23 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

POLITISTII AU BANII ASIGURATI – Ministrul Mircea Dusa garanteaza ca la rectificarea bugetara vor fi asigurati banii pentru salarii si pensii angajatilor din structurile Ministerului Administratiei si Internelor

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

15 octombrie 2012 11:05
Vizualizari: 12264

 

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa (foto), a dat asigurari ca la rectificarea bugetara din aceasta saptamana se vor aloca sumele de bani necesare pentru plata salariilor si pensiilor angajatilor Ministerului, dar si pentru plata altor drepturi. Declaratia ministrului Internelor vine in contextul in care premierul Victor Ponta afirma, duminica, intr-o emisiune televizata, ca dupa 15 noiembrie nu vor mai fi bani pentru Ministerul de Interne, ca urmare a modului in care a fost alcatuit bugetul de Guvernul Boc. Concret, potrivit lui Mircea Dusa, Emil Boc a distribuit banii pentru ministerul de Interne doar pentru primele zece luni ale anului, adica pana la alegerile parlamentare, explicatia fiind aceea ca dupa noiembrie "ce o sa se intample, o sa se intample": "Ceea ce spune premierul Victor Ponta (n.r. - ca dupa 14 noiembrie nu vor mai fi bani pentru Ministerul de Interne) este adevarat. Anul trecut cand Guvernul Boc a fundamentat bugetul si a realizat bugetul pentru acest an, a facut-o pentru zece luni de zile, gandidu-se ca vor urma alegerile si ce o sa se intample, o sa se intample. Sigur ca ceea ce este buget pentru anul 2012 nu este normal pentru ca nu au fost alocati bani pentru functionarea institutiilor statului, a institutiilor publice si in lunile noiembrie si decembrie. Asta nu inseamna ca Guvernul si ministrii nu fac eforturi pentru a asigura resursele necesare financiare pentru plata salariilor si pentru functionarea institutiilor. Eu va asigur ca voi face toate eforturile si am garantia ca voi realiza la rectificare acest deziderat de a asigura resursele financiare pentru noiembrie si decembrie, atat pentru plata salariilor si a altor drepturi. O sa observati cand va fi rectificarea ca Ministerul Adminstratiei si Internelor, Ministerul Agriculturii, vor primi bani la rectificare pentru a asigura plata salariilor si a cheltuielilor pe care ministerele le au in ultima perioada a anului".


70 de milioane de lei pentru plata salariilor, 170 de milioane de lei pentru pensii

Mircea Dusa a precizat ca la rectificarea bugetara din acest an, pentru ultimele doua luni ale anului se va lua aproximativ aceeasi suma de bani ca si anul trecut (cand au fost luati 344 de milioane de lei, dintre care 94 au fost pentru recensamant). Ministrul a subliniat ca 70 de milioane de lei vor fi distribuite pentru plata salariilor si 170 de milioane de lei pentru pensii: "Eu cunosc suma care este la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor si voi face eforturi deosebite pentru a asigura banii pentru salarii si pentru plata pensiilor si a recalcularii la pensii, pentru plata unor drepturi pe care lucratorii ministerului de interne le au de primit in acest an. Si in acelasi timp, asiguram si conditiile materiale pentru functionarea institutiilor. Este vorba despre suma de 70 de milioane de lei pentru salarii si alte 170 de milioane de lei pentru pensii si sigur si alte cheltuieli care vizeaza cheltuielile materiale. Dar inca odata, vreau sa accentuez ca nu au fost prevazute in bugetul pentru acest an o serie de cheltuieli pentru asigurarea bunei functionari a ministerului, este vorba despre banii care trebuiau asigurati pentru mentenanta sistemelor informatice ale ministerului, bani care trebuiau asigurati pentru inzestrarea trupelor noastre de la politie, politie de frontiera sau de la jandarmi si multe alte cheltuieli care nu au fost cuprinse in buget. Eu am in vedere pentru anul viitor 2013, si lucrez deja la acest document, sa incerc sa repar o serie de greseli care in anii trecuti, intentionat sau neintentionat, nu au fost corectate la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor".

Victor Ponta se bazeaza pe cresterea bugetara din trimestrul III

Primul ministru, Victor Ponta a afirmat, duminica, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" de la ProTv, care era inregistrata vineri, 12.10.2012, ca bugetul intocmit in 2011 pentru anul 2012 este suficient doar pana in data de 15 noiembrie. Chiar si asa, premierul a declarat increzator ca datorita incasarilor mai bune la buget vor putea sa plateaca in continuare, pana la 31 decembrie 2012, salariile si pensiile din M.A.I. dar si sa suporte alte cheltuieli: "Prioritatea numarul unu in acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru ca incepand cu 15 noiembrie - asa s-a prevazut anul trecut in buget - nu exista nicio resursa pentru functionarea spitalelor, pentru Ministerul Administratiei si Internelor, pentru o parte din pensii si atunci, profitand de incasari mai bune la buget, un trend care s-a confirmat si in trimestrul III, si rearanjand cheltuielile, prioritatea numarul unu este sa stiu ca pana la 31 decembrie 2012 pensii, salarii, functionarea institutiilor publice si incalzirea putem sa le asiguram, evident cu un buget pentru 2013 (...) Am gasit bani pentru ca avem venituri suplimentare si pentru ca realocam din alta parte. Cei de la PDL inchideau Romania la 1 noiembrie", a spus Victor Ponta.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va fi pus Nicusor Dan sub urmarire penala pentru trafic de influenta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.09.2020 – CSM il baga-n sedinta pe Rares Bogdan

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva