8 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLANGERE PENALA IMPOTRIVA SEFEI ICCJ – Mihai Moldoveanu, fostul ofiter MApN tinut 17 ani in arest in urma unei mascarade judiciare, le acuza pe judecatoarele Livia Stanciu, Florentina Dragomir, Ana Maria Dascalu, Sofica Dumitrascu si Alina Ilie ca au instigat la o noua incalcare a drepturilor sale procesuale, nesocotind Hotararea CEDO care a stabilit ca nu a avut parte de un proces echitabil. Moldoveanu a facut plangere la PICCJ pentru abuz in serviciu (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 April 2013 14:34
Vizualizari: 13292

 

Fostul ofiter MApN Mihai Moldoveanu, condamnat la 25 de ani de inchisoare pentru omor si talharie dar eliberat dupa 16 ani de detentie, ca urmare a unei decizii a CEDO care a stabilit ca i-a fost incalcat dreptul la aparare, a formulat o plangere penala la Parchetul General si la CSM impotriva a cinci judecatoare de la ICCJ, in frunte cu Livia Stanciu (foto 1), presedinta instantei supreme. Mihai Moldoveanu (foto 2) solicita inceperea urmaririi penale fata de Livia Stanciu, Florentina Dragomir, Ana Maria Dascalu, Sofica Dumitrascu si Ioana Alina Ilie si trimiterea in judecata a magistratelor pentru abuz in serviciu contra intereselor in forma calificata.


Cele cinci judecatoare sunt acuzate de Mihai Moldoveanu ca nu au pus in executare Hotararea CEDO – prin care s-a stabilit ca nu a avut parte de un proces echitabil fiind condamnat fara sa fie audiat, fara sa i se permita sa intre in legatura cu avocatul si in lipsa administrarii oricaror probe directe – in conditiile in care erau obligate sa desfiinteze decizia din 2000 a instantei supreme prin care fusese condamnat definitiv la 25 de ani de inchisoare (Moldoveanu fusese anterior condamnat de Tribunalul Bihor si achitat de Curtea de Apel Oradea) si sa trimita dosarul spre rejudecare la completul de 3 judecatori. Moldoveanu sustine ca cele cinci judecatoare au dispus abuziv fata de el luarea masurii de a nu parasi tara. De asemenea, Moldoveanu arata ca Livia Stanciu si-a depasit atributiile in momentul in care a afirmat public in sala de judecata ca magistratii care au dispus in 2000 condamnarea la 25 de ani de inchisoare nu au procedat gresit, intrucat nu exista obligativitatea audierii inculpatului la instanta de recurs.

Iata ce mentioneaza Mihai Moldoveanu in plangerea formulata la PICCJ impotriva judecatoarelor Livia Stanciu, Florentina Dragomir, Ana Maria Dascalu, Sofica Dumitrascu si Ioana Alina Ilie:

Plangere penala

Impotriva membrilor Completului de 5 Judecatori in materie penala din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie

- LIVIA DOINA STANCIU

- FLORENTINA DRAGOMIR

- ANA MARIA DASCALU

- SOFICA DUMITRASCU

- IOANA ALINA ILIE

Solicitandu-va totodata sa dispuneti citarea acestora la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie situat in Bucuresti, strada Batistei nr. 25, sector 2, cod 020934 si, pe baza probelor ce urmeaza a fi administrate in cauza, sa dispuneti:

- Inceperea urmaririi penale, punerea in miscare a actiunii penale impotriva faptuitorilor si trimiterea acestora in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, in forma calificata, fapta prevazuta si pedepsita de art. 248 indc. 1 raportat la art. 246 C.pen. si abuz in in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata, fapta prevazuta si pedepsita de art.. 248 indc. 1 raportat la art. 248 C.pen ;

- De asemenea, fata de cele petrecute in cauza, inteleg sa ma constitui parte civila in temeiul art. 15 C.proc.pen., cu obligarea faptuitorilor la acordarea despagubirilor banesti, constand in prejudiciu material si moral cauzat prin savarsirea infractiunilor, al carui cuantum il voi preciza pana la citirea actului de sesizare a instantei de judecata

- Totodata, in temeiul art. 189 C.proc.pen., solicit obligarea faptuitorilor la plata cheltuielilor judiciare ocazionate de solutionarea prezentei cauze penale

pentru urmatoarele CONSIDERENTE:

IN FAPT, prin Decizia penala nr. 230/06.11.2012 pronuntata de Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie in Dosarul nr. 6015/1/2012 mi s-a admis cererea de revizuire formulata in baza Hotararii C.E.D.O. pronuntata in data de 19.06.2012 in cauza subsemnatului impotriva Romaniei, a fost desfiintata Decizia nr. 4332/07.11.2000 pronuntata in Dosarul nr. 1056/2000, iar cauza a fost trimisa completului de 3 judecatori spre rejudecarea recursului Ministerului Public.

Prin aceeasi hotarare definitiva, Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a dispus, cu incalcarea dispozitiilor legale, luarea fata de subsemnatul a masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara, motivandu-se lapidar ca “in cauza exista probe si indicii temeinice care sa faca rezonabila presupunerea ca as fi savarsit faptele retinute in Rechizitoriu” si, in plus, s-a dat ordin Completului de 3 judecatori (ce urma sa rejudece recursul Parchetului) sa il admita, cu consecinta directa a condamnarii subsemnatului.

In egala masura, in cadrul aceluiasi dosar de revizuire, la termenul de judecata din data de 15.10.2012, Presedintele Completului de judecata (d-na Livia Doina Stanciu), angajandu-se intr-un dialog ad-hoc, neprofesional si neprocedural cu auditoriul din sala, a tinut sa sublinieze si sa explice celor prezenti ca magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (care au dispus condamnarea mea in anul 2000 fara sa ma audieze) nu au procedat gresit intrucat, la acel moment, nu erau prevazute in dispozitiile Codului de procedura penala norme care sa stabileasca obligativitatea ascultarii inculpatului in fata instantei de recurs si ca dispozitiile legale in acest sens – art. 385indc. 14 alin. 1 indc. 1 din Codul de procedura penala – au fost introduse prin art. I pct. 190 din Legea nr. 356/2006”.

Mihai Moldoveanu: “Completul de 5 Judecatori, insa, nu si-a indeplinit menirea de a pune in executare aceasta Hotarare CEDO si nu a restabilit in totalitate situatia anterioara incalcarii drepturilor mele garantate de Conventie, ci, dimpotriva, a comis un grav exces de putere si a adoptatat o atitudine abuziva, instigand implicit la o noua incalcare a drepturilor mele procesuale”

Potrivit lui Moldoveanu, cele cinci judecatoare nu au pus in executare decat partial Hotararea CEDO si au instigat la o noua incalcare a drepturilor procesuale: “Concret, Completul de 5 Judecatori nu trebuia decat sa desfiinteze Decizia Curtii Supreme de Justitie nr. 4334/07.11.2000, sa ma puna in libertate si sa trimita dosarul Completului de 3 judecatori in vederea rejudecarii recursului Ministerului Public! (…) Completul de 5 Judecatori, insa, nu si-a indeplinit menirea de a pune in executare aceasta Hotarare CEDO si nu a restabilit in totalitate situatia anterioara incalcarii drepturilor mele garantate de Conventie, ci, dimpotriva, a comis un grav exces de putere si a adoptatat o atitudine abuziva, instigand implicit la o noua incalcare a drepturilor mele procesuale (cu consecinta directa a mentinerii hotararii de condamnare).

(...)

Nu au pus in executare decat partial Hotararea C.E.D.O pronuntata in data de 19 iunie 2012 in cauza subsemnatului impotriva Romaniei, restrangandu-i in mod nelegal efectele obligatorii;

- au dispus o masura preventiva in ciuda faptului ca nu exista un text de lege expres care sa-i confere competenta in acest sens, ingradindu-mi in mod ilegal, abuziv si nejustificat libertatea;

- au interpretat in mod gresit si cu rea credinta normele legale in materia revizuirii speciale;

- au dispus masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara fara sa ma audieze si fara sa administreze probe de natura a modifica situatia de fapt retinuta in ultima hotarare ramasa valabila (cea de ACHITARE);

- au solicitat completului de 3 Judecatori pe de o parte, sa admita recursul Parchetului, si, pe de alta parte, sa ma condamne din nou, asa cum s-a intamplat in cazul coinculpatei Spinu (fosta Rotariu Gabriela).

- Presedinta Completului de 5 Judecatori, d-na Livia Stanciu (care este si presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie si, in egala masura, instigator si coautor la abuzurile care s-au facut si se fac in continuare in cazul meu.), in ciuda faptului ca in virtutea functiei detinute nu putea si nu avea voie sa comenteze public corectitudinea Hotararii CEDO (aceasta fiind definitiva la data de 19.09.2012), s-a convertit in avocatul fostilor colegi, magistratii Ioan Griga, Nineta Anghelina – “coautoare” si in eroarea judiciara care a costat-o pe Viorica Visan 10 ani din viata- si I. Ionescu, care au dispus condamnarea mea in mod ilegal si a caror conduita fusese implicit sanctionata de catre instanta europena.

In conditiile in care Instanta europeana a sanctionat deja Romania pentru ca magistratii care m-au condamnat in anul 2000 au gresit intrucat nu m-au audiat, hotararea fiind definitiva, iar actualul Presedinte al Instantei Supreme isi exprima opinia ferma ca acei judecatori si-au indeplinit in mod corect atributiile, apreciez ca si interesele publice sunt prejudiciate in mod grav, fiind negata, practic, autoritatea de lucru judecat a Hotararii CEDO si bagatelizate obligatiile Statului roman ce decurg din aceasta“.

Moldoveanu a formulat plangere si la CSM impotriva celor cinci judecatoare

In afara plangerii penale formulate la PICCJ, Mihai Moldoveanu a depus o plangere si la CSM pentru ca cele cinci judecatoare sa fie cercetate disciplinar: “Solicit exercitarea, de indata, a actiunii disciplinare impotriva doamnelor judecatoare:

- LIVIA DOINA STANCIU, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si presedinta Completului de 5 Judecatori in materie penala;

- FLORENTINA DRAGOMIR, membru al Completului de 5 Judecatori in materie penala;

- ANA MARIA DASCALU, membru al Completului de 5 Judecatori in materie penala;

- SOFICA DUMITRASCU, membru al Completului de 5 Judecatori in materie penala;

- IOANA ALINA ILIE, membru al Completului de 5 Judecatori in materie penala

pentru savarsirea abaterilor disciplinare prev. de art. 99 lit. l), lit. s) si lit. t) din Legea nr. 303/2004 cu ocazia judecarii cauzei care a format obiectul dosarului nr. 6015/1/2012”.

In opinia lui Mihai Moldoveanu, cele cinci judecatoare ar trebui sanctionate pentru “imixtiune grava in activitatea altor judecatori”, “motivarea in mod vadit contrara rationamentului juridic, de natura sa afecteze prestigiul justitiei” si “exercitarea functiei cu rea – credinta”.

De asemenea, Mihai Moldoveanu a sesizat si Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor din Camera Deputatilor, dar si Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii din cadrul Senatului.

*Cititi aici plangerea formulata de Mihai Moldoveanu la PICCJ

*Cititi aici plangerea formulata de Mihai Moldoveanu la CSM

*Cititi aici decizia completului condus de Livia Stanciu din noiembrie 2012

*Cititi aici scrisoarea deschisa a lui Mihai Moldoveanu

*Cititi aici mai multe despre cazul lui Mihai Moldoveanu

Comentarii

# brutus date 10 April 2013 15:02 +39

cum ? penala de stanciu doar a dat exemplu \"dispuna de o autoritate nativa, sa aiba capacitate de a-i inspira si stimula pe ceilalti, inclusiv prin puterea propriului exemplu\" - prin CONDAMNAREA UNUI CETATEAN NEVINOVAT - c-asa-i in tara asta, prostii si incompetentii sunt promovati in functii de conducere ... la fel si cu haimanaua ... la fel si morar si altii ... ca-s fara numar la cate mii a numit basanaul in cei 9 ani de mandat ...  

# Raphala date 10 April 2013 15:33 +36

Chiar daca nu acum(caci pisicutul PRESedintelui le tine-n functii) va veni si randul slugilor basiste sa plateasca pt. nemerniciile savarsite! Nimeni nu-i vesnic, mai devreme sau mai tarziu vor plati si ele!

# Hannibal Lecter date 10 April 2013 16:02 -42

Atat vad in fatza ochilor la individul asta : omor si talharie. Luju, v-ati pierdut mintile!

# emi date 10 April 2013 16:31 +26

Poate omul acesta a fost condamnat din eroare, nu cunosc dosarul, dar faptul ca se incalca in mod abuziv o hotarare CEDO, NU DEMONSTREAZA decat ca acesti magistrati ai ICCJ, fac abuz de putere se cred dumnezei, asa cum au procedat si in alte cazuri, de exemplu cazul LEAUTA, CONDAMNAT dupa 2 achitari, in baza aceluiasi probatoriu, fara sa fie audiat, fara ca procedura de citare sa fie indeplinita, in 4 min. 12 ani, pentru ca a semnat BO PENTRU SOCIETATEA sa, iar magistratii ICCJ au stabilit ca nu avea drept de semnatura!!!! Astia ne cred prosti! SUNT NISTE SPAGARI CU TOTII!!!

# unul din lumea cea mare date 10 April 2013 17:06 +17

hmmmm!!!!!! si eu astept co decizie cedo. cu certitudine daca o sa fie in favoarea mea voi ajunge la iccj. cu certitudine o vor suci caci plingerea la cedo/i impotriva lui base. oricum cu mine apele/s mult mai tulburi. in cazul unei condamnari cedo atunci sa/i vad caci stiu ei ca nu ma las calcat. va promit coruptilor din justitie ca va voi organiza proteste chiar la usa vostra. ramine de vazut ce se intimpla. pentru moment sint in faza cind cedo mi/a cerut sa/i precizez dorintele mele ca sa fiu satisfacut. imi spune cineva cu practica ce se intimpla dupa? multumesc. apropos mi/am precizat cererile in nov 2012 ce urmeaza apoi? astept o opinie. multumesc

# unul din lumea cea mare date 10 April 2013 17:12 +21

oricum felicitari domnule moldoveanu. gunoaiele astea basiste trebuiau condamnate pe viata,pentru crimele savirsite la adresa oamenilor corecti. asta/i justitia din romanica cu cel mai mare nr de plingeri,si nimeni nu incepe sa se intrebe despre calitatea judecatorilor. va imaginati ca daca roamnica are cel mai mare nr de plingeri la cedo si cele mai multe condamnari,inseamna ca are si foarte multe respingeri. cu toate astea nimeni nu se intreaba nimic,porcul si pisicul nu isi pune nici o intrebare? de ce toate acestea?ti/o pun eu porcule de pisic

# ashwound date 10 April 2013 17:15 +19

@hannibal lecter:      Mai,hannibal lecter, cine esti de fapt TU? unul dintre cei care i-au distrus viata lui Moldoveanu Mihai? nu cumva,esti griga ioan, lele alexandru,demian florin,nineta anghelina...etc....sau poate chia livia stanciu???   

# Petronela Ashwound date 11 April 2013 09:48 -7

chiar daca mi-am spus hannibal lecter anterior, tu imi esti descendent in linie dreapta de gradul 1

# Petronela Ashwound date 11 April 2013 19:35 -5

chiar daca mi-am spus hannibal lecter anterior, tu imi esti descendent in linie dreapta de gradul 1

# estera date 10 April 2013 19:06 +13

ce dracu mai cauta parasutele astea acolo daca ele nu stiu sa judece dupa legile justitiei. cred ca ele in acest mod au acoperit vreun neam de-al uneia din ele, condamnand acest om nevinovat. acestea merita sa plateasca nu numai cu functiile lor dar si cu libertatea , asa ca sa vada si ele ce inseamna sa stai in inchisoare - pt ele fiind un temei legal de lipsire de libertale pt abuz in serviciu sau cel putin neglijenta in serviciu.

# Salvamar date 11 April 2013 06:33 +11

Din pacate, Moldovan bate la usi care nu se vor deschide niciodata. Stanciu are mentalitate de PROCUROR COMUNIST si nu a fost judecator NICIODATA. Insa in caracatita actuala de la varful justitiei care s-a unplut de judecatori fosti procurori, cu Haineala sefa a CSM, lui moldovan nu i se va face dreptate. La ICCJ vor judeca subalternii Liviei Stanciu, care, in majoritate, sunt pe calapodul si mentalitatea ei. In Romania nu avem justitie pentru ca am umplut-o de procurori-judecatori, pentru ca la varful justitiei este o procuroare comunista, acompaniata de aproape de o fosta consiliera a lui morar. Astea vreti sa administreze justitie? Ce dreptate vreti sa se faca? In Romania mori cu dreptatea in mana.

# parerea mea date 11 April 2013 09:39 -15

Am citit hot CEDO ......... imi place cum Dl. Moldoveanu a recunoscut comiterea faptelor iar apoi a beneficiat de sucelile procedurale ale judecatorilor de la Strasbourg (care apropo niciunul nu este judecator de meserie ci fosti plasati politic prin diverse structuri gen comisari ONU, profesori universitari etc astfel incat nici nu-i de mirare de ce Marea Britanie vrea sa iasa din Conventie)

# K13 date 21 January 2014 03:15 0

[quote name=\"parerea mea \"]Am citit hot CEDO ......... imi place cum Dl. Moldoveanu a recunoscut comiterea faptelor iar apoi a beneficiat de sucelile procedurale ale judecatorilor de la Strasbourg (care apropo niciunul nu este judecator de meserie ci fosti plasati politic prin diverse structuri gen comisari ONU, profesori universitari etc astfel incat nici nu-i de mirare de ce Marea Britanie vrea sa iasa din Conventie)[/quote] Am o intrebare la tine: cat de prost poti sa fii? Mai ai limite? Daca nu, atunci de ce nu te sinuzici ca sa faci un bine umanitatii? Scuteste-ne de prezenta ta inutila pe aceasta planeta. Parerea mea... :)

# ionut ilieni date 11 April 2013 09:56 +9

Hanibal Lecter,ia mimeaza cam cum vezi tu ce vezi.Eu zic ca faci parte din aparatul opresiv,ca ai distrus si tu,la randul tau,vieti nevinovate,contrazice-ma daca poti....

# geo popa date 11 April 2013 10:24 +11

trebuie o lege a raspunderi magistratilor , voua vi se pare normal ca daca un magistrat greseste sa plateasca statul? din bani cui? ai contribuabililor nu? asa si-ar da interesul ca adevarul sa iasa la iveala. daca un doctor greseste plateste statul? sau un mecanic de locomotiva? unde e diferenta? nu tot meseri sunt? sau ar fi diferente judecatori distrug vieti fara sa le pese, nu citesc dosarele veci, ce zice procurorul e litera de lege dar asta denota conceptie comunista. RUSINE STAT DE DREPT

# mai date 11 April 2013 17:46 -8

mai bine puneti si hotararea de condamnare. daca i s-a incalcat dreptul la aparare nu inseamna neaparat ca e si nevinovat. deci sa nu se mire ca a primit obligarea

# din nou la cedo date 12 April 2013 19:34 +1

fiarele tot fiare

# din nou la cedo date 12 April 2013 19:40 +2

fiarele tot fiare

# Puie Monta date 13 April 2013 21:08 +5

Este un sistem corupt pana in maduva oaselor, acest caz este dovada vie. Ceea ce i s-a intramplat acestui om reprezinta lantul slabiciunilor, hotii care au acoperit hotii si impreuna apara criminali din justitie care la randul lor apara o mafie superior ierarhica. Isi tin toti spatele pentru ca sunt corupti si au intrat in c*** pana la varful urechiuselor lor roz.  

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva