ca orice reactie incontrolabila pe social media sa poata fi contracarata.

-Un buget de 5000000 euro pe luna, comenzi de stat pentru finantarea campaniilor de informare si educare.

-Comunicatorii trebuie sa fie credibili, profesionisti, specialisti. Oamenii trebuie sa afle in timp real ce ii asteapta in fiecare zi, saptamana, luna
-Mesajele trebuie sa ofere solutii pentru intrebarile esentiale: cum ne ingrijim in caz de infectare, pe cine protejam mai intai, din ce traim cand suntem bolnavi, cum muncim de acasa, cum ne educam, cum respectam instructiunile de criza, cum ne destindem.


Medical:

-1 miliard de euro pe luna alocat pentru cheltuieli in campania anti-virus

-Trecerea controlului medical al campaniei in mainile specialistilor medicali, a managerilor de epidemie

-Testarea de urgenta a celor 50.000 de cadre medicale si asigurarea conditiilor de izolare pentru cei infectati

-Asigurarea a 50.000 de costume de protectie si 100.000 de masti pe zi pentru personalul medical

-Convertirea paturilor disponibile de spital in paturi de terapie intensive, asigurarea oxigenului si a aparatelor de ventilatie. Avem 1.600 de astfel de paturi dotate cu ventilatoare, ne trebuie cel putin 5.000 pana la atingerea varfului de imbolnaviri.

-Asigurarea testarii extinse a populatiei, incepand cu cei aflati la munca

-Folosirea responsabila a fondurilor alocate Ministerului Sanatatii si nu pentru interese de grup straine campaniei

-Spitale de carantina

-Scheme de medicatie ambulatorie si asigurarea medicamentelor pentru tratamentul ambulatoriu

-Asigurarea si managementul celorlalte boli


Administrativ:

-Izolare obligatorie pentru batrani si copii

-Asigurarea supravietuirii celor 1.500.000 de batrani singuri din orase si sate, prin alocarea resurselor financiare si umane catre comunitati si incurajarea voluntariatului
-Reunirea, acolo unde se poate, a bunicilor cu nepotii pentru a elibera pe cei activi din familie

-Urmarirea digitala a respectarii conditiilor de carantina.

Romania trebuie sa iasa intreaga din aceasta criza, imunizata, solidara si cu o economie functionala, pregatita pentru noul model post-criza.Cine face asta?


Poate un guvern de partid sau o clasa politica de politruci controlati de securisti sa asigure supravietuirea poporului roman in aceste vremuri exceptionale?
Fiecare zi care trece ne va convinge ca nu. Daca nu suntem deja lamuriti.

La vremuri exceptionale trebuie oameni exceptionali.

Avem nevoie de un plan care sa raspunda tuturor intrebarilor si sa ofere solutiile in zile, in ore.

Avem nevoie de lideri in toate domeniile, care sa colaboreze, oameni cu competenta si spirit de sacrificiu, care sa ne treaca aceasta mare de nelinisti catre noul tarm al existentei, unde, atatia cati vom supravietui, vom trai altfel.
Daca acesti lideri, oameni care exista in Romania, nu ne aratam, nu ne adunam sa salvam aceasta tara cu idei, competenta si antreprenoriat, cei care o conduc astazi o sa o ingroape plangandu-i de mila. Sau o sa faca ce stiu ei mai bine: o sa ne ingroape intai pe noi, ca sa aiba pe cine da vina.si uite asa, pas cu pas, popor roman, o sa murim de boala, de foame, omorandu-ne intre noi! Ca prostii. Cati vom mai ramane ne salveaza chinezii. Pentru ei, aceasta molima e o oportunitate.

De ce n-ar fi si pentru noi? Noi, cei care am construit Romania democratica si prospera, dar am uitat sa avem grija de ea, lasand-o pe mana politrucilor si a securistilor. Noi, cei care stim si putem. Resursa umana de care are nevoie Romania, de care au nevoie familiile, copiii si batranii nostri.
Asta-i Misiunea!

Cine se baga?"


Comentarii

# Lulu date 23 martie 2020 17:42 +12

O analiza logica. Tampitii ăștia de guvernanți când vor eșua lamentabil vor da vina bine-nțeles tot pe oameni ca cu au ascultat și nu au stat ascunși. In toate țările în care sunt oameni cu capul pe umeri nu s-a mers pe varianta ascunderii in masa a populației ci pe protejarea celor cu alte boli și cu riscuri evidente. Se vede ca aceasta metoda nu este eficientă in nicio țara ... vezi Italia și Franța ... dar bine-nțeles ca vina o are tot populația ca nu respecta carantina impusă de imbecili ... nici pe departe ... acolo sunt ținuți cu armata in case și tot creste numărul îmbolnăvirilor ... pe când in Coreea spre exemplu numărul scade și nu sunt impuse asemenea restricții ... și in paralel economia merge mai departe. Suntem o țara condusă de imbecili care nu gândesc deloc și fac doar ce li se comanda. Dar bine-nțeles ca vinovați vor fi tot oamenii ca nu asculta de ce li se impune de o gloata de imbecili care nu pot oferi nicio explicație logica a acțiunilor lor!

# Baran Gheorghe date 23 martie 2020 18:07 +7

Nu ma bag domnule Sârbu, pe de o parte ca v a venit prea târziu mintea la cap , pe alta parte ca lupu si cu părul. Ia mai ... !!!Si in plus voi care stiti , ce stiti ma ? SA FURATI.ZGAIBELOR !!!Plângeti de mila, cui ? Plângeti cu lacrimi de crocodil. V a apucat reconstrucția si reconcilierea....Toți o apă și un pământ.

# basicuta date 23 martie 2020 18:32 +2

Tocmai de aceea exceptionalul nostru premier Orban s-a autoizolat, pentru a fi capabil sa ia aceste masuri....

# BERCEA MONDIAL ,,E MANEVRA LU FRATII MIEI,,, date 23 martie 2020 20:05 +5

NU MAI FACEȚI RECHIZITORII. TOȚI CEI CARE ACUM VĂ IMFLAMAȚI DE SITUAȚIA EXTREM DE DEZASTROASĂ A SOCIETĂȚII ROMÂNEȘTI, PENTRU UN PUMN DE GALBENI SAU O PROMISIUNE DE FUNCȚIE AȚI ADUS PRIN VOT , LA PUTERE O GAȘCĂ DE INCOMPETENȚI, CU TOATE CĂ V-AU MAI TRAS-O ȘI ANTERIOR, 2009 -2010 ,ETC.

# imun/teanu date 23 martie 2020 21:42 +3

Dooomnu' Sarbu-domnu' Sarbu, uitati ca picioarele la pianul dumneavoastra sunt de la Adesgo. Asa ca mai usor cu securistii. V-a spus-o si Dl. Baran.

# Adrian Sarbu e doctor, se pricepe la SARS, e statistician? date 24 martie 2020 03:10 +1

Pneumoniile nu se trateaza in casa doar cu apa si sapun. Pacientii cu SARS dezvolta rapid pneumonii? Se previn suprainfectarile inca din faza initiala? https://www.libertatea.ro/stiri/trump-a-anuntat-tratamentul-pentru-covid-19-clorochina-si-azitromicin-2922001 A „citat” din manualul Merck tratamentul contra pneumoniei la adulti? Exista medicamente contra pneumoniei. Ne spun medicii din Romania daca acestea, administrate chiar de la inceput, pot reduce mortalitatea.. sau SARBU? Aflam de la oficiali sau este necesara o ancheta privind stocurile de medicamente contra pneumoniei ? „Manualul MERCK de Diagnostic si Tratament editia a XVIII-a (in romana, Editura ALL, 2009- (C)2006 MERCK&CO…!) pagina 426 -Bolile Aparatului Respirator , Tabelul 52-2 -Pneumonia Comunitara la Adulti – pentru infectii mixte+patogen atipic sau virus..”-tratamentul anuntat de Presedintele TRUMP in 2020 era cunoscut mai demult! Pe vremuri, control pulmonar periodic, in capitalism.. doar clabuci si izolare? Si Sarbu.

# Ce spun medicii? Vaccinare / tratament pneumonie incipienta? date 24 martie 2020 03:41 +1

https://nypost.com/2020/03/22/german-chancellor-angela-merkel-in-quarantine-after-doctor-tests-positive-for-coronavirus/ „For most people, the new coronavirus causes only mild or moderate symptoms, such as fever or coughing. For some, especially older adults and people with existing health problems, it can cause more severe illness, including pneumonia.” …”He said that Merkel had received a precautionary vaccine Friday against pneumococcal infection.” … Vaccinata PREVENTIV! La noi ?? https://www.libertatea.ro/stiri/trump-a-anuntat-tratamentul-pentru-covid-19-clorochina-si-azitromicin-2922001 A „citat” din manualul Merck tratamentul contra pneumoniei la adulti ? SOLUTIA… EMPIRICA SI PREVENTIVA PENTRU COVID-19 E SIMILARA CU CEA PENTRU PNEUMONIE ? Radiografiile pulmonare pot evidentia dupa 3-4 zile afectarea plamanilor ? IN CAZURILE IN CARE COVID-19 EVOLUEAZA RAPID, SE INSTITUIE TRATAMENT PENTRU PNEUMONIE? Medicii au tratat COVID-19 cu clorochina si azitromicin? Ce spune OMS ?

# banditu coroiu date 24 martie 2020 07:37 +4

Ce mai tropaiau prin studiourile lu' n'ea sarbu, antisecuristu' de azi, gasca de basesti, udre, maiori, boureni si alte haimanale politice. Era bine atunci cand era jupan afiliat la gasca astora. Acu' ii pute cu securistii dar uita ce contributie a avut el la inscaunarea securistilor si acapararea puterii prin propaganda abjecta pe care le-a facut-o (si care inca se face sub alta conducere). Io zic ca un sictir, asa de control, nu i-ar strica lu' nenea asta razgandac-salvator de Romania. ;-)

# Coco date 24 martie 2020 20:00 0

8) COVID-19 - O propagandă a ticăloșilor ! Nimic mai neadevărat... oamenii care mor, au boli severe și mor din cauza acelor boli, dar la toți le pun ”Emblema Covid-19” pentru a băga oamenii în sperieți și nimeni să nu se revolte în timp ce ei strâng șurubul pentru a controla populația. ”Supraveghere Electronică” acesta este scopul... și prin acest tertip de propagandă impun și testează controlul electronic, deocamdată la o grupare mai restrânsă, ”cei declarati sub supravheghere în carantină”, dar vedeți voi că încet încet restricționează pe toată lumea. Oare dacă ieșim la proteste de stradă ne vor pușca ? precum ne-au pușcat la revoluția din 89 ? Vor pușca câțiva, dar restul îi vor mânca... Când vor vedea oamenii că au fost prostiți de acești șarlatani. Au crezut că vor putea prosti lumea și vor putea să restrângă drepturile și libertățile, dar veți vedea că la un moment dat, vor exploda masele, în Franța, în Statele Unite, în Italia, în Spania... și revolta se va extinde mai rapid și mai

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 146
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.06.2020 – Incep combinatiile pentru noul CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva