23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PUSCARIE PENTRU CALAI – Fostul procuror DIICOT Ionel Tudosan se dezlantuie dupa achitarea lui Calin Popescu-Tariceanu: „Sila si dezonoarea! Pentru a nu stiu cata oara, niste procurori ingamfati si analfabeti juridic incearca sa-l bage pe Tariceanu la puscarie pe niste fapte inventate de ei. Totusi, astfel de procurori sunt mentinuti in functie. De ce nu sunt bagati la inchisoare pentru represiune nedreapta? De ce CSM si PICCJ nu fac ordine? Sunt complici... Mi-e sila de reactia sistemului”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

8 December 2021 13:07
Vizualizari: 7286

Procurorii care comit abuzuri consfintite ca atare prin achitari merita sa infunde puscaria pentru represiune nedreapta, nu sa fie mentinuti in functie.Mesajul de revolta a fost exprimat marti, 7 decembrie 2021, de catre fostul procuror DIICOT Ionel Tudosan (foto), imediat dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a achitat in prima instanta pe ex-presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu in dosarul de abuz in serviciu fabricat de catre procuroarea PICCJ Daniela Matei, sotia fostului judecator suprem Ionut Matei. Amintim ca achitarea a fost cu atat mai usturatoare pentru Daniela Matei, cu cat ea a fost ceruta in sala de judecata nu doar de catre avocatii lui Tariceanu, ci de insasi procuroarea de sedinta, Irina Kuglay, colega cu Matei la Parchetul General. In plus, achitarea pentru unul dintre capetele de acuzare a fost dispusa exact asa cum a cerut Kuglay: in baza art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala – „fapta nu exista” (click aici pentru a citi).

Iar vina nu este doar a procurorilor abuzivi, ci si a Consiliului Superior al Magistraturii si a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiindca tolereaza asemenea procurori in sistem, in loc sa-i dea afara, mai spune Tudosan.


Iata postarea de pe Facebook a fostului procuror DIICOT:


Sila si dezonoarea!

Tariceanu, achitat de ICCJ.

Este pentru a nu stiu cata oara cand niste procurori ingamfati si analfabeti juridic incearca sa-l bage pe Tariceanu la puscarie pe niste fapte inventate de ei!

Si, cu toate acestea, astfel de procurori sunt mentinuti in functie!

De ce nu sunt acesti procurori bagati la inchisoare in locul victimelor lor pentru represiune nedreapta!?

De ce CSM-ul si Parchetul General nu fac ordine in privinta unor astfel de procurori!?

Pentru ca daca nu iau masuri inseamna ca sunt complicii acestora, le convine de minune sa nu raspunda in nici un fel si sunt asemenea lor.

Din aceasta cauza ma simt dezonorat ca astfel de procurori au putut fi colegi cu mine si mi-e sila de reactia sistemului la un astfel de comportament.

Numai bine!”

Comentarii

# Bogdan Gyuse date 8 December 2021 14:09 +108

Tariceanu a avut noroc. Probabil nu a nimerit la un complet format din securici. Totusi, era credibila Kuglay daca avea aceasta solicitare facuta inca din camera preliminara, ca doar nu s-au schimbat legile si nici metodele de evaluare ale legalitatii si temeniciei. Sunt mii de procurori ce barjocoresc cetateanul, procurori de ar merita expulzati din magistratura si apoi anchetati si condamnati. Dar la fel de bine sunt si judecatori analfabeti functionali, adevarati criminali aflati sub protectia CSM, IJ, ICCJ. Cazul Strugurel, cazul Nastase Ciprian, cazul R. Rosu, si alte mii de cazuri ale unor oameni condamnati aiurea. CSM sau IJ nu sunt decat sindicate ale grupurilor infractionale organizate ce sustin crimele infaptuite de catre magistrati! Iar ca PG sa fie pomenit ca ar putea face ordine, ar trebui vazut cati dintre procurorii de la PG au dosare la SIIJ. Criminalii magistrati isi vad de treaba pentru ca SIIJ nu functioneaza iar CSM, IJ, PG sustin crimele judiciare!

# Gica contra sistemului date 8 December 2021 14:32 +36

Are dreptate stimabilul. Tăriceanu trebuia anchetat pentru nenorocirile adevărate, dar pe care procurorii nu au fost în stare sa le instrumenteze. De jaful de la Hidroelectrica descris în ancheta de presa de la vremea respectiva, nu se mai aude nimic, deși orice elev care a terminat un liceu energetic era în stare sa înțeleagă grozăvia de la turbinele hidrocentralei. Cu milionul care nu iese la socoteala lui Bogdan Olteanu iar e pauza.Si câte or mai fi. Dacă și Tăriceanu e curat și bun de pus în rama sau protecția pe care ar pute-o avea e atât de puternica, atunci puteți pune lacăt pe parchete. La ce mai folosesc?

# Edelweiss - Ivory Tower Lexicologist date 8 December 2021 17:39 +37

„analfabeți juridic” ? Prea multe cuvinte, domnule Tudosan. ANALFABEȚI ar fi fost suficient. Astfel se poate justifica monstruozitatea scornită de un puradel judiciar de la P.J Rădăuți, acum vreo 6 ani: „expresia PLAIVAZUL MEU DE CALIBRU MARE constituie bănuiala rezonabilă A POSESIEI UNEI ARME DE FOC” :eek: IMBECILITATE semantic elementară ce a generat, procedural, mandat de percheziție domiciliară, 2 dube cu 8 mascați SIAS și 4 judiciariști, care a doua zi, la 6 dimineața, au spart ușa unui amărât pentru a căuta... PLAIVAZUL! Un amărât care n-avea decât UN SINGUR BEC ÎN CASĂ, pe care-l tot muta din dulie în dulie, ca să se realizeze percheziția domiciliară întru găsirea PLAIVAZULUI. Deci, domnule Tudosan, ANALFABEȚI și atât! Analfabeți care fac de ocară sistemul judiciar!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva