1 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROTECTIE IMPOTRIVA ABUZURILOR – UNBR a publicat modificarile la Legea avocaturii adoptate de Senat: „Nu este admisa ridicarea, sechestrarea sau confiscarea inscrisurilor, a suporturilor de sunet, imagine si date, a imaginilor si a altor reprezentari care se afla in posesia avocatului”. DNA acuza: „Adoptarea unor astfel de modificari ar crea o exceptare a unor categorii profesionale de la aplicarea dispozitiilor Codului de Procedura Penala” (Legea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

2 July 2015 14:26
Vizualizari: 8597

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, condusa de Gheorghe Florea (foto), a publicat modificarile adoptate la Legea 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Este vorba despre Legea privind modificarea si completarea Legii 51/1995, adoptata de Senatul Romaniei la inceputul acestei saptamani. O lege care nu este deloc pe placul DNA, din cauza mai multor prevederi care vin sa garanteze confidentialitatea relatiei dintre avocati si clienti si sa impiedice astfel comiterea unor abuzuri de catre anumiti procurori.

Mai exact, prin legea adoptata de Senatul Romaniei, care urmeaza sa fie trimisa Camerei Deputatilor, sunt stabilite mai multe interdictii, precum cea a ridicarii comunicarilor dintre avocat si clientul ori cea a ridicarii, sechestrarii sau confiscarii inscrisurilor, a suporturilor de sunet, imagine si date, a imaginilor si a altor reprezentari care se afla in posesia avocatului.


Iata ce se precizeaza in Legea privind modificarea si completarea Legii 51/1995 in legatura cu aceste aspecte:

La articolului 35, dupa alineatul 1 se introduc doua noi alineate, alin. (1/1 ) - (1/2 ), cu urmatorul cuprins:

(1/1 ) Sunt exceptate de la masura ridicarii de inscrisuri, a sechestrarii sau a confiscarii:

1.comunicarile scrise intre client si avocatul sau, autorizat legal sa refuze oferirea de declaratii;

2.consemnarile efectuate cu privire la comunicarile incredintate de catre client sau cu privire la alte imprejurari la care se refera dreptul de a refuza depunerea de marturie;

3.alte bunuri, cu privire la care se aplica dreptul de a refuza depunerea de marturie.

Nu este admisa ridicarea, sechestrarea sau confiscarea inscrisurilor, a suporturilor de sunet, imagine si date, a imaginilor si a altor reprezentari care se afla in posesia avocatului.

Restrictiile privind masura confiscarii nu sunt aplicabile in situatia in care probe si indicii temeinice justifica suspiciunea ca avocatul ar fi implicat in savarsirea unei fapte prevazute de legea penala, ori daca avocatul este implicat in favorizarea infractorului, obstructionarea justitiei sau intr-o tainuire sau daca este vorba despre bunuri rezultate in urma savârsirii unei infractiuni, care au fost utilizate sau destinate savârsirii unei infractiuni sau care provin dintr-o infractiune. Restrictiile privind masura confiscarii nu sunt aplicabile in situatia in care avocatul contribuie la disimularea provenientei bunurilor obtinute ilegal, daca avocatul ascunde un bun provenit dintr-o infractiune, disimuleaza provenienta acestuia sau obstructioneaza ori pericliteaza identificarea provenientei, identificarea, confiscarea, ridicarea sau punerea sub sechestru a unui astfel de bun.

(1/2 ) Perchezitia sediului profesional al avocatului sau a domiciliului acestuia este conditionata de existenta unui mandat de perchezitie emis de judecator. Decanul baroului local (sau reprezentantul acestuia) trebuie sa fie prezent pe parcursul intregii proceduri de perchezitie derulate la sediul profesional al avocatului".

In forma actuala a Legii 51/1995, art. 35 are prevede urmatoarele:

Art. 35

(1) Pentru asigurarea secretului profesional, actele si lucrarile cu caracter profesional aflate asupra avocatului sau in cabinetul sau sunt inviolabile. Perchezitionarea avocatului, a domiciliului ori a cabinetului sau sau ridicarea de inscrisuri si bunuri nu poate fi facuta decat de procuror, in baza unui mandat emis in conditiile legii.

(2) Nu vor putea fi ascultate si inregistrate, cu niciun fel de mijloace tehnice, convorbirile telefonice ale avocatului si nici nu va putea fi interceptata si inregistrata corespondenta sa cu caracter profesional, decat in conditiile si cu procedura prevazute de lege”.

Legea nu e pe placul DNA: “Ar avea ca si consecinta nulitatea unor probe deja administrate in dosarele Directiei”

Modificarile la legea avocaturii nu au fost deloc pe placul DNA. Parchetul anticoruptie a precizat, pentru publicatia Hotnews, ca asemenea modificari i-ar excepta pe avocati de la aplicarea Codului de procedura penala si, mai mult, ar afecta dosare aflate deja in lucru la DNA:

Adoptarea unor astfel de modificari ar crea o exceptare a unor categorii profesionale de la aplicarea dispozitiilor Codului de Procedura Penala care trebuie sa se aplice tuturor persoanelor, indiferent de profesia pe care o exercita. Actualul Cod de Procedura Penala asigura suficiente garantii privind exercitarea activitatii de avocat precum si confidentialitatea relatiei avocat-client. In prezent, activitatile care determina efectuarea unor perchezitii sau alte actiuni investigative la sediul unor cabinete de avocatura, se pot realiza doar atunci 'cand exista date ca avocatul savarseste sau pregateste comiterea unei infractiuni', astfel de masuri fiind exercitate cu controlul prealabil al judecatorului. Adoptarea unui astfel de proiect ar avea ca si consecinta nulitatea unor probe deja administrate in dosarele Directiei Nationale Anticoruptie, aflate atat in faza de urmarire penala, cat si pe rolul instantelor de judecata”.

*Cititi aici modificarile adoptate de Senat la Legea 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat

*Cititi aici forma actuala a Legii 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat

Comentarii

# Titi Berlogea date 2 July 2015 14:34 -10

DNA-ul are dreptate din nou, am vazut prea multe cazuri de avocati necinstiti.

# securistul de serviciu date 2 July 2015 16:52 +7

Titi, imi place de tine.Esti de-al nostru.Eu ma supar rau pe astia de la LUJU cand mai descopera cate-o soparla de-a noastra. securistica.Auzi ce tupeu pe avocatii astia!!!Sa n-ai voie sa-i borfaiesti fara mandat semnat de judecator!!!Da' cine se cred ei??? Se cred deasupra SRI,SIE sau DNA sau se cred pe acelasi palier cu noi??? Numai noi nu putem fi borfaiti de nimeni si tot noi suntem singurii borfaitori ( borfaitori sau borfasi, nu mai stiu care-i varianta corecta) bugetati pe bune, pe banii fraierilor (cum ar spune amicul meu Ungureanu)!!!! M-as ratoi eu mai tare la avocateii astia da' multi dintre ei sunt colaboratori de-ai nostri, de-aia nu ma dau mai tare la ei. Oricum, am observat ca au cam inceput sa ridice capul si sa piuie unii judecatori si-acum s-a trezit demnitatea si in avocati!!Eram satui de Abraham si culmea, acum au inceput sa faca taramboi si altii!! Cred ca in scurta vreme ne va chema sefu' sa schimbam ordinea de zi!!! Altfel, democratia amentia Romania!!!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :P :P :P :P :P :P :P :P :P 8) 8)

# Salvamar date 2 July 2015 16:54 +8

Serios? Ai auzit de confidentialitatea client-avocat? Este cam aceeasi cu secretul spovedaniei...Numai ca la noi ambele au devenit concepte desuete. Daca in SUA procurorii s-ar purta cu avocatii cum se poarta procuroriii din Roamnai, acestia din urma ar zbura din procuratura. La noi drepturile omului, conceptul de nevinovatie, secretul meseriei de avocat sau preot au devenit desute, dar cica ne prefacem ca traim intr-un stat democartic, pe cand noi suntem exemplu de stat POLITIENESC. Nici pe vremea lui Ceausescu nu se incalca in halul asta confidentialitatea client-avocat.....bine au facut parlamentarii - trebuia sa se puna odata si odata stop abuzurilor...

# BERCEA MONDIAL ;, e manevra lu frații miei..............,, date 2 July 2015 17:29 -1

Eu propun ca Florea Gheorghe și persoanele care exercită activități specifice profesiei de avocat, SĂ BENEFICIEZE DE IMUNITATE DE JURISDICȚIE,, dar cu condiția publicării legii de înființare, nu de organizare a profesiei - legea nr. 51/1995. Adică ,,ORDINUL MJ,,  așa cum prevede Decretul nr. 281/1954, art. 5 și 6

# fer date 5 July 2015 19:51 0

,,NEA FLORICĂ PUMN DE FER MI TE PAȘTE UN TRANSFER,, UNDE OARE ??????? Este o funcție importantă ,,Secretar de stat la Ministerul Justiției,, atunci ONACuA vasilica poate fi președinte UNBR

# Av bota date 2 July 2015 14:51 +6

Asa va trebuie DNA, ati ajuns la vorba noastra ! Intoarceti-va la noi ! Te astept, Luluto !

# Ultimul Charlot date 2 July 2015 17:15 +8

Pai e cazul ca DNA sa scoata din sertare dosarele in care s-au formulat anunturi impotriva barourilor si UNBR traditionale. Trafic de influenta, falsuri, mita, grupuri infractionale organizate si alte multe infractiuni. O sa se umple aresturile in cateva zile daca DNA char doreste sa starpeasca mafia din avocatura. Lipsa actelor de infiintare a barourilor, a UNBR si a CAA pot reprezenta inceputul cruciadei impotriva mafiei din avocatura care uite, reuseste sa dea peste cap munca DNA, sa promoveze ilegalitatile. Doamna Kovesi, chiar doriti sa faceti curatenie sau doar va plangeti de mafie dar nu va atingeti de ea? Personal am formulat denunt la DNA impotriva UNBR si s-a dat neincepere. Poate va ganditi sa infirmati rezolutia

# Nik date 2 July 2015 18:45 -1

Din pacate, solicitarea suspendarii executarii Notei nr. 2969/C/2014, nu afecteaza cu nimic judecarea RIL-ului aberant. In plus, din anul 2004 se tot cer documentele de infiintare ale entitatii-florea, in loc sa se ceara constatarea inexistentei de jure a acesteia.

# Make date 3 July 2015 10:17 +1

Primii pasi: solicitarea doc de infiintare, apoi stai ca urmeaza si constatarea....

# misu date 3 July 2015 10:19 -1

Charlot a fost un geniu comic al timpului sau. Matale imi pari doar penibil, blocat in argumente de genul "am acte" bine ca nu au aprobat judecatorii - care ar trebui sa raspunda pentru abuzul savarsit- sa te faci dumneata, chirurg, astronaut, fizician, sau poate geniu cu hotarare judecatoreasca.

# Ultimul Charlot date 3 July 2015 12:20 +1

Hai sa vedem cine este penibil. Absolvent al facultatii de drept sunt si eu, examen conform legii la cele 5 materii am dat si eu, m-am inscris si eu pe un tablou al unui barou legal constituit sii nedesfiintat pana in prezent, baroul face parte din UNBR legal constituita nedesfiintata pana in prezent, cetatean roman sunt, fara antecedente penale. Si am peste 100 de hotarari civile si penale in care ( conform celor de mai sus ) mi s-a confirmat definitiv si irevocabil calitatea de avocat conform legii 51/1995. Doar ca niste nemernici ca tine nu vor sa recunoasca nici hotararile judecatoresti si nici structurile legal infiintate. Te inteleg ca traiesti in ignoranta, ca ti-e greu sa crezi ca iti lipseste aparteneta la o structura legal constituita. Legea 51/1995 nu o poti nici tu si nici altii confisca. Legea o respect si eu. 

# "Doar ca niste nemernici ca tine nu vor sa recunoasca" :-) date 3 July 2015 14:28 -3

Daca nu ar fi atata disperare si vehementa, geniul matale de CREATOR al avocaturii in Romania ar ranmmane doar o gluma (proasta ..dar gluma) IMI AMINTITI STIMATE DOMN DE PERSONAJUL UNUI BANC. :-) Jack tocmai isi luase carnetu de conducere si suindu-se in masina formeaza bucuros numarul mamei sale. Ii raspunde mama ingrijorata: "Puiule ai grija, ca au anuntat la radio ca pe autostrada cica e un nebun care merge pe contrasens." "- Doar unu mama? Toti merg pe contrasens!" ALTFEL pozitia este doar penibila, "lipsita de alte argumente, decat cele de care am vorbit "am acte" .. "mi s-s confirmat definitiv si irevocabi" etc. Vreau sa vad si eu o hotarare prin care ati fost uns avocat.. :D :D :D :D

# Ultimul Charlot date 3 July 2015 19:23 +2

gasesti pe www.bota.ro mai multe asemenea sentinte

# curat avocat, educat, deontolog, erudit, etc. date 3 July 2015 14:51 -2

citat din pastarea de mai sus, acceptata ca fiind conforma cu politica site-ului.. "Doar ca niste nemernici ca tine nu vor sa recunoasca nici hotararile judecatoresti si nici structurile legal infiintate." deasemenea citata "Te inteleg ca traiesti in ignoranta, ca ti-e greu sa crezi ca iti lipseste aparteneta la o structura legal constituita. Legea 51/1995"

# color date 3 July 2015 16:11 0

Nici mie nu mi-ar fi trebuit prea mult, decat o incapatanare distractiv-diabolica pt. a promova in instanta o actiune in care sa se constate ca am un coleg de birou care este un bou. L-am si amenintat ca as putea obtine o sentinta irevocabila in acest sens, ca sa si-o puna in rama, in scop de reclama ,deasupra biroului, inclusiv acum , cand este executor judecatoresc cu acte in regula, mai putin sentinta executorie pe care am omis, din noblete, sa o obtin impotriva lui pt. ca nu m-a platit , cum a semnat, ca sa nu-l fac de ras. Chiar si acum ar avea traume existentiale sa ma aiba ca adversar, avocat al debitorului pe care il executa.

# interventie accesorie date 2 July 2015 18:07 -2

Dle. Bota, interventia accesorie nu permite solicitarea anularii actului administrativ denumit Nota Nr. 2969/C/2014, intrucat nici reclamantul nu a facut-o. Acesta a solicitat doar suspendarea actului administrativ si prin urmare nici noi nu putem solicita decat suspendarea sus amintitului act. Asadar, reclamantul a gresit deoarece nu a cerut si anularea Notei abuzive.

# BERCEA MONDIAL ;, e manevra lu frații miei.........,, date 2 July 2015 20:38 -1

Ref comentariul ,,intervenție accesorie,,. Reclamantul nu a solicitat anularea actului ad-tiv atacat pentru că nu a luat la cunoștiunță de conținutul acestuia. Emitentul a refuzat comunicarea lui. primul capăt de cerere este tocmai OBLIGAREA emitentului de a  comunica acest înscris. deci dacă nu cunoaștem conținutul lui nu putem identifica motive de anulare, în funcție de care poate face obiectul unui control de legalitate. Actul a fost comunicat altui subiect de drept, care a refuzat comunicarea lui. Deci reclamantul este ,,terț vătămat,,. 

# Comicii ecranului date 2 July 2015 23:48 0

In logica contenciosului administrativ , tertul vatamat trebui sa justifice un interes pt. a i se comunica un act administrativ cu caracter indvidual adresat altui subiect de drept care a refuzat in mod legitim sa i-l puna la dispozitie. Mi se pare amuzanta obligarea emitentului de a face , respectiv de a comunica actul concomitent cu cererea de suspendare a acestuia.Cum sa suspenzi un act pe care instanta inca nu l-a obligat pe emitent,prin sentinta def. sa i-l comunice ?Ca sa nu mai spun de o cerere de interventie accesorie in interesul reclamantului, pe sistemul : iote ca si eu vreau ca emitentul sa comunice actul reclamantului si sa se suspende actul abuziv. Intervenientii de'ai lui Bota n-au alta treaba mai buna de facut?

# avocat UNBR-2004 date 3 July 2015 12:43 0

Colegul C.G. a solicitat si copii de pe "actele de infiintare ale structurii destinate acordarii de asistenta juridica, CONSTITUITE POTRIVIT LEGII 51/1995". Pai, daca entitatea-florea ar fi fost constituita in acest mod, actul de infiintare ar fi fost legea insasi ! Doamne, ce rezolvam cu actiuni in justitie de genul acesta ?!

# CASTRAVETE NU E IN TABLOUL AVOCAŢILOR date 3 July 2015 15:51 +1

Bota a cerut pe site-urile lui, www.bota.ro şi www.unbr.eu, să-l susţinem pe Castravete Gheorghe printr-o cerere de intervenţie accesorie. Dar, Castravete Gheorghe nu apare în tabloul avocaţilor din aceste site-uri. Av.Neagu Rodica

# Ultimul Charlot date 7 July 2015 01:19 0

Pai de ce ar trebui sa fie? Ce importanta are daca e sau unde e? e important demersul nu poersoana....

# dana are mere si pere date 2 July 2015 15:01 +2

D-lor D-N-A legea dispune doar ptr viitor! nu va mai vaitati si puneti mana si terminati mai repede dosarele alea din sertare...

# avocatul este denuntatorul clientului ?? date 2 July 2015 16:12 +4

Folosirea de către client a opiniilor şi sfatului avocatului în scopuri ilegale, "fără cunoştinţa" (tot ce spui se poate folosii impotriva ta, depinde de client..) avocatului care a oferit opinia sau sfatul respectiv, ...... Avocatul este "obligat să se abţină" de la asistarea şi "sfătuirea conştientă" a unui client în activităţi infracţionale.(cum?) În măsura în care avocatul constată "că clientul său susţine împrejurări care nu corespund realităţii", avocatul nu are obligaţia să îşi asume afirmaţiile respective.(CE FACE?) În nicio situaţie, avocatul "nu este autorizat să susţină afirmaţiile clientului său asupra cărora a constatat că acestea nu corespund realităţii" (cum a constatat) , cu excepţia situaţiei în care se opune principiul contrazicerii de către avocat a apărării clientului. (5) Nerespectarea de către avocat a prevederilor alin.(2) şi (3) constituie abatere disciplinară gravă. Răspunderea disciplinară nu exclude răspunderea penală sau civilă.

# VOM VEDEA ZILNIC IN INSTANTA PROCESUL SOTILOR CEAUSESCU ? date 3 July 2015 10:40 0

ASTA IMI AMINTESTE DE PROCESUL SOTILOR CEAUSESCU, CAND AVOCATUL TEODORESCU IN LOC SA-I APERE PE CEAUSESTI, I-A ACUZAT DE GENOCID, INFOMETAREA POPULATIEI, TERORISM, ETC. .. ASTA SE DORESTE? TRANSFORMAREA AVOCATILOR IN LOCTIITORI DE PROCUROR ??? UNDE ESTE PRINCIPIUL POTRIVIT CARUIA CEL MAI TERIBIL CRIMINAL ARE DREPTUL LA APRARE? IAR AVOCATUL POATE SA-L APERE FARA TEAMA? ACUM ORICE AVOCAT CARE INCEARCA SA APERE UN INCULPAT SE EXPUNE LA SANCTIUNI, PENALE, DISCIPLINARE, ETC. SI EXCLUDEREA DIN PROFESIE.

# avocat traditional date 2 July 2015 16:22 +4

modificarile se refera la toti avocatii.Deci,in opinia lui bota si la ai lui.Asa ca nu inteleg postarea de mai sus.Pe de alta parte de ce se agita DNA si nu Parchetul General prin PG Nitu?Oare infractiunile la care se refera modificarile sunt numai de competenta DNA? Iar se ocosesteLuluta si iar o va da in bara.

# Salvamar date 2 July 2015 16:58 +1

In Romania o sa ajungem sa ”ascultam” cu tehnica specifica si spovedaniile la preot si sa inchidem crestinul care s-a spovedit si pe preot ca nu l-a denuntat. Suntem tara posibilitatilor care se poate si care nu se poate, dar pana la urma se poate.

# regret ca nu intelegeti date 2 July 2015 17:01 +2

Nu ati citit textul modificat al legii ? aveti habar de consecinte ? ati practicat avocatura ? iar daca nu puteti pricepe singur modificarile APROBATE DE SENAT, cereti asistenta juridica. Culmea culmilor ar fi daca, pe site-ul juridic posteaza ingineri ? (NO OFENS) NU SUNT REGLEMENTATE TEXTELE INTR-UN LIMBAJ JURIDIC MINIMAL. !!!? APAR GRESELI DE LOGICA JURIDICA, TERMENI NE EXPLICATI SI FARA CORESPONDENT IN LEGE SI "OBLIGATII" GENERICE CU SANCTIUNI PRECISE . :-) CITITI TOATE MODIFICARILE SI POATE O SA INTELEGETI !!

# cetatean nelamurit date 2 July 2015 17:03 +1

Observ ca problema ,,pactului de quota litis'' este driblata din nou de avocati si se mentine astfel o diferenta esentiala intre ''Codul avocatilor din UE'' si ''Statutul profesional al avocatului roman". Putinii avocati camatari [care vor si 20% din cladirea sau proprietatea in judecata] vor practica in continuare camataria prin "acte" a cetateanului santajat.

# Mda date 2 July 2015 18:32 -4

Avocati care au picat la admiterea in magistratura isi dau cu parerea despre procurori/judecatori. Baroul scoate avocati pe banda rulanta printr-un examen care nu se ridica nici macar la 5% dificultate din examenul de admitere in magistratura si apoi se mira de ce magistratii se uita de sus la ei.

# Radu date 3 July 2015 16:51 +1

Mai documentati-va, în ultimii ani examenul pt admiterea în profesia de avocat a fost unul foarte dificil...

# nae memorie date 2 July 2015 18:37 0

uite, aminteste-ti si citeste: Decizia nr. 2131 din 30 mai 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect constatarea nulităţii absolute a unui contract de asistenţă juridică

# Cicurel date 2 July 2015 20:18 +3

Perfect adevarat "cetatean nelamurit" se practica camataria despre care vorbiti cu sucesuri. Ce face DNA ii faforizeaza?

# XXL date 2 July 2015 20:22 0

Ramane de vazut? Cine sunt acesti avocati care reusesc promovarea oricarui astfel de proiect de spalare de bani si evaziune fiscala ascunsa sau protejata de instantele de judecata??.....

# Learciu date 3 July 2015 08:53 0

De cazul Learciu ce se mai stie? 

# Inainte, perchezitia avocatului se facea fara mandat??? date 3 July 2015 10:27 0

5 (1 2 ) Percheziţia sediului profesional al avocatului sau a domiciliului acestuia este condiţionată de existenţa unui mandat de percheziţie emis de judecător. ............. Decanul baroului local (sau reprezentantul acestuia) trebuie să fie prezent pe parcursul întregii proceduri de percheziţie derulate la sediul profesional al avocatului."

# AVOCAT?? SAU FUNCTIONAR?? .. ACEASTA-I INTREBAREA! date 3 July 2015 10:32 0

13. Articolul 39 se modifică şi va avea următorul cuprins: "Art.39.- (1) În exercitarea profesiei, avocaţii sunt parteneri indispensabili ai justiţiei, ocrotiţi de lege, fără a putea fi asimilaţi funcţionarilor publici sau persoanelor prevăzute de art.308 Cod penal, cu excepţia situaţiilor în care atestă identitatea părţilor, a conţinutului sau datei unui act. FARA INDICAREA ART. 3 LIT. C DIN LEGE, SE VA TRAGE CONCLUZIA CA, TOATE ACTELE VIZATE DE AVOCAT SUNT IN CALITATE DE FUNCTIONAR PUBLIC?? NU CREDETI??

# Sorin date 3 July 2015 12:50 0

Minunată lege. Uite cum aleșii noștri pot scăoa de procurori, trimițând avocații să recupereze documente și acte incriminatorii, ce nu pot fi recuperate prin legea mai sus menșionată - de care se poate oricând folosi un avocat inteligent, iar procurorii rămân cu buzele umflate, neavând dovezi pentru a-l condamna pe inculpat !!! Minunat stimați parlamentari. Oare cu ce surprize mai veniți în întâmpinarea noastră ?!?

# Vica date 3 July 2015 19:38 -1

Decanul barourului local trebuie sa detina acte de infiintere a persoanei juridice in teritoriu sau nu?

# oarecare date 3 July 2015 22:25 0

Numele de castravete gheorghe e la misto ? Unde e pe tabelul cu donatori, ca nu-l vad ?

# Norica date 4 July 2015 16:47 +2

Nu va este clar ca suntem condusi de mafioti si derbedeui in institutiile de stat si in barourile traditionale?

# vivi ion date 7 July 2015 15:54 +1

impotriva astuia cu cravata rosie din poza cine ne protejeaza?ia uite cum troneaza de nu mai incape in scaun. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.01.2023 – DNA pregateste artileria grea: cumpara Biblii si asteapta trei politicieni grei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva