4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NASTASE A MAI PRIMIT O LOVITURA - Consiliul Baroului Bucuresti a hotarat excluderea lui Adrian Nastase din avocatura pe temeiul nedemnitatii profesionale. Decanul Ilie Iordachescu: “S-a discutat din alta perspectiva, creandu-se o noua conjunctura si anume cea de-a doua condamnare. Se considera ca este lezata profesia de avocat”. O decizie similara s-a luat si in legatura cu ex-senatorul Catalin Voicu. Cazul fostului judecator ICCJ Florin Costiniu a fost amanat

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 January 2014 17:22
Vizualizari: 6107

Inca o lovitura pentru Adrian Nastase. La fix o saptamana dupa ce a aflat sentinta de 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul “Zambaccian”, fostul premier a fost exclus din avocatura. Decizia a fost luata luni, 13 ianuarie 2014, de Consiliul Baroului Bucuresti. Aceeasi hotarare a fost adoptata si in ceea ce-l priveste pe ex-senatorul PSD Catalin Voicu, aflat in detentie unde executa o pedeapsa de 7 ani.


Decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ilie Iordachescu, a precizat ca excludera lui Adrian Nastase a avut la baza temeiul nedemnitatii profesionale. Potrivit lui Iordachescu, s-a apreciat ca fostul premier a lezat imaginea profesiei de avocat, prin cea de-a doua condamnare suferita: “Adrian Nastase a fost exclus pe temeiul nedemnitatii profesionale, avand in vedere ca a suferit doua condamnari cu detentie. Consiliul a apreciat ca, din aceasta perspectiva, imaginea profesiei de avocat a fost lezata si ca atare Consiliul a tinut cont de acest aspect”.

Asa cum se stie, in octombrie 2013, Consiliul Baroului Bucuresti a mai luat in discutie posibila excludere a lui Adrian Nastase din profesie, dupa condamnarea de 2 ani suferita de acesta in dosarul “Trofeul Calitatii”. Atunci, Consiliul a decis mentinerea lui Nastase in randul avocatilor, stabilind ca profesia de avocat nu a fost lezata prin condamnarea fostului premier. Ilie Iordachescu a explicat insa ca cea de-a doua pedeapsa primita de Nastase a facut ca situatia acestuia sa fie discutata din alta perspectiva: “Considerandu-se ca era prima condamnare si ca nu ar fi avut legatura cu atributiile, cu competentele profesiei de avocat, acest Consiliu a apreciat ca nu trebuie exclus din profesia de avocat. Dar, astazi s-a discutat din altă perspectiva, creandu-se o noua conjunctura si anume cea de-a doua condamnare. Consiliul a fost nevoit sa aprecieze ca trebuie exclus din profesia de avocat. Se considera ca este lezata profesia de avocat”.

Decanul Baroului Bucuresti a declarat ca hotararea Consiliului poate fi atacata la UNBR, insa din cunostintele sale niciun avocat exclus din profesie ca urmare a unor condamnari nu a procedat in acest mod: “Decizia poate fi atacata la Consiliul UNBR, in ipoteza in care cei doi vor intentiona sa depuna asemenea contenstatii. Cel putin din cunostintele mele, toti avocatii care au fost condamnati si au executat in regim de detentie inchisoarea pe care au trebuit sa o suporte nu au mai revenit in profesie. Ei s-au indreptat spre alte profesii, in niciun caz nu s-au adresat Baroului Bucuresti, dupa executarea pedepsei”.

Consiliul Baroului Bucuresti a amanat discutarea cazului Florin Costiniu

Asa cum mentionam ceva mai devreme, Consiliul Baroului Bucuresti a luat hotararea de excludere din profesie si in ceea ce-l priveste pe fostul senator Catalin Voicu. Lucrurile stau insa diferit in cazul fostului judecator ICCJ, Florin Costiniu, avocat in prezent, condamnat cu suspendare in acelasi dosar cu Voicu.

Astfel, decanul Ilie Iordachescu a anuntat ca discutiile privindu-l pe Florin Costiniu au fost amanate, dupa ce acesta a formulat in apararea sa mai multe memorii si cereri: “S-a amanat discutarea situatiei profesionale a avocatului Florin Costiniu, plecand de la premisa ca dansul si-a facut prin diverse memorii, cereri, aparari aparte fata de ceilalti doi avocati”.

Comentarii

# Rufus™ date 13 January 2014 17:30 -2

Nicio problema, daca e infractor poate profesa în baroul lui Bota!!! :P 

# Lanus date 13 January 2014 17:37 +1

Gresit, infractorii sunt in tabara ultracorupta-Florea !! :lol:

# ciufus date 13 January 2014 17:56 -1

Si daca ar fi avocat in baroul bota cu ce te-ar leza rufus? Iti dai seama ca zilele baroului neinfiintat florea sunt numarate.

# unul din lumea cea mare date 13 January 2014 21:15 -5

pentru rufus,lanus si ciufus//ma intreb cum o sa va simtiti cind o sa/l reprimiti iar in barou(pe acest magistral magistrat) dupa ce tribunalul CEDO o sa dea verdictul????!!!!!!eu cred ca voi va subminati singuri meseria de care voi va mindriti si nu o practicati cu prea mult entuziasm.EU CRED CA/I NEVINOVAT,domnule p.m. va sfatuiesc ca atunci cindo sa fie la indemina dvs verdictul cedo in primul rind sa aplicati pentru reinstaurarea dvs in barou!!!!!!

# Rufus™ date 14 January 2014 10:40 +5

Unui ignorant din lumea cea mare: renunță la raționamentele juridice bazate exclusiv pe sentimente personale. Habar nu ai ce probe conține dosarul lui Năstase. Dacă o droaie de procurori și mai ales de judecători, chiar și de cel mai înalt rang, după ce au studiat dosarul și probele, au decis că omul trebuie să meargă la pușcărie, cine ești tu să-ți dai cu părerea fără măcar a ști ce conține dosarul? Un dobitoc habarnist care se bucură din plin de libertatea de exprimare a internetului dându-și cu părerea gratuit în probleme cu care n-are nici in clin, nici în mânecă. Nici măcar să te exprimi corect în limba română nu ești în stare dar ai suficient tupeu încât să-ți expui elucubrațiile în orice chestiune de drept...

# unul din lumea cea mare date 14 January 2014 11:27 -4

pentru rufus//bai rufus mi/ar placea sa te condamne cu ,,PROBELE LUI NASTASE,, si discutam dupa,chiar daca nu ma pricep la justitia voastra proasta!!!!!!!!!!nici nu vreau sa stiu dosarul,dar mi/ar placea sa te vad la galere cu probe false si apoi sa te aud comentind!

# Rufus O\'Sugus date 13 January 2014 18:10 -1

Nease-muitul, genialul, ultra-talentatul rufus, campionul absolut la datul cu mucii in fasole, emite in sfarsit, judecati de valoare! :D Si totusi, in prostia ta neţărmurită, ai atins fara sa vrei cu limba ta (romana :lol: ) duioasa, adevarul orgasmic \"profesarea avocaturii in baroul Bota\"! Ceea ce nu stii tu, nease-muitule, este faptul ca pe tarlaua cutumiara feudalista \"Florea\", condamnatii sunt deja o obisnuinta, si nu putem sa intelegem care sunt criteriile dupa care unii DA iar altii BA, adica de ce unii sunt exclusi iar altii nu. De pilda, Bostina. Tu, cel mai destept din sat, ai putea oferi vreo explicatie?

# Rufus™ date 14 January 2014 10:57 +1

Dragă Boticelli, da, pot oferi o explicație: toate la timpul lor! Probabil o sa-i vină rândul și lui Boștină, nu cunosc în amănunt cazul lui. În orice caz, există o întreagă organizație criminală de așa-ziși avocați, care încă umblă în libertate prin instanțe înșelând justițiabilii cu privire la calitatea lor și care se pretind mari specialiști în drept deși s-au născut din spuma creatoare a OTV-ului. Aștept ziua când o să văd dubele de poliție umplute cu botaniști culeși de prin instanțe și abia pe urmă o să mă îngrijorez cu privire la Boștină. Toate la timpul lor...

# Rudy date 14 January 2014 13:47 0

Ba, Rufuse, stiinta dreptului e o mare necunoscuta pentru tine. Tu reprezinti prototipul multor membri ai castei mafiote-flocea. Esti las, analfabet juridic, dogmatic, nesimtit si ai o mentalitate securisto-comunista. Tu esti hotul care striga hotii ! Desi n-ai dobandit nicoiodata calitatea de avocat si ai gura mare doar pe motiv ca sunteti tolerati si protejati de un urias sistem mafiot, ai tupeul sa denigrezi adevaratii avocati(Bota). Ziua pe care tu o astepti, nu o vor apuca nici stra, stra, stra...nepotii tai. In schimb, poate intr-o zi, vei fi tu cules de prin vreo instanta si bagat la racoare, acolo unde ti-e locul...

# Rufus™ date 15 January 2014 11:44 0

Mă mândresc ca am dobândit calitatea de avocat în aceeași ”castă mafiotă” ca și Titu Maiorescu, Iuliu Maniu, Ion Rațiu sau contemporanii Corneliu Bîrsan, Ion Neagu, Gheorghe Piperea și atât de mulți alții... Dacă aș fi stat alături de Bota, Nimerincu, Botomei sau alte mizerii intelectuale formați profesional în canalele de pe sub instanțele țării, atunci într-adevăr mi-ar fi fost RUȘINE!!! Orice român știe vorba aceea: Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești! Nu cred că există om normal la cap care, în cunoștință de cauză, să aleagă să se înscrie în barourile create peste noapte de un psihopat frustrat, ignorat în unanimitate de către elita profesională a oamenilor de drept din România. Am zis!

# rufuse date 15 January 2014 11:58 0

rufuse, elita cu care te-ai intovarasit nu stie mai mult drept decat tine: niciunul dintre acesti ,,ilustrii,, nu au fost in stare sa observe lipsa actelor de infiintare a ,,barourilor,, vosatre desfiintate prin Legea 3/48 (in vigoare si azi) !!

# Titi date 15 January 2014 12:32 0

Rufuse, te mandresti degeaba. In realitate, tu nu ai dobandit niciodata calitatea de avocat intrucat entitatea ultracorupta-Florea e inexistenta de jure, deoarece nu a dobandit, dupa revolutie, PERSONALITATEA JURIDICA !! Insa, avand in vedere nivelul tau intelectual, e limpede ca tu nu poti intelege acest aspect...

# BERCEA MONDIAL; , e manevra lu frații miei.............,, date 13 January 2014 17:41 +2

Excluderea din profesie de către Consiliul Baroului București a lui Adrian Năstase ( decan Ilie Iordăchescu) nu poate produce efecte juridice pentru că acest ,,BAROU,, nu este înființat. Până azi 13.01.2014 nu a fost pusă în discuție moștenirea defunctei UAR.         Discutarea succesiunii se află pe rolul judecătoriei Sectorului 4, cu termen în luna august 2014. Solicitarea nu aparține UNBR sau baroului București din care a fost exclus Adrian Năstase.

# TITULESCU date 13 January 2014 18:00 +10

N-am mai avut timp sa accesez LUMEA JUSTITIEI in ultimul timp dar ce sa vezi aceleasi nulitati in aceleasi functii isi fac de cap.Baroul adica conducerea sindicatului da in cap altor membrii de sindicat dupa cum le plac sau nu sau ca sa se bage si ei in seama. Elitele profesionale ale avocaturii nici nu candideaza in aberatiile astea de functii de consilier si decan fiindca sunt ocupati sa fie chiar avocati iar la acesti ,,alesi\'\' cand ajund fix nimic adica in conducerea baroului toate frustrarile lor isi fac simtita prezenta,unde dupa cum esti sau nu din haita lor isi bat joc de tine sau nu. CARAGIALE E NEMURITOR IAR FARFURIDI ,BRANZOVENESCU SI CATAVENCU ERAU FIX AVOCATI in rest ce sa mai comentam.

# Valeriu Mangu date 13 January 2014 18:14 +1

Pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu articolul “Neconstitutionalitatea Camerei Deputatilor si a Senatului (I)”.

# ADEVARUL date 13 January 2014 19:26 0

FELICITARI PENTRU OBSERVATIILE DV. DE PE SITE,M-AU SURPRINS PLACUT,PACAT CA LA NIVELUL POLITICIENILOR NU AVETI AUDITORIU.INCA O DATA MA BUCUR MULT SA VA STIU PRINTRE POSTACII DE AICI,LA VREMEA CAND A-TI SCOS CARTEA DESPRE CEAUSESCU AM AVUT SENZATIA CA ERATI PE PUNCTUL DE A INFIINTA O VERITABILA SCOALA A DICTATORILOR-DE CARE BASESCU O FI PROFITAT SI EL :-)

# Alberto Kurtyan date 13 January 2014 18:35 +2

In sfarsit, s-au trezit. Nastase trebuia exclus de mult, dupa prima condamnare. Pastrarea infractorilor in breasla pe motiv ca \"infractiunea nu a fost savarsita in exercitiul profesiei\", in cazul lui Nastase a fost o greseala majora. Pentru a fi avocat trebuie sa indeplinesti conditiile de onorabilitate, ori infractiunea de coruptie si santaj erau incompatibile cu aceasta calitate. Problema este ca Nastase are multi ucenici inca in Barou care nu vor sa se dezica de Mentor. Un alt infractor mentor al condamnatului Nastase este fostul procuror plagiator Ponta. Am gresit cand am spus infractor? NU. Un escroc, un impostor, un infractor. Cum il rabda politicienii in fruntea guvernului, mi-e greu sa inteleg. Intr-o tara in care coruptia este regula, escrocul sef este prim-ministru.

# logic ? date 13 January 2014 19:09 +3

Iata logica de Florea-Iordachescu: la prima condamnare nu a adus atingere prestigiului profesiei de avocat, la a doua condamnare, DA !? Iata cum se adauga la lege ! Bota nu se baga: doar instanta poate constata inc legii !!

# ADEVARUL date 13 January 2014 19:37 +1

DOMNUL F.,PSEUDO-AVOCAT,DEOCAMDATA ESTE PENIBIL,MARE DESCOPERIRE.SA NE SPUNA DACA EXISTA VRE-UN JUDECATOR ATATA DE TAMPIT INCAT SA IL MANGAIE PE CRESTET.CE GREATA NE FACI.     

# Valeriu Mangu date 13 January 2014 19:48 0

@ ADEVARUL Multumesc respectuos pentru aprecieri. De cartile pe care le-am publicat profita, prin forta imprejurarilor, toata lumea. Sper, pentru toata lumea.

# ristea date 16 January 2014 16:48 0

Bassse : you\'re next!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva