24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Profu’ de la drept si penisul ei

Scris de: av. Florentin TUCA, managing partner, Tuca Zbarcea & Asociatii | pdf | print

20 February 2024 12:27
Vizualizari: 4583

Lumea sta sa cada si, pe unde te uiti, vezi semnele unei apocaliptice prabusiri in „noua normalitate”.Suntem martorii intoarcerii pe dos a realitatii, cu eticheta la vedere, invitati s-o citim de jos in sus si de la dreapta la stanga, alb pe negru. Suntem calatori spre capat de drum pe traseele valoare – nonvaloare – antivaloare si sens – nonsens – antisens. Suntem victimele inlocuirii nordului cu sudul si a plusului cu minusul.

Am mai scris despre asemenea prabusiri si inversiuni in repetate randuri si-am deplans cu amaraciune sistematica siluire a ordinii divine, a firescului si a decentei[1]. M-as putea lamenta din nou si-as putea umple zeci si zeci de pagini cu alte nenumarate exemple arhivate in ultima vreme, dar n-avem timp si spatiu pentru alte inventare triste (sa le lasam in arhiva, in speranta ca peste ele se va asterne praful istoriei).

Este motivul pentru care astazi o sa revin doar cu cateva succinte referinte din zona specializarii pe care, candva, o numeam „drept” si pe care, altcandva, o analizam in vorbe cu sens. Din pacate, acum, si dreptul, si vorbele par sa-si fi pierdut noima.

Cateva exemple, dintr-o mie, cusute cu acelasi fir rosu, in cele ce urmeaza (1). Dupa ele, niscai semne de intrebare si semnale de exclamare (2).

1. Exempli gratia

a. Relativ recent, un profesor „de drept” din Canada, autointitulat „transgender”, posesor al unui tatuaj pe brat care contine indemnul „be gay, do crimes”, a fost numit consultant intr-o comisie de pe langa Organizatia Mondiala a Sanatatii, a carei misiune este elaborarea de norme si recomandari pentru persoane considerate „trans and gender diverse”. Principalele reguli si ghidaje de care se ocupa aceasta comisie vizeaza promovarea operatiilor si tratamentelor hormonale de „schimbare de sex” (scuze, „gender-affirming care”) in special pentru minori, recunoasterea legala a „optiunii de gen”, consacrarea pronumelor personale „alese conform noilor identitati de gen”, eliminarea segregarii „de gen” in spatiile institutiilor (cum ar fi toaletele) etc[2]. Aceste preocupari sunt celebrele expresii ale noii pandemii care a erupt in „lumea civilizata” sub eufemismul „disforie de gen”, despre care am mai scris, pe larg, candva[3].

In actualul context, pe langa anomaliile evocate, ce-mi sare in ochi este indemnul tatuat pe bratul profesorului de drept” Florence Ashley: „be gay, do crimes”. Cum se potriveste – daca „se potriveste”- statutul academic al titularului cu indemnul de pe brat? Se pare ca don sau donna profesor a evitat sa raspunda intrebarilor pe subiect venite din presa, dar ar fi declarat pe retelele „sociale” ca acest indemn „nu este doar un slogan queer”, ci si un „principiu bioetic” („Be gay, do crimes is not just a queer slogan. When fascists make medical care illegal, it’s also a bioethical principle”). In plus, chestionat cu privire la sistemul de justitie penala, profu’ de drept penal s-a aratat sceptic cu privire la utilitatea acestuia, punandu-si, cu mandrie (cum altfel?), toate sperantele in, in?…, in?…, „autodeterminarea de gen” („My research is rooted in the idea that the criminal justice system won’t save us, but gender self-determination might.”)[4].

b. In lumea pretins „civilizata” la al carui modus vivendi ne-am raportat (si ne raportam?) cu nedisimulata invidie, insula inocenta a copilariei este tot mai zdruncinata de furtuni si abuzuri, crize identitare si de alta natura, bulversari in relatia copii-parinti, distrugerea progresiva a sistemului educational, agresiuni din directia universurilor virtuale etc. In miezul discordiilor sta, din nou, criza identitatii abuziv intitulate „de gen”. Rezist tentatiei de a ma pierde in exemple si ma limitez la cateva care probeaza intoarcerea cu susu-n jos a sensurilor cuvintelor si a rosturilor justitiei.

In statul Montana, de exemplu, un serviciu social de protectie a copilului (Child Protective Services) a decis preluarea in custodie a unei fetite pentru ca parintii refuzasera sa accepte decizia unui spital de a o „masculiniza” („took custody of a teenage girl because her parents refused to comply with a hospital’s determination to re-gender her”). In statul New York, un tribunal a respins cererea tatalui de stopare a procedurilor de „feminizare” a propriului baietel („the court refused a father’s efforts to stop his son’s mother from giving their child life-altering feminizing hormones”). In Texas, un tata a luptat ani de zile fara succes ca sa-si salveze de la castrare propriul fecior („a father fought the courts unsuccessfully for years to save his son from being chemically castrated”)[5]. Si astea-s doar cateva exemple, repet. Iar ele reprezinta solutii judiciar-administrative care au ca numitor comun revolutionarea sensului unor concepte juridice, cum ar fi „abuzarea copiilor”. Stim cu totii, juristi si ne-juristi, deopotriva, ca o asemenea sintagma acopera orice actiuni de agresare fizica sau psihica a copilului care duc la traumatizarea lui. Nu intram in detalii. Cert este insa ca, in lumea si in vremurile in care traim, sfera acestui tip de infractiuni ar trebui, pare-se, extinsa si ar trebui, musai, sa includa si refuzul unui parinte de a accepta „tranzitia” unui copil catre sexul opus, cum a decretat recent o lege din California[6]. Un exemplu urmat si de statul Maine, care a hotarat ca un tribunal poate institui o procedura de „urgenta jurisdictionala” in cazul „abuzului” impotriva copilului pe care un parinte l-ar manifesta nerecunoscandu-i „noul gen ales”[7]. De altfel, jurisprudenta canadiana ne ofera numeroase exemple de „infractiuni” comise prin ignorarea „genului” ales de copil („misgendering”)[8].

c. Ca veni vorba de copii, cazuistica occidentala ne ofera si exemple in care „noul gen ales” de unii dintre ei este un animal (caine, pisica, dinozaur etc.), caz in care acestia ar intra, gratie noilor cuceriri lingvistice, in categoria speciala de „furries” sau „fursona” si, in situatia unor afectiuni medicale, ar trebui, conform convingerilor unor parinti, tratati de medicul veterinar[9]. Au fost, pare-se, si situatii in care acesta din urma s-ar fi declarat necompetent, atitudine considerata de respectivii parinti contrara „realitatii” proclamate de odraslele in cauza: cine pretinde ca se simte pisica ori vulpe, chiar devine pisica ori vulpe, motiv pentru care veterinarul se face vinovat de malpraxis[10]. Pana in momentul de fata, n-am auzit de eventuale actiuni in justitie care sa reclame o asemenea conduita medicala calificata „abuziva”, dar nu stim ce surprize ne va oferi viitorul.

d. In ultima vreme, asistam la o inmultire a stirilor despre situatii in care „trans femei” si-au exhibat „penisurile proprii” fie in fata unor fetite[11], fie in fata unor baieti[12], fie in spatii publice precum un centru spa[13]. Pana si campionul de inot Lia Thomas, „transdama” auto-declarata, si-ar fi expus madularul intr-un vestiar de fete[14]. In mai toate relatarile de presa ale acestor evenimente, incidentele respective au fost prezentate cu invariabile referinte la „penisul ei” (“her penis”). N-as fi adus in discutie o asemenea aberatie daca ea nu ar fi fost certificata ca gest de normalitate (si) in instante de judecata, organismele care – se presupune – au sacra misiune de a proclama adevarul si de a asigura triumful justitiei. Ce fel de adevar si ce fel de justitie – stau sa ma intreb – vor fi acelea certificate intr-o instanta care sustine ca o „violatoare” si-a folosit „propriul ei penis” pentru a comite violul („the court referred to him as she” and discussed how she” used her” penis to commit the rape”)?[15] In orice caz, „her penis” pare sa reprezinte astazi „cea mai orwelliana expresie a timpurilor noastre”[16], aflata „in topul minciunilor si manipularilor promovate de tirania lingvistica si morala contemporana”[17].

e. Un alt exemplu de stalcire a sensurilor justitiei si a cuvintelor ne este oferit de o recenta initiativa legislativa a administratiei americane in temeiul careia parintii ar urma sa incheie un contract prin care sa se oblige la promovarea identitatii „de gen” in propriile locuinte („would force foster parents to sign a contract agreeing to promote gender ideology in their homes”) pentru a se asigura ca, atentie!, „copiii LGBTQ” (sic!) sunt plasati in „medii ferite de ostilitate si discriminari” (The Safe & Appropriate Foster Care Placement Requirements calls for states to ensure that LGBTQ children are placed in environmentsfree from hostility or discrimination.”)[18]. Proiectul prevede, de asemenea, initierea de seminarii obligatorii adresate parintilor pentru dezvoltarea „abilitatilor de sprijinire si sustinere a nevoilor specifice ale copiilor LGBTQ” (requires potential foster parents to undergo training to develop knowledge and skills to support the needs of LGBTQ children.”)[19]. Ce inseamna oximoronul „copii LGBTQ” nu rezulta de nicaieri, dupa cum de nicaieri nu reiese in ce temei se amesteca statul in educatia celor sapte ani de-acasa.

f. In fine, un ultim exemplu din interminabila lista a probelor care definesc noua normalitate a sensurilor juridico-lingvistice: o instanta din Michigan si-a asumat misiunea de a face „dreptate” in litigiul initiat de un „transgender” care si-a acuzat fostul partener ca i-a confiscat testiculele pe care, dupa operatia de schimbare de sex (mai precis, castrare), reclamantul le depusese, spre conservare, in frigiderul, pe atunci, comun[20]. Buna ocazie sa descoperim, asadar, tema susceptibila sa revolutioneze jurisprudenta mondiala: daca testiculele lasate in frigider, „langa oua” (conform declaratiei reclamantului), sunt bunuri proprii sau sunt bunuri comune (dobandite in timpul mariajului), sunt bunuri mobile (prin natura) sau imobile (prin destinatie) si, in fine, daca-s fungibile (precum ouale) sau nefungibile (precum frigiderul)? Prefer sa las tema asta in dezbatere studentilor de la drept si sa trec la sectiunea de intrebari fara raspunsuri.

2. Q&Q

Este evident ca exemplele insirate mai sus pot fi citite in mai multe chei, fiecare cu propriile talmaciri si semnificatii. In ceea ce ma priveste, asa cum anticipam in preambul, perspectiva care ma intereseaza in context este degringolada axiologica si semantica care ajunge sa dinamiteze repere pe care, pana mai ieri, le consideram solide.

Mai este dreptul, bunaoara, sistemul de norme subordonat idealurilor binelui, pacii si justitiei sociale cata vreme el se lasa remorcat in siajul unei ideologii pentru care „identitatea de gen” este reperul fundamental si valoarea suprema?! S-ar putea numi „de drept” normele in baza carora parintii ar trebui pedepsiti daca nu aplauda castrarea propriului copil in numele „afirmarii” unor nevroze?! Pe urma, pedagogul investit cu misiunea de a explica si promova conexiunea dintre moralitate si legalitate poate fi el numit „profesor de drept” cata vreme omul declara ritos ca nu crede in justitie si isi mutileaza antebratul cu inscriptii instigatoare la violente si nelegiuiri?! Apoi, cum ar trebui calificata promovarea unui asemenea „profesor” drept consultant pe langa o organizatie internationala care se doreste aparatoarea sanatatii (inclusiv mintale)?! In fine, cum ar putea fi numita „de justitie” o curte care pune dogma ideologica inaintea adevarului obiectiv si ancheteaza violuri comise de „femei cu penis” sau una care se specializeaza in revendicari de testicule puse la rece?!

Intrebarile pot continua si intr-un alt registru, acela in care vorbim de distrugerea bunului sens al cuvantului insusi. Inlocuirea conceptului de sex (determinat biologic) cu cel de gen („construct social”, „determinat subiectiv”) este un bun exemplu, analizat extensiv in ultima vreme, de lingvisti, biologi si sociologi, deopotriva. Aceasta transformare semantica pare prinsa insa intr-o continua revolutie, care aduce in limbajul cotidian inventii peste inventii, toate intru relativizarea si fluidizarea simturilor, sensurilor si reperelor. „Genurile” sunt „fluide”, se „afirma” si se „reafirma”, se redescopera, se reinventeaza si se redefinesc, iar daca tu, biet muritor de rand, nu tii pasul cu aceasta revolutie continua si comiti pacatul vreunei confuzii, misgendering gen!, atunci pacatul asta este de-a dreptul penal. Deci, mare grija!

Pana la asemenea subtilitati insa, poate ca ar fi de semnalat faptul ca insusi termenul „copil” pare in pericol. Asa cum „femeia” a devenit concept tabu (o realitate trista, analizata cu alta ocazie[21]), nu este exclus sa asistam in viitor la o „fluidizare” a „copilului” insusi. Un prim pas pare asigurat de consacrarea unei categorii distincte, „copil LGBTQ”. In traducere, sintagma asta, profund oximoronica, pare sa se refere la un copil care nu mai este de mult o fetita suava sau un baietel inocent, ci la o pustoaica sau un pusti care s-au debarasat, pe rand, de naivitati, candoare si „imaturitate”, de papusi si masinute (pe care le-au inlocuit cu alte jucarii, de preferinta sexuale), s-au „identificat” (in acord cu trendul en-vogue) intai cu „L”, cu „G” si, eventual, cu „B”, s-au inrolat, apoi, in defilarile mandrelor parade (adesea, sub privirile admirative ale propriilor parinti[22]), iar acum au ajuns sa se „emancipeze” ca membri (neaparat proud) ai comunitatii desemnate prin acronimul perfectei integrari in fluiditate. Iar pana la colectivul „furries”- „fursona” nu mai sunt decat cativa centimetri, eventual usor de strabatut prin adaugarea lui „F” in acronimul-curcubeu.

Exagerez, oare, cu asemenea temeri?… Vad, oare, droburi de sare peste tot?… Posibil, nu bag mana-n foc. Si daca, totusi, ingrijorarea asta este intemeiata? Daca, cumva, acest val de poluare morala, juridica si semantica este semnul unui tsunami care bate dinspre Vest si va inunda si partea noastra de lume?[23] Daca, totusi, prin toata aceasta premeditata propaganda si politica de „emancipare” suntem atrasi intr-o zona a destructurarii realitatii insasi, in care nu mai stim sa simtim si sa definim binele, frumosul si dreptatea, in care totul – absolut totul – este fluid, relativ si fara Dumnezeu? In fine – ultima intrebare fara raspuns – ce ne facem daca lumea de maine va ajunge una zombificata, o lume a copiilor fara copilarie, a femeilor cu penis si a barbatilor cu barbatia-n frigider?…


[1] https://florentintuca.ro/speranta-unei-imbratisari/; https://florentintuca.ro/sa-ne-spalam-pe-maini-de-lume/; https://florentintuca.ro/all-a-penis-is-is-just-a-large-clitoris/

[2] https://thepostmillennial.com/world-health-organization-appoints-trans-activist-with-be-gay-do-crimes-tattoo-to-create-guidelines-on-child-sex-changes

[3] https://florentintuca.ro/lasati-copiii-in-pace/

[4] https://www.westernstandard.news/opinion/slobodian-is-this-any-way-for-a-law-professor-to-talk/49888

[5]https://www.americanthinker.com/blog/2024/02/leftists_escalate_orwellian_assault_on_language_to_justify_transing_children.html

[6] https://www.theblaze.com/shows/the-news-why-it-matters/gavin-newsom-surprisingly-vetoes-trans-bill-but-wait-until-you-see-why-he-did-it

[7] https://www.politifact.com/factchecks/2024/jan/24/tweets/maine-bill-doesnt-allow-state-to-take-trans-kids-i/

[8] https://www.cf.org/news/canadian-father-jailed-after-misgendering-daughter-lands-win-in-appeal-court/

[9] https://www.dailymail.co.uk/news/article-12219913/Children-identifying-cats-wearing-ears-class-warns-Britains-toughest-headteacher.html

[10] https://www.naturalnews.com/2023-08-15-mother-demands-veterinarian-to-treat-her-son.html

[11] https://www.dailyecho.co.uk/news/24066835.trans-woman-samantha-norris-played-penis-front-girls/

[12] https://www.portsmouth.co.uk/news/crime/trans-woman-exposure-trial-4490762

[13] https://www.dailymail.co.uk/news/article-9951917/Trans-woman-sparked-outrage-exposing-penis-LA-spa-named-CHARGED-indecent-exposure.html

[14] https://www.dailymail.co.uk/news/article-11215537/Swimmer-lost-NCAA-race-Lia-Thomas-recalls-athlete-displaying-penis-female-locker-room.html

[15] https://www.express.co.uk/comment/expresscomment/1769690/trans-gender-rapist-lexi-rose-crawford-bristol-crown-court-sentenced

[16] https://www.spiked-online.com/2024/01/25/her-penis-the-most-orwellian-phrase-of-our-age/

[17] https://public.substack.com/p/im-afraid-we-have-to-talk-about-her

[18] https://www.govinfo.gov/content/pkg/FR-2023-09-28/pdf/2023-21274.pdf

[19] https://www.zerohedge.com/political/biden-administration-wants-force-foster-parents-sign-lgbtq-pledge

[20] https://eu.detroitnews.com/story/news/local/oakland-county/2023/08/04/transgender-woman-files-court-claim-demanding-testicles-back-from-ex/70532200007/

[21] https://florentintuca.ro/all-a-penis-is-is-just-a-large-clitoris/

[22] https://www.city-journal.org/article/the-real-story-behind-drag-queen-story-hour

[23] De altfel, semnele ca scoala romaneasca a inceput sa lucreze la formarea „elevului fluid” sunt tot mai numeroase. De exemplu, https://www.youtube.com/watch?v=q-CYT5Cs-Ro

 

sursa: FlorentinTuca.ro

Comentarii

# Io date 20 February 2024 14:05 +1

Acum, daca s-a legiferat in UE aceasta problema, ne intrebam cate instante din Romania au in vedere legislatia europeana in detrimentul Constitutiei Romaniei? Periculos este faptul ca sunt tot mai multe agresiuni sexuale asupra minorilor iar instantele nationale le trateaza cu "lasarea in libertate".Daca acesti monstri,,unii chiar parinti, continua( pentru ca impulsul este in psihcul lor)? Un fapt concret este defilarea, in Spania, a unor minori, unii sub varsta de 10 ani, dezbracati, ca niste prostituate? Pentru cine? Pentru pedofili? Sub ingaduinta politiei si agentii de protectie a copiilor? Ce parinti sunt aceia? Ne vom trezi cu relaxari ale pedepselor privind infractiunile de pedofilie ? "Somnul ratiunii naste monstri".

# Cetatean date 20 February 2024 17:51 +1

Pamantul are probleme serioase: materiale: suprapo******tie , poluare, resurse limitate, etc imateriale :rezistenta la schimbare, etc Viata sexuala, estetica si afectul sunt chestiuni particulare si private

# Ievmiediu date 20 February 2024 18:24 -19

Ziceti practic ca "realitatea" dvoastra e mai " buna" ca "realitatea" lor? Realitatea e realitate. Nu exista "realitatea" dvoastra. Exista doar inadecvare. Am avut profesori de drept care si-au dedicat ultimii30 de ani sa explice ca dreptul nu tine pasul cu dinamica sociala. Si sa faca apel la interdisciplinaritate. Poate sa ii apreciem dupa moarte!? N-am avut rabdare sa citesc tot textul. Dar parca se amesteca in spatiul public ( evident neintamplator) si ceva notiuni din stiinte diferite ( drept, anatomie, biologie, statistica, etc).

# Ion date 20 February 2024 18:29 +10

Felicitări pt articol și curaj!

# Sivan date 22 February 2024 11:49 0

Multumiesc frumos pt informatii !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva