4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

O VEDE SELARU PE VEVE? – Un control intern al ANAF a depistat ca angajatii Agentiei s-au inscris in fals, cu un prejudiciu colosal de 588 milioane lei, “fara sa existe titlu de creanta”, la simpla cerere a anchetatorilor Parchetului Capitalei. Dosarul a fost fabricat de vestita procuroare DNA Alexandra Lancranjan, care a pus firmele pe butuci, fara sa tina cont de expertiza judiciara care infirma orice prejudiciu. SIIJ a cerut redeschiderea cazului

Scris de: L.J. | pdf | print

25 October 2020 12:55
Vizualizari: 8264

Noi amanunte incendiare in dosarul 1683/1/2020 aflat pe rolul Sectiei penale a Inaltei Curti, dosar in care Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie a solicitat sa se aprobe redeschiderea urmaririi penale in cazul unui insemnat grup de procurori, politisti de la nivelul Parchetului Tribunalului Capitalei (Parchetul Capitalei) si angajati ai ANAF, care au profitat de faptul ca au fost capacitati in Grupul de lucru evaziune fiscala si spalarea banilor, pentru a distruge o serie de firme romanesti din industria farmaceutica.


 

Procurorii SIIJ ii vizeaza in ancheta pe vestita procuroare DNA Carmen Alexandra Lancranjan (foto - zisa Veverita, mare activista #rezist), pe fostii sefi ai Parchetului Capitalei Nicolae Solomon (fost vicepresedinte al CSM) si Alexandru Georgescu, pe ofiterul Mihai Marius Voicu de la Politia Capitalei, precum si o serie de inspectori ANAF impotriva carora exista probe temeinice ca au formulat acuzatii nesustinute de probe, care au dus la distrugerea unor firme (prin sechestre, masuri ilegale si hartuieli judiciare) care plateau insemnate contributii la bugetul de stat.

Lumea Justitiei detine probe zdrobitoare despre manoperele celor mai sus enumerati – dar inca nu le dam publicitatii. Asteptam, si chiar suntem foarte curiosi, sa vedem ce solutie va da in dosar, la 27 octombrie 2020, judecatorul ICCJ Valentin Horia Selaru, care a ramas in pronuntare.

Dupa care vom arata opiniei publice niste grozavii cum nu s-au mai vazut. Amintim ca impotriva grupului organizat de la Parchetul Capitalei s-au formulat de-a lungul timpului plangeri penale, cu probe temeinice, insa totul a fost musamalizat prin ordonanta de clasare de colegul de parchet anticoruptie, mai precis de fostul procuror al Sectiei I din DNA Gheorghe Popovici. Acesta din urma a intrat in dosar dupa colega sa Valina Calarasu, care a plecat din DNA, a refuzat sa dea clasare in dosarul in care adunase probe consistente despre gupul organizat.

Acum SIIJ solicita redeschiderea urmaririi penale, pentru noi fiind suspect cum acest dosar a picat tocmai la judecatorul Horia Valentin Selaru (fost procuror sef in DNA, facut peste noapte judecator direct la Inalta Curte). Cum oare toate dosarele sensibile, cu miza, in care sunt vizati fosti procurori DNA, ajung la cativa judecatori din ICCJ?

Revenind la grupul organizat de la Parchetul Capitalei, amintim ca in urma cu cinci – sase ani, procurorii Alexandru Georgescu si Alexandru Solomon, care conduceau pe atunci Parchetul Capitalei, impreuna cu procuroarea #rezist Alexandra Carmen Lancranjan (adusa cu delegatie de la PJS 2) care era bagata in dosare economice, impreuna cu politisti si inspectori sefi din ANAF cu porniri distrugatoare, s-au jucat de-a combaterea evaziunii fiscale si spalarea banilor prin auto intitulatul “Grup de lucru”, care avea in spate inclusiv intelegeri de cooperare cu anumite structuri de informatii. Multe firme romanesti au cazut victime acestui Grup si oricate plangeri penale s-au facut, toate au fost musamalizate de DNA, parchet care pana la infiintarea SIIJ avea competenta exclusiva si isi permitea orice.

In cazul de fata, in care procurorii SIIJ au solicitat redeschiderea urmaririi penale au aparut probe noi, care pur si simplu ii zdrobesc pe cei din Grup. In cazul unui grup de firme romanesti distruse de gruparea de la Parchetul Capitalei, a aparut un Raport de control intern al ANAF de data recenta, care a stabilit un lucru care in opinia noastra ar trebui sa genereze arestari. Si anume ca pentru a lichida firmele romanesti vizate in dosarul 2501/P/2012, inalti functionari din ANAF, la cererea Grupului de lucru constituit la nivelul Politiei Capitalei, s-au inscris in fals ca parte civila pentru un prejudiciu uluitor de 588.717.178 lei, “fara sa existe titluri de creante”.

Mai mult, inscrierea ca parte civila s-a facut de functionari corupti din ANAF la simpla cerere a anchetatorilor din dosarul 2501/P/2012 instrumentat de politistul Mihai Marius Voicu si procurorii Parchetului Capitalei. Procurori care, desi aveau la dosar si o expertiza judiciara independenta, emisa la cererea Politiei, care releva ca nu exista niciun prejudiciu, au cerut arestari, au pus sechestre si au produs prin anchetele lor nejustificate punerea pe butuci a unor firme romanesti.

Constatarile controlului intern al ANAF sunt devastatoare: “...constituirea ca parte civila in cadrul procesului penal trebuie facuta in baza unui act care sa stabileasca in mod cert existenta prejudiciului si a intinderii acestuia. Singurele acte prin care se stabileste in mod cert existenta acestui prejudiciu fiscal sunt decizia de impunere si raportul de inspectie fiscala... NU au fost identificate titluri de creanta in vederea constituirii de parte civila...”

Va dati seama de gravitatea situatiei? Cam ce faceau procurorii Capitalei si in teresul cui? In plus, asa cum am aratat mai sus, domnii procurori care cica se bateau cu evaziunea fiscala, aveau la dosar o expertiza judiciara independenta, efectuata la cererea organului de urmarire penala, care concluziona ca nu exista niciun prejudiciu si cu toate acestea procurorii din “grupul vietii” au solicitat arestari, au facut inculpari si au instituit sechestre fara sa aiba niciun fel de probe referitoare la existenta vreunui prejudiciu.

Lumea Justitiei va veni in editiile urmatoare cu dezvaluiri bomba despre acest dosar, care a explodat in interiorul ANAF, unde exista o panica generala printre cei care au facut inscrierea in fals, fara titlu de creanta, a institutiei ca parte civila pentru suma de 588 milioane lei, data pe hartie de anchetatori.

Mai dezvaluim deocamdata doar o picanterie: terminata psihic de constientizarea grozaviei faptelor sale, o functionara ANAF a rabufnit si a marturisit ca a fost presata de anchetatori sa faca ce a facut. Bravo! Greseala recunoscuta e pe jumatate iertata. O sfatuim sa nu ascunda nimic si sa spuna tot ceea ce stie, ca nu cumva sa ajunga tapul ispasitor!

Comentarii

# DODI date 25 October 2020 16:09 +12

În condițiile în care și în prezent SRI are o mulțime de firme sub acoperire (nu se știe numărul concret) a fost infestată nu doar întreaga economie românească dar și instituțiile care ar trebui să vegheze la respectarea legii (ANAF, justiție, poliție,etc.). În acest caz se poate pune simpla întrebare: Cui a folosit samavolnicia făcută de veveriță? Și vezi afla adevăratul beneficiar și pe cel care stă în spatele veveriței. Acesta este și motivul pentru care veverița își ține coada în sus și ne expune ”interesul” față de noi!

# mitica date 25 October 2020 19:11 +5

Aceasta vestita procuroare DNA Carmen Alexandra Lancranjan nu are voie sa faca puscarie? Este mai presus de lege?

# Andrei Muresan date 26 October 2020 02:44 -1

Vis a vis de procurorii Romaniei "hicleriste", ma repet cu tristete: mai prosti si mai analfabeti nicicand nu gasasti. Justitia din Romania este alcatuita de cei mai imbécilité oameni de pe acest pamant. Dar imbecili sunt si printre medici, imbecili cu diploma. Ex: doctorul Rafila, "mare" reprezentant al OMS spune: "trebuie sa aplicam modelul suedez". Mai panarama PSD-ista acum, cum poti spune o asemenea prostie!? Au romanii civilizatia suedeza? Au suedezii o po******tie care au ******-urile in spatele curtii? Au suedezii milioane de "conlocuitori" care nu stiu ce este apa si sapunul? Au suedezii milioane de femei pe centura Europei? Cum poate acest talamb sa faca o asemenea cerinta? Aceasta este boala murdariei cronice. Rafila, tu esti si prost si idiot. Apoi procurorii astia sunt si mai prosti si mai idioti. "Mai spalati-va mai nesimtitilor" spunea mama unei prostituate la Dan Diaconescu.

# santinela date 26 October 2020 07:42 +5

Pute de-ti muta nasul acest sistem de justitie din Romania.Plin de procurori corupti,nemernici,slugi ( cei din DNA-fosti si actuali) si au mai impinzit si ICCJ,devenind direct judecatori ! von Snitel si Pelticul neamului -ministru nulitate- dorm pe ei si admira . Astia doi nemernici au nasul infundat !

# Cristian date 26 October 2020 08:12 +1

Exemplul modelului distrugerii societatilor cu capital privat romanesc , elaborat de ANAF in stransa colaborare cu celelalte structuri de forta ale statului .Sa vedeti ce distrugere a produs Ajfp Olt in ultimii 6 ani .Din pacate traim o drama continua !

# Mihai Gheorghe date 26 October 2020 09:50 +1

In curand Europa mult iubita si trambitata se va face farame,firmele straine care au niscaiva activitati pe plaiurile mioritice precum si partenerii strategici isi vor lua catrafusele sau isi vor restrange dramatic activitatea in cazul foarte probabil al unei recesiuni profunde si atunci slugile din Romania la cine vor intinde mana dupa pomana?este inimmginabil pana unde merge slugarnicia aceasta,in nici o tara din Europa nu s-a mai pomenit asa ceva,toate tarile isi protejeaza si isi ajuta firmele private, deoarece asa se genereaza bogatie,in Ro in schimb orice antreprenor autohton este prezumat ca infractor,in vreme ce strainilor li se da aproape gratis orice.Tariceanu de care nu-mi prea imi place a zis odata profetic ca,,o sa ajungem sa ne plangem in pumni dupa firmele romanesti,,.Uitati-va la unguri sau la polonezi.....

# VIKY date 26 October 2020 11:49 +1

Isteria mondiala, falsa pandemie cu teste PSR. https://www.youtube.com/watch?v=D1ML7CNVYkw&t=106s

# Unu date 26 October 2020 13:51 +1

Si Selaru ce face acum?Se face ca studiaza dosarul ca sa dea un mare REJECT!N-am niciun dubiu.

# dura lex date 26 October 2020 16:46 -2

Domnu' @ Dodi, Care.i treaba cu SRI.ul aici ? Asta.i misiunea ta, sa improsti cu rahat SRI.ul ?? Aici este coruptie, incompetenta si pe cale de consecinta slugarnicia yes-man.ilor din Justitie! Pur si simplu, domnu' @Dodi! Lasa vrajeala cu SRI, deja pute! De 30 de ani bagi / bagati la inaintare Secu si SRI ca origine a tuturor relelor din Ro. Restu E oameni curati ca lacrima si printre astia desigur ca se numara, poate chiar in frunte acest @Dodi. Potrivit postacilor "dodisti" Tara asta e full de oameni corecti , muncitori cinstiti si patrioti dar din pacate mai e acest injurat SRI ( a se citi "dodi.stic" Securitatea) de care nu au loc oamenii cinstiti !! Pe bune ?? Mai prinde porcaria asta mediatica ??

# NM date 27 October 2020 15:33 +1

sa nu creada cineva daca Selaru a respins motivarea PICCJ asta inseamna ca va admite redeschiderea urmariri penale. domnilor sunt atatea gasti la PICCJ, ICCJ, DNA, incat nu risca cu nimic Selaru ca respinge cererea/propunerea redeschideri urmariri penale a veveritei cea ticaloasa, sa nu uitam ca atat ea cat si ceilalti din acest dosar fac parte din acelasi grup cu judecatori si procurori din ICCJ si PICCJ, aici este o grupare de crima organizata foarte bine grupata, la noi este la fel ca si in Republica Moldova. daca nu se schimba Guvernul Orban si Presedintele Iohanis acesti ticalosi nu vor raspunde pentru faptele lor si vor face ce vor muschi lor

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva