2 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NICUSOR DAN E BUN DE DNA – Consilierul general Aurelian Badulescu cere sesizarea DNA pe o afacere de la Primaria Capitalei: „Administratia Strazilor Bucuresti a cumparat 56 de camere video care pot depista figura soferilor si a pasagerilor din dreapta, instalate in 19 intersectii. La procedura simplificata de oferte s-a prezentat o singura companie.... Mai multi ani, cifra de afaceri a fost zero... In 2021, cifra de afaceri a crescut la 307.161 de lei. Contractul ASB e de aproape 3 ori mai mare”

Scris de: V.B. | pdf | print

16 January 2023 16:39
Vizualizari: 2096

Consilierul general PSD Aurelian Badulescu, fost viceprimar general al municipiului Bucuresti, cere Directiei Nationale Anticoruptie sa investigheze o afacere a Primariei Capitalei, conduse de Nicusor Dan (foto).Este vorba despre felul in care Administratia Strazilor Bucuresti (ASB) a atribuit contractul de achizitie a 56 de camere de supraveghere montate in 19 intersectii din Bucuresti, astfel incat sa depisteze figurile soferilor si ale pasagerilor de pe scaunul din dreapta al masinilor.

Firma care a obtinut contractul – prin procedura simplificata – este una care in acte figureaza ca fiind detinuta de catre o femeie in varsta de 75 de ani si care timp de multi ani s-a remarcat doar prin venituri nule. Totusi, aceste venituri au explodat in 2021, pana la 307.161 de lei, arata Badulescu. Iar totul a culminat acum prin contractul castigat de la ASB, incheie fostul viceprimar general.

Inainte de a va lasa sa cititi postarea de pe Facebook a lui Aurelian Badulescu, mentionam ca Jurnalul National a scris vineri, 13 ianuarie 2023, ca la procedura simplificata de oferte „a fost primita o singura oferta, depusa de o companie pe nume SC Global Serv Technology SRL, care a solicitat un pret final de 748.880 de lei fara TVA. Iar la data de 19 decembrie 2022, dupa doar 19 zile de la publicarea anuntului de participare, Administratia Strazilor a si incheiat cu aceasta companie contractul nr. 107/2022, in valoare finala de 891.167,2 lei cu TVA (181.870,9 euro)”.

 

Redam postarea de pe Facebook a lui Aurelian Badulescu:


In atentia DNA: Cartelul Nicusor Dan + PNL + USR + PMP aplica o noua lovitura bugetului Capitalei


Administratia Strazilor Bucuresti a cumparat cele 56 de camere video care pot depista figura soferilor si a pasagerilor din dreapta, pe care le-a instalat in 19 intersectii din Capitala.

A fost aleasa o procedura simplificata de oferte, la care s-a prezentat o singura companie interesata. Este vorba despre o firma care, la infiintare, avea alt nume si se ocupa cu activitati imobiliare, preluata, in 2019, de un cetatean din comuna teleormaneana Islaz si cedata, in 2020, unei doamne in varsta de 75 de ani, din Bucuresti. Mai multi ani la rand, cifra de afaceri a acestei firme a fost zero, iar cheltuielile anuale efectuate s-au situat in jurul a catorva sute de lei.

In 2021 insa, cifra de afaceri a acestei firme a crescut la 307.161 de lei. Contractul adjudecat in 19 decembrie de la Administratia Strazilor este de aproape trei ori mai mare decat aceasta valoare a cifrei de afaceri.

 

 

Iata ce a dezvaluit Jurnalul.ro:


Din datele furnizate de Registrul Comertului, aflam ca firma care si-a adjudecat contractul a fost infiintata in anul 2007, sub denumirea de SC Igna Imob SRL, cu sediul in localitatea ilfoveana Cernica, avand ca obiect activitati imobiliare pe baza de comision sau de contract. Fondatoarele firmei erau Angelica Ion Tomita si Valerica Ion. 12 ani mai tarziu, cele doua asociate decid sa ii cesioneze toate partile sociale ale societatii unui anume Nicolae Pirvan, din comuna Islaz, judetul Teleorman. Dupa preluarea firmei, acesta schimba denumirea societatii in SC Global Serv Technology SRL.

In 20 octombrie 2020, noul asociat unic decide majorarea capitalului social, primind-o ca actionar minoritar pe o anume Victoria Dobrescu, nascuta la data de 1 mai 1948, din Bucuresti, pe care o si numeste in functia de administrator. Dupa care Pirvan ii cesioneaza noii asociate intreaga firma.

La inceputul anului 2021, pe data de 6 ianuarie, Victoria Dobrescu, atunci in varsta de 73 de ani, muta sediul social al SC Global Serv Technology SRL, din comuna Islaz, judetul Teleorman, intr-un apartament din Sectorul 1 al Capitalei. Iar obiectul de activitate al companiei, asa cum rezulta din actele de la Registrul Comertului, devine „telecomunicatii si retelele de cablu”.

Potrivit bilanturilor contabile pe care compania care a livrat Administratiei Strazilor camerele „Big-Brother” le-a depus la Ministerul Finantelor, in 2016 si 2017, aceasta a avut cifra de afaceri zero si cheltuieli de 1.475 de lei, respectiv de 3.672 de lei. In 2018, desi cifra de afaceri a fost tot zero, firma a inregistrat venituri de 11.255 de lei, facand cheltuieli de 665 de lei. Apoi, in 2019, cand societatea a ajuns in proprietatea lui Nicolae Pirvan, cifra de afaceri a ajuns la 3.000 de lei, firma a facut venituri de 3.840 de lei si a cheltuit 350 de lei.

In 2020, cand firma a fost preluata de actualul actionar, Victoria Dobrescu, cifra de afaceri a crescut la 29.030 de lei, insa cheltuielile efectuate au fost de 935 de lei. Iar in 2020, cifra de afaceri a fost de 307.171 de lei, fiind cheltuiti 131.378 de lei. Din documentul public al Ministerului Finantelor cu privire la bilantul contabil depus pe anul 2021, rezulta ca SC Global Serv Technology SRL avea un singur salariat si se ocupa cu „activitati de fotocopiere a documentelor si alte activitati specializate de secretariat”.

Compania in cauza nu figureaza cu alte contracte incheiate cu statul, iar Victoria Dobrescu mai apare ca asociata, incepand cu 6 martie 2019, intr-o alta companie, pe nume SC Axa Systems Enterprises SRL, detinuta, pana atunci, de un anume Valentin Dan Marinas, din Turnu Magurele, judetul Teleorman. In 15 martie 2019 insa, Victoria Dobrescu preia si aceasta societate, pentru ca, la 27 aprilie 2022, sa ii cedeze 20% din actiuni lui Ionut Nicu, din comuna Islaz, judetul Teleorman, de unde este si Nicolae Pirvan, cel care i-a cedat Victoriei Dobrescu societatea SC Global Serv Technology SRL”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.02.2023 – CSM schimba regulamentul pentru numirea sefilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva