2 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MOTOC VANEAZA LOCUL LUI BIRSAN - Iulia Motoc recunoaste ca vrea postul de judecator la CEDO: “Am un parcurs profesional care este mai potrivit pentru acel post decat pentru cel al judecatorului din CCR”. Motoc ii spulbera visele de preamarire ale Monicai Macovei: “Intre judecatorii actuali ai Curtii de la Strasbourg nu exista judecatori care sa fi avut un trecut politic si care sa fi fost in guverne”

Scris de: G.T. | pdf | print

16 mai 2013 16:04
Vizualizari: 11971

Judecatoarea Iulia Motoc (foto) de la Curtea Constitutionala a Romaniei a recunoscut ca este interesata de o eventuala numire a sa in functia de judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, post care va ramane vacant dupa incheierea mandatului profesorului Corneliu Birsan. Motoc a explicat ca trecutul sau profesional o recomanda pentru acest post, lucru care se poate vedea dintr-o lectura elementara a CV-ului sau.


Iulia Motoc a declarat miercuri seara, 16 mai 2013, intr-o interventie telefonica la B1 Tv, ca a activat foarte mult ca expert in domeniul drepturilor omului si, de asemenea, a scris foarte mult in acest domeniu, ceea ce este necesar pentru a fi judecator la Curtea de la Strasbourg: “In primul rand, CCR a decis asupra procedurii de selectie acum cateva zile si decizia nu a fost publicata. (…) Este greu de spus la momentul acesta daca mi se pare un pas in plus in cariera mea profesionala. Probabil ca este este ceva mai apropiat de cariera pe care am avut-o inainte sa devin judecator al Curtii, pentru ca asa cum stiti am lucarat foarte mult ca expert in domeniul drepturilor omului si am scris foarte mult in domeniul drepturilor omului, ceea ce este necesar pentru a fi judecator la CEDO. Probabil ca CV-ul meu este mai apropiat de cel al unui judecator la CEDO decat de cel al unui judecator al CCR. (…) Cred ca am un parcurs profesional care este mai potrivit probabil pentru acel post decat pentru cel al judecatorului din Curtea Constitutionala a Romaniei. Asta se vede dintr-o lectura elementara a CV-ului meu”.

Motoc spune ca nu ii sta in caracter sa isi negocieze functiile: “Daca eram o persoana care aveam acest caracter de a negocia, nu era mai simplu pe parcursul verii decat acum?”

Totusi, Iulia Motoc sustine ca nu este interesata sa negocieze postul de la CEDO. Motoc a afirmat ca nu ii sta in caracter acest lucru si a exemplificat cu evenimentele din vara anului trecut in legatura cu referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, atunci cand, spune judecatoarea, nu a negociat cu nimeni vreo decizie a sa: “Daca eram o persoana care aveam acest caracter de a negocia, nu era mai simplu pe parcursul verii decat acum?”. Aceasta ideea a reluat-o ulterior Iulia Motoc si intr-o postare pe Facebook: “Daca cineva isi mai aminteste conduita mea din vara, in timpul referendumului, realizeaza ca nu negociez si nu accept negocieri in numele meu. Am votat, si voi vota si de acum incolo; potrivit propriei constiinte

Mai mult, Iulia Motoc a declarat, in cadrul aceleiasi interventii telefonice de la postul de televiziune amintit, ca hotararile pe care le ia CCR nu sunt influentate politic si ca judecatorii nu voteaza in functie de interesele celor care i-au numit la Curte: “De cand am venit la CCR, din 2010 de cand sunt judecator al Curtii Constitutionale, probabil ca aceasta faimoasa formula in care ne vede o parte a mass-mediei, in care votam intotdeauna cu partidul care ne-a propus sau cu presedintele sau cu altii care ne sustin nu s-a produs in practica. Sunt trei, patru decizii care au corespuns acestei faimoase paradigme, care se pare ca inca se gandeste si din pacate si de catre mass-media specializata din Romania”.

Iulia Motoc: “Intre judecatorii actuali ai Curtii de la Strasbourg nu exista judecatori care sa fi avut un trecut politic si nu exista judecatori care sa fi fost in guverne chiar daca au fost independenti. Se considera ca acestia nu prezinta suficiente garantii de independenta si impartialitate”

Pe de alta parte, Iulia Motoc i-a spulberat visele Monicai Macovei, al carei nume a fost vehiculat ca posibil judecator roman la CEDO. Motoc a explicat ca niciun judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului nu are trecut politic, implicare politica si nici nu a facut parte din vreun guvern: “Exista si reguli nescrise. Intre judecatorii actuali ai Curtii de la Strasbourg nu exista judecatori care sa fi avut un trecut politic, niciun fel de implicare politica, si nu exista judecatori care sa fi fost in guverne chiar daca au fost independenti. Se considera ca acestia nu prezinta suficiente garantii de independenta si impartialitate”.

Comentarii

# adevarul date 16 mai 2013 16:30 +22

in concluzie nici sub Tonta nu se va schimba nimic,tot koorvele si incompetentele care au dat cu koorul si au facut servicii unor lichele politice vor ocupa posturile care ar trebui ocupate de profesionisti nepatati.Romania este moarta.

# unul din lumea cea mare date 16 mai 2013 17:31 +12

pentru adevarul//din pacate ai dreptate pomta o sa se incadreze intr/o zi nu la coabitare ci la complicitate cu infractotul guvernator de la cotroceni. sper sa nu fie dzeu de alta culoare si sa ajunga aceasta ,,slut,,la cedo......va dati seama ce ar iesi? se stiu unele picanterii deja incepind de la n.y(cind era acolo)

# altul din lumea mare date 16 mai 2013 17:46 +13

ce sa mai vorbim?nu mai tineti minte ca si la Paris am avut ambassador,si apoi minsitru de interne,o lichea incompetent si corupta care in afara de infractiuni s-a mai facut remarcat doar prin libidosenia si scarbosenia care-l cartacteriza,si ale carui infractiuni dovedite insasi de legile fizicii au fost uitate de coabitatorii rosii?asta e Romania,tara talharilor si a lichelelor

# unul din lumea cea mare date 16 mai 2013 17:50 +8

pentru altul din lumea mare//aferim!!!!!! sa/l parafrazez pe ilc

# CEDO date 17 mai 2013 01:01 +13

Blonda asta dilie trebuie dusa la CEDO, adica la un ospiciu pe care scrie CEDO. Cu asemenea realizari, Victoras Ponta si pupilul lui de culoare de la Justitie vor obtine multe injuraturi. Inceputul suna bine!

# uneori ajunge cine trebuie date 19 mai 2013 11:45 0

Motoc are evident ceea ce trebuie, stofa CEDO, speram sa fie asa :-)

# VIKY date 16 mai 2013 16:31 +22

“Daca cineva isi mai aminteste conduita mea din vara, in timpul referendumului, realizeaza ca nu negociez si nu accept negocieri in numele meu. Am votat, si voi vota si de acum incolo; potrivit propriei constiinte”....Nu cred ca mataluta cunosti cuvantul constiinta, daca aveai macar bunul simt, nu constiinta, care este un cuvant paralel cu persoana ta, atunci nu votai impotriva poporului, pentru a sustine un gunoi la Cotroceni. Sper din suflet sa fie o gluma macabra zvonul cu numirea ta la CEDO, mai degraba sper in debarcarea ta din CC.

# livia date 16 mai 2013 16:58 +20

Cat de inuman isi tine catelul in brate si ce bine seamana amandoi! Psihopata Motoc nu are ce cauta printre judecatorii de la CEDO, pentru ca acolo nu au ce cauta prostituatele teroristului international Basescu Traian. Daca ajunge la CEDO PSIHOPATA Motoc Iulia are de explicat despre cum a batjocorit art.21(3) din DUDO si de ce l-a readus pe teroristul international Basescu Traian la Cotroceni, contrar vointei poporului roman.

# Laurenţiu date 16 mai 2013 17:18 +16

România are multe lacune la capitolul competenţă la nivel instituţional şi la corectitudinea înalţilor săi funcţionari şi decidenţi politici. Este un truism acest lucru. Cu toate acestea, continuăm să funcţionăm ca şi stat, e drept, la categoria \"de bine-de rău\". Secretul acestei (încă) funcţionări constă în prezenţa unor profesionişti cu competenţe ireproşabile, dublate de o corectitudine exemplară. Astfel de personalităţi (cum este guvernatorul BNR, Mugur Isărescu ori secretarul de stat de la externe, Bogdan Aurescu şi mulţi alţii - unii quasianonimi) ţin pe umerii lor puternici osatura statului român. Unul dintre profesioniştii ce au făcut cinste statului român şi au mai salvat din prestigiul justiţiei româneşti este reprezentantul român la CEDO, judecătorul şi profesorul Bârsan. Consider că România trebuie să ofere CEDO un înlocuitor cel puţin la fel de prestigios. Iar acest înlocuitor nu poate fi controvesata Iulia Motoc, un politruc odios. Mona Pivniceru ar fi mult mai potrivită.

# Anton Stanciu date 16 mai 2013 17:40 -4

Daca v-ati opri o clipa si ati analiza la rece, ati intelege \"mutarea\" (daca ea se va realiza - ceea ce nu cred). Morar a fost numit la CCR din partea Presedentiei (in locul lui Predescu) dar este al 6-lea \"pro Basescu\". Majoritate absoluta. Prin extragerea Iuliei Motoc (incantata de functie si de apropierea de sot - ambasador la Bruxelles) - numita de Senat (majoritar atunci PDL), presedintele va pierde un om. Daca se va realiza propunerea, Senatul (acum majoritar USL) va propune un nou judecator la CCR. Ce a fost atat de greu de anticipat ?

# unul din lumea cea mare date 16 mai 2013 17:44 +11

pentru laurentiu//chestie de giga.ai idee cine/i plateste si numeste pe judecatorul roman la cedo?dar pe grefierii romani de la cedo? ministerul de externe,deci nu sint independenti de ce nu ii numesc asociatiile onorabililor judecatori? ei sint slugile guvernului ca sa taga de decizii in favoarea guvernului abuziv si a ,,onorabililor judecatori .,, SPAGUITI CARE JUDECA DUPA INDICATII SI NU DUPA LEGE.cu toate acestea mai sint numerosi care cistiga procesele acolo deci ce sa o mai frecam cu MAREA INDEPENDENTA CEDO?????? MAE ISI TRIMITE SPIONII ACOLO clar?se face cineva ca nu pricepe? ce il tot tamiiati pe birsan? ma bucur ca a trecut prin ce a trecut.......justitia imanenta si/a spus cuvintul........de ce au durat si 10 ani procesele romanilor la cedo? pe principiul crapa magarul se rupe samarul..ceva se intimpla!! concluzia justitia in ro este maro ca sa fie cu rime. da subscriu pentru mona dar am fost dezamagit si de ea chiar daca serviciile i/au umblat la frine din ordinulk lui bas

# unul din lumea cea mare date 16 mai 2013 17:48 +10

continuarew// roata din stg spate treaba de profesionist ,la acea roata cind se ,,umbla se rastoarna masina,, mona a fost iubita de dzeu si urita de bas deci sa nu/mi zica cineva ca a fost hazard ca/l scuip. mi/ar placea sa vad toaste numirile care tin de justitie facute de asociatiile onorabililor judecatri si asociatiile de procurori(nu/s magistrati) poate asa nu o sa mai fie maro justitia

# Balaceanca date 16 mai 2013 18:38 +12

Doresc pe aceasta cale sa-mi exprim profunda admiratie pentru aceasta ioana d\'arc care cu vitejie eroica a combatut azilul de nebuni din new york pentru a ejacula spre noi cu invataminte istorice pline de acuratete: sigur, faptul ca fostul presedinte jean paul costa a fost sef de cabinet al ministrului socialist savary demonstreaza pe deplin lipsa totala de fosti oameni politici, in sanul jurisdictiei la care distinsa degustatoare de salam barbos aspira, salivand hulpav intru deplina lubrifiere.

# banii aruncati in vant date 16 mai 2013 18:46 +9

nu ne trebuie judecator la cedo. oricum pentru romania sta de vreo 2 ani un strain si-i bine ca inainte. pe criza asta mai conferim imunitate si patrupedului din poza.

# dan oradeanul date 16 mai 2013 19:21 +12

Ati aflat cred ce a mai zis \"valoroasa\" asta! Ca cica CCR voteaza RAR politic! Adica nu des, doar atunci cand trebuie! LA REFERENDUM, spre exemplu! :cry:

# VIKY date 16 mai 2013 19:58 +13

“Daca cineva isi mai aminteste conduita mea din vara, in timpul referendumului,...\"...Cum poate cineva sa uite crizele de isterie a unei oligofrene afiliata gunoiului de la Cotroceni?. Cum poate lumea sa uite ca o bolnava psihic, cocotata la CC cu relatii, a votat impotriva unui popor?. Daca pui aceasta intrebare: daca cineva isi mai aminteste, esti dusa rau cu pluta cucoana. Eu sunt de parere sa te retragi din viata romanilor, si sa iei in serios tratamentul, de care ai mare nevoie.

# Istratie date 16 mai 2013 20:48 +10

*Dacă eram o persoană care avea[m]...* Mata nu știi *a scrie* distinsă și prețioasă madamă încât, pretenția înfumurată de fudulii și răsfățuri de adolescentă, văduvă de copilăria educată a anilor preșcolari, de a deveni judecătoare la Curtea Europeană, te face să fii mai caraghioasă decât atunci când, să zicem, ai sări goală, din baie, direct pe trotuar. P.S. Poza cu Grivei e... turbată!  

# RAPCIGOSU date 17 mai 2013 11:33 +6

PANARAMA LA PUSCARIE PTR. REFERENDUMUL DIN VARA. LA CEDO OAMENI INTEGRI SI APOLITICI.

# indisciplinatu date 18 mai 2013 14:43 +2

Brigitte Bardot in mizerie,..cu caine cu tot!! :cry: ...pe nebuna asta n-o \"salta\" nimeni de la \"balamuc\"???

# @indisciplinatu date 5 august 2014 23:45 0

Tarfet corupt! Pacat de bietu barbat-su, om serios, inselat la greu de parashuta asta batrana...

# Un cetatean date 18 mai 2013 19:19 +1

D-l Ponta ,sper sa nu faceti o asemenea nominalizare.Tipa nu traieste in lumea reala, se considera exceptionala,teribila in apararea drepturilor omului ,etc cu un barbat la Bruxelles care-i \"aranjeaza ploile\".A demonstrat-o cu varf si indesat cat de mult respecta drepturile omului ,la referendum.

# SERAPHIDIS date 20 mai 2013 01:02 +4

CEDO este compus exclusif din gunoaie alese de o sub-comisie APCE, condusa de un obscur francmason din Liechenstein. Daca studenta stagiara blonda Julia.L. care o facut ani de zile felatie lordului Mance, fiind secretara CCJE (conseil consultatif des juges européens),  devine judecatoare CEDO atunci de ce nu si blonda Iulia M. din România? Nu este singura din fauna depravarii judiciare. Si à propos o cunoscusem personal pe la Paris în \'97 si din spunsele colegei pe când era pe la Stinte Politice în Bucuresti se împartea între doi si trei amanti...  La CEDO o blonda în plus, reprezinta sindromul libidinal al fetei morgana. Si Jean-Paul Costa a avut tot o blonda studenta stagiara de la Universitatea din Hanovra (40 ani mai tânara, deci mai tânara decât cei 5 copii ai sai) pe care o umezea cu alti doi membrii CEDH, devenita în fine jurist CEDO. Iulia are deci atuuri esentiale pentru CEDO, deci pentru cloaca de dejectii umane de acolo.

# SERAPHIDIS date 21 mai 2013 06:04 +3

Si îti descoperisera chiar si cei de la \"academia Catavencu\", cum stai pe Facebook si compilezi pâna în virgula, texte din limba italiana si engleza din analele unor universitati de prestigiu din America, pentru a te da savanta. Asa a fost si cu Fra Angelico si câtiva filosofi medievali. Esti totusi mai evoluata intelectual, dar tot primata cu unele si unii de la CEDO. Doar uita-te la bibliografia lui K.Pardalos. Îl interogasem pe nemernicul de Corneliu Bîrsan, daca acea colega a lui ce se ocupa de România la CEDO, stie macar sa arate pe o harta geofizica a continentului unde se afla România? Iar studii la Yale University ca \"assistant teacher\", ai lasa-ma! Te-asi accepta ca si altii în registrul erotic, nu juridic, dar se pare ca stau multi la coada, si mie nu-mi place \"manage\". cunosc CEDO ca nimeni altul si sincer sa fiu este persoana ideala pentru întregirea septelului bovin de acolo: judecatori si juristi de acolo cu metehnele si perversitatiile judiciare ale unor mercenari...

# decebal date 10 august 2014 10:47 0

Motoaka, o panarama incompetenta si bolnava psihic, cu un CV umflat cu pompa de servicii, prin filiera taticului ei si a ambasadorului Motoc, mason si ofiter sub acoperire, conform cutumei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.07.2022 – Zi caniculara pentru Vasilica

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva