23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OFICIAL: IONUT MATEI A FOST TRECUT IN REZERVA DE CSM – Sectia pentru judecatori a CSM a acceptat eliberarea din functie a sefului “Completului negru ICCJ”. Judecatorul Ionut Matei se pensioneaza incepand cu 1 iunie 2021. Matei va incasa 27.300 lei pe luna. Alti patru magistrati de la Inalta Curte au primit liber sa plece din magistratura (Lista)

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 April 2021 13:41
Vizualizari: 7320

Este oficial: seful “Completului negru ICCJ”, judecatorul Ionut Matei (foto centru), a fost trecut oficial in rezerva. Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a acceptat eliberarea din functie a lui Matei.


 

Decizia a fost luata vineri, 16 aprilie 2021, cand Sectia pentru judecatori a CSM a votat in unanimitate aprobarea cererii lui Ionut Matei de pensionare. Urmeaza ca CSM sa trimita propunerea presedintelui Klaus Iohannis, care sa semneze decretul de eliberare din functie.

Plecarea din magistratura a lui Ionut Matei se va produce efectiv in vigoare la 1 iunie 2021. Judecatorul ICCJ va incasa o pensie lunara de 27.300 lei, echivalentul a 5.400 euro.

Asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in exclusivitate (click aici pentru a citi), pensia lui Ionut Matei a fost stabilita prin Decizia 225/22 emisa in 17 noiembrie 2020 de Casa teritoriala de pensii Sector 1. La data obtinerii deciziei, Ionut Matei avea varsta de 49 de ani si 4 luni si o vechime in magistratura de 25 de ani. De asemenea, dosarul de pensionare a fost inregistrat la data de 24 septembrie 2020, iar drepturile privind pensia de 27.300 de lei pe care Ionut Matei o va incasa au fost stabilite incepand cu data de 1 octombrie 2020.

Trebuie precizat ca Ionut Matei avea in buzunar decizia de pensionare cu calculul sumei fix cu o luna inainte sa solutioneze dosarul Ferma Baneasa. Cu toate acestea, Matei s-a cerut la pensie pensie la CSM doar dupa ce a rezolvat cazul “Ferma Baneasa”, prin decizia dispusa in data de 17 decembrie 2020, decizie pe care a motivat-o cu o intarziere de circa 4 luni.

Pe de alta parte, in perioada urmatoare CSM va primi si cererea de pensionare si din partea judecatoarei ICCJ Florentina Dragomir, colega a lui Ionut Matei in “Completul negru”, la randul ei autoare a scandaloasei decizii din dosarul “Ferma Baneasa” prin care avocatul Robert Rosu a fost condamnat pentru simplul fapt ca si-a exercitat profesia si si-a aparat clientul.


16 pensionari dintr-un foc


Altfel, in aceeasi sedinta de vineri, 16 aprilie 2021, Sectia pentru judecatori a aprobat iesirea la pensie a altor patru magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Este vorba despre Elisabeta Rosu, Madalina Elena Grecu, Gabriel Viziru si Mona Magdalena Baciu. De asemenea, s-a votat si eliberarea din functie a altor 11 judecatori.


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM privind eliberarea din functie prin pensionare:

Comentarii

# Valter Cojman date 16 April 2021 14:28 +10

Spera ca scapa de puscarie si se alege cu pensie speciala cu cinci cifre?

# Simi date 16 April 2021 17:42 +12

Sa-i dea pe toti și încă pe-atat,pe luna,doctorilor de la Wiena.

# mitica date 17 April 2021 16:10 +2

Oricum va putrezi in puscarie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva