3 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PIRLOG RAMANE ALBIT PE PROCEDURA – ICCJ i-a mentinut procurorului militar Bogdan Pirlog desfiintarea actiunii disciplinare pe motiv de nulitate absoluta. Judecatorii supremi Beatrice Ioana Nestor, Laura Mihaela Ivanovici, Marioara Isaila, Decebal Constantin Vlad si Ionel Barba au respins recursul Inspectiei Judiciare fata de hotararea Sectiei pentru procurori in materie disciplinara (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

14 December 2021 14:41
Vizualizari: 6291

Saptamana a inceput bine pentru procurorul militar Bogdan Ciprian Pirlog (foto), adjunctul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti. #Rezistentul a scapat definitiv de un dosar disciplinar, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul Inspectiei Judiciare impotriva hotararii prin care Sectia pentru procurori in materie disciplinara il albise pe Pirlog pe procedura (click aici pentru a citi).Mai exact, judecatorii supremi Beatrice Ioana Nestor, Laura Mihaela Ivanovici, Marioara Isaila, Decebal Constantin Vlad si Ionel Barba au respins ca nefondat recursul IJ impotriva hotararii procurorilor CSM din dosarul nr. 5/P/2020.


Iata minuta hotararii ICCJ nr. 375/2021 din cauza nr. 2376/1/2021:


Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 5P din 2 iunie 2021 pronuntate de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 5/P/2020. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica astazi, 13 decembrie 2021”.


ICCJ l-a rezolvat pe Pirlog intr-un singur termen


Dupa cum ati vazut mai sus, albirea lui Bogdan Pirlog de catre Sectia pentru procurori in materie disciplinara s-a produs la 2 iunie 2021. Inalta Curte a inregistrat recursul Inspectiei Judiciare in 8 septembrie, iar singurul termen a avut loc la 6 decembrie.


Reluam minuta Sectiei pentru procurori in materie disciplinara:


Admite exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare nr. 2640/8/31.08.2020 date in lucrarea nr. 20-1472 din data de 31 august 2020.

 

Constata nulitatea actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratului Pirlog Bogdan Ciprian, prim-procuror militar adjunct al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, cercetat sub aspectul savarsirii abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. g), m) teza I si teza a II-a si lit. t) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pronuntata in sedinta publica azi, 2 iunie 2021”.


Prezentam si abaterile disciplinare de care a scapat Pirlog (conform art. 99 din Legea nr. 303/2004):


- g): „nerespectarea de catre procuror a dispozitiilor procurorului ierarhic superior, date in scris si in conformitate cu legea”;

 

- m): „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”;

 

- t) teza I: „exercitarea functiei cu rea-credinta (...), daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni. Sanctiunea disciplinara nu inlatura raspunderea penala”. Conform art. 99/1 alin. 1 din acelasi act normativ, „exista rea-credinta atunci cand judecatorul sau procurorul incalca cu stiinta normele de drept material ori procesual, urmarind sau acceptand vatamarea unei persoane”.

Comentarii

# DODI date 14 December 2021 15:14 +180

CORBU (ICCJ) la CORB (pârlogul acoperit al SRI) nu scoate ochii. Așa că de ce să ne mai mirăm? Otrepele au liber la încălcări ale legii în țară. Și de mai mirăm de ce justiția română este la un nivel mai scăzut decât cea comunistă? Pe d-aia!

# santinela date 15 December 2021 07:29 +143

Judecatori "supremi"( 3 TUTE si doi berbeci ),halal judecata !!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva