5 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PIRLOG, ARDELEAN SI CODREANU, SALVATI CU 4 LA 1 – Judecatorii ICCJ Ionel Barba, Marioara Isaila, Beatrica Nestor si Decebal Vlad au mentinut hotararea prin care Sectia pentru procurori in materie disciplinara i-a albit pe procedura pe procurorii Bogdan Pirlog, Cristian Ardelean si Alexandru Codreanu, acuzati de manifestari contra onoarei profesionale. Judecatoarea Laura Ivanovici a facut opinie separata in sensul retrimiterii dosarului la CSM, pentru continuarea judecatii disciplinare (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

15 iunie 2022 16:12
Vizualizari: 2742

Celebrii procurori #rezistenti Bogdan Pirlog (adjunctul Parchetului Militar Bucuresti), Cristian Ardelean (de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor) si Alexandru Codreanu (de la PT Brasov) – foto de la stanga la dreapta – au scapat definitiv de un dosar disciplinar miercuri, 15 iunie 2022. Si nu oricum, ci pe procedura.Mai exact, judecatorii Ionel Barba, Marioara Isaila, Beatrica Ioana Nestor si Decebal Constantin Vlad de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins recursul Inspectiei Judiciare impotriva hotararii prin care Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara, in cauza vizandu-i pe cei trei procurori-activisti,  admisese exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare. In schimb, presedinta completului ICCJ, judecatoarea Laura-Mihaela Ivanovici, a facut opinie separata in sensul admiterii recursului IJ si retrimiterea dosarului la Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara, pentru continuarea judecatii disciplinare.


Redam minuta deciziei nr. 148/2022 pronuntate de instanta suprema in dosarul nr. 3120/1/2021:

Cu opinie majoritara:

Respinge recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 12P din 10 noiembrie 2021 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori in materie disciplinara, in dosarul nr. 7/P/2021, ca nefondat.

Respinge ca lipsit de interes recursul declarat de recurentul Pirlog Bogdan Ciprian impotriva Hotararii nr. 12P din 10 noiembrie 2021 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori in materie disciplinara, in dosarul nr. 7/P/2021.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din 15 iunie 2022.

Cu opinie separata a doamnei judecator Laura-Mihaela Ivanovici:

Admite recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 12P din 10 noiembrie 2021 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori in materie disciplinara, in dosarul nr. 7/P/2021. Caseaza hotararea atacata. Trimite cauza Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii pentru continuarea judecatii in dosarul nr. 7/P/2021.

Constata nul recursul declarat de recurentul Pirlog Bogdan Ciprian impotriva Hotararii nr. 12P din 10 noiembrie 2021 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori in materie disciplinara, in dosarul nr. 7/P/2021.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din 15 iunie 2022”.

 

Manifestari pe Facebook


Amintim ca toti cei trei procurori au fost trimisi in judecata disciplinara pentru abaterea de la art. 99 lit. a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu” (click aici pentru a citi). Din informatiile noastre, dosarul a avut in vedere felul in care Pirlog, Ardelean si Codreanu s-ar fi exprimat la adresa altor colegi judecatori si procurori pe un grup de Facebook dedicat magistratilor #rezistenti.


Reluam minuta hotararii nr. 12P din cauza nr. 7/P/2021 a Sectiei pentru procurori in materie disciplinara mentinute de ICCJ:

Admite exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare nr. 2267/B din 22.07.2021 date in lucrarea nr. 21-1240/a1 la data de 22 iulie 2021.

Constata nulitatea actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratilor Pirlog Bogdan Ciprian (prim-procuror militar adjunct al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti), Ardelean Cristian Marius (procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor) si Codreanu Alexandru (procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov), cercetati sub aspectul savarsirii abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pronuntata in sedinta publica azi, 10 noiembrie 2021”.

Comentarii

# M date 15 iunie 2022 16:58 +2

Cu aceasta grupare de crima organizata dar si mafiota este foarte greu. Nu se poate face nimic deoarece ei datorita legii neexistente de excudere din magistratura se apara unul pe celalalt plus ca unii sunt cu SRI- ul alti cu politicu si uite tot asa prosti merg la parnae nevinovati iar acesti infractori sunt bine mersi pe salarii si pensii speciale....gen Iunut Matei, Nicolae Marin....

# santinela date 16 iunie 2022 07:04 0

"Celebrii" in lipsa de stiinta de carte,in slugarnicie,in tupeism, poate.Asta da !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.07.2022 – Codrut Olaru s-a decis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva