4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NU LAZARICA E „ZDREANTA” - Procurorul General Augustin Lazar anunta fericit ca nu despre el vorbea procurorul DNA Mircea Negulescu: „S-a facut referire la seful doamnei procuror Luminita Cristea, respectiv la procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, si nu la procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar”. Lazar a sesizat Inspectia Judiciara

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 February 2017 14:04
Vizualizari: 13035

Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar (foto) a anuntat fericit: nu el este „zdreanta” la care s-a referit procurorul DNA Mircea Negulescu in inregistrarile uluitoare difuzate de postul Romania TV. Ministerul Public a emis, miercuri 15 februarie 2017, un comunicat de presa in care explica faptul ca Mircea Negulescu, in discutia cu interlocutoarea sa, a facut trimitere la procuroarea Luminita Cristea, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, si la procurorul general al Parchetului Cutii de Apel Ploiesti, functie detinuta in prezent de Ionut Botnaru. Deci, nu la Augustin Lazar.


In acelasi comunicat de presa, Ministerul Public anunta ca Procurorul General Augustin Lazar a sesizat Inspectia Judiciara in cazul lui Mircea Negulescu, pentru posibila comitere a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si j) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Este vorba despre „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atribuţiilor de serviciu” si „nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii”.

Prezentam comunicatul Ministerului Public:

Avand in vederile inregistrarile audio difuzate pe postul Romania TV in cursul zilei de ieri, 14 februarie 2017, in care este redata o discutie intre doua persoane, una dintre acestea fiind prezentata drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:

Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, a sesizat astazi, 15.02.2017, Inspectia Judiciara, in temeiul dispozitiilor art. 45 al. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii sub aspectul unor posibile abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. a si j din Legea nr. 303/2004, precum si a prevederilor Legii nr. 303/2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare privind statutul judecatorilor si procurorilor, in vederea extinderii verificarilor referitoare la domnul procuror Mircea Negulescu (care si-a inaintat cererea de incetare a detasarii la unitatea de parchet mai sus mentionata).

Din contextul discutiilor purtate intre cei doi interlocutori reiese cu claritate faptul ca persoana despre care se afirma ca avea in lucru o cauza facandu-se trimitere la doamna procuror Luminita Cristea, despre care in mod gresit s-a spus ca lucreaza in cadrul Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, in realitate activeaza in raza Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

Totodata, in ceea ce priveste inregistrarea audio difuzata s-a facut referire la seful doamnei procuror Luminita Cristea, respectiv la procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, si nu la procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar”.

Comentarii

# Steluta date 15 February 2017 14:22 +32

lazarica era gata zdrentuit cu un dosar DNA inainte de a ajunge seful parchetului general . . . .ulterior s-a zdrentuit singur cand a inceput sa faca declaratii politice asupra deciziilor ministrului justitiei si sa gireze anchete de politie politica cu privire la deciziile guvernului in timp ce ancheta Hexipharma zace in sertar , sa inchida dosarele lui Basescu spalate cu NUP-uri ...etc . .. . .

# Marmota date 15 February 2017 14:29 +3

"eu nu sunt zdreanta ,ci o tesatura second hand "!!

# DODI date 15 February 2017 14:31 +9

Prostul se amăgește singur. Ce ar fi vrut zdreanța de lăzăruc să în spună portocală pe nume? La stilul mafiot de ziceri al portocalei mecanice încă l-a făcut gingaș pe sfertodoctul lăzăruc. Se putea și mai rău. Din cauza asta e bucuros lăzăruc. În orice caz (SRI) a tunat și ei s-au adunat: Ardealul a trimis la capitală, în posturi mult prea mari pentru incapacitatea lor profesională, o sumedenie de nulități, dintre care unele, cele mai vizibile, sunt, din păcate, în funcție: cleptomanul ciolanis, doctorița plagiatoare luluța, cabotinul lăzăruc, etc.

# cititor date 15 February 2017 14:33 0

Eroare ,despre sotul dnei procuror Cristea Luminita ,dl Negulescu a spus clar ca nu are nici liceul terminat ,ori ,dl procuror general are si un doctorat !!

# Pif date 15 February 2017 14:44 +1

Interesant cum incep unii sa vada brusc luminite sau licurici la capatul tunelului. :-? :-x In ciuda zicalei lansate de Basescu in folclor...

# ceir date 15 February 2017 15:34 +2

:D :-) 8) :eek: :P Este un fenomen ,,,multi procurori care ies in fata cu dosare grele sau propusi in functii grele se dovedesc ca ulterior asu avut si ei dosare la activ s-au chiar sanctionati. Si se vad a fi foarte ascultatori ,. Nenea Iancu saracu ne -a tot spus si mai spune .

# Edelweiss - „Fleurs du mal” (de Bukowina) date 15 February 2017 16:09 +8

„L-aţi văzut cumva pe Zdreanţă, Cel cu ochii de faianţă? E un câine zdrenţuros De flocos, dar e frumos. Parcă-i strâns din petice, Ca să-l tot împiedice, Ferfeniţele-i atârnă Şi pe ochi, pe nara cârnă, Şi se-ncurcă şi descurcă, Parcă-i scos din calţi pe furcă. Are însă o ureche De pungaş fără pareche.”

# Ravan Coltea date 15 February 2017 16:09 +4

Exista alt procuror general? Restul nu sunt prim-procurori?

# cineva date 15 February 2017 16:11 -6

Buna ziua, nu inteleg un lucru.Stiam ca in comunicatele de presa trebuie sa se precizeze doar intialele numelui persoanei despre care e vorba. Cred ca etic era, sa se precizeze doar ca este vorba despre un procuror de la PCA Ploiesti. ( fara sa-i fie precizata identitatea).

# reticentul date 15 February 2017 21:23 +8

Deci n-ar fi vorba de Zdreanta generala ci de zdreanta  judeteana?! Mie asa mi s-a parut, ba chiar cu referire si la zdreanta de la DNA. Frate, mai descurca cineva zdrentele justitiei? (sau sa spun, mai bine, Justitia facuta zdrente). 

# mircea date 17 February 2017 16:00 +2

daca el este sef la niste zdrente ,el ce este???parvenitu nu are demnitatea sa ia masuri radicale fiindca i-l paste beciul .......inainte de Pasti

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva