14 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RETETA DR. ARAFAT: ARESTUL LA DOMICILIU – Ce s-a intamplat cu Raed Arafat? Nemultumit de decizia CCR, doctorul Arafat vrea in continuare masuri restrictive si regreta posibilitatea interzicerii amenzilor pe perioada starii de urgenta: "Asta era o unealta... Nu cred ca i-a oprit politia si i-a amendat fara motiv". Arafat este ingrijorat ca OUG 21/2004 ar putea fi declarata neconstitutionala de CCR in plina stare de alerta: "Pierzi uneltele in mijlocul razboiului"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

7 May 2020 19:04
Vizualizari: 14554

Doamne, ce iesire! La cateva ore dupa solutia Curtii Constitutionale a Romaniei privitoare la neconstitutionalitatea art. 28 din OUG 1/1999, articol care se referea la amenzile aplicate pe perioada starii de urgenta, secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat (foto), cunoscut drept parintele SMURD, pe care l-a infiintat in 1990, a iesit public, sustine acesta, pentru a face oamenii sa inteleaga de ce trebuie sa continue sa stea in case. Pana aici nimic gresit, ba chiar precaut si intelept indemnul, venind din partea unei persoane publice a carei simpatie in randul populatiei o depaseste pe a oricarui politician a comunicat in aceasta perioada masurile adoptate pe timpul starii de urgenta (Klaus Iohannis, Nelu Tataru, Ludovic Orban, Marcel Vela). Sau o depasea...


 

Caci dupa emisiunea de miercuri seara de la Antena 3, unde a fost invitat, doctorul Raed Arafat nu doar ca a pierdut din popularitatea de care se bucura, dar a reusit si sa starneasca antipatii. Si nu o spunem noi, publicatie care de-a lungul timpului am sustinut demersurile medicului Raed Afarat, ci oamenii pe retelele de socializare si o partea o presei.


La aceasta situatie s-a ajuns pentru ca, vizibil deranjat de cele mai recente decizii ale CCR, si ingrijorat de viitorul starii de urgenta si mai apoi al starii de alerta, - incert daca tinem cont de actiunea la CCR a Avocatului Poporului - Raed Arafat a deplans posibilitatea interzicerii amenzilor aplicate populatiei, subliniind chiar ca "am pierdut o uneala" in "razboiul" pe care il duc autoritatile in aceste zile.

Mentionand totusi ca nu este jurist si nu comenteaza deciziile CCR, Arafat a sutinut nevoia gasirii unei alte modalitati de a face oamenii sa respecte masurile impuse de autoritati.


Raed Arafat: "Aceste informatii false... Dezinformari! "


Iar dupa aceste precizari de la inceputul emisiunii a urmat potopul: Arafat i-a aratat cu degetul pe cei care continua sa iasa afara, subliniind ca cei care au fost amendati nu au fost amendati degeaba, a acuzat existenta unor grupuri care discrediteze autoritatile, grupuri care, sustine Arafat, au interese economice, ori grupuri care au interesul de a promova alte teorii legate de pandemia de COVID-19, in contradictie cu masurile adoptate de autoritati. Pentru acestea din urma grupuri care nu ingana ce spun autoritatile s-au gasit insa solutii. Raed Arafat: "Au fost unele conturi care am reusit sa le raportam si am reusit sa oprim aceste atacuri".


Pe altele insa, nu, a precizat Arafat sustinand ca in prezent Romania este supusa unor dezinformari, fiind printre primele 10 tari care au fost tinta ale unor dezinformari si atacuri pe partea covid. In acest sens, Arafat a indicat videoclipuri si materiale realizate ori care citau anumiti specialisti si medici care sustineau ca pandemia de COVID-19 nu este reala ori ca masurile autoritatilor sunt exagerate.


Tot afirmatii false, a acuzat Arafat, sunt si informatiile potrivit carora spitalele din Romania sunt goale, iar numarul cazurilor de COVID nu este cel prezentat public de autoritati: "Dezinformari!"


Raed Arafat: "Avem ordonanta 21/2004 privind situatiile de urgenta... Pana rezolvi problema, pierzi uneltele in mijlocul razboiului"


O problema reala pentru planul autoritatilor de a mentine masurile restrictive este cea mai recenta actiune a Avocatului Poporului care a solicitat Curtii Consitutionale sa se pronunte pe constitutionalitatea OUG 21/2004 privind situatiile de urgenta. Iar aceasta problema este reclamata chiar de Arafat care a criticat in timpul emisiunii de la Antena 3 faptul ca problemele privind legalitatea unor acte normative aplicabile pe perioada starii de alerta se doresc a fi rezolvate "in timpul razboiului".


Practic, intelegem de la Raed Arafat, daca pe perioada deja anuntatei stari de alerta se vor aplica unele masuri care contravin Constitutiei si aduc atingere drepturilor fundamentale sa ridicam din umeri si sa spunem doar ca au fost necesare. La fel cum au fost necesare amenzile neconstitutionale aplicate in timpul starii de urgenta. Ca doar nu o sa incurce acum Constitutia planurile autoritatilor?!


Atlfe, in final, Raed Arafat a mai facut o importanta mentiune legata de posibilitatea oamenilor de a se duce la biserica: "Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai. Stiu ca pentru oamenii credinciosi e foarte important, dar nu se va deschide in primul val. Sa vedem din al doilea val si cu ce masuri. Dar reprezinta una dintre zonele in care merg batrani, persoane vulnerabile. Clar acolo va trebui sa se ia unele masuri".


Prezentam in continuare cateva dintre afirmatiile facute de Raed Arafat la Antena 3 in emisiunea Sinteza Zilei:


"-Nu comentez decizia Curtii. Eu doar ma uit la posibilul impact si asta cred ca este unul dintre motivele care m-au determinat sa mai vin si sa mai vorbesc o data in seara asta, ca unii oameni pot sa interpreteze 'gata, daca amenzile nu mai conteaza sau daca ne intoarcem la amenzile mici care au fost, sau daca nu mai primim amenzi inseamna ca putem face ce vrem'.


-Indiferent de decizia Curtii, care inca o data, nu stau sa comentez partea juridica ca nu sunt jurist si nu e domeniul meu, insa suntem in mijlocul unei batalii acum, unui razboi chiar. Si in mijlocul lui avem o problema, o problema foarte serioasa: problmea ca anumite unelte ale acestei batalii, ale acestui razboi le pierdem in timpul razboiului. Asta inseamna ca trebuie sa gasim alte modalitati, si singura modalitate este constiinta oamenilor si a-i convinge pe ei sa respecte regulile mai departe.


-Amenzile sunt un mecanism pentru ca de exemplu daca au fost amendate 100.000 de persoane totusi inseamna ca daca suntem 20 de milioane de persoane inseamna ca restul au aplicat regulile in mare parte si tot. Persoanele care au fost amendate inseamna ca, totusi, intr-o forma sau alta au incalcat regulile si au pus in pericol viata altora. Deci, aceste persoane, nu cred ca i-a oprit politia si i-a amendat fara motiv.


-Asta era o unelata de a-i opri sau macar de a-i face sa se gandeasca. Astfel de categorii de oameni sa spuna de maine 'gata, nu mai am nicio problema si nu pot sa imi mai faca nimic'.


-Aceste informatii false... Romania, daca nu ma insel, am vazut un material foarte bun pe retelele de socializare, Romania este printre primele 10 tari care au fost tinta ale unor dezinformari si atacuri pe partea covid. Dezinformari!


-Exista grupuri pe varii motive, nu pot sa spun ca au un interes convergent, unii vor sa discrediteze autoritatile, altii au interese economice, si considera ca 'gata, hai sa terminam si sa deschidem totul cum a fost', altii au poate alte interese si sa promoveze anumite aspecte si vin si iti fac aceste lucruri. Populatia avand timp acum e tota ziua pe Facebook. Au fost unele conturi care am reusit sa le raportam si am reusit sa oprim aceste atacuri. Altele nu.


-Care-i nebunul sa deschida un centru de comanda si sa continue sa lucreze si sa sprijine spitale cand in tara nu este nicio problema?


-Stim ca s-au luat masuri potrivite, la timpul potrivit (...). Aceste masuri luate la momentul respectiv au fost bune. Vrand, nevrand, masurile care s-au luat inclusiv prin starea de urgenta ne-a permis sa tinem situatia sub control si asta se va arata cand se vor face analize in viitor.


-Daca noi acum ne plictisim, pierdem uneltele, nu mai avem cum sa impunem anumite reguli, nu mai avem cum sa impunem regulile fata de cei care nu vor sa le aplice, ca cei care vor sa le aplice oricum le aplica, daca noi pierdem aceste unelte inseamna ca batalia s-ar putea sa se piarda sau razboiul s-ar putea sa se piarda.


-Sa nu uitam, valul doi nu este o gluma. Poate ca acum vine vara, vine vremea frumoasa, suntem totul ok, noi nu stim cum va fi. Va veni gripa sezoniera, care si ea este o problema serioasa, si va veni langa ea covidul. Vom avea doua probleme.


-Eu nu pot fi optimist. Nu poate nicio persoana responsabila pe domeniul situatiilor de urgenta, pe domeniul medicinei, pe domeniul sanatatii publice sa fie optimista. Trebuie sa fim rezervati, trebuie sa ne gandim ca lucrurile pot sa mearga mai spre rau.


-Suntem atacati pe achizitii, suntem atacati pe orice. (...) Toate aceste lucruri arata ca exista interese de a lovi in persoane, de a lovi in institutii, de a lovi in actiunile institutiilor, de a lovi in tot ce face.


-In final, fiecare om simplu trebuie sa inteleaga un singurul lucru si asta e mesajul pe care pot sa il dau de la inceputul emisiunii: fiecare trebuie sa inteleaga ca pentru sanatatea lui, interesul lui si al familiei sale trebuie sa se protejeze. Sa nu asculte prostiile si sa nu intre intr-o faza de optimism si negare s-ar putea sa il coste cel putin pe el sau o persoana apropiata lui viata.


-Temerea mea este sa inceapa sa creasca cazurile. Sa apara diferite focare in diferite zone. Iar aceasta situatie va afecta economia. Aparitia bolii intr-un focar intens va obliga la anumite masuri. (...) Relaxarea trebuie facuta cu cap, gradual, cu respectarea unor reguli.


-Avem ordonanta 21/2004 privind situatiile de urgenta (n.red. care a fost atacata azi la CCR) si asteptam sa vedem daca orice din aceasta ordonanta, pana corectam dupa asta, ca o sa intelegem daca e ceva neconstitutional dupa 14 o sa corectam, dar asta o sa ia timp. Problema s-ar putea sa fie in mijlocul razboiului. Pana rezolvi problema, pierzi uneltele in mijlocul razboiului. Intelept era, si nu dau indicatii la nimeni... Razboiul se duce si dupa care se trage linia si se spune: asta, asta, asta trebuie sa le schimbam pentru viitor. Poate ca asta era mai intelept. In mijlocul razboiului eu schimb regulile acum, schimb uneltele, schimb totul. Daca noi pierdem unele unelte, pana ne revenim, pana le corectam, pana le facem...


-Comitetele pentru situatii de urgenta: Franta functioneaza la fel, identic. (...) Este un mecanism construit de ceva timp. Poate unele chestii nu sunt ok, poate unele lucruri, de exemplu starea de alerta, trebuie clarificata. Lucram chiar pe o clarificare a starii de alerta mai bine.


-Noi acum suntem in mijlocul unei batalii si batalia asta in mijlocul ei incepe sa...


-(n.red. - amenzile) Sunt o unealta coercitiva care...


-Dupa data de 14 cand se termina starea de urgenta singurul mod in care puteam lucra este ordonanta 21, si practic acolo se prevede. Modul de functionare ar fi afectat. O sa fie mult mai greu, pana o sa gasim o solutie la Parlament sa ne scoata o lege, sa ne scoata ceva... nu stiu, nu sunt jurist ca sa spun.


-Trebuie sa gasim solutii alternative in timp scurt. Poate intarirea actualei ordonante prin alta, poate lege, vedem. Eu nu stiu alte tari care in mijilocul situatiei au inceput sa isi rezolve legislatia veche a lor. Au mers pe ea, au intarit-o probabil, dar nu in mijlocul razboiului sa te trezesti ca pierzi asta, asta asta. Suntem intr-o situatie serioasa, asta trebuie sa inteleaga toata lumea".


Raed Arafat, precizari dupa declaratiile de la Antena 3


Trebuie mentionat ca dupa declaratiile facute la Antena 3 si probabil vazand reactiile din spatiul public, Raed Arafat a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj in care sunt aduse clarificari legate de emisiunea din 6 mai 2020. Publicam integral aceste precizari:

"Azi noapte, la emisiunea Sinteza Zilei, am explicat ce impact are decizia cu neconstitutionalitatea amenzilor date pe nerespectearea masurilor impuse in cazul COVID 19.

Am spus clar ca nu discut si nu comentez decizia in sine, insa este normal sa semnalez ca lipsa unor unelte care sa descurajeze pe cei care nu vor sa respecte regulile, in mijlocul unei batalii in care respectarea regulilor este o conditie fundamentala pentru a preveni o catastrofa de sanatate publica de mari proportii, devine o problema majora.

In situatia in care se afla intreaga lume, in care tari cu sisteme sanitare foarte avansate au fost puternic lovite, este normal sa luam orice masura posibila ca sa aparam vietile cetatenilor dar si a celor care lucreaza in sistemul de interventie si in sistemul sanitar.

Inteleg perfect supararea si frustrarea cetatenilor care doresc cat mai repede introarcerea la normalitate dinaintea pandemiei. Faptul ca in Romania impactul acestui virus a fost unul controlat si nu a atins proportile pe care le-a atins in unele tari face pe multi sa puna intrebari din ce in ce mai mult despre necesitatea mai departe a masurilor luate la nivelul autoritatilor.

Ma intreb insa cum vom explica situatia in cazul in care prin nerespectarea regulilor si prin masuri de relaxare pripite care sa ne duca la “normalitatea” dorita si solicitata de o parte a populatiei si a operatorilor economici, am ajunge sa pierdem tot ce am castigat impreuna in ultimele doua luni iar in loc sa scada cazurile si numarul deceselor acesta ar creste semnificativ.

Nimeni nu poate sa vina cu un raspuns, la acest moment, prin care sa garanteze ca asa ceva nu are cum sa se intample. De aceea devine necesara o relaxare graduala cu reguli si cu evaluari periodice pentru a evita ca situatia sa scape de sub control. Asa ca din respect pentru majoritatea care respecta regulile si fac tot posibilul sa se protejeze si sa protejeze pe semenii lor, trebuie sa avem si mijloacele prin care putem lua masuri impotriva celor care nu vor sa respecte regulile punand viata majoritatii in pericol.

Nu discut in acest caz eventuale abuzuri sau nemultumiri in ce priveste aplicarea amenzilor si care pot oricand sa fie solutionate pe cale legala, ci de masurile care pot descuraja intr-un mod eficient pe cei care nu au de gand sa respecte regulile punand pe altii in pericol.

Faptul ca virusul pare inocent pentru majoritatea care se infecteaza cu el, acestia ramanand cu simptome usoare sau chiar asimptomatice, nu schimba si faptul ca virusul este un ucigas care cauzeaza afectiuni complexe si uneori fatale pentru o parte din populatie pe care suntem obligati sa o protejam.

Sper ca postarea mea sa clarifice punctul meu de vedere fiind, in pozitia in care ma aflu, una din persoanele care nu are voie, sub nicio forma, sa fie optimista la acest moment si sa spuna ca totul va fi bine!"

Comentarii

# Un Nimeni date 7 May 2020 19:40 +14

s-o suga cu demnitate si mandrie patriotica

# Tipa date 7 May 2020 19:51 +22

Poporul nu crede in minciunnile voastre Arafat...s- a cam plictisit lumea sa va inghita vrajeala...nu veti mai da nici amenzi si nici stare de alerta nu veti institui.CCR face ****** pe guwerner....si securistii lui.

# roman date 7 May 2020 20:37 +4

arafate dute si ai grija de mata in egipt lasa tu propaganda lui johanis, dute tu la familia ta.

# Pintea date 7 May 2020 21:57 -12

Acum hai sa il atacăm si pe Arafat! Ca pe Streinu-Cercel l-am terminat! Avem o gandire ingusta, tot timpul santem in ofensiva, dar exact cand nu trebuie, nu avem rabdare sa ascultam si sa cantarim lucrurile! Ce-am dovedit in aceasta perioada? Ca santem nelinistiti, ca ne doare undeva de izolare si de faptul ca ii putem imbolnavi si pe altii! Amenzile erau binevenite, mai ales pentru unii! Politia si-asa era lipsita de autoritate, acum va fi si mai rău. Relaxarea dupa 15 mai s-ar putea sa ne faca mai mult rau! Vom vedea.

# DanTeo date 7 May 2020 21:59 +1

Diferenta între ET si un arab este ca ET a înteles ca trebuie sa se întoarca la el acasa.

# Corneliu Codreanu date 7 May 2020 21:59 +24

Locul lui Arafat și cei ca el, care au isterizat românii, i-au adus în pragul nebuniei, și au distrus economia țării, este la pușcărie! Boala asta a fost prezentată ca apocaliptică de televiziuni cu ajutorul acestor așa ziși,,specialiști,, și unor conducători incompetenți și nepatrioti, care ne-au arestat la domiciliu 60de zile de pomană. Boala este una normală care se tratează, după cum s-a și dovedit, cu medicamente existente, dar oamenii nu au fost tratați la timp, lăsând să se agraveze, prin suprapunere de infecții bacteriene și distrugerea iremediabilă a unor organe vitale, după care evident organismul a cedat! Morții declarați, 90 % sunt din cauza bolilor de care sufereau, nu din cauza Covid 19, dar pentru a isteriza oamenii, au decis să îi declare morți de Corona, fiindcă au fost testati pozitiv la acest virus, deși nu există nicio garanție că testele au fost corecte. La pușcărie cu acest anodin medic arab, habarnist, dar ajuns zeu al medicinei, așa cum o i

# Corneliu Codreanu date 7 May 2020 22:01 +6

.. impostoare că Laura Kovesi a devenit zeița justiție, când de fapt si de drept, locul lor este în pușcărie!

# un mizantrop date 8 May 2020 04:11 +5

Te marcheaza o istorie in care Intifada e un capitol distinct...Omul e profesionist pe bucata lui, dar, trebuia sa ramana acolo...nu e epidemiolog, n-are competente de microbiologie...sa ne pastram decenta, zic...Nu vreau sa cred ca e parte a circului criminal, poate chiar nu intelege ca el si alti profesionisti panicati au girat reinstituirea dictaturii...poate crede ca le ia apararea "colegilor" din MAI...poate chiar nu intelege ce impact are o amenda de mii de lei asupra unui om care n-a castigat niciodata mai mult de cateva sute pe luna...poate o fi facut si el unul din vaccinurile alea cu efecte secundare grave si l-a lovit autismul social, odata cu practicarea, in exces, a distantarii...Tot astept sa-l aud pe vreun "profesionist" din-asta ca se revolta la inflatia de reclame la medicamente din perioada asta, mai ales la unele pe care suntem sfatuiti sa nu ni le administram...asa, de-un exemplu de bunacredinta...

# Valter Cojman date 8 May 2020 05:53 0

A luat-o si asta pe aratura... S-a molipsit de la WuhaniSS si Lucovid...

# Logica2020 date 8 May 2020 09:00 +2

Profund dezamagitoare prestatia televizata a lui Arafat! Lumea l-a apreciat, ba chiar a si luptat pentru el si lui i s-a suit la cap! Il vrem inapoi pe vechiul Arafat! Daca noul Arafat are asemenea apucaturi atunci sa se duca si sa ne lase!

# Doru Cota date 8 May 2020 10:29 0

ar stai tu în casă, că se sperie lumea de tine când ieți pe stradă. Noi respectăm si ne bucurăm de drepturile fundamentale oferite de Constitutie... Tu dacă nu o respecți, poți să stai închis și în cocina de porci.

# escu date 8 May 2020 11:12 +3

Arafat a fost pocăit de Johannis? Altfel cum am putea cataloga toate afirmațiile lui? Se nasc foarte multe întrebări despre acest virus, iar de aflat vom afla peste câțiva ani, când cineva va spune purul adevăr. Cum putem cataloga lucrurile ciudate care se petrec? România, cică, este în plină pandemie, vârful nefiind atins, dar trimitem cu grămada sclavi pe plantațiile nemțești și la spălat la f... moșnegi și babe în Austria, în timp ce nu avem voie să ne deplasăm la rude sau părinți, în altă localitate. Apoi, reporterii care stau ciorchine pe câte un intervievat (Orban, Tătaru etc.) fără a se respecta distanța de 1,5-2 metri. Reporteri care sunt mascați, dar microfoanele nu sun izolate, pentru a nu fi contaminate. Arafat zice că nu putem merge la biserică. Normal, el are preșuleț. După aceea, nu am înțeles de ce magazine de îmbrăcăminte și încălțăminte neincluse în mall-uri, au fost închise. Ce aglomerație mare ați văzut pe la acestea? Sau lumea nu trebuie să se mai și îmbrace?

# Obs date 8 May 2020 12:33 -1

Nu este cazul ca Arafat chiar sa fie pus la zid. Totusi, atat de mult au insistat cu privire la distantarea sociala, incat uita ca si aceasta trebuie sa aiba o proportionalitate, in functie de evolutia virusului. Efectele colaterale ale virusului sunt valabile si pentru specialisti ca Arafat ! Mai au si ei nevoie de odihna !

# CD date 8 May 2020 12:41 +3

psd-ul si pro romania ar trebui sa se delimiteze de acest individ, un personaj umflat cu pompa , care nici nu vorbeste bine romaneste...pe bune ? in tara asta a ajuns un arab dubios cu afaceri si legaturi obscure sa faca ce vrea ? sa limiteze drepturi fundamentale cum vrea si cat vrea ? dictatura populisto- medicala este cea mai cumplita. nu observa nimeni cum se joaca chestia asta? daca nu stai ca prostul in arest si nu reciti mantrele de tip hastag de dresare a po******tiei prezentate obsesiv de toata media , sau de 99% din ea , esti acuzat ca omori lumea...

# DANY date 8 May 2020 12:57 0

Problema este ca isi depaseste atributiile privind urgentele si se baga in domenii in care nu este specialist cum este cel epidemiologic. In plus nu el decide ce masuri se iau in domeniul acesta al pandemiei. El face parte din tot felul de comisii, dar decizia finala o iau altii si nu el. Isi pierde credibilitatea bagandu-se in tot felul de chestii sensibile ( biserica, amenzi, spitale inchise, masuri de izolare, etc )care nu-l privesc.

# Petre date 8 May 2020 13:06 +1

Oare amenzile i-au ținut pe români în casa?Eu nu cred,grija pt sănătate i-a oprit,sănătatea de care nu se interesează guvernanții,covid e in top,alte boli nu mai există ,hai sa coboram puțin cu picioarele pe pământ altfel vom ajunge sub pământ

# MN date 8 May 2020 14:16 +3

Maestre Arafat, ai tradat poporul roman. El te-a primit , te-a ajutat, si dumneata in final l-ai tradat. Ai ajuns sa te contrazici singur si sa sustii masuri aberante cum este aceea de a tine in spital familii intregi, inclusiv copii, de "asimtomatici" cind nicaieri in lume nu se face asa ceva , atit timp cit "asimtomaticii" au conditii pentru izolare. Chiar OMS te contrazice, maestre. Pe noi ne tineti ca vitele in staul , ordonantele sint pentru noi , pentru prosti, dar nu si pentru concetatenii nostrii pe care ii trimiteti sa lucreze pentru alte tari in conditii de sclavi . Ati modificat ordonanta peste noapte, ca sa sustineti sclavia. Rusine, maestre, rusine. Totul miroase foarte urit, a mizerie, a nemernicie ? Nu ti-ai dat demisia maestre, si ai intrat sa joci in mocirla cu aceste comitete si comitii. De obicei maestre , tradatorii nu sfirsesc bine. Mai devreme sau mai tirziu vor fi striviti de propriile lor decizii.

# vlood date 8 May 2020 16:18 0

Are dreptate, citesc aici si vad cata indoctrinare. Cum zice cineva de CCR, gata nu-i bun. E pesedist de-al vostru Arafat si zice bine!

# indignata date 8 May 2020 17:31 +4

Arafat era simpatic cand dovedea prin vorbe si fapte ca e mult mai desptept decat multi altii. Dar vedeti, prea marea simpatie, succese in sondaje, i-au dat la cap caci asta inseamna PUTERE. Cand il vad in poza din articol cu fata schimonosita de vreo nemultumire ce i-o fi creat-o cineva, imi dau seama ca simpatia mea s-a transformat in dispret si sila. Mai da-te un pic in spate, draga Arafat ca lumea incepe sa te urasca . La impus restrictii esti parca mai rau dacat Iohanis. Pofta asta de restrictii a tuturor celor de la putere este din lasitate, din frica de a nu li se putea reprosa nimic,electoralmente, daca situatia da pe dinafara, sa poata sa se laude ca ei au facut "totul". Numai ca in cazul Covidului, care se obstineaza sa faca mai putine victime decat o gripa clasica, dupa ce ca pe altarul Covidului aceeasi oameni cu putere au sacrificat economia , banastarea, deci painea majoritatii,s-ar putea ca tocmai ei, pentru acel am "facut totul"sa mearga la inchisoare.

# Dumitru date 9 May 2020 09:17 -1

Cred că nu a fost masca de calitate și s-a infectat cu sindromul PNL. Se pare că se prinde și de cine n-ar trebui.

# CD CC date 9 May 2020 10:39 +1

Odată cu pandemia lu' pește prăjit am văzut că au scăzut drastic toate celelalte cauze de deces, întrucât acești indivizi, din a căror clică face parte și individul din acest interviu, au de realizat un target impus de alții din afara țării în privința acestui virus, ei fiind doar niște marionete care sunt puși aici pentru a-și bate joc de poporul român și să îi caute limitele! Acest fapt îi face pe toți trădători de neam și țară și merită să fie defăimați public! (cel puțin) Eu vă scriu din postura de fost ofițer MAI încadrat direct prin concurs pe un post pe care nu l-a dorit aproape nimeni, dar care a văzut cât de bolnav este sistemul acesta chiar din interiorul său. Cât timp am rezistat? Fix 6 luni!(iun 2019-ian 2020)Dar vreau să vă spun că dacă nu aș fi fost plecat din sistem atunci când au început indivizii ăștia să facă abuz de putere și să își bată joc de poporul român, atunci aș fi demisionat cu siguranță! Eu nu accept să mă conducă niște incompetenți fără coloană vertebrală

# Cioc Misu date 9 May 2020 13:50 0

Imi pare rau, domnule Arafat, va respectam si tineam la dvs., dar acum gresiti. Amenzile aberant de mari cu cuntumul lor la latitudinea politistilor este o eroare a dvs si a deschis calea abuzurilor. Nu exista nicăieri în lume ca cuantumul unor amenzi sa fie la latitudinea celor care le dau. Curtea Constituțională Nu a interzis amenzile, ci numai valoarea lor aberantă și modul de a le da. Noi n am făcut decât să copie măsurile lmai bune sau mai proaste luate de alții, ba am adăugat și sputalizarea celor asimtomatici, umplând spitalele aiurea.. Stiti foarte bine ca majoritatea celor sănătoși fie mai tineri sau mai în vârstă fac o formă ușoară care trece aproape de la sine. Sloganul cu STATI ACASA este ridicol, evident că dacă am sta acasă toți cei 20 de milioane, nu am lua probabil nici o boală contagioasă, dar consecințele dezastruoase. La fel ca si discriminarea pe baza de vârsta.. Nu poti sa aplici alte reguli seniorilor României decât celorlalți cetățeni. De fapt ii umilest

# Corina Moiceanu date 9 May 2020 17:45 +1

Astept ca el, impreuna cu cercel sa ia calea spre rahova, jilava,... pentru tot raul psihologic pe care ni l-au provocat in aceasta perioada. Astept implicarea institutiilor abilitate sa ancheteze achizitiile pentru care cercel si arafat au cerut imunitate pe perioada starii de urgenta...cu precădere a sistemului de testare rapida prezentat la tv de primarul sectorului 1, precum si a celor 11000 de kit-uri de testare pentru actiunea initiata de pmb impreuna cu cercel... Astept, destituirea lui arafat pentru interzicera site-urilor neprietenoase cu politicile restrictive exagerate pe care le-a impus in ultimele luni, pentru inversunarea si plăcerea diabolica de a ne tine in continuare captivi in case, pentru incapatanarea de a tine bisericile închise dupa 15 mai... Astept sa raspunda un fata lui Dumnezeu pentru dispretul fata de "batrani" si pentru modul in care i-a insultat si transformat, din vorbe, in adevaratii "dujmani" ai societatii, si pentru ca i-a arestat la domiciliu...

# Giulia Pop date 10 May 2020 06:21 0

Arafat ,esti minjit pina in git! Noi poporul nu uitam, te am respectat, stimat, sustinut ,dar ai devenit insuportabil! Joci acelasi teatru precum Iohanes, guvernul meu! Sa te fereasca Dumnezeu, de furia poporului, stim ,am vazut toata mizeria voastra ! Voi astia ,masoni ,vinduti diavolului, nesatui de putere si bani ! Cit credeti ca mai prostiti oamenii! Dumnezeu o sa fie cu poporul roman o sa ne ajute Sa scapam de acest circ provocat chiar de voi politici ! Chiar daca ne blocati pe retele de socializzare, stati linistiti, avem noi alte metode de a afla adevarul !

# Vali date 10 May 2020 09:45 0

Am avut o mare simpatie per Dl.Raed Arafat,dar...dupa declaratiile domniei sale,am ramas cu un gust amar.Poate din punctul de vedere al domniei sale are dreptate,dar...ce am inteles eu dar,din pacate,marea majoritate a po******tiei nu a inteles...guvernul nu are?????sau nu vrea sa finanteze spitalele,deci dau amenzi (enorme) si din acesti bani se finateaza tot,inclusiv afacerile murdare. Sfatul meu pentru po******tie ar fi: Va rog,NU dati ocazie la amenzi.Completati cu atentie declaratiile.Faceti tot posibilul sa evitati amenzile..Sa vedem ce o sa se intample atunci.Speram ca,de dragul amenzilor,politia nu o sa controleze persoanele si in casa.

# adrian date 10 May 2020 13:48 +1

Pe vremuri, cei care aduceau vesti rele erau omorat. Regret acele vremuri. Am fi scapat de arafat, cercel, rafila, tataru, lucovid, iohanis sa. Arabul asta, absolvent mediocru al facultatii de medicina a devenit agasant, obraznic. Ar trrbui sa se duca de unde a venit, sa ne lase pe noi cu covidul nostru. Amice, nu ai nici o calitate sa ne ti in casa, sa ne sperii Idiotule, in 60 de zile de ordonante militare au murit 920 de oameni, adica 16 /zi (aproape). Din acestia aproape 90% au murit din alte cauze. Pana o sa plece primul avion cu tine spreAsia Mica, iti transmit un mesaj: poti sa te pisi pe piciorul unei camile. RIDICATI CARANTINA SI RESTRICTIILE ASUPRA PRESI INDEPENDENTE. FASCISTILOR.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2024 – Deliberari cu judecatoarea ICCJ Lavinia Lefterache: “Esti idioata?”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva