1 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORII DIN ALBA NU ACCEPTA MORTUL IN CASA – Dosarul penal al pesedintelui Klaus Iohannis a fost trimis inapoi la PICCJ, de catre Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia cu urecheala de rigoare: “Faptele savarsite de Presedintele Romaniei pot fi instrumentate exclusiv de catre PICCJ... a se vedea Decizia CCR 678/2014”. Se dovedeste ca DNA a declinat nelegal dosarul, ca nu cumva sa se supere presedintele si sa o revoce pe Laura Kovesi (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

12 June 2018 12:10
Vizualizari: 35560

Bomba in dosarul penal nr. 250/P/2018 pe care in mod nelegal DNA l-a declinat la 25 mai 2018 la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia, unde nu avea ce cauta. Procurorul general adjunct al PCA Alba Iulia, Eugen Fulop, nu a acceptat sa i se bage mortul in casa si a comunicat prompt redactiei Lumea Justitiei (autoarea plangerii penale) ca numai PICCJ are competenta exclusiva de a cerceta faptele Presedintelui Romaniei.

Era exact ce Lumeajustitiei.ro a spus din capul locului si se dovedeste astfel ca DNA a incercat sa scape de dosarul penal, imediat ce s-a pus in discutie publica obligativitatea presedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe sefa acestui parchet, Laura Codruta Kovesi.

Reiese fara putinta de tagada ca declinarea ce ne-a fost comunicata de procurorii DNA Marius Bulancea si Iuliana Crisan la inceputul lunii iunie 2018 a fost una care a nesocotit legea, dar si faptul ca celor de la DNA le-a fost atat de frica de situatia creata incat au dorit sa ne comunice in scris ca ei au pasat dosarul si ca acest parchet nu mai este o amenintare pentru presedinte.


Practic, putem spune ca DNA ne-a folosit, trimitandu-ne adresa prin care ne-a informat ca a declinat dosarul, stiind ca in calitate de jurnalisti vom informa imediat opinia publica despre aceasta si astfel sa transmita presedintelui Romaniei ca ei nu o sa ii faca nimic.

Numai ca manevra nu a tinut, intrucat procurorii de la PCA Alba Iulia nu au acceptat sa intre in acest joc de ping pong, in conditiile in care nu au nicio competenta legala de a instrumenta o cauza penala care priveste Presedintele Romaniei.

Cu aceeasi viteza cu care a operat si DNA, procurorul general al PCA Alba Iulia Eugen Fulop, ne-a transmis la redactie Ordonanta din 6 iunie 2018 prin care ne-a informat ca a dispus: “Declinarea competentei de solutionare a cauzei avand ca obiect infractiunile nominalizate in denuntul formulat de CS Jurindex Media SRL, reprezentata de Razvan Savaliuc, in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.”

In motivarea Ordonantei PCA Alba Iulia s-a precizat:

“In contextul existentei unei impunitati comune, mergand pana la identitate (exceptia fiind cea mentionata), dar si al observarii calitatilor speciale a persoanelor acuzate (presedinte, notar, persoana particulara), imprejurari care ar putea atrage constituirea unor dosare distincte, constat ca este prevalent si justificat argumentul mai bunei infaptuiri a justitiei si implicit al cercetarii acuzatiilor in interiorul unei anchete unice.

Faptele savarsite de Presedintele Romaniei – susceptibile de cercetare in conditiile restrictive ale normelor constitutionale de protectie (art. 84 si urmatoarele din Constitutie) – pot fi instrumentate exclusiv de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (art. 94 alin. 4 din Constiturie; cu trimitere la normele comunede competenta prev. de art. 40 din Codul de procedura penala).

Jurisprudenta a consacrat aceasta oprtiune procesuala, hotarandu-se, in absenta reglementarilor exprese, ca Presedintele Romaniei poate fi cercetat de catre unitatea de parchet susmentionata si judecat de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (a se vedea in acest sens Decizia nr. 678 din 13 noiembrie 2014 a Curtii Constitutionale)”.

Cititi mai jos integral Ordonanta din 6 iunie 2018 a PCA Alba Iulia:

* Cititi aici totul despre modul nelegal prin care DNA a declinat dosarul penal privind pe Klaus Iohannis la PCA Alba Iulia

*Cititi aici toate amanuntele despre sesizarea penala depusa la DNA in data de 9 mai 2018 pe numele sotilor Iohannis

Comentarii

# Prima urgență"Exilarea"Biciclistului în vacanță permanentă:D date 12 June 2018 12:20 +26

JFK a fost"înlăturat"de sistem-Pt.că a zis dar nu a făcut la timp!Trump e de neînvins pt că tot ce zice-FACE.Revenind la plaiul nostru.Statul paralel îl doare-nkur de vorbărie-Doar LEGEA îl 'omoară' Priorități:1*Anchetarea DIICOT De CSAT şi comisii parlamentare pt atac la siguranța țării prin protejarea şi consolidarea statului paralel organizat 2*Anularea şi interzicerea cu pedepse mari a protocoalelor 3*Reducerea personalului SRI la o scară proporțională cu țări egale ca putere din UE 4*Scoaterea SRI din interceptări şi punerea sub control parlamentar 5*Destructurarea DIICOT&DNA şi unificarea într-un parchet redus ca personal cu şefi candidați prin concurs! 6*Refacerea dreptății pe toată perioada Justiției ilegale prin reabilitare 7*legea Răspunderii 8*Fondurile rămase, investite cu mare eficiență. 9*Reîmpăcare socială prin amnistie fiscală şi penală. 10*Programe pt.revenirea românilor plecaţi 11*BNR nu e Dumnezeu! Şi trebuie recreată având profilul unei bănci populare-NU PRIVATE ;-)

# DODI date 12 June 2018 14:03 +3

Rău am ajuns ca nație dacă în funcții cheie avem plantați tractoriști care gândesc numai cu aprobare de la superiori. În orice caz este penibilă punerea la punct la tractoristului de către foștii subalterni care îi dovedesc, dacă mai era cazul, că inteligența nu se măsoară în grade și prostia a ajuns la noi endemică.

# sanchi date 12 June 2018 15:22 +3

Să nu confundăm prostia cu ticăloșia! Precis l-a chemat la ordine subalterna sa Ciordy și i-a dat indicații prețioase :P :P :P .

# Remember date 12 June 2018 15:25 +1

Șandramaua Taica Lazăr a fost plantat prin măsluirea Mapei sale profesionale de capetele Ko-Co și nu poate ieși din cuvîntul 1/4doktei Mika Plagiatoare...

# Titi date 12 June 2018 14:46 -4

Daca Romania ar fi avut un spital pentru prosti tu ai fi avut doua paturi rezervate si abonament pe viata. Nu mai pune mana pe tastatura, citeste articolele in intregime nu doar titlurile.Cele 7 prioritati sunt de fapt 7 aberatii fara legatura cu realitatea. Daca esti curios iti "esplic" punct cu punct

# Tică date 12 June 2018 12:41 +3

Nulitatea de Lazăr arată tot ce are mai prost, ceva ca să nu-i plouă în gât !

# banana date 12 June 2018 13:40 +3

Evident ca, Lazarica va plimba dosarul pe la toate parchetele din tara mai putin la Ploiesti fiinca acolo s-a pus lacatul pe usa de catre unitatea de elita si s-a stins si lumina!. Huuo!

# 1 date 12 June 2018 12:44 +7

Cum adica? DNA poate ancheta prim-ministri, ministri, etc., pentru abuzuri, dar nu-l poate ancheta pe presedinte, pentru acelasi motiv? Unii mai rautaciosi ar spune ca procurorii DNA ori sunt incompetenti, ori nu-si cunosc atributiile. ;-) :eek: :P :lol:

# Tun Karmen&Klaus PAS CU PAS date 12 June 2018 19:39 +5

E cazul ca lumea să știe că cea sumă e ... undeva pe la 700 mii EUR: „Iohannis a încasat chirie pentru spațiul respectiv, de la banca Raiffeisen, începând cu anul 2001, conform primului contract de închiriere pe care-l anexez în facsimil. Așa că suma care trebuie restituită este undeva pe la 700.000 de eur.” http://www.justitiarul.ro/klaus-iohannis-nu-a-fost-cumparator-de-buna-credinta-ci-complice-la-o-frauda-de-amploare/

# testamentu cu bucluc date 12 June 2018 23:31 0

Soacra lui KWI depune mărturie falsă: . 'La dosar există o „Scrisoare” semnată ”Unchiul”, adresată lui Ioan Baştea, în care este descris modul în care pot fi luate prin fals casele: Ioan Baştea este sfătuit să se ducă la Georgeta Lăzurca, mama lui Carmen Iohannis, să-i ofere jumătate din imobil „pentru că la ea este cheia”, adică dacă va depune mărturie că un Testament fals este adevărat. Toate indicaţiile din această Scrisoare au fost urmate şi aşa a apărut „Testamentul”, în care unchiul lasă moştenire imobilele, deşi nu exista un document care să ateste că era proprietarul bunurilor lăsate moştenire, acestea fiind naţionalizate în anii ‘60! De altfel, acest aşa-zis „Testament” a fost analizat grafoscopic şi s-a stabilit încă din anul 1998 că nu a fost scris de Ioan Baştea!' justitiarul.ro

# hop și CIOLANNIS HRĂPĂREȚU date 13 June 2018 10:01 0

Intră în scenă Klaus Hrăpărețu: . „... din 8 mai 1998 intră în scenă şi Klaus Iohannis, care primeşte procură de la Ioan Baștea pentru a-l reprezenta pe acesta în tot ceea ce urma să însemne administrarea cotei de proprietate care îi revenea din cele două imobile situate în centrul Sibiului.” NOTA BENE: „De ce apar Carmen Georgeta Iohannis și maică-sa, Georgeta Lăzurca, în testamentul olograf al lui Baștea Nicolae, ele nefiind rude și nici măcar prietene cu acesta?” justitiarul.ro

# Justiție cu dedicație date 13 June 2018 19:31 0

Klaus, moștenitor impostor: „Ca să poată deschide succesiunea după Baștea Nicolae (falsul moștenitor al lui Ghenea Eliseu) trebuia ca escrocii să si aibă ce să moștenească, cele două imobile vizate fiind în proprietatea statului român. Așa că, la jaful imobiliar a pus umărul şi fostul preşedinte al Tribunalului Sibiu, judecătorul Marcel Rusu... sentinţa civilă nr. 6011 din 20 iulie 1998 pe care a pronunţat-o Marcel Rusu, în calitate de judecător, referitor la cele două imobile pe care puseseră ochii şi doreau să-şi pună şi labele soţii Iohannis, soacra lui Iohannis şi Baştea Ioan. Prin această sentinţă s-a anulat naţionalizarea şi s-au reintabulat imobilele pe numele decedaților Ghenea Maria și Eliseu, la cererea moştenitorilor impostori Iohannis, Lăzurca şi Baştea”. justitiarul.ro

# nu conteaza date 12 June 2018 12:45 +1

Cam atat despre "competenta" si cunostiintele juridice ale celor de la varfurile parchetelor. Chiar daca miscarea cu aruncatul matzei moarte-n curtea celor de la Alba le reusea, pana si cel mai prost judecator, in cazul in care s-ar fi ajuns in instanta, vedea cum e cu competentele...

# cetirea si rascetirea "Motivarii CCR pentru revocarea..." date 12 June 2018 13:19 +5

poate atrage "ghenion" ? dectatura "segurantei nationale" contra romanilor.... statutul procurorilor sunt independenti in ceea ce priveste anchetele desfasurate... dar trebuie obligati administrativ sa prezinte contabilitatea costurilor privind activitatile desfasurate... acest lucru se face sub autoritatea ministrului justitiei.... csm-ul este cel care vegheaza ca magistratii sa fie independenti dar nu si iresponsabili financiar / managerial sau incapabili sa dea socoteala pentru greselile lor... au totusi responsabilitatea faptelor lor.... nu pot fi niste independenti care condamna aiurea sti toaca banii statului degeaba... presedintele a cam inteles ca nu prea are ce face... constata ca procurorii nu vor putea fi salvati... orice cetatean vatamat de magistrati poate sa se indrepte pentru recuperarea prejudiciului asupra celor care l-au produs, nu doar impotriva statului... introduceti in cauza si magistratii...

# Adina date 12 June 2018 14:16 0

Continui si îmi exprim uluirea în fața unei astfel de inventivitati: DNA si seful de parchet n-are cum să dea ceva corect (este procuror de caz? E, chiar contează public), DIICOT, pe spalare de bani, grup infractional organizat - mi-e frica sa scriu cuvintele voastre din plângerea penală - fără decret pe numire procuror-sef, după unii în derivă fără conducere; Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba, bănuiesc pentru cercetare notar public, cu fost sef Lazăr - ce ar zice bun. Toti ar fi trebuit să se sesizeze din oficiu, dacă spuneți negru pe alb ca o presupusă activitate infractionala se desfășoară de 18 ani?! nu-i greșeală de tehnoredactare?, deci si neprofesionisti si poate santajabili. By the way, de când aveti cunoștință de situația asta atât de gravă? Oricum serviti interesul public măcar cu publicarea unui astfel de document, uluitor, desi nu cred că asta a fost intenția dvs.Thanks!

# Gilu date 12 June 2018 15:49 +3

Cu cat se va vantura mai mult , acest dosar , cu atat se va imputi tot mai mult popularitatea personajului in care nu mai crede decat d= l Pieleanu ! A propos , ce s- o mai fi ales de copiii aceia de care se vorbea in campanie ; trebuie sa fie mari ... nu s - a mai interesat nimeni ce au ajuns ... poate preia investigarea d= l Malin Bot , unul din marii jurnalisti ai planetei ...Pornind de la ideea cu Werner pe post de sofer, iar Carmen , de translator.

# Marius date 12 June 2018 16:49 +3

Sa ne lamurim c-o treaba : Iohannis are dosar(e) deci conform teoriei sale e PENAL si evident Georgeta arbaleta care nu putea sa lipseasca , ea fiind si traducatoarea (la propriu si la figurat) cand fu vorba sa vanda copii romani sterpelor neputincioase din Canada... Ba P-E-N-A-L-U-L-E , demisia si daca vrei bani nemunciti trimite-o pe Carmensita la produs , tot isi coseste lana de pe picioare asa des si se da bengoasa. :-)

# Ziarista date 12 June 2018 22:29 0

Sa ne lamurim c-o treaba : Iohannis are dosar(e) deci conform teoriei sale e PENAL si evident Georgeta arbaleta care nu putea sa lipseasca , ea fiind si traducatoarea (la propriu si la figurat) cand fu vorba sa vanda copii romani sterpelor neputincioase din Canada... Ba P-E-N-A-L-U-L-E , demisia si daca vrei bani nemunciti trimite-o pe Carmensita la produs , tot isi coseste lana de pe picioare asa des si se da bengoasa.... :P :P :P Fara comentariii de prisos,foarte buna gandirea ,merita pusa in practica.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 12 June 2018 16:52 +4

CE PRETENTII SA AI LA UN TRACTORIST (ce bine l/am mai poreclit) stie taranul cei aia sofranul!~

# Dragnea Ion date 12 June 2018 18:14 0

Care este calitatea procesuala a CS Jurindex Media SRL, reprezentata de Razvan Savaliuc???

# avocat traditional date 12 June 2018 19:26 +4

Calitate procesuala avem in procedura civila.In procedura penala avem participanti.In functie calitatea lor (suspect,avocat,parte civila etc) au anumite drepturi si obligatii.In prezenta cauza vorbim despre un denunt,adica o persoana a incunostintat autoritatile despre savarsirea unei infractiuni

# ?????? date 14 June 2018 12:35 +1

Opinați că intervențiile publice ale ministrului de la justiției și ale Procurorului General ar trebui discutate și în CSM, respectivele "persoane" fiind și printre membrii acestei autorități publice a judecătorilor și procurorilor și a justiției ?

# bucur date 14 June 2018 19:18 0

E clar. se va juca ping pong cu dosarul pana ce se va pierde si se va inchide. Si Werner va ramane cu suma de 600000....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva