28 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

POPORUL POATE OPRI MONSTRUOZITATEA – Romanii trebuie sa ia cu asalt deputatii, cerandu-le sa respinga proiectul legii de aprobare a OUG 68/2021 privind certificatul verde. Avocata Elena Radu: „N-asteptati atacarea legii la CCR!... Duceti-va la birourile de circumscriptie ale deputatilor si depuneti cereri scrise, solicitandu-le sa nu voteze legea!” Senatul a introdus un amendament criminal, ce-i permite Guvernului sa calce-n picioare drepturile si libertatile nevaccinatilor printr-o simpla HG

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

8 octombrie 2021 13:54
Vizualizari: 6429

Daca nu vor ca regimul Iohannis sa-i calce-n picioare sub pretextul pandemiei, romanii au datoria de a se mobiliza masiv si de a-i asalta pe deputati cu cereri de respingere a proiectului legii de aprobare a Ordonantei de urgenta nr. 68/2021 privind certificatul verde.Apelul a fost lansat vineri, 8 octombrie 2021, de catre avocata Elena Radu (foto), la doua zile dupa ce Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputatilor a avizat negativ initiativa legislativa (vezi facsimil). Din pacate, acest aviz negativ este doar o victorie de etapa. Amintim ca in 22 septembrie 2021 Senatul a aprobat proiectul prin care vor fi incalcate drepturile si libertatile romanilor nevaccinati, in numele certificatului digital pe care ni-l impune Uniunea Europeana. Si nu doar atat: adevarata monstruozitate consta in faptul ca forma trecuta prin Senat permite ca batjocorirea drepturilor si libertatilor sa poata fi facuta printr-o simpla hotarare de Guvern (click aici pentru a citi). Deci nu prin lege, asa cum impune art. 53 din Constitutie, intarit de Decizia CCR 157/2020.

Din fericire, mai exista o speranta pentru oprirea infamului proiect de lege – si anume: Camera Deputatilor. Acolo, este nevoie de cel putin 166 voturi „impotriva” si abtineri pentru ca proiectul sa pice.

Comisiile de sanatate si aparare ale Camerei Deputatilor ar fi trebuit sa intocmeasca raportul asupra proiectului de lege inca de marti, 5 octombrie 2021, insa programul a fost dat peste cap de motiunea de cenzura votata in aceeasi zi. De aceea, romanii inca au timp sa le trimita masiv cereri deputatilor in sensul respingerii infamei initiative legislative.

Acesta este si indemnul avocatei Elena Radu catre poporul roman: sa nu lase ca legea sa fie votata definitiv de Parlament. Desigur ca mai exista speranta desfiintarii ei de catre Curtea Constitutionala a Romaniei, dar acolo mecanismul este destul de complicat, fiind extrem de restransa categoria de persoane care o pot ataca direct la CCR inainte de promulgare. In rest, oamenii obisnuiti o pot ataca abia dupa ce va intra in vigoare, in cadrul unor procese de contestare a unor amenzi primite in baza legii.

 Iata explicatiile Elenei Radu postate pe Facebook:


Observ din comentarii ca nu intelegeti anumite aspecte.

Atacarea legii la CCR (art 146 din Constitutie reglementeaza asta).

O sa va explic de ce nu este o solutie, pentru ca nu sta in puterea noastra sa fie analizata rapid o asemenea cerere adresata CCR.

Deci cum ajunge cetateanul in fata CCR?

Intai trebuie sa existe legea.

Dupa aceea trebuie sa se aplice.

Cand se aplica, trebuie sa il afecteze pe cetateanul care vrea sa sesizeze CCR. Insa nu poate face sesizarea direct.

Trebuie intai sa atace un act prin care s-a aplicat legea si care l-a afectat (hotarare de Guvern, ordin ministru, proces verbal de aplicare amenda).

Face actiunea in anularea actului care l-a afectat si invoca si neconstitutionalitatea unui text de lege, o depune in instanta.

De multe ori, nu prea poti sa ataci toata legea (sunt putine motive pentru care o poti ataca pe toata si numai daca nu s-au respectat anumite proceduri). Asa ca poti sa ataci numai articolul ala din Lege care ti s-a aplicat tie.

Asteapta cateva luni pana cand instanta stabileste termenul de judecata.

La primul termen de judecata in instanta, in cel mai bun caz, se judeca cererea de de sesizare a CCR cu exceptia de neconstitutionalitate. Daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege, instanta de judecata sesizeaza CCR cu exceptia ta (adica trimite cererea ta in care ai invocat criticile de neconstitutionalitate – de ce art ala incalca Constitutia si ce art din Constitutie incalca – catre CCR).

Dupa ce se pronunta, instanta de judecata trebuie sa motiveze hotararea

Dupa aceea, face dosarul pachet si il trimite la CCR.

Uite asa au trecut cel putin 3-6 luni de cand ai depus cerere in instanta si pana a ajuns dosarul la CCR.

De cand se inregistreaza dosarul tau la CCR, iti stabileste CCR termen peste vreo 2 ani ca sa iti judece cererea.

Drept urmare, o sa analizeze CCR daca ai dreptate dupa vreo 2 ani si jumatate.

Pe legea nr. 55/2020, am reusit cu o petitie semnata de 6.700 persoane sa stabileasca CCR termene mai devreme, intr - un numar de vreo 10-15 dosare, in luna iunie.

Am invocat niste prevederi care se refera la situatii extraordinare, insa nu stiu daca ar face la fel daca am depune o noua petitie.

Chiar si asa, termenul nu s-ar stabili mai devreme de vreo 3 luni (+cele 3-6 luni in fata instantei de judecata, ar insemna cel mai devreme peste 6-9 luni).

Asa ca nu este o solutie sa stati si sa asteptati ca se ataca legea la CCR. Cel mai bine este sa nu se adopte o astfel de lege si ar trebui sa faceti ceva ca sa o stopati.

(Duceti-va cu sutele, miile, la sediile birourilor de circumscriptie ale Deputatilor si depuneti cereri scrise prin care le solicitati sa nu voteze legea.

Chiar daca este deputatul plecat, la birou ar trebui sa fie cineva ca sa inregistreze cererea.

Vinerea au program de circumscriptie si teoretic ar trebui sa fie la birou.

NU e, faceti coada si asteptati pana o binevoi cineva sa isi mute fizicul la birou ca sa va inregistreze cererea.

Vedeti ca USR zice ca puteti sa va duceti la Parlament si sa inregistrati cererea acolo, la grupul lor parlamentar.

Puteti sa inregistrati pentru toate grupurile parlamentare cereri).

Varianta mai rapida de sesizare si solutionare a CCR, dar care nu depinde de noi:

Dupa ce adopta Parlamentul legea, dar inainte de a se promulga de presedinte se poate invoca obiectia de neconstitutionalitate a ei de catre: Presedintelui Romaniei, unul dintre presedintii celor doua Camere, Guvern, Inalta Curti de Casatie si Justitie, Avocatul Poporului, un numar de cel putin 50 de deputati sau de cel putin 25 de senatori.

Dupa ce se promulga legea si e aplicabila, putem sa o atacam noi (si va arati mai sus cam cat dureaza) sau poate fi atacata de avocatul Poporului.

Acum: cati credeti ca vor ataca legea dintre cei enumerati anterior?

Mai mult, chiar daca o ataca si CCR nu considera ca sunt intemeiate criticile de neconstitutionalitate si are o alta viziune, cel care a atacat deja nu prea mai ataca si a doua oara, chiar daca gaseste alte critici de neconstitutionalitate.

Asa ca nu mai asteptati nimic (ca 9 luni e deja tarziu cat stai pana zice CCR ca e neconstitutionala.

TOTUL depinde de voi, daca faceti ceva ca sa stopati legiferarea adeverintei verzi.


* Cititi aici parcursul proiectului de lege in Senat – inclusiv monstruosul amendament introdus de Senat

Comentarii

# Rita date 8 octombrie 2021 14:14 +47

Total de acord

# Antisistem date 8 octombrie 2021 15:02 +21

Poporul nu va opri nimic, îi place ce e acum! Îi place ineditul vremurilor moderne pe care le trăiește! Astăzi avem în România cea mai grea viață din '89 încoace, cea mai mare explozie a prețurilor din ultimele trei decenii! Morala creștină și cea a bunului simț sunt atacate pe față, am fost transformați în cobai și suntem amenințați că vom avea societatea îm părțită în buni și răi. Ștampila cu steaua lui David s-a transformat în certificatul verde. Și poporul tace...

# xyz date 8 octombrie 2021 17:16 +9

AM FOST PUTIN MAI DEVREME LA O AGENTIE LOTO DE LINGA GARA DE NORD, AGENTIE AFLATA LINGA LIBRARIA "ION CREANGA" SI MI S-A INTERZIS ACCESTUL PE MOTIV CA NU SINT VACCINATA SI NU AM MIZERIA DE CERTIFICAT VERDE. MI-A SPUS CA SA ASTEPT AFARA, CA EI AU CONTROALE SI CA VESNICUL "NU AU CE SA FACA". LE-AM REPLICAT CA VOR DA FALIMENT CURIND IN RITMUL ASTA. ACASA, EVIDENT, AM FACUT O CADERE NERVOASA SI AM INCEPUT SA PLING. ORICE ALT COMENTARIU E DE PRISOS.

# Pai daca o luam cronologic, trebuie phutati senatorii ! date 8 octombrie 2021 17:41 +45

Caci a trecut de ei deja si apoi trebuie lamuriti deputatii ca a trecut ceva gresit/ticalos in lege. DEPUTATI NU (MAI)VOTATI NICI O MASURA DE CONSTRANGERE SAU OBLIGARE A CETATENILOR CARE V-AU TRIMIS ACOLO !!!

# maxtor date 8 octombrie 2021 17:41 +13

"certificatul verde" aparut ca taxa pe emisiile de carbon(!) in industria energetica este de fapt taxa pe bioxidul de carbon exhalat de fiintele umane,cunoscut si sub numele de Pecetea Satanei,masca e bariera la care se percepe taxa/prietenului edelweiss:cate vrajitoare-vrajitoare sint prin instantze?(stilul lui maxtor este recunoscut,maxtor e serios).https://www.luju.ro/static/smiles/normal.gif

# Mefisto date 8 octombrie 2021 19:19 +35

Și gaborii sunt nevaccinati... Și jandarmii.... Ia sa vedem cum o sa ne amendeze pe strada... Ideea e asa... Dacă polițistul nevaccinat te amendează după 22 seara amenda este nula de drept... El nu are voie sa fie pe strada la ora aia fără certificat verde de vaccinare. Deci amenda nu poate fi încheiată de un om care nu demonstrează prin certificat ca poate fi la ora aia la lucru. Nu ești prezent la lucru. Nu ai voie sa dai amenzi. Punct

# Deputatii de la AUR , PSD si minoritati (alta decat hunii) date 8 octombrie 2021 20:51 +15

ar trebui sa aiba majoritate si sa blocheze rahatul facut de senatori !!! Pe adunatura parazita , care nu-i de fapt partid ci gasca doar de unguri, nu te poti baza niciodata , ei se schimba si tradeaza non-stop !

# di ana sosoaca date 8 octombrie 2021 21:47 +59

actiuni premergatoare introducerii microciparii obligatorii,,,vaccinarea obligatorie=act terorist de intoxicare cu o substanta necunoscuta...cobai planetari big farma...cu certificat verde...de cobai...

# Cetățeanul date 9 octombrie 2021 08:07 +45

OPRIȚI-L pe Arafat! Vrea ca parlamentarii să voteze legea vaccinării obligatorii pentru anumite categorii. PUNEȚI STOP CRIMELOR ŞI GENOCIDULUI SE CREEAZĂ UN PRECEDENT PERICULOS! NU AU DREPTUL SĂ OBLIGE PE NIMENI SĂ SE VACCINEZE PENTRU CĂ EL SI CEILALȚI CA EL NU STIU CE EFECTE ARE VACCINUL PE TERMEN MEDIU SI LUNG. OPRIȚI GENOCIDUL ASUPRA POPULAȚIEI. PE Arafat si pe cei ca el NU-I INTERESEAZĂ DACĂ OAMENII MOR. CHIAR ASTA VOR! MULTI AU MURIT SI MOR IN SPITALE PENTRU CĂ NU SE FACE TRARAMENTUL ADECVAT SAU PENTRU CA NU PRIMESC TRATAMENT. PE MEDICII "EROI" NU-I MAI INTERESEAZĂ FOARTE MULT DE PACIENȚI. SUTELE DE MORTI DE CARE SPUN EI MOR, UNII MOR CU ZILE, ALTII SUNT "AJUTATI " SA MOARĂ SAU NU PRIMESC TRATAMENTUL NECESAR. TREZIȚI-VĂ ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA SI OPRITI GENOCIDUL SI PE Arafat si pe cei din guvern. Ei nu s-au injectat cu serul experimental. Ne mint si ne induc in eroare pe orice cale pot. PUNEȚI STOP GENOCIDULUI, PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU! GÂNDIȚI-VĂ LA FAMILIILE VOASTRE!

# Matei date 9 octombrie 2021 10:24 +10

Am trimis de 2 ori solicitare de vot NEGATIV pentru acele proiecte de lege primejdioase prin e-mail, in ultimele 2 saptamani. Solicitarea scurta si clara, evident, am trimis-o deputatilor circumscriptiei mele electorale - din judetul meu (mai putin alora de la USR-Plus, caci n-am incredere in ei). Mai mult de atat nu se poate, ramai numai sa te rogi la ceruri sa reusesti. :-|

# Victor Butnariuc date 9 octombrie 2021 12:21 +8

Important este ca are omul Facebook, Netflix si TikTok. Doamne fereste sa cada internetul ca multi se vor sinucide la aflarea realitatii imediate. Mirajul asta va costa cateva generatii de aici inainte.

# di ana sosoaca date 9 octombrie 2021 20:08 +5

orice vaccin contine un praf care se aranjeaza si formeaza un anumit cod cand este expus la un curent prin antenele 5G formand coduri similare cu cele informatice alcatuite din combinatii de 0 si 1,,,va amintiti cu ceva timp in urma medicii din Romania au observat substante in vaccinuri care nu aveau ce cauta acolo,,,

# Gilu date 10 octombrie 2021 11:08 +3

Lăudabilă atitudine ! Eu propun ca romanii care l- au votat pe IUDA - IOHANNIS , sa fie biciuitidin doi în doi în piața Victoriei, pe principiul leninist : " Un om biciuit, face cat doi care n- au fost." Astfel le- ar veni mintea la cap si altădată nu ar mai vota cu curul! . Să începem cu ORBETE - ORBAN ( ciinee este generalul...) si cu NELUTU - BROSCOIU MEXICAN , care invita doamnele sa- l admire pe Salamul de Sibiu " cat e de frumos "! Daca ar avea constiinta si constiinta ar durea, s- ar autoflagela astfel încât să se umple piața Victoriei de pene si fulgi !

# di ana sosoaca date 10 octombrie 2021 15:52 +5

asa-zisele rezultate la teste si motivul incalcarii drepturilor si inchiderii localitatilor rezulta de la un aparat neomologat care nu face diferenta intre categoriile de virusi cum a spus inventatorul ca se foloseste numai in laborator nu pentru diagnosticare...gripatii gravi nu primesc tratament adecvat fiind incadrati si tratati pentru covid...de aici este generata premeditat psihoza maselor...pentru banii de la UE...aici nu mai cerceteaza nimic DNA la deturnarea de fonduri cu inselarea institutiilor UE...

# Neanae date 11 octombrie 2021 00:11 +5

Unicul mod prin care se poate demonstra ABERAȚIA, IDIOTIA, RĂUTATEA DE HIENE JEGOASE a celor ce vor sa se aprobe legea este GREVA! GREVA GENERALĂ IN TOATĂ ROMÂNIA IN AFARA DE SPITALE, FARMACII, POMPIERI ȘI POLIȚIE, DISTRIBUITORI DE BUNURI DE STRICTA NECESITATE (APA ȘI PÂINE) O zi TOȚI CEI DIN SERVICII - transport, sitemul de comerț alimentar, magazine de orice natura, restaurante, învățământ TOTUL FERM, TOȚI ACASĂ SAU PE STRĂZI LA PLIMBARE O ZI. Apoi fiecare categorie, grup sindical și alte organizații sa treacă la GREVA SĂLBATICĂ - care cum vrea, dar cu conștiință. Sa vază guvernanții dacă e o idee buna ca cine nu accepta sa se vaccineze sa nu mai aibe drept de munca. Hai ca vreau sa o vâz și p-asta! DE TESTARE GRATIS NU E LOC. Blestemați sa fie toți cu descendenții lorpân la al șaptelea neam. Testarea gratuită si educarea oamenilor care ignora normele (oamenii neinstruiti si sărmani) la ordine si grija personală nu sunt posibile? NU, CONSTRÂNGEREA CRIMINALA LA PIEIRE E MAI CIVILIZAT

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.10.2021 – Kovesi n-ar fi mandra. Stoina, bagat in disciplinar pentru ca sta cu curu' pe dosare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva