20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PAPICI, CRESCATORUL DE TARANTULE – Primarul Cristian Poteras, condamnat la 8 ani inchisoare dupa ce a fost achitat, acuza: "In anul 2007, Lucian Papici mi-a adus la cunostiinta faptul ca sunt in atentia lor de aproximativ un an... Papici este singurul crescator de tarantule din tara noastra, ceea ce ma face sa cred ca este o persoana cu "totul si cu totul" "speciala"... In Romania sufla un vant rece in ceafa tuturor celor care trebuiesc eliminati"

Scris de: E.D. | pdf | print

4 September 2015 15:58
Vizualizari: 6988

 

Cristian Poteras (foto), fostul primar al Sectorului 6 al Capitalei, incepe sa vorbeasca din spatele gratiilor. Incarcerat la Penitenciarul Rahova unde isi ispaseste pedeapsa de 8 ani de inchisoare aplicata, in 22 mai 2015, de judecatorii CAB Alexandru Mihai Mihalcea si Georgiana Tudor in dosarul DNA privind eliberarea unor titluri de proprietate pe raza Sectorului 6, in urma carora ar fi prejudiciat Statul roman cu 58 milioane euro, fostul edil Cristian Poteras dezvaluie cum a fost vanat de procurori mai bine de 8 ani.


Poteras relateaza intr-o scrisoare trimisa din Penitenciarul Rahova cum a fost chemat, in 2007, de procurorul Lucian Papici pentru a i se aduce la cunostinta ca a fost "in atentia lor" de circa un an. Fostul edil povesteste ca informarea lui Papici ca este vizat de o ancheta a procurorilor a coincis cu intentarea unui proces civil care avea acelasi obiect ca cel al anchetei DNA, insa dupa cum reiese din scrisoarea aflata in posesia Lumeajustitiei.ro, nu si aceeasi finalitate.

Mai exact, conform scrisorii lui Poteras, procesele civile intentate Primariei Sector 6, prin reprezentant Cristian Poteras, au fost castigate de institutie, in timp ce Cristian Poteras alaturi de alti functionari ai Primariei au fost condamnati la ani grei de inchisoare in baza dosarului marca DNA.

In cuprinsul scrisorii, Poteras relateaza cum s-au derulat evenimentele in dosarul sau si cum Lucian Papici "singurul crescator de tarantule din tara noastra, ceea ce ma face sa cred ca este o persoana cu "totul si cu totul" "speciala", a facut un dosar care l-a trimis 8 ani dupa gratii, desi la fond a fost achitat.

De altfel, in scrisoare Poteras afirma ca specialistii in drept cu care s-a consultat, avocati, judecatori, profesori de drept civil si penal, i-au dat asigurari ca "dupa ce ai castigat un proces civil cu speta pe fond funciar, esti trimis in judecata si castigi si fondul anchetei judiciare, iar finalmente la Apelul initial de DNA la Curtea de Apel Bucuresti, primesti o condamnare de 8 ani, este peste ceea ce justitia gandeste, concepe si pune in aplicare in mod normal".

Prezentam in continuare scrisoarea lui Cristian Poteras:

"Nu este nimic nou, nimic exagerat, cand se spune ca in Romania sufla un vant rece in ceafa tuturor celor care trebuiesc eliminati, fie ei politicieni, oameni de afaceri, functionari publici, etc.

Intr-o tara in care toate celelalte institutii sunt paralizate de frica Parchetului, acea tara nu poate fi considerata democratica.

Dar inainte de a face o expunere politica sau avocateasca, de altfel nici nu mi-as permite din situatia mea actuala, sper sa fac o descriere a dosarului meu penal cat mai scurt si mai precisa.

In anul 2007, cand am fost chemat la DNA, procurorul Lucian Papici mi-a adus la cunostiinta faptul ca sunt in atentia lor de aproximativ un an, lucru pe care nu il stiam si dupa cate stiu eu, nu este legal.

Cam in aceeasi perioada, Primaria Sector 6, reprezentata prin primarul Cristian Poteras, a fost data in judecata intr-un proces civil pe fond funciar, pe aceleasi situatii din dosarele DNA care erau anchetate in paralel.

De atunci mi-am dat seama de gravitatea problemei, pentru ca daca pierdeam acel proces, aveam o mare problema care ar fi putut deveni de atunci penala, cu consecintele care decurgeau din aceasta situatie.

Dar nu a fost sa fie asa, pentru ca instanta a dat castig de cauza Primariei Sector 6, ceea ce era normal sa se intampla, personal crezand ca si DNA va opri ancheta.

Dar nu, dupa 2 ani de chemari la DNA, cu televiziunile aproape de fiecare data asteptandu-ma la intrare, s-a trimis dosarul spre judecata la Judecatoria Sector 6, pentru un asa prejudiciu adus statului de 58 milioane Euro, calculat doar de ei. Acest prejudiciu ar fi fost adus in urma unor retrocedari de terenuri pentru care Subcomisia de la Primaria Sector 6 strangea toate actele pe care petentul era obligat sa le aduca, dupa care dosarul era trimis la comisia de retrocedari de la nivelul capitalei de pe langa Prefectura Bucuresti, cea care si emitea titlul de proprietate, care se intorcea la Primarie. Primarul de la acea perioada, Cristian Poteras, era obligat prin lege sa puna in aplicare hotararea emise de Comisia Capitalei.

Pe perioada judecarii fondului dosarului, s-au facut 3 expertize care nu au semanat nici una cu cealalta, cu toate ca retrocedarile nu se faceau valoric, ci doar metru cu metru sau hectar cu hectar. Statul cand a confiscat acele terenuri, nu a dat valoare si nici ulterior nu a facut acest lucru.

Practic, subcomisia care avea un rol de secretariat prin intocmirea dosarului, nu ar fi putut influenta producerea unui avantaj adus unor persoane si pentru simplul motiv ca neavand patrimoniu la nivel de sector, nu avea harti care ar fi putut da nastere, sa zicem, la speculatii.

Persoanele care aveau acest drept sau cei care ii reprezentau, avocati sau notari, in afara actelor doveditoare succesiunii directe, cu actele de nastere in original s.a.m.d., veneau cu maiu multe propuneri de la OCPI (Oficiul de Cadastru al Proprietatii Imobiliare), cei care aveau toate hartiile si aveau reprezentat in sedintele de la Comisia Bucuresti, comisie care avea toate datele, inclusiv L-10, Legea 18, L217/2005. In concluzie, daca ceva era in neregula sau neclar, ar fi putut sa se stopeze acele dosare doar de catre Comisie, pentru ca aceasta detinea toate actele.

Mentionez ca Subcomisia de la Sector 6 era data in nenumarate randuri ca exemplu pentru celelalte subcomisii, ca mod de lucru, ca seriozitate si timpii scurti afectati acestor dosare, fiind analizat aproximativ 500 in aceeasi maniera. Toate acestea au fost analizate de catre Judecatorie, au fost audiati 83 de martori, iar concluziile au dus la ceea ce era si mai normal, la achitarea mea si a celorlalti functionari implicati in acest caz.

Imediat dupa enuntarea achitarii mele in acest caz, la doar cateva ore, DNA a facut apel, iar dosarul a fost trimis la Curtea de Apel. Aici, pe parcursul anchetei judiciare, pentru ca au fost rechemati 32 de martori care bineinteles si-au mentinut declaratiile din procesul de fond, au fost chemati in proces si cei care au devenit proprietari ulterior, ceea ce excede cadrului penal de la care a plecat ancheta penala si judiciara acestui caz.

Absolut toti specialistii – avocati, judecatori, profesori de drept civil si penal pe care i-am putut intreba personal sau prin diverse cunostinte au afirmat ca, dupa ce ai castigat un proces civil cu speta pe fond funciar, esti trimis in judecata si castigi si fondul anchetei judiciare, iar finalmente la Apelul initial de DNA la Curtea de Apel Bucuresti, primesti o condamnare de 8 ani, este peste ceea ce justitia gandeste, concepe si pune in aplicare in mod normal.

Vreau sa sublinez faptul ca de la fond la recurs, DNA nu a dus nicio proba noua sau marturie care sa duca clar al o condamnare.

O ultima consideratie personala:

-Din cate stiu eu, dl. Lucian Papici este singurul crescator de tarantule din tara noastra, ceea ce ma face sa cred ca este o persoana cu "totul si cu totul" "speciala".

-Completul de judecata a fost constituit din judecatorii Alexandru Mihalcea si Tudor Georgiana, care alaturi de Camelia Bogdan, au condamnat pe prof. Menicinicopschi, Dan Diaconescu, Codrut Seres, Zsolt Nagy, fratii Iancu, Ovidiu Tender si Dan Voiculescu. Concluziile le puteti trage si dumneavoastra.

Poteras Constantin Cristian

Condamnat la 8 ani de inchisoare cu executare

Incarcerat la Penitenciarul Bucuresti Rahova

NEVINOVAT"

Comentarii

# Potera date 4 September 2015 19:10 +7

Mda...niste neica nimeni asteptau de 20 de ani sa li se reconstituie dr de proprietate...enervati...cedeaza dr litigios la niste baieti destepti pt sume de mii de ori mai mici.in nici 3 luni..poteras si comisia au avordat cesionarului dr de proprietate pt acele imobile.....diferenta dintee valoare  dreprurilor cedate si primte de adevaratii proprietari si cea reala a acestor terenuri e de 80 000 000 euro....in plus actele nu prea erau complete.Semnat:NEVINOVATUL

# Serprili date 4 September 2015 22:13 +3

toti puscariasii dau din gura. nu mai au nicio rusine.

# cetatean date 6 September 2015 10:01 +3

Poteras a fost si este component al haitei nationale PDL din care sunt la puscariu extrem de putini !! Poteras stia ca nu are scapare si din aceasta cauza este singurul pedelist care a divortat de 2(doua) ori de aceeasi nevasta.In piata Cringasi sunt 2 constructii mari realizate de Udrea-cocos.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva