18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Mutati Scutul Anti-racheta de la Deveselu pe teritoriul statelor din spatiul Schengen!

Scris de: Mariana VARGA, fost judecator | pdf | print

13 December 2022 14:34
Vizualizari: 6134

Aderarea Romaniei la spatiul Schengen (Spatiul european de libera circulatie a persoanelor si bunurilor) a fost refuzata de catre Republica Austria.In conditiile in care poporul roman risca sa fie expus unui atac nuclear iminent, si nu popoarele din spatiul Schengen, in cazul in care scutul anti-racheta NATO de la Deveselu, punct strategic pentru apararea Europei, va fi tinta unui astfel de atac, recunostinta statelor din spatiul Schengen este nula si exprimata prin dispret, exploatare si cotropirea Romaniei.

Insa poporul roman nu a fost consultat prin Referendum atunci cand s-a hotarat amplasarea scutului anti-racheta pe teritoriul Romaniei, cu scopul de a proteja statele din spatiul Schengen de orice racheta nucleara care ar fi programata sa loveasca aceste state, desi poporul roman este expus in cazul unui atac nuclear, la consecinte deosebit de grave: unda de soc, radiatia luminoasa, substante radioactive etc.

Excluderea Romaniei de la aderarea in spatiul Schengen reprezinta in fapt o situatie de discriminare directa a Romaniei in raport cu alte state membre ale Uniunii Europene, avand in vedere votul favorabil acordat Croatiei de catre 26 state membre UE si votul nefavorabil pentru Romania, prin inlaturarea argumentelor oficialilor romani si liderilor politici pentru acceptarea Romaniei in spatiul Schengen, prin opozitia Austriei, in ciuda negocierilor diplomatice, in urma carora ar fi trebuit sa profite si tara noastra.

Cu toata „dezamagirea” doamnei Roberta Metsola (Presedintele Parlamentului European), depasita de situatie, decizia Consiliului Justitie si Afaceri Interne din 8.12.2022, prin care Austria a votat impotriva aderarii Romaniei la spatiul Schengen, ne determina sa solicitam Presedintelui Romaniei, in temeiul art.90 din Constitutia Romaniei (dupa consultarea Parlamentului), declansarea unui Referendum prin care poporul suveran sa-si exprime vointa cu privire la o problema de interes national (respectiv asigurarea pacii si securitatii la granite si apararea impotriva atacurilor provenite din exterior), cu tema „mutarea scutului anti-racheta de la Deveselu, punct strategic pentru apararea Europei, pe teritoriul statelor din spatiul Schengen”!

Consideram ca riscul la care a fost expus poporul roman, prin amplasarea scutului anti-racheta NATO la Deveselu, punct strategic pentru apararea Europei, trebuie negociat numai in favoarea poporului roman, fara limitare la admiterea in spatiul Schengen!

Acest lucru s-ar putea realiza la reuniunea Consiliului European din 15 decembrie 2022, cand Presedintele Statului Roman poate solicita sefilor de stat si de guvern din Europa convocarea unei sedinte extraordinare a Consiliului Justitie si Afaceri Interne, pentru a discuta din nou aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Comentarii

# Avocat date 13 December 2022 15:23 +17

Bravo! Asta este realitatea... Asa trebuie negociat.

# ?????? date 14 December 2022 09:13 +1

& Vremuri ce amintesc de judecători slujind interese politice și imixtiunea serviciilor secrete ceaușiste în viața personală a magistraților, ?

# Cetatean date 14 December 2022 09:31 +78

Polonia are un scut antirachetă similar cu cel din România. Putin e enervat de prezența scuturilor antiracheta din România și Polonia și își dorește o retragere a trupelor NATO aflate acum în Europa de Est. Cine din România are acceași părere ca Putin???

# Nita Constantin date 14 December 2022 12:40 +17

Va rog sa nu exagerati Deveselu ne apara de invazie ceace noi singuri nu o putem face in veci . Ca mari intelectuali sau chiar si capoliticieni trebuia sa înțelegeți din prima zi de dupa vot , Ca Austria este dub totală " influența" ruseasca si a inventat motive ireale pentru a face jocul Rusiei blocînd aderarea atat a Bulgariei cat si a României

# florin date 14 December 2022 12:49 +3

Vorbești de majestatea sa, dulapul? Slabe speranțe....

# DOREL date 14 December 2022 17:27 +24

DA, DA, DA ! Ajunge cat am stat la sacrificu pe toate partile: noi dam petrolul, noi dam gazele, noi dam padurile, militarii nostri au murit in razboaie care nu erau ale noastre, ce om de stat a tiunt cu tara a infundat puscaria, acum noi suntem si prima tinta a ursului atomic si tot noi nici Schengen, nici vize, numai promisiuni pentru prosti ! GATA, DRAGOSTE CU SILA NU SE FACE ! Si, b): daca stam sa ne gandim mai bine, poate ca nici o revocare n-ar fi rea ! Parerea mea ..

# Petru date 14 December 2022 19:43 +2

Scutul de la noi, nu pate repera și distruge o racheta nucleara.

# Alin date 15 December 2022 07:29 +64

CORECT!!! Scutul de la Deveselu este un punct strategic pentru apărarea Europei. Întins pe o suprafață de 900 de hectare, dintre care 170 de hectare au fost puse la dispoziția părții americane, sistemul Aegis Ashore este unul defensiv, așa cum au subliniat în mai multe rânduri oficiali americani, români și ai NATO, și este creat să identifice, urmărească și să intercepteze rachete balistice cu rază mică, medie sau intermediară, în timpul fazei de zbor, venite din afara spațiului euroatlantic, cum ar fi Iranul, apărând în acest fel Europa.

# ANONIM date 15 December 2022 08:03 +1

Romanii au acceptat totul si de la americani si de la UE fara consultare publica. Politicienii vremelnici ai Romaniei au vandut totul si acum suntem expusi, vulnerabili, saraci... De aceea, va dedic voua politicienilor romani urmatoartele versuri: Marş de adio - de Adrian Păunescu La muncă, derbedei, că trece anul şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul. Făceaţi pe democraţii cei cucernici, Cristosul mamii voastre de nemernici. Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine şi-apoi convingeţi-vă că e bine. C-aţi luat o ţară de mai mare dragul şi i-aţi distrus averile şi steagul. S-ajungem colonia de ocară care-şi va cere scuze în maghiară. Şi, prin complicităţi cu demoni aprigi, aţi desfiinţat uzine, câmpuri, fabrici. Şi, prin vânzări de ţară infernale, aţi omorât cu voie animale. La greul greu care mereu ne-ncearcă, răspundeţi cu un greu de moarte, parcă. Şi i-aţi găsit şi bolii un remediu întoarceţi România – n Evul Mediu. Ce căzături, ce târfe, ce mizerii, v-aş desena cu acul, să vă sperii. Dar v

# Adrian date 15 December 2022 22:20 +19

Scutul nu ne apără pe noi...ci vestul Europei

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva