gandul.ro
25 mai 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Klaus Iohannis, antisemitismul si Ilan Laufer

Scris de: Sorin ROSCA-STANESCU | pdf | print

21 noiembrie 2018 12:19
Vizualizari: 4564

Un nou scandal de proportii nemaiintalnite a izbucnit la Bucuresti. Un scandal politic, care s-a transformat rapid intr-un scandal antisemit. Unul dintre ce doi ministri refuzati de Klaus Iohannis, Ilan Laufer a afirmat cu subiect si predicat ca eliminarea lui s-a produs din motive de antisemitism. si l-a aratat direct cu degetul pe presedintele Klaus Iohannis. Folosind chiar argumente de natura sa-i sustina afirmatiile.


In mod cert, Klaus Iohannis a comis un act fara precedent refuzand sa semneze doua decrete de revocare a unor ministri, conform cererii premierului Dancila. Presedintele nu are constitutional un asemenea drept. Refuzand demiterile, a generat o situatie extrem de confuza. Nefiind posturile vacantate, nu putea, vezi Doamne, sa fie numit nimeni in respectivele pozitii. Si asa se face ca viceprim-ministrul Paul Stanescu, totodata si ministru al Dezvoltarii, s-a legat cu lanturi de biroul sau din Palatul Victoria. Pe care anunta ca refuza sa-l paraseasca. Dupa modelul Sorin Grindeanu. A doua ilegalitate comisa de presedintele Klaus Iohannis a constat in refuzul de a semna decretul de numire pentru doi ministri propusi, fara a-si motiva deciziile, asa cum prevede Constitutia in interpretarea CCR.

Fireste, incepand din acest punct generator al unei noi crize politice, s-au declansat si dezbaterile publice. Care au fost insotite si de acuzatii de antisemitism lansate impotriva presedintelui Klaus Iohannis. Prima de acest fel am facut-o eu insumi la scurt timp dupa comunicatul oficial facut de insusi Klaus Iohannis. Incercand sa explic gestul sau fata de un ministru care s-a dovedit extrem de eficient la Munca si care a reusit sa promoveze doua proiecte de lege esentiale privind salariile si pensiile, dovedind cu acest prilej inteligenta, perseverenta si consecventa – si ma refer la Olguta Vasilescu – am afirmat ca la baza refuzului a stat pur si simplu ranchiuna. Ranchiuna pe care i-o poarta Iohannis pentru o serie de afirmatii politice de altfel perfect justificate ale Olgutei Vasilescu si care l-au vizat in mod direct. Dar cine dovedeste ca e ranchiunos intr-o asemenea functie, ne arata totodata ca nu o merita.

Cea de-a doua reactie am avut-o in ceea ce priveste refuzul tot nemotivat, asa cum cere legea, de a-l numi pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltarii. Si dupa ce acesta din urma, o persoana pe care nu am avut niciodata onoarea sa o cunosc personal, a dovedit ca este extrem de capabil si de eficient atat in functii ministeriale cat si in campul privat. Abenta vreunui motiv invocat de presedinte, precum si o serie intreaga de circumstante si de afirmatii recente ale presedintelui Klaus Iohannis m-au determinat sa lansez supozitia cum ca, in acest caz, motivul real al refuzului este de tip antisemit. Si am pus cap la cap, pentru a-mi sustine demonstratia, cateva elemente.

1). Klaus Iohannis a reactionat furios si disproportionat atunci cand Guvernul Romaniei, mergand pe urmele partenerului nostru strategic, Statele Unite, si dand curs solicitarii altui partener strategic, Israelul, s-a declarat dispus sa ia in studiu posibilitatea mutarii ambasadei noastre de a Tel Aviv la Ierusalim. Atunci a acuzat tandemul Dragnea-Dancila ca s-ar fi intalnit si ar fi pus la cale acest lucru cu niste evrei. O exprimare cel putin total nefericita. Dar a fost facut si pasul urmator. In scurt timp, cel mai de incredere colaborator al presedintelui Klaus Iohannis, Ludovic Orban s-a sinucis politic, facand impotriva premierului si presedintelui PSD un denunt, care s-a dovedit nefondat, vizand un pretins act de tradare nationala. Si lucrurile au continuat in acelasi fel pana cand i-a oferit si garantii cancelarului Angela Merkel, cum ca va face tot ce ii va sta in puteri pentru a pune piedici proiectului guvernamental.

2). De doi ani de zile, Klaus Iohannis refuza sa numeasca un ambasador roman la Tel Aviv. In primavara, primise o nominalizare careia nu i-a dat nicun raspuns. Tacerea este considerata un refuz, astfel incat de curand, cu agrementul statului Isarel, pe biroul lui Klaus Iohannis a ajuns o noua propunere formulata de Guvernul Dancila. Nici acesteia nu i-a dat pana in aceasa clipa un raspuns. Prezenta in Guvern a lui Ilan Laufer, care are exceptionale relatii la varf atat in Israel cat si in Statele Uite a fost perceputa de Klaus Iohannis drept o gura suplimentara de foc de natura sa sustina proiectul mutarii ambasadei. In paranteza fie spus, intre timp si Benjamin Netanyahu, de la Varna, i-a batut obrazul presedintelui Klaus Iohannis tot pe aceeasi tema.

3). Oare asta sa fie tot? Nicidecum. Daca buncii si parintii nu ti-i alegi, prieteni si partenerii ti-i alegi intotdeauna. Pana cand a decedat, un etnic german, Paul Philippi a fost membru fondator al Forumului Democratic German, apoi presedinte intre 1992 si 1998 si ulterior pus chiar de catre Klaus Iohannis, care i-a succedat in functie, presedinte de onoare. Tot Klaus Iohannis, in calitate de primar, l-a facut si cetatean de onoare al orasului Sibiu. Si ce-i cu asta, se vor intreba, pe buna drepate, cititorii. Pai e. Pentru ca acest Paul Philippi s-a inrolat in 1943 in Waffen-SS, unitate in care a actionat atat de hotarat impotriva evreilor, incat dupa razboi autoritatile americane au fost nevoite sa-l interneze timp de 30 de luni intr-un lagar de denazificare. Acest personaj a fost mentorul de la Sibiu al lui Klaus Iohannis.

4). Si, in plus, a devenit de notorietate publica faptul ca, sub Klaus Iohannis, presedinte si primar, si cu Philippi presedinte de onoare, Forumul Democratic German a solicitat si a obtinut in Justitie recunoasterea descendentei sale directe, inclusiv sucesorale, din Grupul Etnic German, organizatie nazista, considerata criminala de razboi si scoasa in afara legii prin conventiile de pace si de armistitiu.

Ei bine, avand in vedere toate aceste argumente, cum sa nu-l fi acuzat Ilan Laufer pe Iohannis de antisemitism? Si daca doua organizatii altfel respectabile ale evreilor au sarit ca arse, luandu-i apararea presedintelui Romaniei, s-ar putea intampla ca reactia lor sa fie si o reactie de autoaparare, intrucat cele doua organizatii l-au recomandat pe Klaus Iohannis pentru a primi o inalta distinctie legata de Memoria Holocaustului.

Sursa: Corectnews.com

Comentarii

# Neanae date 21 noiembrie 2018 13:11 +11

Ca preșu’ e o hahaleră de rang înalt nu e niciun dubiu. Neuronu’ rătăcit al madamei Merkel, înfipt in KWI, este iar demonstrabil. Dansul se manifesta de consecință și îi scapă păsărica după păsărica in toate circumstanțele in care se afla. Cam toate, hai sa nu generalizez extremistic! Ca i-a ieșit un stol in cazul ambasada da, sau ba, sa se mute la Ierusalim (ce sa caute la Tel Aviv ca acolo nu mai e nimic din Givernul și Administrația Israelului - au rămas muzeele, marea, hotelurile și bordelurile - vorba vine!) Dar saracul Ilan, care are mari calități, a avut curajul inconștienței tânărului fără experiența in cazul “atacului” ăstuia. A intrat ca un elefănțel intr-un magazin cu obiecte de cristal. Sa fi avut un bun sfătuitor in acțiunea asta (motivele sunt, doar modul de a le expune e sub lupa!) distrugea magazinul bucățică de bucățică fără sa se rănească. Succes tinere cu mari calități, dar ponderare in reacții. Nu e determinant CE susții, ci CUM spui, cum prezinți ceea ce susții!

# DODI date 21 noiembrie 2018 18:39 +8

Necazul lui ciolanis, nazistul cabotin și cleptoman, este că nu a reușit să transforme poporul român după chipul și asemănarea lui. În prostia-i genetică nu poate concepe faptul că românii nu sunt antisemiți, dimpotrivă. Să nu uităm că în Israel evreii proveniți din România reprezintă una dintre cele mai mari comunității (peste 400.000). De asemenea relațiile noastre cu evreii (inclusiv în perioada ceaușită) au fost și au rămas excelente. Iar gesturile cretinoide ale lui ciolanis nu fac decât să ne întârească ideea că el dezonorează nu numai funcția de președinte și jignește poporul român prin apucăturile lui naziste. Ar fi cazul ca Parlamentul să ia atitudine față de încălcările grave ale Constituției și să procedeze la suspendarea ipochimenului.

# AdiP date 21 noiembrie 2018 13:58 +4

Oricum vretzi sa rasucitzi subiectul ca sa va convina noua, Cilanis este antisemit si nu se ascunde. Actziunile si vorbele lui spun cam totul. Oare era nevoie sa intram si in rahatul asta pana la genunchi? Nu nu era nevoie dar se pare ca asta e trendul in Europa: ridicare extremei drepte la rang de politica legitima. Se pare ca masurile de dupa WWII nu au fost suficiente sa impiedice acest lucru si trendul va continua. Mi-e frica pentru viitorul nostru. Personal nu am intzeles niciodata antisemitisamul. Nu am auzit niciodata nimic in procesul meu de educare care sa promoveze antisemitism, am cea mai mare apreciere pentru poporul isdraelian care este super dezvoltat si-si apara interesele cu onaore si eficientza. Nu au egal. Sunt mai buni decat americanii si nemtzii la un loc. De ce trebuie sa-i urasti: au cucerit pe cineva vreodata? au dus razboaie coloniale cu milioane de mortzi ca si cele mai mari natziuni "democratice" ale Europei, etc. NU si-au valorificat potentzialul si atat.

# livia date 21 noiembrie 2018 14:50 +9

Daca refuza, nu poate fi obligat? El trebuie sa faca treaba pentru Romania, nu sa refuze. Dar banii ii primeste, pe acestia nu-i refuza? Cum este posibil sa nu-si indeplineasca (putinele) obligatiii de serviciu si nimeni sa nu zica nimic? Nu credeam ca poate exista un pres. mai rau ca base; m-am inselat! Si prost si fudul.

# visu date 21 noiembrie 2018 14:54 +3

Nemotivarea, antidreptul și sabotajul institutional cred ca-s la fel de grave !

# SORIN P. date 21 noiembrie 2018 15:59 +6

Catre SRS: Draga SRS, eu cred ca a venit vremea sa invatam ceva din modul in care evreii se lupta cu inversunare de atatia ani impotriva acestui flagel veninos cu tenta criminala care se numeste antisemitism. Bine am face daca am incepe si noi, cu aceeasi perseverenta si determinare sa ne luptam cu ANTIROMANISMUL !! De ani buni personaje sinistre, impostori, ipocriti si tradatori de neam isi denigreaza si fac de rusine propia tara si propriul popor dupa ce s-au instalat confortabil in cele mai inalte functii in stat, inclusiv Parlamentul nostru si cel european. Si nu-i exclud de eticheta "antiroman" nici pe ipocritii de la Bruxelles.

# gustav date 21 noiembrie 2018 16:39 -9

Pai Werner nu i-a respins sub nicio forma pe Olguta si pe Laufer. Posturile de ministri de la Dezvoltare si Transporturi nu erau libere. Asta pentru ca respinsese revocarea ministrilor in functie de la respectivele ministere.

# ?????? date 23 noiembrie 2018 15:33 +1

Despre guvernare și economie. "Cum vă place", oarecum "citat" ? https://www.youtube.com/watch?v=BTzl-RBrarY sau https://www.youtube.com/watch?v=CbBy4pMIbOI ?

# ?????? date 23 noiembrie 2018 16:48 0

În diverse documente se mai folosesc și formulările, ,,sau/și" și ,,după caz" , nedând un sens clar și precis aplicării legii ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 140
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.05.2020 – Tapalaga a intrat in gura lui Bobita. Continua Epopeea Tudoran

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva