4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NOTARIATUL EUROPEAN, ISTORIE SI INOVATIE - „Europa in acte”, expozitie gazduita de Parlamentul European la Bruxelles, in perioada 11-15 noiembrie 2019, prilejuieste notariatului roman participarea cu documente de o valoare istorica remarcabila. Vor fi expuse testamentul lui Nicolae Titulescu, certificatul de mostenitor si inventarul succesoral al academicianei Ana Aslan, precum si un fragment din Opisul Registrului Testamentelor din perioada 1952-1954 (Testamentul lui Titulescu)

Scris de: L.J. | pdf | print

6 November 2019 16:40
Vizualizari: 6555

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) condusa de Dumitru Viorel Manescu anunta ca „Europa in acte”, expozitie gazduita de Parlamentul European la Bruxelles, in perioada 11-15 noiembrie 2019, prilejuieste notariatului roman participarea cu documente de o valoare istorica remarcabila.


Acestea sunt: testamentul marelui om politic Nicolae Titulescu (vezi facsimil) certificatul de mostenitor si inventarul succesoral al academician prof.dr. Ana Aslan, precum si un fragment din Opisul Registrului Testamentelor din perioada 1952-1954 emis de Notariatul de Stat al Republicii Populare Romane – Regiunea Bucuresti.

Potrivit UNNPR, actele autentice pe care notariatul roman le propune publicului vizitator vor fi expuse atat in format hartie (copii ale testamentului lui Nicolae Titulescu si opisului Registrului Testamentelor din perioada 1952-1954 emis de Notariatul de Stat al Republicii Populare Romane – Regiunea Bucuresti), cat si in format digital (certificatul de mostenitor si inventarul succesoral al academician prof.dr. Ana Aslan).

Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeana (CNUE), organizatorul expozitiei „Europa in acte”, urmareste ca evenimentul sa aduca in atentia cetatenilor europeni importanta notariatului dintr-o multipla perspectiva: ca martor al istoriei civilizatiei europene de-a lungul secolelor, pastrator al memoriei documentelor si promotor al noilor tehnologii.

In acest sens, vor fi expuse copii ale unor acte autentice de o mare valoare istorica, provenite din arhivele nationale a 17 state membre ale Uniunii Europene, printre care si Romania. Vizitatorii vor avea ocazia sa consulte continutul a peste 50 de documente, emise de notari intre secolul 13 si secolul 20. Explicatii detaliate referitoare la exponate vor fi furnizate in limbile engleza, franceza, precum si in limbile tarilor carora le apartin documentele.

UNNPR anunta ca un moment aparte de pe agenda ceremoniei de inaugurare a expozitiei „Europa in acte” va evidentia orientarea profesiei notariale catre inovatie si viitor. Este vorba de acordarea de catre CNUE a primului Premiu pentru inovare, printre candidati numarandu-se notariatele din Germania, Spania, Austria si Ungaria.

Conform declaratiei lui Pierre-Luc Vogel, presedintele CNUE, „Aceasta distinctie va ilustra perfect faptul ca profesia notariala este ancorata in trecut, prezent si viitor. (...) Notarii sunt parte a vietii noastre zilnice si sunt implicati in cele mai importante momente ale existentei: casatorie, cumpararea unei proprietati, infiintarea unei afaceri sau dezbaterea unei succesiuni. Activitatea lor urmeaza trendurile culturale, sociale, economice si tehnologice ale societatii.”

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva