18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NOTARII SUSTIN FINANCIAR REPATRIEREA CUMINTENIEI PAMANTULUI –Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a dat 100.000 lei pentru readucerea in tara a celebrei sculpturi a lui Constantin Brancusi. Guvernul a izbutit sa adune pana acum doar 361.000 euro din cele 6 milioane indispensabile repatrierii capodoperei aflate in prezent in proprietatea mostenitorilor arhitectului Gheorghe Romascu

Scris de: A.P. | pdf | print

3 August 2016 15:06
Vizualizari: 13430

Notarii publici din Romania sustin eforturile Ministerului Culturii in campania de readucere in patrimoniul cultural national a celebrei sculpturi „Cumintenia Pamantului” (foto) a lui Constantin Brancusi. Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a participat cu suma de 100.000 lei la subscriptia publica organizata de Guvern pentru achizitionarea capodoperei.

Tezaurul cultural national ne apartine tuturor si trebuie sa ne asumam impreuna responsabilitatea protejarii si mentinerii acestei fascinante opere de arta in spatiul public, spre a-si gasi locul binemeritat in cadrul Muzeului National de Arta al Romaniei”, este justificarea gestului UNNPR, potrivit unui anunt dat publicitatii marti, 2 august 2016, de reprezentantii Uniunii:


Notarii publici din Romania se alatura eforturilor Ministerului Culturii de a readuce in patrimoniul cultural national sculptura lui Constantin Brancusi 'Cumintenia Pamantului', unul dintre cele mai importante proiecte nationale, participand cu suma de 100.000 lei la subscriptia publica organizata de Guvernul Romaniei pentru achizitionarea acestei opere. Tezaurul cultural national ne apartine tuturor si trebuie sa ne asumam impreuna responsabilitatea protejarii si mentinerii acestei fascinante opere de arta in spatiul public, spre a-si gasi locul binemeritat in cadrul Muzeului National de Arta al Romaniei”.

UNNPR este una dintre putinele bresle din Romania care s-a solidarizat in campania de repatriere a renumitei opere a lui Constantin Brancusi.

Pana la 1 august 2016 s-au strans doar 361.098 euro

Cumintenia pamantului” a fost realizata in anul 1907 si apartine patrimoniului cultural national. In prezent, sculptura se afla in proprietatea mostenitorilor arhitectului Gheorghe Romascu, care a cumparat opera de arta chiar de la Constantin Brancusi, in 1911. Pretul pe care Guvernul Romaniei l-a negociat cu proprietarii sculpturii este de 11 milioane euro.

Potrivit site-ului brancusiealmeu.ro, 5 milioane de euro vor fi alocate de Guvern, iar restul pana la 11 milioane de euro va trebui colectat prin donatii. Din aprilie 2016, de cand a inceput campania, si pana la data de 1 august 2016, din cele 6 milioane euro s-au strans din donatii doar 361.098 euro.

Comentarii

# DODI date 3 August 2016 18:36 +5

Așa guvern, așa performanță. Nimic nu mă miră. Doar constat. Cu regret.

# geo date 4 August 2016 08:02 +2

Pentru un spital nou nu s-ar deranja nimeni. Necolectandu-se suma necesara pentru piatra lui Brancusi, guvernul va duce "munca de lamurire" pentru redictionarea sumei adunate pentru catedrala neamului(prost).

# cumintenea politicii date 4 August 2016 09:45 +1

Regretabil. Numai atatia bani s-au strans!? Pai, daca era vorba sa se cumpere vreo statuie reprezentand ,,cumintenia politicianului" eu cred ca ar fi sarit cu banul imediat comisionarii tranzitiei, oamenii de bine, toti politrucii natiei. Sa vedeti atunci cum si-ar fi rupt ei bucatica de la gura numai sa nu scape asemenea capodopera. Ptiu drace, sper ca nu le-am dat idei.

# ciolossss date 4 August 2016 20:07 +1

o camera de la casa lui johanis si se rezolva problema .altfel ghinion! :P

# Mutulica date 5 August 2016 06:36 +1

Dl Johannis trebuie sa contribuie cu cea mai mare suma mai ales ca el este"Mutenia Pamantului".Ghinion!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva