18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NICUSOR SE FACE CA PLOUA – Primarul Capitalei Nicusor Dan refuza sa emita autorizatie de construire pentru extinderea Centrului Oncologic Sanador, desi au trecut peste trei luni de cand Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat decizia definitiva. Edilul ignora si intrebarile presei pe aceasta tema, depasind termenul de 30 de zile prevazute de Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public. Sanador cere la TMB amendarea lui Nicusor pentru ignorarea hotararii CAB

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

23 January 2024 12:40
Vizualizari: 2394

De mai mult de trei luni incoace, primarul Capitalei Nicusor Dan (foto) ignora hotararea judecatoreasca definitiva care il obliga sa emita autorizatie de construire pentru extinderea Centrului Oncologic Sanador.Ne referim la decizia din dosarul nr. 19018/3/2022, prin care, la 11 octombrie 2023, judecatorii Silvia Pavelescu, Mircea Epuran si Cristina Ardeleanu de la Curtea de Apel Bucuresti au mentinut definitiv sentinta prin care, in 14 noiembrie 2022, magistrata Ancuta Zvoristeanu de la Tribunalul Bucuresti il obligase pe edilul general sa emita autorizatia de construire pentru extinderea Centrului Oncologic Sanador de pe strada Sevastopol, la numarul 3A (pe langa Piata Victoriei). Dar ceea ce trebuie sa subliniem este faptul ca refuzul lui Nicusor Dan dureaza inca din 22 februarie 2022. Caci atunci a emis primarul adresa prin care a instiintat Sanador de refuzul privind emiterea autorizatiei de constructie (click aici pentru a citi).


Tic-tac pentru o noua amenda


Intre timp, la 29 noiembrie 2023, Sanador a depus o noua actiune in instanta, solicitand ca TMB sa-l amendeze pe Nicusor Dan pentru neexecutarea deciziei CAB. La randul lui, Tribunalul Bucuresti a fixat primul termen al acestui nou proces (cauza nr. 36123/3/2023) pentru data de 29 ianuarie 2024.


Nicusor trateaza presa cu spatele


Primarul Bucurestilor se arata nepasator nu doar fata de hotararea definitiva a Curtii de Apel Bucuresti, ci si in raport cu mass media. Mai exact, site-ul DCnews.ro acuza ca Nicusor Dan refuza sa raspunda la o solicitare trimisa de aceasta publicatie in 15 decembrie 2023 in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public. Altfel spus: edilul a depasit cele 30 de zile dictate de articolul 7 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.


Iata intrebarile DC News pentru primarul Nicusor Dan:


In contextul de mai sus, in 15 decembrie 2023, deci in urma cu mai bine de o luna, in baza legii 544/2001, am facut urmatoarea solicitare catre PMB, una care a ramas fara raspuns:

In urma deciziei definitive a Curtii de Apel Bucuresti cu privire la autorizatia de constructie pentru extinderea Spitalului Oncologic SANADOR, a fost semnata autorizatia de constructie de catre primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, conform deciziei instantei?

Amintim ca respectiva autorizatie are ca obiect extinderea clinicii Sanador cu un corp nou ce constructie, centru oncologic, in regim S+P+6E, in continuarea clinicii existente. La inceputul lunii noiembrie, decizia instantei, prin care a fost respins recursul primarului general, a avut caracter definitiv. In acest context, daca inca nu a fost semnata autorizatia, cand va fi respectata de la nivelul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti decizia instantei? Exista un termen de punere in aplicare a deciziei instantei, de conformare cu aceasta?

Care au fost motivele pentru care aceasta autorizatie de constructie nu a fost emisa inainte de a se apela la instanta, care, vedem, nu a confirmat pledoaria primarului general?

Comentarii

# Io date 23 January 2024 13:48 0

Ei ? Iar in instanta? Iar bani pierduti? Puteau face plangere in baza art.287 alin.(1) lit.g) C.pen.si sa plateasca personal, nu noi Mai puteau pune in executare hotararea judecatoreasca, cu plata zilnica a obligatiilor de a face si cu tragerea la raspundere civila a functionarilor publici care refuza asta.

# parerea mea date 24 January 2024 10:08 0

1.Vorbim de legea 544/2001. Legea prevede sanctiuni? 2. Vorbim de un centru oncologic in care pacientii ar beneficia de ajutorul medical vital pentru viata lor. In ce tara traim? Aici este mult mai grav, iar acest individ ar trebui sa raspunda penal pentru "banalele acuzatii" plecand de la nerespectarea unei sentinte judecatoresti......si pana la santaj si infractiuni contra sanatatii persoanei si chiar mai rau avand in vedere nr de pacienti. Fiecare persoana bolnava si apartinatorii acestora sa-l dea in judecata. Unde sunt infailibilii si intransigentii imposibili de corupt procurori, vajnicii reprezentanti ai puterii cetatenesti care alaturi de politie supervizeaza linistea, siguranta linistindu-i de tot se pare pe cetateni. Aceasta nu mai este politica este altceva si acest "altceva " frizeaza cu ce sa judecat la NUREMBERG.

# E tu Brute... date 25 January 2024 08:20 0

@Io, fuctionarii publici si inalti functionarii publici nu raspund civil decat necotizantii @ parerea mea,nici penal nu raspund similar civilului ,ca de obicei. Probabil a fost descoperit vaccinul anticancer -la secret? mai stii. Vad ca ei e imuni , probabil de la vacantele exotice si alimentatia kosher de care au parte. Au parte deoarece "ei" nu raspund pecuniar de greselile facute voit prin omisiune, din spiritul de fronda al "gruparii" si de ce nu din prostia generata de cunostintele atestate doar de titluri si unchieshi si matushici, sau de recomandarea "fizico-vestimentara"??? in aceste conditii, partidele "inteligentelor artificiale" le ofera sprijinul politic si similar sunt si votati tot de catre IA. De aici probabil dezinteresul fata de institutia in discutie. Shpaga "dezvoltatorilor" e inexistenta fiind vorba de stat , iar cetateanului "produse traditionale" si circ si uita si ce vboteaza.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva