22 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REMEDIUL NU POATE FI MAI RAU DECAT PROBLEMA – Economia nu trebuie lasata sa moara din cauza coronavirusului. Donald Trump, discurs de adevarat presedinte: „Tara noastra nu a fost construita pentru a fi inchisa... America va fi din nou deschisa pentru afaceri... Vom salva rapid muncitorii si companiile americane... Nu vom lasa o problema medicala sa se transforme intr-una financiara de lunga durata” (Video)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

24 March 2020 18:20
Vizualizari: 7226

Asa vorbeste un adevarat sef de stat! Presedintele SUA Donald Trump (foto) a tinut luni, 23 martie 2020, un discurs plin de energie, indemnandu-i pe americani sa nu abandoneze speranta si sa ramana solidari pentru depasirea crizei generate de coronavirus.In primul rand, Trump a subliniat ca administratia lui lucreaza cu motoarele turate la maximum pentru ca economia sa nu fie sufocata de criza, ci sa poata reveni imediat dupa ce trece pandemia. In acest sens, liderul de la Washington a facut apel la Congres ca sa voteze legile gandite sa-i salveze pe muncitorii si pe antreprenorii americani – fie ei mari sau mici.

De asemenea, Donald Trump a elogiat eforturile medicilor si ale cercetatorilor medicali, care deja incep sa dea roade.

Dar cel mai important a fost optimismul pe care presedintele american li l-a transmis propriilor cetateni, vorbind despre o America prea puternica sa fie doborata de o asemenea incercare, o America oricand capabila sa revina la forta dinaintea crizei. Subliniem aceasta parte, intrucat ea contrasteaza puternic cu mesajele aproape funerare transmise de catre autoritatile de la Bucuresti, care n-au gasit altceva mai bun de facut decat sa inchida toata Romanai in arest la domiciliu si sa nu ia masuri de protectie pentru economia autohtona in fata crizei care va veni.

Nu in ultimul rand, Donald Trump a amenintat cu masuri legale energice impotriva celor care incearca sa acapareze stocurile de medicamente si de echipamente medicale ori sa profite de criza ca sa creasca nesimtit preturile acestora.

 

Prezentam cele mai importante pasaje din discursul presedintelui SUA Donald Trump (vezi video):


Vad ca avem mai putini oameni din cauza problemelor cu virusul si apreciem ca sunteti aici. Si va fi din ce in ce mai multa distantare sociala, si este in regula. (…)

America continua sa mobilizeze fiecare segment al societatii noastre pentru a inclina balanta in lupta impotriva virusului. Vreau ca americanii sa stie ca vom razbi prin aceasta provocare. Ce a fost greu se va termina curand. Viata normala se va intoarce. Iar economia noastra se va detensiona foarte, foarte puternic. Dar chiar acum, in mijlocul acestei mari incercari nationale, americanii trebuie sa ramana uniti in scop si concentrati asupra victoriei.

Il rog pe fiecare american sa stie ca sacrificiul pe care il face in acest moment salveaza vieti – multe, multe vieti. Este foarte important sa ne protejam in totalitate comunitatea asiatico-americana din Statele Unite si din intreaga lume. Sunt oameni uimitori, iar raspandirea virusului nu este vina lor sub nicio forma. Ei lucreaza strans cu noi pentru a scapa de virus. Vom izbandi impreuna. Este foarte important.

Inca de la inceput, am lucrat indeaproape cu cei mai buni oameni de stiinta si profesionisti din domeniul medical ai tarii noastre si vom continua s-o facem pana cand vom invinge virusul. Expertii nostri in sanatate publica, care sunt remarcabili, studiaza variatia bolii in toata tara si vom folosi date pentru a recomanda noi protocoale care sa le permita economiilor locale a-si relua cu precautie activitatea la momentul potrivit.

Avem, de asemenea, o echipa numeroasa care lucreaza la urmatorii pasi ce vor fi parcursi odata ce comunitatea medicala va da unda verde in regiune – adica unda verde sa ne intoarcem la treaba.

Tara noastra nu a fost construita pentru a fi inchisa. Aceasta nu este o tara care sa fi fost construita pentru asa ceva. Nu a fost construita pentru a fi inchisa.

Administratia mea continua sa colaboreze cu democratii si cu republicanii pentru a ajunge la un acord cu privire la o lege de ajutor urgent pentru milioanele de muncitori americani si intreprinderile mici si mari care au fost afectate grav de dificultatile medicale pe care le-am avut.

Daca aveati o afacere viabila in ianuarie, ne angajam sa ne asiguram ca acest lucru este valabil si in saptamanile urmatoare. De fapt, vrem sa o facem chiar mai buna decat era inainte si facem lucruri care sa ajute in aceasta privinta.

America va fi din nou deschisa pentru afaceri – foarte curand, cu mult mai devreme de trei sau patru luni. (...) Nu putem lasa remediul sa fie mai rau decat problema in sine. Nu vom lasa remediul sa fie mai rau decat problema.

La sfarsitul perioadei de 15 zile, vom lua o decizie cu privire la calea pe care dorim s-o urmam, unde dorim sa mergem, si calendarul. Si in esenta, ne referim la calendarul deschiderii tarii noastre, pentru ca o avem destul de bine inchisa pentru a scapa de acest inamic invizibil.

Acum doua saptamani, ne-am miscat cu viteza-record ca sa dam legea concediului medical platit si a concediului medical de familie platit, precum si sa aprobam 8 miliarde de dolari, inclusiv bani pentru dezvoltarea de tratamente si vaccinuri. Si facem o munca extraordinara pe ambele fronturi. Vaccinurile vin foarte repede.

Acum, Congresul trebuie sa demonstreze din nou acelasi bipartidism si sa se uneasca pentru a trece proiectul de lege al Senatului, asa cum este scris, si pentru a evita sa mai joace jocuri partizane. Trebuie sa se uneasca si sa termine pur si simplu cu politica partizana. Si cred ca asta se intampla. (...) Nu au de ales. Trebuie sa faca o intelegere. Acesta nu ar trebui sa fie un moment pentru agendele politice, ci mai degraba unul pentru concentrarea exclusiva si corecta asupra nevoilor poporului american.

Vom salva muncitorii americani si ii vom salva rapid. Si vom salva grozavele noastre companii americane – atat mici, cat si mari. Aceasta a fost o problema medicala. Nu o vom lasa sa se transforme intr-o problema financiara de lunga durata. A inceput ca o problema pur medicala si nu va deveni mai mult decat atat. Nu vom permite sa se intample asta.

Tara noastra a fost in cel mai puternic punct financiar. Nu am avut niciodata o economie precum cea din urma cu doar cateva saptamani, iar apoi s-a lovit de ceva ce nimeni nu ar fi putut crede vreodata posibil. Iar noi o rezolvam. O rezolvam rapid. Si vreau sa-i multumesc pur si simplu poporului american pentru ceea ce a indurat si pentru ceea ce a facut.

Tara noastra va fi mai puternica ca niciodata si ne asteptam din plin la asta. Si nu va mai dura atat de mult. (...)

Vedem o revarsare a creativitatii si a ideilor inovatoare impartasite pe scara larga intre sefii din domeniul sanatatii de la nivel federal, guvernanti si primari, comunitatea stiintifica si membrii sectorului privat. Lucram intr-adevar impreuna. Toata lumea lucreaza impreuna.

Sunt incantat sa raportez ca studiile clinice din New York vor incepe sa apara pentru medicamentele existente care s-ar putea dovedi eficace impotriva virusului. (...)

Astazi am semnat un ordin executiv, bazandu-ma pe autoritatea prezidentiala in temeiul Sectiunii 4512 din Legea privind productia de aparare, pentru a interzice acapararea de echipamente si materiale medicale vitale, precum dezinfectanti de mana, masti de fata si echipamente de protectie personala.

Avem o multime de masti pentru fata; o multime de echipamente intra pe piata. Avem niste oameni care acapareaza stocurile, iar procurorul general Barr va vorbi despre asta intr-o clipa. Dorim sa prevenim escrocherii cu preturile, iar resursele medicale si sanitare critice vor fi protejate sub orice forma.

In conformitate cu aceasta directiva, Secretarul Sanatatii si Serviciilor Umane (n.r. Alex Azar) este autorizat sa desemneze ca fiind rare stocurile sanitare si medicale. Asadar, el (n.r. Azar) va categorisi anumite consumabile si elemente medicale ca fiind rare si asta inseamna ca va fi o infractiune sa stochezi aceste articole in cantitati excesive, ceea ce se intampla intr-un grad relativ mic, credem noi, dar cu toate acestea se intampla. Nu putem lasa sa se intample. Si nu le putem lasa sa le revanda la preturi excesive, cum fac unii oameni.

Foarte simplu spus: nu vom permite nimanui sa exploateze suferintele cetatenilor americani pentru propriul lui profit. Asadar, vom urmari foarte indeaproape acest lucru cu marele nostru procuror general.

Departamentul de Justitie va inculpa energic scheme frauduloase legate de pandemie. Ieri, procurorii federali au luat masuri in primul lor caz, inchizand un site web care vinde un vaccin total fals – daca puteti crede asa ceva. Ca presedinte, voi lupta intotdeauna pentru a-i proteja pe americani de exploatare.

Din fericire, in toata tara, asistam la acte extraordinare de compasiune, bunavointa si unitate. Companii de constructii doneaza sute de mii de masti. Lucratorii din industria prelucratoare isi transforma liniile de asamblare. Cetatenii se ofera voluntar pentru a livra mancare si medicamente varstnicilor. Vedem cu adevarat America care da tot ce are mai bun. Vedem cu adevarat lucruri despre care oamenii niciodata nu au crezut ca s-ar putea intampla. Sincer, nu am crezut niciodata ca s-ar putea intampla asta. Dar modul in care majoritatea americanilor lucreaza pentru rezolvarea acestei situatii si pur si simplu faptul ca isi fac datoria ca sa trecem cu bine peste problema a fost incredibil.

Vreau sa le multumesc eroilor de zi cu zi care fac posibil vastul nostru efort impotriva virusului. Si le multumesc lucratorilor din domeniul sanatatii si primilor oameni care au reactionat. (…) (n.r. Urmeaza multumiri pentru lucratorii in curierat, transporturi, alimentatie etc.)

Mai ales, vreau sa-o multumesc poporului american pentru ca s-a ridicat la nivelul asteptarilor si a aratat curaj, hotarare, rabdare, har si energie incredibile. De la New York la Seattle si pretutindeni, actele voastre de abnegatie, sacrificiu si ingeniozitate sunt o puternica marturie a caracterului american. Chiar s-a vazut la un nivel pe care oamenii il respecta cu adevarat, in toata lumea. Si lumea are probleme. Am ajuns la 148 de tari afectate de flagelul invizibil.

Si toate reflectiile insufletitoare ale spiritului american exista peste tot pentru ca toata lumea sa le vada. Impreuna, vom avea grija de concetatenii nostri. Iar noi vom castiga acest razboi si il vom castiga mult mai devreme decat cred oamenii. Si ne vom intoarce la treaba destul de curand. Veti auzi despre asta destul de curand”.
* Gasiti pe site-ul Casei Albe intregul discurs in limba engleza, precum si partea de intrebari si raspunsuri

Comentarii

# basicuta date 24 March 2020 18:30 +14

Mister Trump, dupa ce termini mandatele in SUA, te invitam direct presedinte in colonia Romania, ca asta de s spune presedinte la noi, ne-a inchis pe toti in case si-a pus si lacatu pe tara. ps: siguramente te voteaza acu si toata diaspora....

# Pintea date 24 March 2020 20:03 +1

Mă, da tare rau ii doare de Profit! Mai rau decat de oameni Sa angajeze AI! SUA o tara exploatatoare si extrem de razboinica se vede in situatia ca fara oameni, nu poate sa faca nimic. Sa doneze bani Bill Gates care a ”donat” si virusul catre China si restul lumii! Fabricile de medicamente vor face profituri imense!

# DODI date 24 March 2020 20:04 +5

Comparați acest discurs de adevărat președinte responsabil și penibilul din România care în afara căpătuirii proprii și a distracției pe seama românilor nu știe nimic. Ceea ce știe totuși ciolanis este de a mulțumi pe toți aceia (nu puțini) care l-au ajutat pe acest penibil să ajungă să ne distrugă viețile și viitorul. Va veni ea scadența. Sper să nu fie prea târziu. ”Intoxicarea cu plumb” a lui Ceaușescu ar trebui să îi dea fiori acestui nemernic.

# Gandalf date 24 March 2020 21:11 +5

....un adevărat patriot acest presedinte.... ...pt.o mai bună înțelegere sa il puneti lângă paiata noastră...

# Pintea date 24 March 2020 22:38 +1

Afaceristu tot afacerist ramane!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.03.2023 – Legalizati cu incredere la Mariana Ghena! (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva