6 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PENALISTII SUNT PRIMII LUATI LA INTREBARI – Incep interviurile pentru promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cea dintai serie programata este formata din candidatii pentru Sectia penala a ICCJ. Urmeaza a doua zi candidatii pentru Sectia I civila. A treia zi va fi cea mai aglomerata, CSM asteptandu-i la interviu atat pe judecatorii care candideaza la Sectia a II-a civila, cat si pe cei care aspira la Sectia de contencios administrativ si fiscal (Tabelele)

Scris de: V.B. | pdf | print

10 January 2022 13:10
Vizualizari: 6087

Ziua de marti, 11 ianuarie 2022, va marca inceputul interviurilor pentru promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie, condusa de judecatoarea Corina Corbu (foto).Iar primii programati sunt candidatii la Sectia penala. Sase dintre cei 15 candidati inscrisi initial au ramas in competitie dupa verificarea indeplinirii conditiilor de participare, concurand pentru cele patru posturi scoase la concurs de catre Consiliul Superior al Magistraturii (vezi tabel 1). Curtea de Apel Oradea are cei mai multi candidati (judecatorii Mihail Udroiu, Adina Claudia Cioflan si Gabriela Ana Tarca), in timp ce curtile de apel din Bucuresti, Cluj si Constanta sunt reprezentate de catre un singur magistrat (Valerica Voica, Gheorghe Valentin Chitidean, respectiv Adriana Ispas).

 


Miercuri, 12 ianuarie 2022, sunt asteptati la interviu candidatii pentru Sectia I civila (vezi tabel 2). Aici, opt judecatori concureaza pentru doar doua posturi, sase dintre ei fiind de la Curtea de Apel Bucuresti (Diana Florea Burgazli, Cristina Guta, Mariana Hortolomei, Elena Aneta Popa, Ioana Singh si Ileana Ruxandra Tirica). Ceilalti doi provin de la curtile de apel din Galati (Irina Alexandra Boldea) si Craiova (Marian Lungu). Initial, in cursa intrasera noua magistrati.

Dar aglomeratia va fi joi, 13 ianuarie 2022, cand la interviu sunt asteptati nu mai putin de 12 candidati: cate sase pentru Sectia a II-a civila (fosta comerciala) si pentru Sectia de contencios administrativ si fiscal ale ICCJ. Posturile scoase la concurs sunt 2 pentru Sectia a II-a civila si 4 pentru Sectia CAF (vezi facsimil). Initial, pe lista figurau 10 candidati la Sectia de contencios. In schimb, toti cei 6 judecatori inscrisi initial pentru Sectia a II-a civila au trecut de proba evaluarii dosarelor.

 


La SCAF, majoritari sunt candidatii de la Curtea de Apel Bucuresti (Laura Marina Andrei, Vasile Bicu, Adela Cosmina Bodea si Carmen Mihaela Voinescu) – restul candidatilor provenind de la CA-urile din Craiova (Lucian-Catalin Mihai-Zamfir) si Pitesti (Elena Diana Ungureanu) – vezi tabel 4. In partea cealalta, la Sectia a II-a civila, fiecare candidat reprezinta o curte de apel diferita: Cluj (Axente-Irinel Andrei), Brasov (Marcela Comsa), Bucuresti (Marilena Veronica Gavris), Craiova (Lotus Manuela Gherghina), Galati (Carmen Sandu) si Suceava (Adina Oana Surdu) – vezi tabel 3.

 

 

* Cititi aici lista candidatilor care au trecut de etapa verificarii conditiilor de participare la concurs

Comentarii

# DODI date 10 January 2022 14:27 +83

Au șanse doar cei care, precum corbul-șef, ”ciripesc” la SRI.

# Florin date 10 January 2022 22:20 +14

Cine este membru in comisia de admitere a CSM ??? Dați membrii aici pe fiecare specialitate .Dacă nu stim cine decide atunci ce încredere sa avem In justiție ? Slugarete are si el o comisie sau cum se va hotăra care pică sau trece?!?! Ați publicat candidații , publicați si decidenții !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2022 – Cine a lucrat-o pe Andrea Chis?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva