18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

RECHIZITORIUL DICTATORILOR CEAUSESCU – Rechizitoriul procurorului militar Dan Voinea, prin care au fost trimisi in judecata Nicolae si Elena Ceausescu pentru genocid si subminarea puterii de stat, are doua pagini si a fost scris pe genunchi in elicopter, in drum spre garnizoana Targoviste (Rechizitoriul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 December 2012 17:45
Vizualizari: 25699

Dictatorii Nicolae si Elena Ceausescu, condamnati la moarte si executati in urma cu 23 de ani, in 25 decembrie 1989, au fost trimisi in judecata printr-un rechizitoriu de doar doua pagini. Rechizitoriul a fost scris de mana de procurorul militar Dan Voinea (foto), la acea vreme maior de justitiei, pe genunchi, in elicopterul care il ducea la unitatea militara din Targoviste, in 24 decembrie 1989, deci cu o zi inainte de judecarea, condamnarea si executarea sotilor Ceausescu, acuzati de genocid, subminarea puterii de stat, acte de diversiune si subminarea economiei nationale.


In rechizitoriu, Dan Voinea, fost sef al Parchetelor Militare dupa 1990, in prezent general in rezerva, i-a acuzat pe Nicolae si Elena Ceausescu ca au actionat direct si premeditat pentru a distruge poporul roman si nationalitatile conlocuitoare. De asemenea, potrivit rechizitoriului, cei doi au ordonat sa se traga in demonstrantii care au manifestat pasnic in decembrie 1989 si au distrus sau adus in stare de neintrebuintare uzine, instalatii, cai de comunicatii, aducand astfel atingere securitatii statului.

Prezentam in continuare rechizitoriul intocmit de procurorul militar, maior de justitie Dan Voinea, in data de 24 decembrie 1989:

Procuror militar, maior de justitie Voinea Dan, din cadrul Directiei Procuraturilor Militare.

Examinand dos. nr. 1 S.P./1989 privind pe inculpatii Ceausescu Nicolae si Ceausescu Elena, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de genocid prev. de art. 357 cod penal; subminarea puterii de stat prev. de art. 162 din codul penal; actele de diversiune prev. de art. 163 din codul penal; subminarea economiei nationale prev. de art. 165 al.2 din codul penal

Constat urmatoarele:

Inculpatii Ceausescu Nicolae si Ceausescu Elena in calitatile indeplinite pe linie de stat si de partid, au actionat direct si premeditat in scopul de a distruge poporul roman si nationalitatile conlocuitoare, supunand intreaga colectivitate de oameni din tara noastra la conditii de existenta sau tratament de natura sa duca la distrugerea fizica si ordonand sa se traga in masele de demonstranti care au manifestat pasnic in mai multe orase din tara in perioada 16 – 22 decembrie 1989.

Inculpatii, mai mult decat atat, au ordonat desfasurarea de actiuni armate care au slabit puterea de stat, au distrus si adus in stare de neintrebuintare uzine, instalatii, cai de comunicatii, aducand astfel atingere securitatii statului si au folosit o organizatie din cele prevazute in art. 165 pentru subminarea economiei nationale, asa cum rezulta din probele existente la dosar.

Fata de cele de mai sus, in baza art. 262 pct. 1 lit. a din c.pr.pen

Dispun

- Punerea in miscare a actiunii penale si

- Trimiterea in judecata a inculpatilor in stare de arest:

1. Ceausescu Nicolae, fiul lui Andruta si Maria, nascut la data de 26 ianuarie 1918 in com. Scornicesti jud. Olt, cu domiciliul stabil in Bucuresti, Bdul Primaverii nr. 50 sect. 1, pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art. 162, art. 163, art. 165 al. 2 si art. 357 din codul penal, cu aplicarea art. 33, 34 si 41 alin. 2 din c.pen

2. Ceausescu Elena, fiica lui Nae si Alexandrina, nascuta la data 7 ianuarie 1916, in com. Petresti, jud. Dambovita, cu domiciliul in Bucuresti, B-dul Primaverii nr. 50 sect. 1, pentru savarsirea infractiunilor prev. de art. 357 alin. 1 lit. a si c din codul penal, art. 162, art. 163, art. 165 al. 2 din c. penal cu aplicarea art. 33, 34 si 41 alin. 2 din c.pen.

In baza art. 264 din codul de procedura penal, dosarul se trimite la Tribunalul militar exceptional instituit in temeiul Hotararii Consiliului Frontului Salvarii Nationale din data de 24 decembrie 1989, respectiv Tribunalul militar teritorial Bucuresti”.

* Cititi aici rechizitoriul intocmit de procurorul militar Dan Voinea privindu-i pe Nicolae si Elena Ceausescu

Comentarii

# Dan date 20 December 2012 18:21 +6

Sper ca intr-o buna zi sa-i vina randul si porcului astuia.

# Curios date 20 December 2012 18:50 +5

Care dintre ei???

# Profesionistul Voinea date 20 December 2012 18:51 +7

Mai exista dubii ca Tovarasul Voinea a fost o sluga bolsevica, un executant servil, un incompetent si un criminal???

# REVOLUTIONAR INDIGNAT date 20 December 2012 19:10 +5

Dan Voionea acum cativa ani l-a luat la rost pe un revolutionar reprosandu-i ca a avut mandat deretinere sau arestare cand i-a retinut pe causisti in Targoviste. Revolutionarul respectiv l-a reclamat la camera de abuzuri a Parlamentului dupa care Voinea nu a mai recunoscut ca asa a zis desi in birou la voinea era un mare grup de revolutionari cand acesta l-a intrebat de mandatul de arestare pe revolutionar. Asa ca se stie de mult cca Voinea era de-al comuniustilor, fapt ptr. care a si tergiversat atata dosarele REVOLUTIEI desi de pe urma mortilor la revolutie a luat mulkte grade si alte foloase.

# io date 20 December 2012 19:56 +7

ma intreb peste cit timp i-mi ve-ti sterge comentariu intrucit asa a-ti procedat cu ultimele doua.din acest punct de vedere aveti in continuare aceieasi nota ca a ultimului magistrat la examenul de capacitate.CA VOINEA A FOST UN NUL CA MAREA MAJORITATE A PROCURORILOR MILITARI ESTE ARHICUNOSCUT DEOARECE LA EI ANCHETELE SE FAC PE TEROARE SI AMENINTARE SI FARA APARATOR SAU DACA ESTE APARATOR ACESTA NU APARA CI ACUZA.pentru voi cei care au postat articolul pe site intrebarea si in acelasi timp critica este -ce numar are dosarul "1 S.P./1989 scris de voi in comentariu sau 1/p/1/1989 cum apare pe coperta dosarului,sau nici unul nici altul intrucit nici o unitate de parchet nu putea emite numar de penal in luna decembrie cu 1" EXISTA TOTUSI O POSIBILITATE DACA TOTI ACEI PROCURORI MILITARI NU FACUSE NIMIC TOT ANUL 1989, CARE AR CONFIRMA INCA O DATA SUPOZITIA CA SINT NISTE NULITATI.

# BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei,, date 21 December 2012 15:37 +4

Cu regret doresc să vă informez că ,,manuscrisul ,, nu este realizat de DAN VOINEA .       Dacă tot se fac valuri că acest procuror militar a trimis în judecată cei doi dicatatori, orientati-vă către derularea procesului. astfel că punerea în executare este nelegală.       Punerea în executare a hot de condamnare nu a aparținut așa cum se speculează , unui pluton de execuție legal investit, ci lui GELU VOICAN VOICULESCU, care probabil mai știe ce s-a întămplat cu vu bijuteriile ELENEI CEAUȘESCU.        Toată stima, la mulți ani vă dorește Bercea din Comuna Toporu jud. Giurgiu

# Cata date 21 December 2012 16:11 +1

se pare ca procurorii sufera de sindromul voinea: fac dosare pe genunchi!

# Antonie date 22 December 2012 11:00 -1

Nu trebuie uitat ca in Decembre 1989 Ceausescu a scapat de linsaj  in Piata sau in CC... Pana la urma, procurorul l-a acuzat, judecatorul l-a condamnat, Stanculescu si GVoican l-au executat ! A fost executat legal sau sumar?  Sumar ca si aceia pe care i-a executat el? La colectivizare si dupa; chiar si pe cei de la DIE ...

# LICA date 25 December 2012 18:48 +1

SI A FOST RASPLATIT , ASA ZISUL GENERAL DAN VOINEA CU O PENSIE DE 18.500 RON/LUNA, PENTRU ACEASTA COMPLICITATE LA ASASINAT.

# constantin date 16 August 2013 09:42 0

privesc aceasta tinichea de general in rezerva si ma mir ca nu s-a sinucis pana acum.inseamna ca e un mare nesimtit.acesta a fost momentul zero de distrugere si compromitere a ceea ce inseamna justitie.este un nenoroci din cauza caruia suferim.daca el nu se vindea pe doi arginti ILICI SI GASCA LUI DE NENOROCITI NU PUTEA DECIMA POPORUL ROMAN.vorbele lui nu mai valoreaza nici cat un leu gaurit.domnul ponta sa anuleze pensia nesimtita a acestui prim tortionar din 1989.numai asa poporul roman crede ca se poate intra in normalitate.

# Radu Tinu date 26 December 2013 22:40 +1

Voineo, daca ajungi prin Timisoara sa treci strada  doar pe trecerea de pietoni....altfe , s-ar pute sa fiu prin apropiere si sa apas pe acceleratie si voi lua 3ani cu suspendare precum Bernevig, de la tine citire......

# ha,ha,hi,hi date 26 December 2013 23:09 +1

Unde ne sunt teroristii?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva