23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

POLITIA ROMANA SE REVOLTA – Federatia Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania a depus plangeri la PICCJ si la Avocatul Poporului impotriva Prefecturii Bucuresti, care a dat ordine ilegale sa nu mai fie lasate in magazine persoanele fara certificat verde. In urma ordinelor abuzive, agentii economici speriati sa nu fie inchisi si falimentati au pus persoane fara nicio calificare si competenta legala sa legitimeze si sa blocheze accesul romanilor in magazine de stricta necesitate

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

18 November 2021 12:48
Vizualizari: 53545

Politia Romana da in clocot, revoltata de restrictiile tot mai aberante impuse de catre autoritati in numele pandemiei, restrictii prin care sunt comise acte grave de discriminare impotriva cetatenilor fara certificat verde (electronic), care sa ateste ca s-au vacinat ori ca nu sunt infectati cu coronavirus.Miercuri, 17 noiembrie 2021, Federatia Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania (FSDPR) „Alexandru Ioan Cuza” a depus plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, acuzand Prefectura Bucuresti de abuz in serviciu. Concret, politistii reclama ca prefecta Georgiana-Alexandra Vacaru (foto 2) a emis ordine privind blocarea accesului romanilor fara certificat verde inclusiv in unitati comerciale de stricta necesitate, cum sunt magazinele alimentare si farmaciile (cele aflate in centre comerciale, mall-uri) – fapt ce incalca grav dreptul la sanatate si, in ultima instanta, dreptul la viata. Tot miercuri, federatia sindicala a depus doua sesizari la Avocatul Poporului, solicitandu-i Renatei Weber sa intervina in apararea drepturilor si libertatilor constitutionale, pentru restabilirea ordinii de drept.

Mai mult decat atat: comisarul-sef Christian Ciocan (foto 1) – directorul de comunicare si purtatorul de cuvant al FSDPR – a declarat miercuri pentru Lumea Justitiei ca situatia este cu atat mai grava, cu cat proprietarii de magazine, disperati sa nu fie aruncati in faliment, au pus simpli agenti de paza sa verifice certificatele electronice ale clientilor. Or, problema este ca acesti paznici nu au niciun fel de pregatire medicala sau juridica, nu detin instrumente omologate si nu sunt in niciun fel autorizati legal sa prelucreze date cu caracter personal (adrese de domiciliu, date medicale etc.). In plus, agentii de paza nici macar nu sunt investiti prin lege cu exercitiul autoritatii publice, asa cum sunt politistii sau jandarmii, a adaugat Ciocan. El a mai avertizat ca prin acele verificari facute prin aplicatia electronica, paznicii pot determina locul exact al unei persoane.


Iata mai intai declaratia lui Christian Ciocan pentru Luju.ro:


Agenti de paza care n-au niciun fel de calificare, care nu au aparate omologate, care folosesc aplicatii ce nu duc nicaieri blocheaza accesul cetatenilor in unitatile comerciale publice, astfel incat dreptul la viata al acestora este pus in pericol. Chestiunile esentiale pentru fiecare om si le stabileste fiecare persoana in parte. Or, dreptul la libera circulatie e drept fundamental. Dreptul la viata e drept inalienabil. Accesul liber al cetatenilor in unitatile comerciale publice este un drept prevazut prin lege. Or, toata aceasta stare de fapt conduce la disolutia statului. Nu se poate sa ne substituim unii altora, atata timp cat nu avem aceste atributii conferite legal! De aceea, federatia s-a adresat Procurorului General al Romaniei, s-a adresat Avocatului Poporului in mod distinct, dar s-a adresat Avocatului Poporului si sa transmita catre institutiile pe care le considera competente in solutionarea acestei stari de lucruri extrem de importante, fundamentale pentru Romania si pentru cetatenii romani. Este un punct in care lucrurile trebuie sa aiba doar un singur drum: cel legal.

Federatia este in contact cu toate celelalte sindicate. Federatia va merge mai departe, incepand chiar cu data de astazi, prin sesizari catre alte institutii ale statului. In functie de starea de lucruri, Federatia se va adresa si altor institutii europene”.


Lumea Justitiei a identificat doua astfel de dispozitii ce ridica semne de intrebare. Ne referim la hotararile Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta (CMSU) Bucuresti nr. 80/2021 si 83/2021, emise la 26 octombrie, respectiv la 8 noiembrie (vezi anexele de la final).


Redam prima sesizare catre Avocatul Poporului (aproape identica plangerii penale trimise catre PICCJ – vezi facsimile 1 si 2):


In fapt:

Prefectul municipiului Bucuresti, Vacaru Georgiana-Alexandra, prin ordine, dispozitii, decizii si alte masuri a determinat ca la toate unitatile comerciale publice de pe raza Capitalei, persoane neinvestite cu exercitiul autoritatii publice sa blocheze accesul cetatenilor Romaniei care nu prezinta 'certificat verde'.

Prin aceste masuri dispuse, au fost si sunt puse in pericol: dreptul inalienabil la viata (drept fundamental al omului), prin imposibilitatea asigurarii nevoilor personale de catre fiecare cetatean; circulatia libera (drept fundamental); accesul liber; si a fost generata segregarea populatiei prin discriminarea clientilor unitatilor comerciale publice.

Mijloacele folosite in savarsirea acestor fapte de verificare si control a persoanelor nu sunt omologate ori certificate prin lege.

Totodata, personalul care a aplicat si aplica aceste masuri este necalificat, nespecializat, iar activitatile intreprinse sunt abuzive si nelegale, punand in pericol siguranta cetatenilor.

Fata de aceasta stare de lucruri, Federatia Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania 'Alexandru Ioan Cuza' va solicita imperativ sa efectuati toate demersurile legale pentru sesizarea institutiilor Romaniei care au competenta in cercetarea si urmarirea penala fata de toti cei vinovati”.

 Prezentam a doua sesizare depusa la AVP (vezi facsimil 3):


FSDPR (...) solicita interventia de urgenta si cu precadere referitoare la abuzurile si actele de discriminare care ingradesc exercitarea unor drepturi fundamentale, constitutionale ale persoanelor care refuza sa se vaccineze impotriva COVID-19.

Federatia Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania 'Alexandru Ioan Cuza' va solicita imperativ sa interveniti – folosind in mod exhaustiv toate parghiile si mijloacele legale si uzitand de toate atributiile care v-au fost conferite in exercitarea functiei pe care o indepliniti in slujba Poporului Roman – pentru prevenirea oricarei forme de lege (fie aceasta chiar si in dezbatere parlamentara) care aduce atingere dreptului la munca si protectia sociala a muncii, drept fundamental al omului prevazut in articolul 41 din Constitutia Romaniei.

Demersurile care se intreprind pentru trecerea si aprobarea 'certificatului verde' divizeaza institutiile si autoritatile romane, inclusiv Parlamentul Romaniei, fapt ce conduce la disolutia statului de drept.

In conformitate cu Legea de organizare si functionare nr. 218/2002, Politia Romana apara viata, integritatea corporala si libertatea persoanelor, proprietatea privata si publica, celelalte drepturi si interese legitime ale cetatenilor si ale comunitatii.

 

Fata de situatia creata, Federatia Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania 'Alexandru Ioan Cuza' afirma ca divizarea Politiei Romane, ca institutie a statului de drept, pe criterii de vaccinare / non-vaccinare constituie un risc major pentru siguranta nationala”.

 


 

* Cititi aici HCMBSU 80/2021

* Cititi aici HCMBSU 83/2021

Comentarii

# marian date 18 November 2021 13:03 +120

”Cu propriile mele simțuri” constat că Sindicatul polițiștilor a redactat o plângere corect argumentată!Felicitări!

# Ghro date 18 November 2021 13:52 -34

Stati linistiti, ca nu apara ei interesele si libertatile persoanelor... ei sunt deranjati ca nu-s "calificati" paznicii. Sigur au ei vreun SRL care sa taie certificate de competenta, de acreditare, cu valabilitate gen maxim 1 an, contra cost.

# Neanae date 18 November 2021 15:13 +67

Hai bre nea Ghro! Asta e ce ai face matale, las-o moale cu ce ai in cap dă judeci după el pe alții. Nu vezi ca ești in plin proces de proiecție, fraiere? PUAH om dat in ma-sa dă obtuz. Dar sa intru la obiect. De citit azi pe Activenews.RO de inițiativa extraordinarului arhiepiscop Viganò. Cred ca de acum este clar tuturora ca toată porcăria asta din jurul nostru este ANTRENAMENT SEVER LA SUPUNERE TOTALA! Limitele au devenit “cătușe, lanțuri și botnițe”, unica “libertate” e de a se “vaccina” degeaba de mai multe ori pe an contra unui virus creat pentru a SCHIMBA LUMEA, așa zisa RESETARE! Eliminarea majorității po******ției pământului, prin crearea, după virus, a panicii, a dezbinării, otrăvind mâncarea și sufletele, infometàndu-le, iată ca o sa se omoare oamenii intre ei, cei care vor supraviețui virusului și “vaccinelor” de toată kaka. O amărâtă de femeie de la țară s-a vaccinat ca sa poată intra la posta sa ridice un amărât de pachet de la fiica ei! Prefecta & CO sunt CRIMINALI. PUNKT

# Lita date 18 November 2021 17:52 +21

"Politia Romana apara viata, integritatea corporala si libertatea persoanelor" ... Corect, e timpul sa actioneze si sa treaca de partea poporului.

# Băran Gheorghe date 18 November 2021 18:13 -8

@neanae: cred ca esti de acord cu ce zice @ghro, dar te grabishi putin. Nu e o sesizare pentru cetatean ci pentru ei

# Băran Gheorghe date 18 November 2021 18:16 -5

@lita, nici tu nu ai inteles.

# Lita date 18 November 2021 19:16 +8

>Băran G. ...Ce vor ei, e si pentru noi: ... "prevenirea oricarei forme de lege (fie aceasta chiar si in dezbatere parlamentara) care aduce atingere dreptului la munca" ...

# Neanae date 18 November 2021 21:55 +12

Păi dacă mă grăbii sa mușc din nea Ghro, să zică repede CINE ȘI IN CE MOD, ca AUTORITATE, poate sa acționeze contra aberației certificării verzi ca sa intre oamenii unde au nevoie … Daca poliția are gânduri neterminate pentru po******ție, in rea credință caci îndreptate către protejarea ?!?!? propriei categorii !?!?!? dapai sa zâcă don Ghro CUM ȘI CU CINE ne facem dreptate. Nea Ghro face parte din categoria persoanelor diplomate în a căta noduri prin păpușoaie. Soluții? Pe dracu’ Aceasta categorie de eterni criticari va găsi minimum 5 probleme la orice soluție! Uite la toți cei ce înjură si da de pământ cu absolut orice soluție/negociere pt a guverna țara asta! Nimic nu e bun. Totul e bubos. Nimic nu propun. Critica si distrug fiindcă ei înșiși NU AU NICIO VIZIUNE! 0 (ZERO) ÎNCREDERE IN EI ÎNȘIȘI, DECI IN ORICINE! EGOIȘTI PATENTAȚI! PUNKT

# Boris date 19 November 2021 11:10 +3

Vă duceți după fentă, dovadă a slabei documentări. E bine că au făcut plângee, dar: Ciocan e directorul lui Vela din MAI! Apoi, Ioan Babuș, generalul, e plecat din postul de consilier al lui Bode la MAI. Mai mult, în declarația lui Ciocan se ia numai de paznici, de sclaveți, de parcă ăștia ar da ordine. Or, buba, jegurile, sunt la MAI, adică taman la ăia pe care Ciocan et Comp îi apără.

# Băran Gheorghe date 19 November 2021 13:38 +12

Nu am vrut sa supar pe nimeni. Eu am inteles si percep acest demers al politiei astfel : Nu au facut aceste petitii cum ca i-ar fi interesat "ce ", ci interesul , cred eu , este "cine". Sa deie domnul ca interesul cetateanului sa fie la mijloc, iar trierile abuzive la intrarile in malluri sa dispara , si nu doar sa se modifice cine triaza. Scuze pentru deranj!!

# Neanae date 19 November 2021 22:33 +6

Nu e nicio supărare nea Baran. Nici nea Ghro nu supără. Numai ca trăim vremuri in care ori susținem și ne aliem cu CINE FACE CEVA CARE NE POATE AJUTA PE TOȚI, ori criticam și găsim numai gânduri ascunse și interese de gașcă și facem fix ra#atul praf. Adică ori NE TREZIM ȘI FACEM BALAMUC INTELIGENT CA SA NE SALVAM, ORI SUNTEM STRIVIȚI . MUSAI SA FIM ALĂTURI DE CINE SE REVOLTA. PARȚIAL - TOTAL - FOCALIZAT - NEFOCALIZAT DAR E DE BINE - DE E SINGUR - DE E GRUP - DE E DE CARACTER. Nu mai e timp de critici si păreri care blochează. Important e sa NE NE PREZENTAM LA APEL. Vom corecta ținta stradă făcând. Ne trebuie ACȚIUNE CONTRA INGRADIRILOR DE ORICE FEL, apoi LĂMURIRI ASUPRA OBLIGATIVITĂȚII UNUI NIMIK CU CARE NU SE OBȚINE NIMIK! Vaccinați de ce? Atâta vreme cât lockdown, testări, infectivitate, transmitere etc fac si vaccinatii. Iar nevaccinatii cine poate afirma ca neaparat vor muri? In chinuri? Deocamdată e sigur ca vaccinatii se îmbolnăvesc, mor, transmit Covid

# Băran Gheorghe date 20 November 2021 17:25 +19

@neanae, m am aliat cu toti, n a iesit nimic. Frate cu dracu nu ma fac ca trec prin balta. E oti domnule, toti e oti. Tocmai ieri vorbeam cu cineva ca diavolu fierbe cazanele cu smoala prin ostereich, sa mai moara si vaca lor. Deja da semne de boala, i am invatat ca cu gaz se face bine. Ne mai auzim luni sau marti, ce zici scapa?

# Neanae date 20 November 2021 20:45 +2

@nea Baran, fac ca oracolul! Unii scapă, alții nu, cei mai mulți se ascund! Ostereichii or sa ia vaci de la elvetieni! Contra CD-uri cu Mozart ca se știe ca vacile dau lapte excelent când au la difuzoare in grajd muzica acestui compozitor. Mergem înainte cu cine se mișca! Undeva om ajunge, măcar știm ca făcurăm ceva. Clar ca până nu avem un CONDUCATOR mergem pe miriște. Dumnezeu e cu noi! Un banc cu evreul care ajunge in rai și se duce direct la Dumnezeu sa se plângă ca in pofida faptului ca fost un evreu bun și credicincios nu l-a ajutat de loc sa câștige și el la loto! Dumnezeu ii raspunde: mei Itzic, așteptam sa iei și tu un bilet măcar!!!! Hai la lupta cea mare … altfel și Dumnezeu așteaptă! LOVE

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva