30 September 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INSPECTORII CSM AMENINTATI SI IRONIZATI IN SEDIUL DNA – Exclusiv: cititi revoltatorul raport facut de trei inspectori din echipa de control de la DNA. Sefa inspectorilor Elena Radescu este acuzata ca a primit de la Kovesi o masina care sa o duca la sediul DNA. Kovesi e data in vileag ca s-a ratoit la inspectori si i-a conditionat pe "ton autoritar". Procuroarea DNA Iuliana Crisan e aratata cu degetul ca a facut misto de inspectorii CSM si a mintit ca procurorii nu fac plan de ancheta (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

4 September 2017 17:51
Vizualizari: 27236

Cine s-ar fi gandit ca un control la Directia Nationala Anticoruptie va provoca un scandal monstru in Inspectia Judiciara? Dupa aparitia in presa de propaganda a DNA a notei sefei echipei de control a Inspectiei Judiciare, Elena Radescu, in care aceasta si-a acuzat subalternii ca ar fi fost nepoliticosi in timpul controlului de la DNA, a venit randul membrilor echipei de control sa spuna adevarul despre ce presiuni s-au exercitat asupra lor din partea reprezentatilor DNA.


Lumeajustitiei.ro prezinta in exclusivitate nota fulminanta a echipei de control de la DNA formata din inspectorii judiciari Monica Plesea, Daniela Sanda Mates si Mihaela Hitruc prin care sefa echipei de control Elena Radescu este demascata. Aceasta este acuzata ca a avut intalniri de taina cu sefa DNA Laura Kovesi, care i-ar fi pus la dispozitie un autoturism al Parchetului Anticoruptie pentru ca Elena Radescu sa se deplaseze la DNA de una singura, fara ceilalti trei inspectori desemnati sa realizeze controlul pentru a stabili "tematica de control". Elena Radescu este demascata ca a pledat continuu ca verificarile inspectorilor sa nu se faca pe continutul dosarelor, ci sa fie chemati procurorii sa povesteasca despre dosare "ca e mai bine asa".

Echipa de control a acuzat faptul ca in luna iulie 2017, sefa DNA Laura Kovesi a intrat peste ei in sala de lucru si le-a vorbit pe "ton autoritar" ca daca nu accepta conditiile de control dorite de DNA, "mama catuselor" "va contesta tot controlul in ansamblul sau".

Opinam ca o asemenea atitudinea frizeaza amenintarea, cu atat mai mult cu cat DNA s-a dovedit o institutie abuziva, care si-a permis de nenumarate ori, fara probe, sa trimita in judecata zeci de magistrati, fara ca cineva sa raspunda atunci cand au fost achitati.

Revenind la nota celor trei inspectori, reiese ca si alti procurori cu functii importante in DNA si-au permis sa ironizeze si sa ii ia peste picior pe membrii echipei de control, printre acestia fiind nominalizati Iuliana Crisan, Marius Bulancea si Calin Nistor.

Publicam in continuarea cateva fragmente relevante din nota celor trei inspectori din echipa de control, cu mentiunea ca puteti studia in integralitate nota in facsimil:

-“La aceeasi data, la orele 15.37, doamna inspector Radescu Elena a luat legatura telefonic cu doamna procuror sef DNA, Laura Codruta Kovesi, si apoi s-a deplasat la sediul DNA, cu autoturismul pus la dispozitie de conducerea acestei unitati, 'in vederea comunicarii ordinului si stabilirii tematicii de control', fara a anunta pe ceilalti membri ai comisiei de control, incalcand astfel art. 62 alin. 1 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie de catre Inspectia Judiciara, precum si procedurile operationale privind efectuarea controalelor de catre Directia de inspectie pentru procurori, respectiv ar. 8.11 alin. 1 si 2

-”In data de 18 iulie 2017, doamna procuror sef al DNA s-a prezentat in sala de conferinte ce ne-a fost pusa la dispozitie in vederea efectuarii controlului, si, pe un ton autoritar, ne-a comunicat faptul ca, daca intentionam sa discutam in cadrul verificarii segmentului si cu procurorii care si-au incetat activitatea in cadrul DNA, va contesta tot controlul in ansamblul sau, invocand dispozitiile art. 14 lit. f) (fara a preciza actul normativ) precum si practica efectuarii controalelor de catre Inspectia Judiciara. In acest sens, a exemplificat pe doamna Dobre, fost procuror in Sectia Judiciara din cadrul DNA care, ulterior plecarii din aceasta unitate, ar exercita profesia de avocat in cadrul unui birou de avocatura ce asigura asistenta juridica a inculpatei Udrea Elena, dupa ce participase ca procuror de sedinta in aceeasi cauza

-”La data de 10.08.2017, a fost consemnat un alt incident ce a fost adus la cunostinta conducerii Inspectiei Judiciare, intrucat la aceasta data, doamna procuror sef directie a comunicat echipei de inspectori care verificau activitatea Sectiei a II-a ca dosarele procurorului Moraru Iorga Mihaela (impropriu spus astfel, deoarece dosarele sunt ale institutiei si nu ale unui procuror) nu pot fi verificate de catre inspectori intrucat nu a fost terminata inventarierea acestor dosare si ca acestia, daca doresc, pot cere prelungirea controlului pana la data de 20.09.2017, cand va fi finalizata activitatea de inventariere/control dispusa de catre procurorul sef directie.

Anterior, in data de 08.08.2017, doamna procuror sef directie se prezentase la echipa de control cu o mapa ce continea ordinele procurorului sef directie prin care dispusese inventarierea dosarelor procurorului Moraru Iorga, precum si un control vizand ritmicitatea actelor de urmarire penala din aceste dosare, documente care nu-i fusesera solicitate.

La aceeasi data, doamna procuror sef a afirmat ca cele doua controale nu se pot suprapune.

Tot in data de 10 august 2017, doamna procuror sef directie a reiterat cele mentionate la data de 18 iulie 2017, si anume, cu un ton autoritar si imperativ, a comunicat ca va contesta in totalitate raportul de control daca inspectorii intentioneaza sa poarte discutii cu procurorii care, actualmente, nu isi mai desfasoara activitatea in cadrul DNA

-”In data de 19 iulie 2017, a avut loc un alt incident, care a fost adus la cunostinta conducerii Inspectiei Judiciare. Astfel, procurorul Crisan Iuliana s-a prezentat la inspectorii judiciari doar cu fise ale dosarelor selectionate de catre inspectori, si cu o situatie tabelara a dosarelor mai vechi de un an de la data primei sesizari, iar intrebata fiind, de ce nu a adus si dosarele, a raspuns ca a inteles din sedinta de deschidere ca nu trebuie prezentate dosarele in materialitatea lor, precizand pe un ton ironic faptul ca am participat la aceeasi sedinta. De asemenea, procurorul Crisan Iuliana a mentionat ironic, la adresa inspectorilor, ca nu face plan de ancheta in dosare intrucat acesta nu este prevazut in legi si regulamente (potrivit art. 82 lit. d) din Regulamentul de ordine interioara al DNA, procurorii au ca atributie specifica intocmirea planului de ancheta)

-“Au mai existat doua situatii, considerate de catre inspectori ca fiind minore: astfel, procurorul Grigoras Tudor a venit initial fata dosare, dar le-a adus ulterior, iar procurorul Enache Aurelia, fiind intrebata de situatia unui dosar foarte vechi in sistem (si nu la acest procuror) a izbucnit in plans, spunandu-ne ca nu intelege de ce nu avem incredere in ea”.


Comentarii

# George Grosu date 4 September 2017 18:39 +12

Cu toata dragostea, vorba unui mare in viata, o sa se intample acum fix ce s-a intamplat dupa multe alte dezvaluiri ce in alte tari ar fi dus la concluzii clare. Fix un pix !

# ANONIM date 5 September 2017 11:09 -1

se va intampla ceea ce trebuie sa se intample; scopu este nobil, permisiunea oricarui guvernant si parlamentar de a fura nelimitat; pana la urma nici csmu nu este indepedent, nici inspectia judiciara; indepedenta este numai pt. hotii cu gulere albe, va avea grija ministru justitiei ca justitia sa nu tulbure somnu si asa agitat dupa atatea petreceri si chiolhanuri pe bani publici http://www.mediafax.ro/politic/ministrul-justitiei-ceva-scartaie-si-la-csm-am-mari-rezerve-ca-inspectia-judiciara-e-cu-adevarat-independenta-16717379

# DOREL date 4 September 2017 19:11 +3

VINE, VINE PRIMAVARA ! Parerea mea ...

# DODI date 4 September 2017 19:22 +24

Nimic nou sub soare: luluța a fost și va rămâne o mare rușine a justiției românești, iar cei care au lansat-o, tolerat-o și protejat-o vor avea aceleași cuvinte de ”laudă” din partea mea și a multora. Rușine să le fie. Poate dorel să îi scurteze agonia. Și pe a lui zdreanță-lăzăruc.

# Maria date 4 September 2017 20:51 +4

    Sedinta de prezentare a constatarilor si concluziilor nu va avea loc decat DACA, inspectorii IJ vor raspunde la solicitarile d-nei LKC Pai cine pe cine verifica????? Tupeu de neimaginat .Nu ne mai facem bine!

# Sarbu Jeny date 4 September 2017 21:13 +1

I s-a permis prea multe acestei procurare de doi lei...ti se face scârbă de ac direcție care a ajuns mai puternica decât un minister, parlament s.a.m.d...și asta numai datorita lui băsescu și americanilor !!!

# 1/4dokta Ko=simbol al profesionismului date 5 September 2017 10:41 +1

Ba o linse în dos și ambasada Franței: „Sefa DNA reprezinta un simbol al profesionismului, al integritatii si al datoriei.” Să te c... de rîs, de n-ar fi de plîns...

# Boni Cania date 4 September 2017 21:43 +2

Călin Nistor a ironizat echipa de control. Mutulică servitoru'...

# Clanul Tzolosh date 5 September 2017 00:31 +4

Iulia Crisan face ironii? Dar cate rechizitorii a facut ea de peste 6 ani de cand este in DNA? Raspunsul la aceasta intrebare este cea mai mare ironie.

# Pif date 5 September 2017 09:15 0

Cel putin n-au ajuns inspectoarele sa se paruiasca intre ele prin sediul DNA.

# COCO date 5 September 2017 10:45 +2

Ma bucur ca unii de la inspectia judiciara nu au facut probabil niciodata dosare de amploarea celor verificate....dar se ocupa cu consemnarea ironiilor unor colegi...

# AndreiV date 5 September 2017 11:10 +2

Schimabaea celor doi,kovesi si lazar nu e indeajun.Trebuie realizata schimbarea asa cum a declarat doamna de la Suceava,inclusiv coada de matura.Cu noi procurori la dna si parche,cu respectarea criteriilor stabilite bine de d.l ministru Toader,promovati pe baza de concurs,sper ca se vor determina mult asteptatele schimbari,iar ei vor lua masuri pentru imbunatatirea activitatii in tara.Nu credeti?

# Mandru de Tudorel date 5 September 2017 12:20 0

Sunt mandru ca avem un ministru al justitie precum este Tudorel Toader. As fii si mai mandru sa am si un presedinte de tara precum Tudorel. Sper sa candideze si promit ca ii voi face pro bono campanie elctorala fiind dispus sa investesc in asa ceva.

# Mirela date 5 September 2017 12:40 +1

Da într-adevăr.  Se pare ca dl. Tudorel ne face sa fim mândri de el. Dumnezeu o să-i dea toată puterea necesara de a elibera tara asta de sub jugul ilegalităților și a abuzurilor făcute de către aceasta justitie ( care de fapt e o mafie).  Faptul ca Kovesi s-a plâns la CSM nici nu ar trebui preluat. Este o nesimțita împreună cu multi alți procurori(DNA, DIICOT)-majoritatea- care au ruinat tara prin  legi interpretabile(=coruptie). Acum de ce s-ar plânge? Pai la cate abuzuri și ilegalități au facut procurorii cetățenilor( sute de mii) mai contează plângerea lui Kovesi? La puscarie toți procurorii( DNA DIICOT) care au comis abuzuri,smecherii,ilegalități. Sa fie anchetați în arest preventiv. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.09.2022 – Judecatorii vehiculati pentru sefia PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva