5 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PUSA LA HARTOAGE - Procuroarea Iuliana Bendeac, care a trimis in judecata Antenele, a fost mutata de la DNA la PICCJ. Procurorul General Tiberiu Nitu a delegat-o pe Iuliana Bendeac in functia de procuror-sef la Biroul registratura din Parchetul General. Delegarea s-a facut pe sase luni si cu consimtamantul scris al procuroarei Bendeac (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

17 October 2013 15:17
Vizualizari: 7525

 

Procuroarea Iuliana Bendeac, cea care a instrumentat dosarul Antenelor si a dispus trimiterea in judecata a Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing, delegata la scurt timp dupa acest episod in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul DNA, in locul procurorului Lucian Papici, pentru ca la doua zile sa ii fie incetata detasarea in aceasta functie, a plecat de la Directia Nationala Anticoruptie. Mai exact, Procurorul General al Romaniei Tiberiu Nitu a dispus delegarea procuroarei Iuliana Bendeac in functia de procuror sef al Biroului registratura generala, arhiva si grefa din cadrul Sectiei de resurse umane si documentare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Delegarea procuroarei Bendeac la PICCJ da inevitabil nastere unei intrebari: a fost inlaturata de la DNA pentru ca isi indeplinise misiunea, iar delegarea la PICCJ a fost o rasplata?


Biroul de relatii cu presa al Ministerului Public a precizat pentru Lumeajustitiei.ro ca delegarea procuroarei Bendeac la Parchetul General s-a facut pentru o perioada de sase luni, iar postul pe care aceasta il ocupa incepand cu data de 15 octombrie 2013, era vacant. In raspunsul oferit de MP se precizeaza si ca delegarea la PICCJ a procuroarei Iuliana Bendeac s-a facut cu consimtamantul scris al acesteia: "Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a dispus (...) delegarea doamnei procuror Bendeac Iuliana in functia de procuror sef al Biroului registratura generala, arhiva si grefa din cadrul Sectiei de resurse umane si documentare din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ordinul de delegare este emis pentru o perioada de 6 luni, cu incepere din data de 15.10.2013 pentru un post vacant si are in vedere si consimtamantul scris al procurorului delegat in aceasta functie".

Conform schitei de personal, la Biroul de registratura generala, arhiva si grefa din cadrul Sectiei de resurse umane si documentare a PICCJ, Iuliana Bendeac, in calitate de procuror sef birou, va avea in subordine sase grefieri si un grefier arhivar. Nu putem sa nu observam ca diferenta intre functia pe care a detinut-o la DNA si cea in care a fost detasata la PICCJ este uriasa. Aici Bendeac nu va mai putea instrumenta dosare si efectua cercetari, ci va trebui doar sa coordoneze activitatea de registratura si arhiva a Parchetului General.

Conform regulamentului de ordine interioara al Parchetelor din data de 21/02/2007, Procurorul sef serviciu sau procurorul sef birou din PICCJ are urmatoarele atributii:

-organizeaza, coordoneaza, controleaza si raspunde de activitatea intregului personal din subordine privind indeplinirea la timp si in mod corespunzator a atributiilor de serviciu;

-repartizeaza personalului din subordine lucrarile de competenta serviciului/biroului si verifica solutionarea in termen a acestora;

-solutioneaza lucrari conform specializarii proprii;

-indeplineste orice alte atributii din dispozitia conducerii sectiei.

Amintim ca procuroarea Iuliana Bandeac a fost numita de Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, in functia de procuror sef al Sectiei I a DNA, inlocuindu-l pe Papici, in data de 2 octombrie 2013, la nici doua zile de la trimiterea in instanta a dosarului de santaj in care sunt vizati Dan Voiculescu, fiica acestuia Camelia Voiculescu, Antena 3, Antena TV Group si Intact Publishing, rechizitoriul fiind semnat de Iuliana Bendeac. La circa o saptamana, in data de 11 octombrie 2013, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a solicitat Sectiei pentru procurori a CSM sa retraga propunerile de numire in aceasta functie a Iulianei Bendeac si adjunctul acesteia procurorul Viorel Cerbu, numind in locul procuroarei Bendeac la sefia Sectiei I a DNA pe procurorul Gheorghe Popovici si pe procurorul Danut Volintiru in functia de adjunct, in locul lui Cerbu.

*Cititi aici explicatia PICCJ pentru delegarea procuroarei Iuliana Bendeac la PICCJ

Comentarii

# Globulet date 17 October 2013 16:03 +1

Deci o functie i-a dat, pan\'la urma. NB nu ea a trimis in judecata antena 3.

# cum nu ea? date 17 October 2013 16:10 +2

Vezi rechizitoriul de cine e semnat! http://www.luju.ro/magistrati/dna/dosarul-impotriva-antenelor-operatiune-sri-executata-de-dna-dovada-ca-dosarul-de-santaj-nu-a-fost-deschis-la-plangerea-administratorului-rcs-rds-si-ca-acesta-a-fost-pus-sa-faca-plangere-la-dna-o-constituie-mandatul-de-siguranta-nationala-mentionat-in-rech 

# sa nu uiti Darie date 18 October 2013 16:24 +3

fuarte bine, sa se invete minte si sa fie invatatura de minte ca cine face ca ea asa sa pateasca.pai nu se poate ca un procuror sa atinga cu o floricica vidanja latrina3 de infractori santajisti ordinari manipulatori imputiti si Camelia Voiculescu prima sa miosuga.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.12.2023 – Iata viitorii sefi ai CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva