18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Raport al Corpului de Control al primului ministru: Lista caselor de avocatura pentru care institutii si firme de stat au cheltuit in 2009 - 2012 peste 150 milioane lei

Scris de: L.J. | pdf | print

9 July 2012 16:24
Vizualizari: 12904

 

Agentia Mediafax a dat publicitatii un raport al Corpului de Control al primului-ministru privind situatia contractelor de asistenta, consiliere si reprezentare juridica incheiate intre entitati publice si case de avocatura. Potrivit Mediafax: „La inceputul lunii iunie, Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta prin care a interzis institutiilor publice, regiilor autonome si companiilor nationale sa mai contracteze servicii de consultanta si asistenta juridica daca dispun deja de personal propriu de specialitate. Tot atunci, seful Corpului de control al premierului a cerut institutiilor si companiilor de stat sa raporteze contractele incheiate cu firmele de avocatura, demersul fiind argumentat de Guvern ca facand parte din actiunile de audit solicitate de premierul Victor Ponta (foto) la preluarea mandatului si avand ca scop informarea cetatenilor in legatura cu cheltuirea banului public”.


Ancheta a fost finalizata in aceasta saptamana si releva ca institutiile publice si companiile de stat au cheltuit, in perioada 2009-31 mai 2012, peste 150 milioane lei pentru servicii contractate de la casele de avocatura.

Conform notei de control cei mai mai multi bani au fost cheltuiti de:

- Loteria Romana - 20,6 milioane lei;

- Electrica - 14,5 milioane lei;

- Hidroelectrica - 11,5 milioane lei;

- Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului - 11,2 milioane lei;

- Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale - 5,9 milioane lei;

- Imprimeria Nationala - 5,5 milioane lei;

- Metrorex - 5,2 milioane lei;

- Tarom - 4,9 milioane lei;

- Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului - 4,8 milioane lei;

- Nuclearelectrica - 4,3 milioane lei;

- Oltchim - 4,1 milioane lei;

- Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti - 2,9 milioane lei;

- Electrica Serv - 2,6 milioane lei;

- Termoelectrica - 2,6 milioane lei;

- Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca - 2,4 milioane lei;

- Administratia Nationala Apele Romane - 2,2 milioane lei;

- Oil Terminal - doua milioane lei;

- Posta Romana - 1,99 milioane lei;

- Romatsa - 1,98 milioane lei;

- Romsilva - 1,7 milioane lei;

- Societatea Nationala a Sarii - 1,6 milioane lei;

- Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati - 1,5 milioane lei;

- Garda Nationala de Mediu - 1,47 milioane lei;

- Regia Patrimoniului si Protocolului de Stat - 1,41 milioane lei;

- Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral - 1,2 milioane lei;

- Administratia Porturilor Maritime - 1,18 milioane lei;

- Romgaz - 1,13 milioane lei;

Documentul mai arata ca cele mai mari incasari din astfel de contracte au avut casele de avocatura:

- Ratiu & Ratiu - 26,5 milioane lei;

- Bostina & Asociatii - 10,8 milioane lei;

- Stoica & Asociatii - 10,6 milioane lei;

- Eduard Fagarasanu - 6,4 milioane lei;

- Cameron Mc Kenna - 5,9 milioane lei;

- Societatea Profesionala "Centrul de Consultanta in Afaceri" - 5,1 milioane lei;

- Tuca, Zbarcea & Asociatii - 4,8 milioane lei;

- Mircea Andrei si Asociatii - 4,6 milioane lei-

- Leaua si Asociatii - 3,6 milioane lei;

- Enescu, Panait, Pop & Asociatii - 3,2 milioane lei;

- Musat si Asociatii - 2,9 milioane lei;

- Corbett & Co International Construction Lawyers - 2,3 milioane lei;

- Sova & Asociatii - 2,2 milioane lei;

- Ion Todan - 1,9 milioane lei;

- A.C. Pop - 1,8 milioane lei;

- Clyde & Co Londra - 1,7 milioane lei;”

 

Comentarii

# bercea mondial : durere la frații mei date 9 July 2012 17:09 +14

Voi aționa în justiție pe cei care au publicat TABELUL cu firmele de avocatură care au ,,SUPT,, DIN BANUL PUBLIC, pentru motivul că pe noi ne-a omis , deși am ,,SUPT ,, CEI MAI MULȚI BANI, Noi suntem: ,, ZAMFIRESCU, PREDOIU ȘI ANALFABEȚII,,.

# economii bugetare date 9 July 2012 17:39 +13

Ar fi bine sa se cuantifice si cate mii de judecatori si grefieri stau de peste 10 ani cu chirii decontate de sute de euro lunar, nelimitate in timp! Aceste mii de oameni isi suplimenteaza imoral veniturile salariale pe cand ceilalti platesc lunar rate la banca pentru a isi cumpara locuinta si a nu greva bugetul statului.

# ionel date 9 July 2012 22:13 +11

Ca sa nu mai spunem ca unii PROCURORI si JUDECATORI si-au cumparat deja case pe numele unor rude, incasand in continuare chiria, cu care achita de fapt ratele la banca pt.casa cumparata pe numele rudei de incredere!

# cat se mai perpetueaza? date 9 July 2012 22:50 +8

cine va opri acest jaf? sunt mii de autori, cu tot cu grefierii

# elvira date 10 July 2012 12:47 +1

Domnule Savaliuc, poate va ocupati si de aceasta problema printr-o serie de articole. La nivelul parchetelor din Bucuresti sunt cunoscuti in randul colegilor cei care au avut tupeul sa-si cumpere apartamente si care in continuare incaseaza chirii la plafonul maxim! Pe de alta parte, chiar nu inteleg de ce grefierilor li se deconteaza chiria,poate in viitor vor si soferii, si femeile de serviciu...Daca pt.un magistrat pot intelege ca dat un examen de promovare, de ex., si e super bine pregatit, fiind benefica prezenta lui la o instanta din Bucuresti, grefierii pot fi selectionati pe plan local, nu trebuie sa fie genii.Ce atatea decontari?

# jojo date 10 July 2012 12:24 0

Ati uitat : ANIF , SNIF ,.. Au distrus domeniul irigatiilor ! Au pus mana pe imobile di patrimoniu -exec, silita pentru incasarea onorariilor ! CRIMA ! TRADARE ! Cine ii trage la raspundere pe cei vinovati ? Vrem dreptate ! Sa raspunda cei vinovati !(indiferent ca e vorba de prostie sau coruptie)

# bercea mondial : durere la frații mei date 9 July 2012 17:10 +8

Voi aționa în justiție pe cei care au publicat TABELUL cu firmele de avocatură care au ,,SUPT,, DIN BANUL PUBLIC, pentru motivul că pe noi ne-a omis , deși am ,,SUPT ,, CEI MAI MULȚI BANI, Noi suntem: ,, ZAMFIRESCU, PREDOIU ȘI ANALFABEȚII,,.

# PENTRU BERCEA MONDIAL date 9 July 2012 17:17 -4

Ce nu stie domnul Ponta , probabil că nici CORPUL DE CONTROL este că: UNBR Florea Gheorghe din care aceste case de avocatură fac parte ,,NU AU ACTE DE înființare și funcționare ,, sau nu trebuie ? Să publice Guvernul actele de înființare și funcționare. Aștept

# CI date 9 July 2012 22:03 +3

Ce jaf pe bani publici! Maeştri, my ass! Să nu îmi spuneţi că ăştia s-au îmbogăţit pe inteligenţa lor, nu pe influenţă, relaţii şi alte asemenea! Un furt ordinar...sunt atât de revoltat că nici nu ştiu de unde să încep să discut problema asta! Ceva trebuie făcut! Deci maeştrii sug tot din banul public, nu? Fire-ar a naibii...Risipă...şi oamenilor li se reduc salariile să se lefăie în bani Stoica, Şova, Leaua, Boştina, Ţuca, Muşat...

# Dan date 9 July 2012 22:49 +3

Pai omule. Tu care vii din sistem, spune franc ceea ce stii. Ca de atata vreme sunt convins ca stii destule. Da-le pe "goarna" direct fara menajamente, ce mai astepti?

# morarescu date 9 July 2012 23:28 +6

"parandaratdouazecilasutaparandaratdouazecilasuta".  :lol:

# dankh1 date 10 July 2012 08:53 +4

Rusine avocatilor-maestri care sug ca niste capuse bani de la stat...si se bat in piept ca profesia lor e liberala...si ca justitia e corupta bla, bla...ei sunt de fapt un paravan al unor achizitii publice supraevaluate si imposibil de cuantificat si controlat.

# un cetatean date 23 July 2012 22:24 0

Ca au luat bani de la stat pentru servicii la suprapret, nu este de mirare! La noi se poarta! ... ca nu ii iau numai pentru ei ... stiti .. trebuie si ei sa plateasca ... TVA ... sau alte obligatii ! Ce ne supara pe noi, si mai mult, este ca astfel de avocati, platiti la suprapret din banii statului adica din ai nostri, au pierdut si notiunea valorii banilor, si cred ca li se cuvine sa le ceara si la clientii particulari sume exorbitant de mari, fata de prestatia pe cale le-o fac... de exemplu, numai ca sa vada despre ce este este vorba intr-un litigiu, ca sa vada daca se angajeaza sa ne reprezinte, astfel de liber profesionisiti, ne cer cam cate 5000 Euro... Apoi, ce sa mai vorbim de ce pretentii au pentru onorarii? Daca cei angajati la stat convin cu avocatii sa le plateasca astfel de sume fiindca oricum nu sunt din banii lor, ci din ai nostri, restul de cetateni ce sunt tarati prin instante din cauza infractorilor de toate categoriile, nu pot sa-si pemita sa ceara ajutorul specializat de reprezentare! De ce ati desfiintat tabelul cu onorariile minimale? Oricum, erau orientative, pentru plata unor astfel de servicii!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva