24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RESTARTBAROU.RO – Avocatii Antonie Popescu, Alexandru Paun, Andi Puiu, Petre Matei si Lavrin Covaci, candidati la demnitatea de consilier al Baroului Bucuresti, si-au lansat platforma electorala: “Baroul Bucuresti merita un nou inceput... Baroul Bucuresti trebuie sa devina resursa profesionala pentru membrii sai... Transformarea taxei de solidaritate intr-o contributie benevola, destinata exclusiv avocatilor din Bucuresti... Reducerea cuantumului penalitatilor de intarziere”

Scris de: L.J. | pdf | print

16 April 2015 18:01
Vizualizari: 9060

Avocatii Antonie Popescu, Alexandru Paun, Andi Puiu, Petre Matei si Lavrin Covaci, candidati la demnitatea de consilier al Baroului Bucuresti si la functia de delegat din partea Baroului Bucuresti la Congresul Avocatilor din 5-6 iunie 2015, si-au lansat platforma electorala. Proiectul celor cinci candidati si viziunea acestora in ceea ce priveste Baroul Bucuresti pot fi citite pe site-ul restartbarou.ro.

Astfel, avocatii Antonie Popescu, Alexandru Paun, Andi Puiu, Petre Matei si Lavrin Covaci precizeaza inca din start ca “dupa 20 de ani, Baroul Bucuresti merita un nou inceput”, iar “avocatura trebuie sa devina din nou o profesie puternica”. Cei cinci avocati propun “Respect profesional”, “Acces liber”, “Reprezentare Reala si Efectiva”, “Contributii echitabile” si “Onorarii corecte”. De asemenea, acestia propun si o noua viziune in zece puncte.


Prezentam proiectul avocatilor Antonie Popescu, Alexandru Paun, Andi Puiu, Petre Matei si Lavrin Covaci:

Respect, Transparenta, Reprezentare, Contributii, Oficii

Respect profesional. In cadrul profesiei de avocat, respectul este un drept castigat.

Acces liber. Avocatii decid firesc si democratic soarta Baroului Bucuresti.

Reprezentare Reala si Efectiva. O permanenta legatura directa a consilierilor alesi cu fiecare avocat.

Contributii echitabile. Stabilirea contributiilor in raport cu starea reala a profesiei de avocat.

Onorarii corecte. Reflectarea prestatiei avocatului din oficiu in onorariul primit.

O noua viziune

I. Baroul Bucuresti trebuie sa devina resursa profesionala pentru membrii sai.

II. Transformarea taxei de solidaritate intr-o contributie benevola, destinata exclusiv avocatilor din Bucuresti.

III. Infiintarea departamentului pentru apararea reputatiei profesionale a avocatului.

IV. Dezvoltarea capacitatii de comunicare si relatii publice si desemnarea unui purtator de cuvant permanent.

V. Difuzarea publica a sedintelor, deciziilor si hotararilor Consilului si Decanului Baroului.

VI. Reducerea cuantumului penalitatilor de intarziere si cresterea perioadei de gratie.

VII. Crearea unui fond pentru plata la termen a avocatilor ce ofera asistenta judiciara din oficiu.

VIII. Acces liber al avocatilor la informatiile privind activitatea Baroului Bucuresti.

IX. Infiintarea unui departament de advocacy care sa reprezinte interesele avocatilor in fata corpului legislativ.

X. Dezvoltarea unei platforme digitale in scopul eficientizarii activitatii avocatilor.

Comentarii

# Ene date 16 April 2015 19:07 +3

Si ce, nu stim noi ca trebuie s-a alegem pe Voicu Laura, unica salvaoare a democratiei si liberalismului?...

# Ultimul Charlot date 17 April 2015 00:43 +2

PROPUNERE INDECENTA:  :lol:  sa inceapa restartul cu actele de infiintare, sa INFIINTEZE Baroul Bucuresti pentru ca : http://bota.ro/wp-content/uploads/2010/05/TB-BUC.-JS5-MAI-2010.pdf

# CI date 16 April 2015 20:02 -1

Astia-s ca Danemarca. Si dincolo castiga Stiolica! Florin Stiolica de le-a facut zile negre si nopti albe cu aia la Congresul avocatilor! Bota esti terminat $ Coltuc e scaparea ta!

# restart ce? date 16 April 2015 22:10 +4

ce sa restartezi domnule? un mort care e pus pe strins bani? asta e singura profesie liberala facuta sa jupoaie sclavii de bani. de ce trebuie sa ma afiliez la un mort? ca sa ce? imi da el paine? imi plateste spitalul? numai incapabilii au nevoie de protectie. gata , nu mai vreau nici barou nici unbr. sa terminam cu avocatura de tip CAP. asta e avocatura CAP pentru florea si alti mosulici.

# And? date 16 April 2015 22:33 +1

Si ne unificam?

# alexandru date 17 April 2015 00:45 0

In afara de Antonie Popescu nu stiu ca ceilalti sa se fi remarcat in prin ceva deosebit in avocatura.nu numai ca nu sunt cunoscuti de corpul avocatilor si nici nu stiu sa se fi remarcat in mod deosebit prin prezenta.evident ca fiecare membru si candidat trebuie sa aiba sansa lui de a putea fi ascultat sau sa isi prezinte un program asa zis electoral.se mizeaza prea mult pe o schimbare de tactica,tactica sociala,tenta sociala.nu cred ca vreunul din voi si va spun in mod colegial sa se poata bate cu zamfirescu si florea.au scoala comunistului.nu vor lasa puterea si nu aveti armele necesare.veti ajunge sa faveti aceeasi politica ca si ei.imi pare rau de intentiile voastre bune dar si iadul e pavat cu intentii bune.va doresc succes desi nu cred ca aveti cum sa va bateti cu bisericutele florea pe de o parte si fenechiu si ai lui popandai pe de alta parte.

# Hai la unire! Unde-s doi puterea creste... date 17 April 2015 10:28 0

https://www.monitorulsv.ro/Local/2015-02-13/20-de-avocati-din-Baroul-Bota-inclusiv-cel-care-le-a-dat-robele-urmariti-penal-pentru-sute-de-infractiuni-si-acte-materiale

# pt avi unitul date 17 April 2015 11:26 0

avi tu nu existi in lumea asta. somn usor si schimba placa. mai bine sesizeaza dna-ul poate iti gaseste actele de infiintare.

# avi avi date 17 April 2015 14:29 +1

Nestiutorul,tot nestiutor.Ce treaba are DNA cu porcaria pe care tot o afisezi pe net cu actele noastre de infiintare?Si pe de alta parte,nu eu am postat chestia aia de mai sus.iar ai dat cu bota in balta! :P

# @Hai la unire! Unde-s doi puterea creste. date 17 April 2015 15:58 0

Ptr. VASILE B. din baroul SV...mai baiatule a scris unul articolul respectiv si te vezi Mesia avocaturii? Rabdare dom-Vasale-rabdare...si bucurii in casa TA.

# Aulin date 18 April 2015 08:43 0

Toata experienta avoastra profesionala, nu face doi bani, daca nu aveti bunul simt in inima si in suflet ca acel procoror (nasul lui Basescu), sau buna - credinta ori incredere democratie, respectand liberdatile fundamentale si drepturile omului individuale si cele persoanale in general.

# Ma lesi date 18 April 2015 09:10 0

Ciolanul conteaza. Drepturile de care vorbiti, conteaza mai putin.

# o pensionara date 18 April 2015 09:11 +2

bun...si acum ce urmeaza?ca eu la la site-ul asta nu inteleg nimic......

# Ioi, ioi.... date 18 April 2015 20:10 -1

Nici nu trebuie sa intelegi prea multe ca nu ai suficienta cultura.

# Alberto Kurtyan date 18 April 2015 20:44 0

Prea tarziu. UNBR PARALEL deja s-a restartat. Poate nu stiti, dar deja a avut loc un Congres Secret al Baroului PARALEL, fara convocare, fara reprezentativitate, fara ordine de zi, unde Bota Pompiliu a fost dat jos (din nou) iar noul presedinte este un agricultor din Gorj, unul  Balacescu Constantin. Circul paralel continua sub forma de conclav secret. Ce-i aia statut? Ce-i aia lege? Bota e un rebel fara cauza iar Baroul Rebel este baroul paralel.

# saracu date 18 April 2015 23:23 0

face bine si demascarea; Kurty si-a amintit cum il cheama !? Vezi cum te-au parasit toti, ai ramas singurul paralel, nu te mai crede nimeni. 

# Alberto Kurtyan date 19 April 2015 00:23 0

Mi-am amintit de el, ca se discuta in dosarul penal de la Suceava. Mi-a spus Nimerincu la telefon ca Balacescu era marioneta lui Bota. Cred ca asa-numitul "consiliu" al Baroului paralel se va reuni la Jilava pentru un congres secret, in curtea penitenciarului.

# @Alberto Kurtyan date 19 April 2015 03:28 0

Inseamna ca trebuie sa ne suspendam? E cam naspa daca sunt ascunsi...Dar totusi numarul mare de decizii favorabile?? Cum ramane? Raspunsul UE? Din ce mai vorbea cineva este venit si este favorabil....Ce sa mai intelegem?

# Alberty date 19 April 2015 04:51 0

Kurty, spune-i lu sefu tau sa ma scoata de pe tabloul lui de unebere Iesi ca o pateste mai urat ca Botomiei ! Si tot nu am inteles; Bota a avut congres sau consiliu; a fost dat jos sau si-a dat demisia ?

# Bujor date 19 April 2015 05:03 0

Cred ca Bota l-a deconspirat pe Kurtyan prin intelegerea cu Bujorean ! Acum chiar ca e clar ca Alberto era il spia turnatore !

# Nu mai tine date 19 April 2015 05:09 0

Auzi: ,,se discuta in dosarul penal de la Suceava,, ? Esti subtire Kurtyene, pe cine vrei tu sa bagi in sperieti ? Ti-au spus astia ca erai procurator, nu procuror !

# EU date 19 April 2015 09:19 0

C Bălăcescu a fost achitat de Tribunalul Deva în 2010 pentru temeiul de drept pentru care sunt hărţuiţi alţi avocaţi de la Bota. Lui C Bălăcescu i-a fost recunoscută calitatea de avocat de către ÎCCJ şi de către C.A.C. împotriva Baroului Gorj fără acte de înfiinţare. Tradiţionali, mulţumiţi Domnului că, Bota nu l-a numit preşedinte UNBR pe avocatul de la Gorj căruia i se spune "micul Bălăcescu". Dacă vrea Bălăcescu C termină circul cu avocatura tradiţională.

# LUIS date 19 April 2015 16:59 0

Lasati gluma ca Bota detine acte de infiintare legala a UNBR. Nici Nimerincu si nici Botomei nu au avut vreodata hatarare de infiintare de barouri si notariate in baza unui statut supus judecatii instantei competente.

# @Luis date 19 April 2015 20:56 0

Si sutele de hotarari s-au dat asa.... Chiar esti fugit cu pluta? Nu vezi ce nenorociri face florea? Stai sa vezi cand o aparea rapsunsul UE si se schimba jegurile din avocatura traditionala. Stati ascunsi si va vaitati ca Bota nu e legal, dar dupa razboi multi viteji se vor arata.
Citeza pe LUIS
Lasati gluma ca Bota detine acte de infiintare legala a UNBR. Nici Nimerincu si nici Botomei nu au avut vreodata hatarare de infiintare de barouri si notariate in baza unui statut supus judecatii instantei competente.

# Leru date 19 April 2015 20:54 0

Ati vazut cum incearca sa foloseasca evaziunea fscala avocatii traditionali, folosin practica din afara, nu vor sa declare veniturile cu cer cei de la ANAF.

# avi avi date 19 April 2015 21:43 0

Daca ai fi avocat adevarat,ai cunoaste faptul ca la fisc esti obligat sa prezinti actele contabile.E discutabila problema contractelor.In tara unii nu mai cer contractele.In unele judete avocatii nu prezinta contracteler si nu se insista.In alte judete se prezintas aceste contracte. Asa ca mai studiaza legea.

# @avi avi date 20 April 2015 09:28 0

Mai avi avi, contractele au caracter confidential. Documentele contabile sunt documente contabile, iar contractele e alta mancare de peste.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva