4 aprilie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Nechezol de presedinte

Scris de: Cornel NISTORESCU | pdf | print

7 octombrie 2019 14:57
Vizualizari: 3940

Nu mai avem nici procuror sef la DIICOT. L-a papat Iohannis. Nu mai avem nici procuror sef la DNA. Nu pentru ca a scoborit-o pe Luluta din inaltele-i sfere: Nu vrea Iohannis un alt procuor sef la DNA care sa nu vina din decizia lui.


Nu avem nici procuror general al tarii. De la destituirea lui Tiberiu Nitu, Parchetul General al României a functionat cu o marioneta vopsita in democrat convins, el fiind unul dintre nemernicii trimisi pe capul condamnatilor din penitenciarul Aiud si, mai apoi, la vinatoare de nesuferiti, de pesedisti sau de români care huiduie si fluiera la gardul Cotrocenilor.

Nu avem sef la SIIJ din aceleasi motiv. Nu vrea Iohannis. I s-a pus pata ca SIIJ musca magistratii. A aparut o institutie care sperie procurorii si, din cauza ei, nimeni nu mai striga “sa traiti dom' presedinte!”. Din cauza SIIJ nu mai au curajul sa ia spaga si sa faca dosare la comanda! Si nici sa execute ordinele tembele. Boala lui Iohannis, adica pata asta cu SIIJ, s-a raspindit repede la toti slugarnicii. De la Danilet la Tapalaga si Dogioiu toti vor soricioaica la Adina Florea in bucatarie. Tot corul de trompeti uraste SIIJ si cere exilarea interimarei, darimarea cladirii, abrogarea legii si legarea tuturor procurorilor si judecatorilor de cracile plopului de la Cotroceni.

N-avem nici ministru de Interne! Nici ministru la Educatie. Nici la Justitie. Cu o pupaza nu se face stat de drept.

N-avem nici ambasadori pe te miri unde. De fapt, nu avem presedinte. Din greseala am ales un ins primitiv care intelege democratia ca un caprar. Nu sunt valabile decit ordinele sale. Gandirea lui este ratiune de stat, cod penal si constitutie. Nu sunt de isprava decit oamenii stersi, care asculta prosteste si nu intreaba nimic.

Cine nu-i de acord cu el spioneaza pentru Rusia si boleste cu ciuma rosie.
Cine nu sta drepti tine cu Putin. Cine e cocosat il batjocoreste pe seful statului si vrea sa-i ia locul. Cine scrisneste din masele are gindire autoritara si viseaza sa ocupe postul de profesor de fizica la Sibiu. Tot ce atirna si balangane se numeste pendul. A fost prima lectie de fizica a profesorului Iohannis care nu mai stie nici drumul spre scoala si nici cum arata copertile cartilor de Fizica de clasa a IX-a.

Statul roman in mandatul Iohannis functioneaza sub zodia haotica a interimatului. Un surogat de presedinte semneaza numai ce-i pica lui bine. Un fel de nechezol acru stirneste furie si invita mereu la razbunare. Ce fel de vocatie democratica este aceea in care presedintele sare cu bita cuvintelor pe guvern, pe partide, pe pe magistrati?

Arbitrul conflictelor din societate a luat in spinare blana dobermanului furios si caciula batausului scapat din lesa nevestei si a pornit la lupta.

Din reprezentantul poporului roman s-a transformat in primul turist al tarii. In loc sa sprijine dezvoltarea mediului de afaceri autohton a ris cu sadism la fiecare condamnare de businessman si la fiecare firma ingropata in balegarul acuzatiilor.

Cite institutii ale statului mai functioneaza normal si mai au conducatori in fruntea lor? Cele pe care n-a apucat sa le decapiteze si cele in care sefii tremura ca piftia si nu mai au curajul sa isi asume nici o decizie!

Nu stiu si nu ma intereseaza” a devenit o deviza de prostan ajuns din greseala in fruntea unei cetati!

Cu aerul ca vrea anticoruptie, Klaus Iohannis a paralizat Romania. A inventat acuzatiile strigate cu gura clampanita si a instaurat tifna nesupunerii fata de CCR, fata de justitie, fata de bunul simt.

Din moment ce n-a putut instaura un climat democratic armonios si n-a gasit oameni cu care sa colaboreze, el se califica drept autorul modelului de democratie bazata pe institutii conduse de oameni fara numire si fara capete!

Preluare de pe cotidianul.ro

Comentarii

# Lia date 7 octombrie 2019 18:55 +12

Mă tot întreb...., oare ce-i cu noi? Mereu greșim la alegeri. Și până când?

# Observator 001! date 7 octombrie 2019 19:09 +10

Președinte Român! oricine-ar fi ales dintre români, oricât de puțin, ne rămânem stăpâni... tresaltă-n el nemăsurată ura față de tot ce este românesc, pe viața noastră a-ncercat măsura a tot ce e mai rău și nebunesc ne-am săturat de ura apatridă și-amenințări la fiecare pas, de-un killer instruit să ne ucidă din tot ce-a fost și ce ne-a mai rămas vrem Președinte – să fie aproape de brazdă, de leagăn și de nevoi, nu unul care de vii să ne-ngroape sub zvastici dansând ca-n timp de război să simtă-n suflet durerea țării lui, strămoșii să-i murmure în sânge, să știe că-n lume mai scump nimica nu-i ca mama singură, când plânge să simtă oful istoriei noastre, în ea să-și afle, de are, trecut, să creadă că și-n ajungeri de astre Eminescu-i Românul Absolut să-l doară suferința Țării s

# Pintea date 7 octombrie 2019 22:12 +9

Ati spus tot! Mai bine nici ca il puteati caracteriza!

# Ion date 8 octombrie 2019 10:21 +2

Oare chiar ața de prosti sa fie români sa-l voteze inca odata? Chiar nu pot sa cred cat de prosti am ajuns ,noi romanii!

# escu date 8 octombrie 2019 10:42 +5

Bună analiza! Aș vrea să mai adăugați și care mai este rolul CSAT, dacă nu mai avem miniștri membri ai acestuia, miniștri care sunt cheia în structura de securitate națională. Când ai la graniță niște conflicte care mocnesc, când în țară crima organizată tinde să facă legea etc., noi ne ținem de scandaluri și dispute politice sterile. Aceasta se cheamă IRESPONSABILITATE și sabotarea securității și siguranței naționale. Ar putea fi interpretate ca acte de trădare? Iată de ce vinovați se fac Dragnea și Tăriceanu, care nu i-au dat peste mână de la primele încălcări ale CONSTITUȚIEI ROMÂNIEI, legilor țării și jurământului depus la înscăunarea ca președinte. Cu toate acestea, cum se explică procentajul din sondaje? Nu credeți că noi, românii, nu prea știm să ne alegem conducătorul?

# Procurorul date 8 octombrie 2019 11:58 +4

Abandonarea neutralității la care-l obligă Constituția, blocarea instituțiilor fundamentale ale statului, încălcările repetate ale legii fundamentale, nesocotirea sistematică a deciziilor CCR (adică, tot a Constituției), anagajamente păguboase și periculoase în numele Statului Român, torpilarea relațiilor internaționale ale României cu actori majori pe scena internațională (Rusia, China, Israel) și tentativa ascendent agresivă de a-și impune prin forță punctul de vedere, în funcționarea statului, peste Constituție și lege, sunt tot atâtea motive pentru care Klaus Werner Iohannis merită un nou mandat...un mandat de executare a pedepsei...de 5 ani sau mai mare...în funcție de încadrarea juridică a faptelor ipochimenului.

# Iulia date 8 octombrie 2019 12:07 +9

Trebuie modificata urgent Constitutia, astfel incat niciun politician sau presedinte sa nu-si mai poata bate joc de tara asta! In ultimii ani Romania a devenit un imens teren de joaca pentru unii care duc in derizoriu orice valori. Presedintele (oricare ar fi el) sa fie suspendat automat din functie la prima abatere (urmat de noi alegeri), daca refuza sa-si indeplineasca prerogativele, incalca Constitutia sau isi denigreaza tara! La fel si europarlamentarii care voteaza impotriva Romaniei. Suntem martorii mascaradelor ieftine ale unor politicieni, care in lupta lor pentru ciolan nici macar nu se mai obosesc sa ne "prosteasca" inainte de alegeri, pentru ca e prea mare deranjul. Incercam sa ne dam seama, oare unde se situeaza cetateanul obisnuit in toata ecuatia asta? Raspuns: Nicaieri! E ca si cum n-ar exista! Avem un presedinte inutil, care de 5 ani arunca praf in ochii altora, in incercarea nereusita de a-si justifica salariul, luxul si privilegiile.

# Ciubar voda date 8 octombrie 2019 22:19 +8

o reflectie, doua, pentru intrebarea: - cade sau nu guvernul Dancila la ac. motiune(?); Pai am ramas cu propaganda comunista, de care facea tot romanul haz(...de necaz). Gluma: era ca daca capitalismul se afla in pragul prapastiei, de ce vrem noi, sa-i intrecem?! Azi, cei cu opozitia(ce rusine sa se numeasca liberali ...), strigau cum ca, -"murim cu ei de gat". Si atunci ma intreb, daca le trece motiunea, praful se alege ...de tot si toate??? Posibil si mai rau, la cat sunt de farisei, si vanduti pe 30 de arginti, marilor puteri straine, dar aclamand ca lupta p. independenta si progres!? p.s. Maria sa ciubar voda, i-a fost mentor lui W.K. Iohannis. ...si cand a decolat din Germania spre Tenerife, sau Florida(U.S.), avea in buzunarele pline, aur, diamante, ...si nu bomboane(faceti radiografie la v-clipuri din periada antecedenta. E o vorba veche: porcul e tot porc, si in sant(z). Neamt coto-fleantz/ da-i cu curu-n santz! Si cine o iubi strainatatea, manca-iar cainii inima...

# Gabriela date 9 octombrie 2019 11:13 +2

Ați spus ca am ales din greșeală un ins primitiv....Corect! Dar cine va fi de vină dacă poporul greșește a doua oară? Dacă nu s-a înțeles nimic din smogul acestor ultimi 5 ani și ne trezim cu insul primitiv, iubitor de case, vrajba și concedii încă 5 ani? Sumbră perspectiva. ....

# ubu date 9 octombrie 2019 21:12 +1

s-a ivit godot se pare ca avem alternativa la molochul de sibiu uitati-va bine in zare

# Baran Gheorghe date 14 octombrie 2019 11:08 0

Nechezol? Nici macar , Naut gol. Daca social democratii au marit salariile medicilor , profesorilor..etc, au marit pensiile, au refacut calculul contributiilor , au crat facilitati la studenti, digitalisti , au scazut TVA-ul, au introdus cota unica etc. (actiuni care au crescut bunastarea ) au fost huiduiti, haituiti , hartuiti , stigmatizati , injurati, boicotati, arestati ..... Mereu sintagma " de unde bani" . De acolo , din colectele statului , din avutia vanduta ( gaze, petrol , minerale , apa , curent , agricultura, taxe moderate dar pentru toti, ....), si care pot face fata bunastarii daca nu se fura. Pana si un profesor ma intreba, da' de unde domnule?? Daca nu se fura e mai mult decat suficient. Acum , ca au dat jos guvenrul , vine scarba de Iohannis si ne asigura ca nu se vor taia, salarii, pensii , etc....Pai daca social democratii nu au avut bani, voi de unde aveti ? Ba chiar mai rau, sa presupunem ca aia au avut si au ajuns la fundul sacului , voua ce va mai ramane?? Aaaa,

# Baran Gheorghe date 14 octombrie 2019 11:18 +2

Continuind as spune Aaaaa... asta insemna ca ori voua , noii exponenti ai puterii, va e frica sa taiati ori sunteti ipocriti , ori social democratii au avut dreptate cand au spus ca e loc de mai bine ,de bunastare. Eu inclin sa cred ca au avut dreptate social democratii, e loc de mai bine. Poate nu au resuit sa stopeze furturile, poate nu va reusi nimeni, dar au reusit sa se tina de cuvant. Cred ca teama ce-a mai mare a lui Iohannis Ciolanis si ai lui trepadusi nu a fost teama de esec a social democratilor ci dimpotriva, teama de succes al masurilor dispuse si al drumului ales de social - democrati. Poate o fi rau sa fii comunist ,poate, dar ce e rau sa fii social - democrat? Se naste mult retorism pentru multe generatii de acum incolo legat de ce a fost rau sau ce a fost bine , cand a fost rau si cand bine?Cine rau si cine bun?? Om trai si om vedea . Sa auzim de bine spre bicentenarul Tudor Vladimirescu.

# ?????? date 18 octombrie 2019 12:30 0

@Apreciați și că dintre temele de politică externă , din campania electorală, ale președintelui Iohannis și ale PNL, partid național tradițional al Brătienilor, al lui Kogălniceanu, Ghica, etc. , nu ar trebui să lipsească tema susținerii apartenenței Republicii Moldova de Uniunea Europeană și susținerea negocierilor Republicii Moldova pentru semnarea acordurilor cu Uniunea Europeană, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 137
    • VERDICTUL ZILEI - Credeti ca ar trebui reluate activitatile economice?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.04.2020 – Medicii refuza mita lui Iohannis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva