13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PE MODELUL DNA – Parchetul Curtii de Apel Bucuresti cere arestarea avocatului Catalin Florin Ivan pentru o pretinsa fapta de evaziune fiscala veche de 6 ani: „Nu a inregistrat in contabilitate operatiunile comerciale derulate si nu a declarat in totalitate veniturile obtinute, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat. A cauzat un prejudiciu in valoare de aprox. 1.500.000 de euro”

Scris de: G.T. | pdf | print

11 March 2016 14:40
Vizualizari: 4750

Avocatul Catalin Florin Ivan din Baroul Bucuresti a fost retinut, joi 10 martie 2016, de procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti si urmeaza sa fie prezentat in instanta cu propunere de arestare preventiva pe 30 de zile. Masura a fost dispusa intr-un dosar in care avocatul este acuzat de evaziune fiscala, fapta presupus a fi fost comisa in urma cu 6 ani.


Potrivit procurorilor de la PCAB, in perioada 2010 – 2011, in calitate de reprezentant a doua societati comerciale, avocatul Catalin Florin Ivan nu ar fi inregistrat in contabilitatea acestora operatiunile comerciale derulate si nu ar fi declarat in totalitate veniturile obtinute, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat. Parchetul Curtii de Apel Bucuresti sustine ca, in acest mod, avocatul ar fi cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 1.500.000 de euro, reprezentand TVA si impozit pe profit.

Iata comunicatul Parchetului Curtii de Apel Bucuresti:

Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au dispus, prin ordonanta din 10 martie 2016, retinerea numitului IVAN FLORIN-CATALIN - avocat in cadrul Baroului Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

In cursul zilei de astazi, 11 martie 2016, inculpatul va fi prezentat cu propunere de arestare preventiva judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

Din referatul cu propunere de arestare preventiva a rezultat urmatoarea situatie de fapt:

In perioada 2010 – 2011, in calitate de reprezentant a doua societati comerciale cu sediul social in municipiul Bucuresti, inculpatul nu a inregistrat in contabilitatea acestora operatiunile comerciale derulate si nu a declarat in totalitate veniturile obtinute, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat. Astfel, acesta a cauzat un prejudiciu in valoare de aprox. 1.500.000 de euro, reprezentand T.V.A. si impozit pe profit.

La data de 10 martie 2016, pe baza autorizatiilor emise de Curtea de Apel Bucuresti, lucratori din cadrul I.G.P.R. – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorilor, au efectuat 6 perchezitii domiciliare care au vizat imobilele detinute de inculpatul Ivan Florin-Catalin pe raza municipiului Bucuresti, a orasului Voluntari (judetul Ilfov) si a judetului Buzau, in vederea ridicarii de documente financiar – contabile.

In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au dispus masuri asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra unui numar de 5 imobile si asupra unor conturi bancare identificate in proprietatea inculpatului.Precizam ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# avocat traditional date 12 March 2016 14:11 +2

Oare ce inseamna ,,in calitate de reprezentant,,?Daca era avocat nu putea avea o alta activitate.Daca nu era avocat,pentru a efectua acele operatiuni trebuia sa fie administrator, director, contabil si nu reprezentant.Pe de alta parte,vii tu acum,dupa 5 ani de la presupusa fapta,sa ceri arestarea?As fi inteles daca in speta era vorba despre DNA,dar parchetul Curtii de apel?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva