27 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCES CU MIZA DE 176 MILIOANE EURO – Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a castigat un proces in care a reprezentat Astra Vagoane Calatori Arad. Instanta a dispus executarea unei decizii a Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor privind achizitia a 100 de tramvaie in Bucuresti

Scris de: L.J. | pdf | print

26 June 2020 11:00
Vizualizari: 5314

Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a obtinut miercuri, 24 iunie 2020, deblocarea licitatiei de 176 de milioane de euro pentru achizitia a 100 de tramvaie in Bucuresti.Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea Astra Vagoane Calatori Arad, obligand Primaria Municipiului Bucuresti sa puna in executare decizia anterioara a Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) in contextul licitatiei pentru achizitia a 100 de tramvaie. In acest litigiu, Astra Vagoane Calatori Arad a fost reprezentata de o echipa de avocati coordonata de Ionut Serban (foto), Partener in cadrul departamentului de Litigii si Arbitraje al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Ca urmare a hotararii instantei, Municipiul Bucuresti este in situatia de a pune in executare decizia CNSC (de asemenea favorabila clientului nostru, Astra Vagoane) si de a descalifica oferta societatii turce Durmazlar Makina Sanayi Ve. Tic. AS. CNSC retinuse ca oferta Durmazlar trebuie descalificata pentru ca firma turca nu a prezentat un certificat de omologare tehnica a modelului de tramvai ofertat si a ofertat un prototip, contrar cerintelor caietului de sarcini. Totodata, CNSC a retinut ca firma Durmazlar a fost favorizata, intrucat i s-a permis completarea ofertei in mod nelegal. Urmare a descalificarii ofertantului Durmazlar, Astra Vagoane ramane singurul ofertant in procedura”, a declarat avocatul Ionut Serban.

Procedura initiata de Primaria Municipiului Bucuresti vizeaza achizitionarea a 100 de tramvaie si echipamente necesare imbunatatirii transportului public de calatori pe traseele 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 si 55, valoarea estimata a contractului fiind de 845,68 de milioane de lei (echivalentul a 176 de milioane de euro).

Comentarii

# Liţă date 26 June 2020 11:28 +2

Bravo, domnilor avocaţi! Ofertarea de prototipuri sau de tehnologie neexperimentată este un truc uzitat uneori de firmele străine, mai ales când simt că au in faţă parteneri fără experienţă sau interesaţi. Iar faptul că ofertantului extern i s-a permis să completeze în mod nelegal oferta arată că a existat un interes sau o influenţă dubioasă.

# M date 26 June 2020 21:59 +1

Tot respectul pentru patronul Astra Arad cât și avocaților care au reprezentat acest litigiu în instanta. Cu, corupții din primărie cum rămâne?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.01.2023 – Favoritul pentru sefia PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva