23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORUL LIVIU TUDOSE IL ACUZA PE PREDOIU - Arestat in urma unui dosar fabricat de DNA si achitat definitiv, adjunctul PCA Ploiesti i-a scris ministrului Justitiei, dupa ce acesta a initiat Memorandumul pentru desfiintarea SIIJ: ”V-ati identificat cu autorii abuzurilor, cu Onea si Portocala... Nu ati spus nimic despre sutele de achitari... Ma tem ca se doreste prin desfiintarea SIIJ ingroparea dosarelor magistratilor care au facut abuzuri...Probabil ca ati avut de indeplinit un ordin”

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

28 December 2019 13:16
Vizualizari: 10327

Procurorul general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Liviu Tudose (foto), il acuza pe ministrul Justitiei Catalin Predoiu ca s-a identificat cu celebrii paraditori Lucian Onea si Mircea Negulescu dupa ce a initiat memorandumul pentru desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.


Procurorul Liviu Tudose a fost una din victimele lui Onea si Negulescu. Acesta a fost arestat intr-un dosar inceput de procurorul Mircea Negulescu, iar ulterior, cauza a fost preluata de procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu, cei care au semnat rechizitoriul confirmat de fostul sef al Sectiei I DNA Gheorghe Popovici.

Intr-un final, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a achitat definitiv pe procurorul general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, confirmand astfel inscenarea facuta de DNA. (click aici pentru a citi).

Intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Predoiu, Liviu Tudose ii reproseaza acestuia ca nu a scos un cuvintel in poledoaria facuta in sedinta de guvern din 27 decembrie 2019 pentru desfiintarea SIIJ despr "abuzuri si despre necesitatea respectarii drepturilor procesuale, a drepturilor fundamentale ale cetateanului roman, cetatean european”. Si nici despre sutele de achitari care vin dupa ani si ani de procese.

Procurorul Liviu Tudose arata in scrisoare ca se teme ca prin desfiintarea SIIJ se urmareste ingroparea dosarelor magistratilor care au facut abuzuri abominabile. Si, nu in ultimul rand, evitarea de a se ajunge la cei care le-au comandat.
 
Adjunctul PCA Ploiesti desfiinteaza motivele invocate de Catalin Predoiu pentru desfiintarea Sectiei speciale, printre care si acela ca au fost „retrageri de recursuri in dosare de mare coruptie”.

Astfel, Liviu Tudose il intreaba public pe Catalin Predoiu daca a avut o minima curiozitate sa se intereseze de ce s-a retras apelul in dosarul in care a fost cercetat si arestat timp de 113 zile, pentru ca apoi sa fie achitat definitiv de Completul de 5 judecatori ICCJ pentru ca „fapta nu exista”.

Adjunctul PCA Ploiesti il mai intreaba public pe ministrul Justitiei daca stie despre despre denunturi mincinoase secretizate, marturii false impuse prin constrangere si dictate de catre procurori, adrese intocmite in fals de catre procurori si inaintate judecatorilor: „Din pacate, din acest moment v-ati identificat cu autorii abuzurilor, cu Onea si Portocala, si va aflati in primele ore ale unei epoci pe care ati redeschis-o, prin girul dumneavoastra”.    
 

Iata scrisoarea adresata de Liviu Tudose ministrului Justitiei:„Domnule Ministru,

Din alocutiunea dumneavoastra in cadrul sedintei de guvern, am aflat in aceasta seara ca, in ciuda referendumului din vara anului 2019, se preconizeaza modificari ale Legii nr. 304/2004 prin instrumente juridice menite sa evite o dezbatere parlamentara. Se urmareste astfel ca legi organice sa fie modificate peste noapte, la propriu, cu ignorarea totala a unor puncte de vedere semnificative exprimate chiar de catre magistrati si de opinia publica.

Domnule Ministru PREDOIU, in aceasta alocutiune, constat in primul rand ca nu ati spus absolut nimic despre abuzuri si despre necesitatea respectarii drepturilor procesuale, a drepturilor fundamentale ale cetateanului roman, cetatean european.

Asistam, practic, la o repunere in situatia anterioara in care drepturile omului erau considerate un lux, iar justitia se facea pe 'repede inainte' si pe 'bete' reprezentate de arestari, defilari in catuse si trimiteri in judecata cu orice pret.

Nu ati spus nimic despre sutele de achitari care vin dupa ani si ani de procese si in care vietile oamenilor nu conteaza, pentru ca oamenii sunt considerati 'bunuri fungibile'.


Ceea ce ma tem ca se doreste prin desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor in Justitie este, de fapt, ingroparea dosarelor magistratilor care au facut abuzuri abominabile si, nu in ultimul rand, evitarea de a se ajunge la cei care au comandat si comis aceste abuzuri.

Pentru a justifica desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor in Justitie domnule Ministru ati vorbit, printre altele, despre 'retrageri de recursuri' (fiind, de fapt, vorba despre o alta cale de atac, aceea a apelului), in dosare de 'mare coruptie'.

Mi s-a parut pentru un moment ca parcurgeti un sentiment de jena vorbind despre acest lucru. Sau poate ca nu.

Probabil ca ati avut de indeplinit un ordin, un obiectiv al 'politicii de guvernare', pot sa inteleg asta… dar ati avut vreodata o minima curiozitate sa va interesati de ce s-a retras apelul in dosarul in care am fost cercetat si arestat in conditii inumane timp de 113 zile, pentru ca apoi sa fiu achitat pentru inexistenta faptelor? Cunoasteti despre denunturi mincinoase secretizate, marturii false impuse prin constrangere si dictate de catre procurori, adrese intocmite in fals de catre aceeasi procurori si inaintate judecatorilor? Cunoasteti despre acte procesuale cu continut fals? Dar despre fapte inventate si calcarea in picioare a drepturilor procesuale, a unui nivel minim al dreptului la aparare?

Eu cred ca dumneavoastra cunoasteti prea bine aceste aspecte sau cel putin asa ati lasat sa se creada cand v-a 'picat' bine, in momentul audierii dumneavoastra de catre Comisiile Parlamentare, anterior numirii in functia de Ministru. Atunci ati afirmat clar ca aveti cunostinta, printre altele, de abuzurile de la Ploiesti si ca va veti respecta juramantul de Ministru, veti face totul pentru ca aceste abuzuri sa nu se repete in Romania.


Astazi, intr-o maniera ce poate parea duplicitara, ati vorbit, ca fals argument al desfiintarii Sectiei, despre retragerea unei cai de atac, referindu-va probabil si la acest dosar devenit emblematic pentru abuzurile pe care le-ati condamnat anterior si amplu dezbatut in presa.

Din pacate, din acest moment, v-ati identificat cu autorii abuzurilor, cu Onea si Portocala si va aflati in primele ore ale unei epoci pe care ati redeschis-o, prin girul dumneavoastra. Acesti pseudo-magistrati cred si spera ca le vor fi acoperite abuzurile sau ca li se va prescrie raspunderea, dar eu, domnule Ministru, un cetatean al Romaniei al carui ministru sunteti, un cetatean purtator al stigmatului de 'inculpat’, va asigur ca nu va fi asa si ca voi lupta atat cat va fi nevoie pentru ca aceste abuzuri sa fie recunoscute si sanctionate pe masura.

V-am admirat cu ani in urma domnule Ministru (al Ministerului ce se numea pe atunci 'al drepturilor si libertatilor cetatenesti') cand ati cerut scuze public unei femei pe nume Visan Viorica, pe care eu, ca procuror, prin demersuri legale am scos-o din inchisoare, unde executase pe nedrept 10 ani.

Ma intreb acum ce anume v-a facut ca intre timp sa va abandonati vechile principii? Trebuie sa treaca inca zece ani pentru ca o persoana aflata vremelnic in functia de ministru al Justitiei, sa exprime regrete mult prea tarzii si (poate!) sincere, pentru abuzurile si nedreptatile comise asupra cetatenilor statului pe care il reprezinta?”.

 

Comentarii

# mitica date 28 December 2019 14:43 +28

toti membrii guvernului in fruntte cu sica mandolina si predoiu trebuie de urgenta arestati si bagati la puscarie!

# Marinescu Mihaela date 28 December 2019 15:07 +9

Superb articol ! Domnule ministru Predoiu si toti distinsii politicieni , As avea o intrebare , una simpla :Cine imi da mie inapoi CINCI ANI DIN VIATA MEA ? Asa ca parte vatamata , care moare cu dreptatea in mana , vinovata fiind doar de faptul ca alergand dupa dreptul meu " am atins o sursa de spaga " ? Si imi asum ceea ce afirm .

# imun/teanu date 28 December 2019 15:10 +3

La art. anterior mi s-au taiat doua postari, desi spuneau doar adevar. Dl. procuror de aici le spune, pe multe, perfect. Dar!, sa auda "cine"! De meserie dl. ministru e avocat. Isi apara, deci, clienti. Asa si om de afaceri fiind. Sa fie scofala a apara oameni cinstiti (care saraci!), victime la nemernicii si hotii? Nu mai banos e sa aperi escroci si banditi, cu "resurse", si daca nespalate de tot /le poate onorariul epura, cand si pe masura. Iar acum in Guvern, dl. ministru doar continua sa-si faca meseria /la "un" el nu si "conflict de interese", cum nici la Sefu nu fu (doar Tica si Tache). Interesant, de unde-o veni onorariul real?, ca leafa-i prea mica obisnuintelor lui (ii stiti "cutumele" voi?) /sa aiba-n chiloti "zdreanta" si Onea destule Paray?, sau la bugetul "dospit" sa fie, pe la secret, si-un fond de "diverse si neprevazute"? (dar, daca te prinde, te...?). Oricum, ca si la anterior, "urmas" Macovei, iarasi "la locul potrivit om potrivit" /mai ales cand si pe "organ".

# se întoarce binomul date 28 December 2019 17:22 +9

NU PROBAIL CI SIGUR A AVUT ORDINUL DE LA IOHANNIS, ORBAN ESTE DOAR O MASCOTA MULT MAI JALNICA DECÂT BOC !

# Lec date 28 December 2019 19:02 +3

Salut! L-am urmarit la tv pe sinistrul Predoiu. Vorbele , cu greu ii ieseau din gura pentru ca nici el nu credea ce spune. Era un om chinuit de propria constinta, stiind foarte bine ca este bagat intr-un rahat cat casa. Daca ar fi avut nesansa sa aiba si el un dosar ticluit, cred ca inainte de a se face de ras definitiv , isi facea harakiri in direct. Dintr-un om cu studii de drept si o cariera promitatoare, a ajuns trompeta si tutarul lu Johamis ,si a altora, care , s-au damblagit, pana la stadiul in care cred ca detin singurul si unicul adevar absolut. Mai vorbim la anul! Nu cred ca mai doarme noapte,ca il urmaresc si-l vor distruge toate blestemele care s-au revarsat aseara asupra , sa inclusiv al meu.

# Florins date 28 December 2019 21:07 +23

Sasaitul Predoiu, actual si fost ministru al justitiei(nu merita scris cu litere mari) a fost obisnuit cu asumarile de raspundere! A facut-o pe vremea lui Boc cu asumarea raspunderii pe legile si codurile justitiei('promovate de procuroarea comunista Macovei, prima informatoare a 'ambasadorului' USA); pe atunci aveau majoritate si putin le pasa de opozitie! "Pe ce se bazeaza" acum acest sasait cu asumarea raspunderii cand 'guwernul' actual nu are mai mult de 20% voturi in Parlament? Bineinteles ca pe Servicii! Nu degeaba le-au marit bugetele! Unde sunt hoardele de fb-ucisti spalati pe creier si frumosii rezist fara neuroni care nu iau atitudine? Isi da seama astia ca au fost folositi si acum isi ling ranile si inteleg ca au fost masa de manevra la mana Serviciilor? Ce-ati vrut, aveti acum!

# Neamul lui Bicilis date 29 December 2019 09:52 0

Respect! Fin observator, Domnul Liviu Tudose ne releva parte a bicisniciilor infaptuite de politicienii ce doresc sa gratieze magistratii infractori. Personal, astept o extindere de continut!

# Bogdan date 29 December 2019 10:58 +44

L_am cunoscut personal pe Liviu .Este un om corect si cinstit .Sunt avocat si imi este rusine un Predoiu care are statut de politician umil si nu de avocat . Este un " doctrinar" rasuflat si protejat de sistem . Anul viitor scapa tara de Iohannis si de Sica!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva