22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PLANGACIOASA NU PUPA SIIJ – Procuroarea Aurelia Enache din DNA e distrusa. CSM a respins-o la proba interviului pentru un post de executie la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie. Procurorii Adina Petrescu de la PICCJ, Silviu Vasile Ciocoiu de la PCA Constanta si Nicolae Adelin Mihaila de la PT Buzau sunt noile "achizitii" SIIJ. Comisia CSM a respins-o si pe procuroarea Codruta Chindea, cea care a plecat din SIIJ dupa ce i-a clasat dosarul lui Bucurica

Scris de: E.D. | pdf | print

13 June 2019 15:52
Vizualizari: 7812

S-a incheiat concursul pentru numirea procurorilor cu functii de executie din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), desfasurat in perioada 11 aprilie 2019- 26 iunie 2019 de Consiliul Superior al Magistraturii. Organizat pentru ocuparea unui numar de 9 posturi de procuror in cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, concursul a adus SIIJ doar 3 noi procurori. Au fost admisi astfel doar procurorii care au indeplinit toate conditiile pentru a sustine cele trei probe, si cei care au indeplinit, pe rand, urmatoarele criterii:


-sa nu fi fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani;

-sa aiba cel putin gradul de parchet de pe langa curte de apel;

-sa aiba o vechime efectiva de cel putin 18 ani in functia de procuror;

-sa aiba o buna pregatire profesionala;

-sa aiba o conduita morala ireprosabila.

Dupa ce au indeplinit aceste conditii, procurorilor li s-au evaluat actele profesionale intocmite in ultimii 3 ani, dar si activitatea, in ansamblu, a ultimilor 5 ani, proba fiinala fiind reprezentata de sustinerea interviului din fata Comisiei CSM, organizata in data de 13 iunie 2019.

Astfel, conform informatiilor pe care le detinem, in urma sustinerii interviurilor, din totalul de 6 candidati ajunsi in fata Comisiei CSM, doar 3 procurori au fost admisi, respectiv:

-Adina Petrescu de la PICCJ (foto);

-Silviu Vasile Ciocoiu de la PCA Constanta

-Nicolae Adelin Mihaila de la PT Buzau

Printre procurorii respinsi insa de Comisia CSM in urma interviului sustinut in 13 iunie 2019, o gasim si pe cunoscuta procuroare Aurelia Enache de la DNA – Structura Centrala, devenita celebra dupa bocetele din vara anului 2017, cand, in timpul controlului efectuat de Inspectia Judiciara la DNA, a izbucnit in plans, spunandu-le inspectorilor ca nu intelege de ce nu au incredere in ea (click aici pentru a citi). Enache este totodata si procuroarea anticoruptie care a clasat dosarul ALRO, lucrat de procuroarea Mihaiela Iorga-Moraru, pana sa fie revocata de Laura Kovesi din DNA. Ca fapt divers, Iorga-Moraru este deja procuror in cadrul SIIJ, dar de curand a castigat in instanta si procesul privitor la abuziva sa revocare din DNA de catre Kovesi.

Iata cine se mai afla pe lista respinsilor, alaturi de Aurelia Enache:

-Lucian Sorin Stanescu de la PCA Suceava;

-Codruta Simona Chindea de la PCA Brasov.

Despre procuroarea Chindea, trebuie mentionat ca aceasta a mai lucrat in SIIJ, pana in februarie 2019, iar in 2018 cand s-a inscris in concursul de la acea data declarase ca a luat decizia de a veni la SIIJ "din impuls". Ulterior, revenita la Brasov, procuroarea Chindea s-a inscris in concursul pentru ocuparea unei functii de executie in DNA (organizat in perioada 1 martie – 23 aprilie 2019), fiind si admisa. Din aprilie si pana in mai, Codruta Chindea s-a hotarat sa candideze din nou si la SIIJ, insa fara succes. Altfel, pe perioada in care a stat la SIIJ, Chindea s-a remarcat prin clasarea dosarului de hartuire sexuala al procurorului George Bucurica de la Parchetul Tribunalului Caras-Severin.

Comentarii

# Cetateanul date 13 June 2019 16:29 +7

Poate se apuca (a se citi sesizare din oficiu) SIIJ sa investigheze cum a clasat madam Codruta ( ce nume cu rezonanta) dosarul Bucurosului la foloase cu par. Daca tot ii place la Sectie poate si ajunge acolo....cu calitate procesuala.PPS Ce tupeu pot avea unii...

# Sa se studieze magistratii din procesul lui Dragnia date 13 June 2019 18:12 +3

sa se vada cum s-a ajuns la acel rezultat , zic. :eek: Lazar tortonarul sa fie judecat in rem pentru miseliile facute si apoi ...hatz cu el in beci . :-*

# DOREL date 15 June 2019 13:14 0

Ee..heii.., daca se apuca Aurelia Enache sa dea pe goarna ce stie, multi vor avea insomnii ! Parerea mea ..

# SPARTAKUS date 13 June 2019 18:46 +2

Adevarul este ca nu orice troglodit poate fi magistrat si avem numeroase exemple.Este deosabit de important ca magistratii in parte si toti impreuna sa respecte si sa faca cinste functiei cu care a fost inzestrat,ca o dovada de incredere din partea cetatenilor,sa se straduiasca si sa mentina aceasta incredere in justitie.Increderea si respectul de care trebuie sa se bucure magistratii intr-o societate democratica reprezinta garantii ale eficentei intregului sistem judiciar.Independenta si impartialitaea trebuie sa fie una reala si nu de fatada cum se mai intampla pe ici pe colea.Daca accidental mai apar in justitie magistrati precum „zdreamta„sau altii acestia trebuie urgent indepartati sau incarcerati dupa caz!Stiut fiind caci,corectitudinea actului de justitie depinde de conduita fiecarui magistrat!!!!!

# Lentzi date 13 June 2019 23:32 -1

Adina Petrescu nu a făcut in viața ei nimic, a lucrat la cooperare, a vrut sa faca ancheta la DNA de unde a fost dată afară pentru incompetență...E perfectă pentru SIIJ.

# alin date 14 June 2019 14:55 +1

pai poate tocmai de aceea e dusa la aceasta sectie. Ca sa nu faca nimic.

# Sandu date 2 September 2019 12:06 0


Citeza pe Lentzi
Adina Petrescu nu a făcut in viața ei nimic, a lucrat la cooperare, a vrut sa faca ancheta la DNA de unde a fost dată afară pentru incompetență...E perfectă pentru SIIJ.
...Cum sa fie data afara dupa 15 ani pentru incompetenta ???15 ani a fost competenta ???Mincinosilr..A fost data afara de pupincurista serviciilor, Kovesi...

# Sandu date 2 September 2019 12:15 0

Cum nu a fost competenta Adina Petresc daca a fost procuror DNA peste 15 ani ??? 15 ani a fost competenta ?? A fost data afara de sluga serviciilor de Kovesi ,pentru ca n-a vrut sa pupe-n dos borfasii lui basescu...

# ^^ date 14 June 2019 11:10 0

Pai ala de la PT Buzau are grad de curte de apel? Si sta ca fraierul la tribunal? Ca io nu inteleg.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva