24 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORUL „PACANELE”, BLOCAT LA PENSIE – Sectia pentru procurori a CSM a suspendat discutarea cererii de pensionare a procurorului Adrian Flavius Cristea de la PJ Craiova pana la solutionarea definitiva a dosarului penal in care SIIJ l-a trimis in judecata pentru presupuse fapte de abuz in serviciu si sustragere sau distrugere de inscrisuri. Cristea este acuzat ca ar fi jucat la pacanele o parte din banii ridicati de la perchezitii. ICCJ a scos cauza in pronuntare (Document)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

14 July 2023 14:55
Vizualizari: 4581

Procurorul Adrian Flavius Cristea (foto) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova – fost anchetator DIICOT – nu va afla prea curand daca obtine sau nu permisiunea sa iasa la pensie. Magistratul a trimis la CSM cererea in acest sens inca din data de 7 iunie 2023.La 27 iunie, Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a suspendat solutionarea cererii de pensionare a lui Cristea pana cand instanta se va pronunta definitiv in dosarul penal in care fosta Sectie pentru investigarea infractiunilor din justitie l-a trimis in judecata pe procuror pentru presupuse fapte de abuz in serviciu si sustragere sau distrugere de inscrisuri (click aici pentru a citi comunicatul SIIJ). Ulterior, dupa ce dosarul a devenit public, prin trimiterea in instanta, presa a scris ca SIIJ il acuza pe Adrian Cristea de faptul ca ar fi jucat la pacanele (slot machines) o parte din banii ridicati de la perchezitii.

Revenind la CSM: Consiliul a publicat miercuri, 12 iulie 2023, Hotararea nr. 959/2023, prin care l-a amanat pe Cristea cu pensionarea. Chiar daca CSM nu mentioneaza in niciun punct numele sau initialele procurorului si nici macar gradul parchetului la care activeaza, nu este greu de dedus la cine se refera Consiliul Superior al Magistraturii, din moment ce apar in clar acuzatiile ( „abuz in serviciu (...) si sustragerea sau distrugerea de inscrisuri”), nefiind cunoscut in spatiul public niciun alt caz de procuror trimis in judecata pentru astfel de fapte (vezi facsimil 2).

In plus, coincidenta face ca la 26 iunie 2023 (asadar, cu numai o zi inainte de pronuntarea Sectiei pentru procurori), Comisia nr. 2 a CSM (de resurse umane si organizare – in format de procurori) sa fi avut pe ordinea de zi cererea de pensionare formulata de un anumit procuror C.A.F. de la PJ Craiova, suspendat din functie. O cerere care (ce sa vedeti?) a fost trimisa la Sectia pentru procurori cu propunere de suspendare pana la solutionarea definitiva a cauzei penale (vezi facsimil 1).

 ICCJ, asteptata sa se pronunte luna viitoare


Inainte de a va lasa sa cititi Hotararea nr. 959/2023 a procurorilor CSM, mentionam ca dosarul penal in care este judecat procurorul Adrian Flavius Cristea se afla pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu numarul 90/1/2021. Judecatoarele supreme Ana-Hermina Iancu, Elena Barbu si Eleni-Cristina Marcu au amanat pronuntarea pentru ziua de vineri, 14 iulie 2023, apoi pentru data de 16 august 2023..


Iata hotararea CSM cu privire la procurorul Adrian Cristea:Comentarii

# DODI date 15 July 2023 00:49 +19

SUGESTIE: pentru ambuscații din COTEȚSM care nu mai pot de atâtea calcule pentru a ne demonstra ce ”îngrămădiți” de dosare sunt magistrații, dar nu vâd că adevărata cauză este lipsa de profesionalism a PORCurorilor care îi aglomerează cu cauze la comandă politică, cauze la care ”fapta nu există sau nu e prevbăZută de legea penală” sau la care prescripția a fost de pe vremea bunicii. Totuși pentru mințile lor luminate (care nu se gândesc la o propunere de lege pentru răspunderea magistraților) le fac una mai simplă: excluderea din magistratură FĂRĂ DREPT DE PENSIE a magistraților cu abateri repetate sau care fac dosare la comandă politică.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.02.2024 – Vreti sa aflati domicilii si CNP-uri? Gasiti la ICCJ (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva