19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ONG-URILE, MIERLELE SI PITIGOII – Judecatoarea Marilena Neacsu de la Tribunalul Bucuresti a blocat o investitie romaneasca de 100 milioane euro, la cererea haitei de ONG-uri a liderului USR Nicusor Dan. Judecatoarea Neacsu a suspendat autorizatia de construire, acordul de mediu si hotararea CGMB cu motivari puerile despre pasaretul din Floreasca. Coincidenta, in 2018 Neacsu protesta cu doua maini impotriva legilor justitiei alaturi de magistratii de la LiderJust, Danilet, Bogdan si Veve (Foto)

Scris de: L.J. | pdf | print

13 June 2019 18:40
Vizualizari: 12481

O investitie uriasa cu capital romanesc, estimata la peste 100 milioane de euro, initiata cu toate aprobarile legale in zona Halei Ford - Cartierul Floreasca din Capitala, a fost blocata subit de judecatoarea Marilena Georgeta Neacsu (foto) de la Sectia a II-a Contencios a Tribunalului Bucuresti, care la cererea unei haite de ONG-uri a liderului USR Nicusor Dan, a dispus prin sentinta civila nr. 1435 din 4 martie 2019 (dosar nr. 26421/3/2018): “Suspenda executarea Horararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 85/2011, acordul de mediu nr. 3/2017 si autorizatia de construire nr. 4/1564415/2018. Cu recurs...” - (vezi facsimil 1)


Astfel, una din cele mai mari dezvoltari imobiliare din Capitala, demarata de ONE Mircea Eliade Properties SRL, cu capital romanesc - care incepuse sa asaneze terenul din jurul Halei Ford (fosta intreprindere Automatica) lasata in paragina de 20 de ani si sa reabiliteze cladirea monument istoric - a fost stopata de judecatoarea Marilena Georgeta Neacsu, cu o motivare pasareasca, dupa cum veti vedea in continuare. Sa blochezi o investitie romaneasca de o asemenea anvergura, pe niste argumente care va vor lasa cu gura cascata, credem ca ar trebui sa faca obiectul unor verificari ale organelor in drept.

Culmea e ca intr-un dosar similar in care alte ONG-uri legate de numele lui Nicusor Dan au cerut printre altele, acelasi lucru si anume: suspendarea autorizatiei de construire nr. 4/2018, la scurt timp dupa isprava judecatoarei Neeacsu, judecatorul Ionel Raileanu de la aceeasi Sectie a II-a de Contencios a Tribunalului Bucuresti, a respins cererea de suspendare a autorizatiei de construire, prin sentinta nr. 3406 din 9 mai 2019 (Dosar nr. 6471/3/2018) aspect ce ridica si mai mari semne de intrebare asupra legalitatii blocarii investitiei.

Nicusor Dan, expertul atacarii investitiilor romanesti prin actiuni ONG-iste in instante

Cine cunoaste activitatea reala, extra-politica, a liderului USR Nicusor Dan – care a recunoscut public ca a primit bani de la fundatiile afaceristului George Soros – stie ca acesta se ocupa de ani buni cu atacarea in justitie a actelor administrative ale marilor dezvoltatori din Capitala (cu predilectie romani) pentru a le bloca investitiile, sub pretextul afectarii mediului, afectarii vietii cetatenilor si alte asemenea repertorii.

In cazul investitiei de la Hala Ford - Cartierul Floreasca, atacul oengist s-a dat pe mai multe fronturi, prin mai multe ONG-uri, toate avandu-l ca “placa turnanta” pe vestitul Nicusor Dan:

- Asociatia Salvati Bucurestiul

- Asociatia SOS Orasul

- Asociatia Miscarea Civica Militia Spirituala

- Asociatia pentru Conservarea Integrata a Patrimoniului Natural si Cultural

Asociatia Salvati Bucurestiul in care apar ca membrii fondatori Nicusor Dan si partenera sa de viata Loredana Mirabela Gradinaru, cu care are un copil, a initiat trei procese, in care au cerut instantei sa dispuna:

anularea acordului de mediu (cerere in care a fost acompaniata de Militia Spirituala) dosar 25248/3/2018;

- anularea autorizatiei de construire, anularea executarii PUZ, anularea acordului de mediu (cereri in care a fost acompaniata de Asociatia SOS Orasul) in dosarul nr/ 4858/3/2019;

- suspendarea autorizatiei de construire, suspendarea executarii PUZ si suspendarea acordului de mediu (cereri in care a fost acompaniata de aceeasi Asociatia SOS Orasul) in dosarul nr. 26421/3/2018;

Asociatia Miscarea Civica Militia Spirituala in numele careia acelasi Nicusor Dan a depus la dosar o delegatie prin care era mandatat sa consulte si copieze intregul dosar de suspendare a autorizatiei de construire (vezi facsimil 2) a initiat la randul ei tot procese legate de investitia din Floreasca, in care a solicitat instantei sa dispuna:

anularea autorizatiei de construire (dosar 31627/3/2018);

- suspendarea autorizatiei de construire (cerere in care a fost acompaniata de Asociatia pentru Conservarea Integrata a Patrimoniului Natural si Cultural formulata in dosarul nr. 6471/3/2018;

-anularea acordului de mediu (cerere in care a fost acompaniata de Asociatia Salvati Bucurestiul unde membru fondator apare aceeasi partenera de viata a lui Nicusor Dan) formulata in dosarul nr. 25248/3/2018;

De precizat ca in atacul impotriva investitorilor de la Hala Ford – Cartierul Floreasca, au fost folosite si doua asociatii de locatari de pe str. Banu Antonache, din vecinatate, care insa si-au retras cererile dupa ce au realizat ca au fost induse in eroare de oengistii de profesie, foarte abili in arta manipularii.

Motivarea pasareasca a judecatoarei Marilena Georgeta Neacsu

Revenind la sentinta civila nr. 1435 din 4 martie 2019 (dosar nr. 26421/3/2018) prin care judecatoarea Marilena Georgeta Neacsu, de la Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a Contencios, a dispus:Suspenda executarea Horararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 85/2011, acordul de mediu nr. 3/2017 si autorizatia de construire nr. 4/1564415/2018...”, cu efectul blocarii investitiei incepute, aceasta a fost atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Nu vom aborda stufoasa motivare a judecatoarei, care printre altele, cu privire la suspendarea autorizatiei de mediu a apreciat ca aceasta se impune fiind “un caz bine justificat” de faptul ca autoritatea emitenta a acordului de mediu “nu a aratat motivul pentru care a retinut absenta pasarilor protejate, speciile de mierla si pitigoi” - (vezi facsimil 3)

Pentru demontarea acestei sustineri, redam din magistrala cerere de interventie accesorie facuta in recurs, in sprijinul investitorului de catre Asociatia LexCivica din Bucuresti (pe care o puteti citi integral atasata la finalul articolului). Asociatia LexCivica a spulberat pur si simplu motivarea judecatoarei Marilena Georgeta Neacsu: “Prin aceste 'argumente' judecatorul fondului a derapat nepermis, dovedindu-si reaua-credinta, avand in vedere cumulativ urmatoarele aspecte esentiale:

a) la pagina 164 din raportul de impact asupra mediului este intradevar consemnat paragraful citat de prima instanta, insa nu se refera la imobilul in cauza, ci in general la zona parcului si lacului Floreasca.

Logica elementara exclude de plano ipoteza ca fosta intreprindere Automatica putea fi habitat natural pentru speciile de pasari mierla si pitigoi (…)

c) pe de alta parte, argumentul de mediu este cu evidenta nelegal intrucat autoritatea emitenta nu a arata motivul pentru care a retinut absenta acestor pasari protejate probeaza ca judecatorul fondului nu cunoaste nici principiul 'probatio incumbit ei qui dicit, non qui negat' (…) prin urmare, nu se poate dovedi ca speciile de pasari protejate mierla si pitigoi absenteaza, nici motivul pentru care nu frecventeaza imobilul, intrucat ar trebui sa se dovedeasca ca, zi de zi, toate exemplarele din aceste specii s-au aflat in alte localitati, fapt evident imposibil. Este o absurditate, care ar starni ilaritate daca nu ar fi fost retinuta de un judecator ca fiind caz bine justificat pentru a dispune suspendarea unui act administrativ...

Cititi intreaga cerere de interventie formulata de Asociatia LexCivica – atasata la finalul articolului - caci va asiguram ca merita!

Judecatoarea Marilena Georgeta Neacsu protesta cu doua mani pe scarile Curtii de Apel Bucuresti, intr-un protest contra legilor justitiei, alaturi de ONG-isti vestiti din magistratura

Despre judecatoarea Marilena Georgeta Neacsu va putem spune ca aceasta a activat la Sectia V Civila a Tribunalului Bucuresti, de unde in vara lui 2018 a fost mutata la Sectia a II-a Contencios a Tribunalului Bucuresti, la cererea ei. Ce sa vezi - admirati imaginile de mai jos - in 16 septembrie 2018 judecatoarea Neacsu protesta cu doua maini pe scarile Curtii de Apel Bucurestiprotest neautorizat si criticat de conducerea Curtii, care s-a delimitat public de astfel de manifestariimpotriva legilor justitiei emise de Parlamentul Romaniei, alaturi de circa 100 de magistrati ONG-isti, inrolati in asociatiile Liderjust (infiintata de procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan) si alte asemenea asociatii, alaturi de magistrati renumiti pentru activitatea oengista: judecatorul Cristi Vasilica Danilet (fost consilier al Monicai Macovei, cu carti platite de fundatiile lui Soros), procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan, zisa “Veve”, judecatoarea exclusa de doua ori din magistratura Camelia Bogdan etc. In timpul protestelor anti legile justitiei – care au scandalizat societatea prin natura lor, in conditiile in care prin Constitutie magistratii sunt obligati sa se supuna legii – pe trotuarul de visavi se agitau activistii de profesie Malin Bot si se afisau vestitele “maini galbene” platite de organizatiile #rezist, cu mesajul “Toti pentru Justitie”. Foarte multi dintre magistratii din imaginile de mai jos sunt permanent activi in fel de fel de fundatii si asociatii finantate din exterior, incat te intrebi ce anume primeaza in activitatea lor, profesia sau ONG-ismul? Si oare cat de mult afecteaza interesele oengistilor activitatea de judecata?

* Cititi aici cererea de interventie a Asociatiei LexCivica, care desfiinteaza sentinta judecatoarei Marilena Neacsu

Comentarii

# Marea dezamagire ... date 13 June 2019 22:23 +14

Nu stiu ce au blocat astia , sau mai degraba astea, ce put a Pescarie ,dar nu arata deloc a magistrati ...ci mai degraba a boschetari si milogi . Horor ! Adio justitie in tara asta ... :o

# Doru date 13 June 2019 23:06 +3

Ar trebui pusa bata pe ei pe toti ca au ajuns cu tupeul la infinit,.Jegosii astia de PSD-isti in loc sa faca curatenie au ajuns niste jalnici..asa ca pina la urma trebuie iesit in strada sa omoram tupeul jegosilor..fie ca sunt TFL-isti..ONG-isti..securisti..procurori..SRI-sti..trebuie pus parul pe ei ..pe judecatori..pe toti..deja s-a ajuns prea departe!

# santinela date 14 June 2019 07:31 +2

In TIGVA acestei judecatoare si din pacate a multor judecatori de aceeasi teapa zboara tot felul de pitigoi si mierle ! Asta trebuie verificata si-n lenjeria intima fiindca PUTE de la o posta cu o astfel de hotarire si mai ales de motivare. Rid si curcile !

# Ioan Barbatei date 14 June 2019 08:52 +1

DE CE TOATE LUCRURILE MURDARE SINT FACUTE CU KTELELE DIN justitie??? Gen kovesi, stanciu, tarcea, baba pensionara ce l-a lichidat pe Dragnea, fufa asta...,psihopata camelia bogdan, etc...

# Adina Ap date 14 June 2019 08:54 +2

De ce rad judecatorii si managerii de instanta? Delapideaza la greu bani, administreaza bani statali, tipa de ex aia Tarlion de la Iasi, cand o apuca pandaliile, fuge de la program de lucru, nu vizeaza nimic, plang functionarele mai ceva ca la camesa de primarie de sat, ce oras... Nu au nimic profesional la recomandare doar particele iar si iar la CSM, “de udat pomul cunostintei”, cum zic, al cumetriilor. Stai dupa ei, avocat sa fii, fost angajat sau parte, si plang ca nu le-a crescut indemnizatia de concediere inca. Vine vara, se gandesc doar la concedii peste hotare si nu le pasa de Colectiv. Cu oamenii astia, de-ar pica stat national, le-ar fi multumire in suflet. Oricum asta era ideea, sa administraze ei bani pe decont fals pana la Pastile Cailor, in raspar. Despre sedinte de judecata, de ce ar mai fi? Coperti de dosare, pentru ce? Ratati si ratate ale istoriilor apuse se preling la televizor si pe site-uri, uitandu-se ciudat la un pendular al destinului lor si nu stiu ce-i cu ei.

# ^^ date 14 June 2019 11:08 +4

Legea raspunderii magistratilor in cires.. Alta 'realizare' PSD-ALDE. Poate se gandeste dl Dragnea in puscarie ce bine era sa se raspunda in cazul condamnarilor pt 'instigare la abuz in serviciu' (intre noi fie vorba, cea mai inepta acuzatie din toate timpurile).

# bu...bu date 14 June 2019 13:44 +2

haidahua magistrati ati ajuns niste ratati

# nae din dealul feleacului date 14 June 2019 20:19 +1

E de neinteles de ce un serviciu militarizt-STS-numara voturile unui scrutin.De nenteles e ca nu se vrea stoparea traseismului politic prin perderea mandatului in scopul constituirii partidelor balama gen PRO ROMANIA.Si tot de neinteles e cum o organizatie culturala(oare?)UDMR participa la guvernare.Acestea sint pasul 1 intr-o democratie.Pasul 2 e Justitia pe legi corecte.Pasul 3 ,serviciile secrete in matca lor si nu o adunatura de bisnitari

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva