1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROSTEALA LUI LAZARICA – Taica Lazar o pune pe Laura Kovesi sa se verifice de una singura. Procurorul General Augustin Lazar a dat ordin ca sefii DNA, DIICOT si ai parchetelor curtilor de apel sa se verifice pe “modalitatea de respectare a legii in activitatile curente”. Dispozitia este contra naturii intrucat magistratii isi desfasoara activitatea sub imperiul impartialitatii, fiind obligati sa se abtina unde ar putea avea interese. Nimeni nu poate fi judecator in propria cauza

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 February 2018 17:03
Vizualizari: 5774

Uitati la ce l-a dus mintea pe taica Lazar! Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar (foto) o pune pe sefa DNA Laura Kovesi sa se verifice de una singura. Lazar a emis, miercuri 21 februarie 2018, un ordin ca procurorii sefi ai DNA, DIICOT si ai parchetelor curtilor de apel sa inceapa, prin procurori anume desemnati, un control care sa priveasca, printre altele, inclusiv respectarea legii in activitatea curenta. Cu alte cuvinte, sefii DNA, DIICOT si ai parchetelor de pe langa curtile de apel trebuie sa se verifice pe ei insisi, si anume daca in institutiile pe care le conduc se respecta legea. De noaptea mintii!

Dispozitia lui Lazarica este una contra naturii, in conditiile in care magistratii isi desfasoara activitatea sub imperiul impartialitatii si sunt obligati sa se abtina in cazurile in care ar putea avea interese. Cu alte cuvinte, cine crede ca sefa DNA Laura Kovesi ar putea vreodata sa iasa si sa admita public faptul ca in parchetul pe care il conduce si de care este responsabila s-a incalcat legea? Ce procuror ar putea sa se controleze singur, iar la final sa recunoasca faptul ca a incalcat legea sau ca a comis anumite nereguli? Si nu este doar atat. Un principiu elementar de drept, pe care taica Lazar il ignora, spune ca nimeni nu poate fi judecator in propria cauza. Ca sa exemplificam, oare cum ar putea Laura Kovesi sa ancheteze ce s-a intamplat la DNA Ploiesti in cazul dosarului Sebastian Ghita, unde Vlad Cosma a dovedit ca au fost falsificate probe, in conditiile in care chiar numele ei este amintit in acel caz, procurorul Mircea Negulescu sustinand ca sefei DNA i-a fost prezentata “schema”? Oare cum se va verifica posibila implicare a Laurei Kovesi in acest caz?


Pe de alta parte, daca la parchetele de pe langa tribunale sau judecatorii este normal ca verificarile sa fie efectuate de procurori de la parchetele de pe langa parchetele curtilor de apel, deci la o structura superioara si de procurori din afara parchetelor controlate, oferindu-se astfel aparenta unei garantii ca aceste controale vor fi corecte, situatia in cazul DNA, DIICOT si a parchetelor curtilor de apel este una cat se poate de anormala. Practic, controalele de la DNA, DIICOT si parchetele de pe langa curtea de apel vor fi efectuate chiar de catre procurori de la DNA, DIICOT si parchete de pe langa curtile de apel. Deci, procurorii de la aceste structuri isi vor controla colegii, dar si pe ei insisi, desi, repetam, magistratii au obligatia de a se abtine in cazurile in care ar putea avea interese sau ar putea fi in incompatibilitate.

Iata comunicatul Ministerului Puiblic privind ordinul dat de Procurorul General Augustin Lazar:

Avand in vedere aspectele semnalate de mass-media in ultima perioada cu privire la conduita unor procurori in relatia cu justitiabilii si a unor posibile abateri de la Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor, Biroul de informare si relatii publice este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a dispus, in cursul zilei de astazi, 21 februarie 2018, efectuarea unui control de catre procurorii sefi ai Directiei Nationale Anticoruptie si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, precum si de catre procurorii generali ai parchetelor de pe langa curtile de apel, prin procurori anume desemnati, avand ca obiect urmatoarele:

a) Identificarea tuturor riscurilor interne si a vulnerabilitatilor cu caracter general si concret (cazuri punctuale) care afecteaza activitatea de la nivelul celor doua directii si a celorlalte unitati de parchet;

b) Verificarea situatiilor in care sunt mediatizate aspecte negative ce pun in discutie integritatea si capacitatea procurorilor de a-si indeplini atributiile legale;

c) Verificarea modalitatii de respectare a legii in activitatile curente care, prin natura lor, aduc limitari drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului (temeinicia propunerii adresate judecatorului de drepturi si libertati; modul de punere in executare a mandatelor de supraveghere tehnica; solicitarea autorizarii si efectuarea perchezitiilor domiciliare si corporale; luarea masurilor preventive si executarea mandatelor de aducere).

Rapoartele de control (continand inclusiv propuneri de masuri) vor fi inaintate Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Totodata, avand in vedere aspectele mediatizate cu privire la nereguli in activitatea de punere in executare a unor autorizatii de perchezitie domiciliara emise de Tribunalul Prahova intr-o cauza intrumentata de Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, in cursul zilei de astazi, efectuarea unui control avand ca obiect verificarea modalitatii de supraveghere a cercetarii penale in cauza mediatizata, inclusiv in ceea ce priveste coordonarea activitatii de efectuare a perchezitiilor domiciliare din 15 februarie 2018. Controlul va fi efectuat de catre procurori din cadrul Serviciului de indrumare si control.

Activitatea de verificare dispusa la nivel national, inclusiv la directiile specializate ale Ministerului Public si la unitatile care au facut obiectul materialelor jurnalistice, are ca scop identificarea, prevenirea si combaterea potentialelor vulnerabilitati in cadrul unitatilor de parchet.

Totodata, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie doreste sa asigure opinia publica de faptul ca sistemul judiciar are proceduri legale riguroase de verificare a suspiciunilor de abateri disciplinare, inclusiv de tipul celor lansate in media. Astfel, controlul dispus are in vedere necesitatea asigurarii si mentinerii unui cadru general de respectare a integritatii si deontologiei la nivelul corpului procurorilor, in conformitate cu statutul profesional si cu standardele europene in materie, care sa genereze premisele pentru indeplinirea rolului constitutional al Ministerului Public”.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 21 February 2018 17:33 +17

o poza facecit 1000 de cuvinte .....loazar are un bot ca un cur de maimuta care o pupa pe aia cu mitoasa in cap,cit si pe ala nalt ca bragul si prost ca gardul si cu mucii pe piept, din spirit de gasca de ,,scoala ardeleana,,

# DODI date 21 February 2018 18:56 +8

Țin să vă amintesc faptul că tractoristul lazăr nu este în stare să treacă singur strada. El nu face nici un PAS CU PAS fără aprobare de la măscăricul de la Coptroceni. Și nici o ieșire în decor fără al luluței cor. O fi justiția oarbă dar cu tractoristul pe post de cioban fruntaș a ajuns la marginea prăpastiei. Urmează PRIMUL PAS...

# Cata date 22 February 2018 11:15 0

Exact. Dar problema este ca justitia nu a fost distrusa doar din cauza lui lazar, kovesi si portocala. Nu mai incercati sa prostiti lumea ca(, astazi de ex. Portocala este chemat la audieri astazi, si ce daca? Oricum daca e arestat portocala escrocheriile din justitie nu iau sfarsit odata cu portocala sau kovesi). Am mai vazut fâsuri d-astea oricum. Toate institutiile fac ilegalitati in dosare, mai ales oamenilor obisnuiti care nu au privilegiul de a-si "citi" dosarul pe la TV. Toata justitia este o mafie care pe langa salariile uriase nemeritate cauta doar spagi smecherii etc. Un om obisnuit fara bani de spaga sau altceva sa le dea escrocilor procurori sau judecatori la schimb, nu are nici o sansa la un proces corect. De asta avem legi interpretabile (legale nelegal cam asa e tot in Ro) de asta nu avem raspunderea magistratilor, ca si cum astia lucreaza in institutiile lor private platiti de la stat.

# Gilu date 21 February 2018 17:42 +2

Lazar cel din Vanghelie ,sau Lazar de la Rusca ? Aceasta - i intrebarea ...Ce tot aveti cu bietul om...are si el o misie...

# unul din lumea cea mare date 21 February 2018 17:58 +3

ptr gilu// nici loazar nu sare mai departe de licheaua de dan desliu si loazar ca si lazar de la rusca o sa moara pe ,,altarul justitiei,, adica la circiuma din sat

# DAN de la Pitesti date 21 February 2018 18:05 +2

Lazar este miniStrul Mnisterului Puibiblic. Zdreanta este procuroarea Lumininta (de la capatul tunelului) conform informarii printr-un comunicat mai vechi.

# Cassscat date 22 February 2018 12:24 0

L-a chemat pe zdreanta cica la audieri astazi. De mai bine de o ora zdreanta este la audieri, credca mai sta ceva timp. Eu cred ca l-a chemat pe zdreanta la audieri sa discute privat departe de paparazzi sau alti ochi/ urechi ce strategie sa puna la cale in urma tuturor dezvaluirilor. Fraierii care se chiompesc acum ca asta este la audieri... te pisi pe tine de ras si de nervi. Fiti seriosi bre. Cine sa audieze si sa ancheteze pe cine cand toti fac parte dintr-o grupare mafiota de crima organizata. Ei isi fac cartile si isi impart idei de strategie,... Doamne cata prostie si idiotenie sa crezi dupa atatia ani de ilegalitati si mafie in justitie ca acestia se vor ancheta/aresta intre ei.

# alin date 22 February 2018 13:30 0

mai degraba se vor santaja intre ei, ca si pana acum.

# Luca date 21 February 2018 18:18 +10

Curat murdar, coane Lazarica? Nu-mi vine sa cred! Astia ne cred pe toti idioti, inculti, fara cultura juridica si fara un minimum de informatie juridica. Se tot spune ca schimbarea sefilor nu este o solutie pentru sistemul judiciar. Este adevarat, nu este singura solutie, dar este una foarte importanta. Se mai spune ca pestele de la cap se impute si se curata de la coada. Da, dar capul il tai si il arunci, ca nu prea iti foloseste. Ce control vrea A.L. in afara inspectiei judiciare, asta nu inseamna o sfidare a competentei structurilor create prin lege pentru asanarea tarelor din cadrul acestui sistem?

# VV date 21 February 2018 20:01 +4

Băi ciobane fără orizont juridic, du-te să o paști pe Luluța și lasă-ne, că gemi de „cultură juridică” și orizont UE! Du-te in sat la tine și intreabă cea mai inceată la minte babă ce a inteles din facerea dosarelor pe denunturile inculpatilor și condamnatilor si apoi să faci donație la un așezamânt pentru copii nevoiași din salariul astronomic încasat într-o funcție în care nu aveai ce sa cauți.

# Ilie date 21 February 2018 20:11 +4

Atata timp cat acest individ este la conducerea Parchetului General,nu am incredere in nici-un demers pe care il face. Acest om isi bate joc de Parchet.

# santinela date 22 February 2018 08:26 +2

Ce verificari, mai sluga ordinara, dispui ?Din start exista prezumtia "rezonabila" ca la Ploiesti procurorii au savirsit INFRACTIUNI, deci trebuia sa deschizi un dosar penal din oficiu,sa delegi 2-3 procurori de la ICCJ integri(desi nu gaseai ),o trupa de mascati,politisiti judiciari care sa descinda in birorurile si locuintele alora.Cercetari in cadrul unui dosar penal,facute cu tot tacimul, asa trebuia !

# livia date 22 February 2018 13:17 +1

.... Evaluari psihologice, serioase, nu se mai fac in colonie?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva