22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

REVOLTA IN PENITENCIARE – Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor anunta “blocarea la propriu” a inchisorilor din cauza modificarilor la pensiile de serviciu: “Politistii de penitenciare vor refuza sa intre la programul de lucru timp de 2-4 ore, deoarece s-au saturat sa mai fie bataia de joc a lui Marcel Ciolacu si a lui Nicolae Ciuca... Cresterea varstei de pensionare pana la 65 de ani va face ca politistii de penitenciare sa iasa la pensie direct in sicriu”

Scris de: G.T. | pdf | print

30 May 2023 12:09
Vizualizari: 3729

Modificarile la pensiile de serviciu propuse de coalitia de guvernare, care urmeaza sa fie adoptate de Camera Deputatilor (click aici pentru a citi), provoca revolta nu doar in randul magistratilor, ci si in randul politistilor. O actiune de protest a fost declansata marti, 30 mai 2023, de politistii din penitenciare.


 

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), condusa de Cosmin Dorobantu (foto), a anuntat ca politistii din inchisori vor purta marti, 30 mai 2023, o banderola alba pe brat, pentru ca a doua zi, miercuri, 31 mai 2023, sa recurga la actiuni mult mai ferme. Mai exact, politistii de penitenciare vor refuza sa intre la programul de lucru timp de doua ore.

Politistii reclama prevederile privind cresterea varstei de pensionare la 65 de ani, aratand ca speranta de viata pentru membrii acestei categorii profesionale este de 62 de ani. “Cresterea varstei de pensionare pana la 65 de ani va face ca politistii de penitenciare sa iasa la pensie direct in sicriu”, avertizeaza politistii de penitenciare.


Iata comunicatul Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor:


Marti, 30.05.2023, politistii de penitenciare isi desfasoara activitatea profesionala, purtand o banderola alba pe brat, pentru a atrage atentia clasei politice cu privire la dezastrul in care se afla penitenciarele din cauza proastei guvernari PNL-PSD-UDMR. Greva japoneza de marti va fi urmata de blocarea la propriu a penitenciarelor. Miercuri, 31.05.2023 politistii de penitenciare vor refuza sa intre la programul de lucru timp de 2-4 ore, deoarece s-au saturat sa mai fie bataia de joc a lui Marcel Ciolacu si a lui Nicolae Ciuca. Protejarea pensiilor militare vehement trambitata in spatiul public de cei doi politicieni s-a dovedit a fi o mare minciuna si o inselatorie de proportii, la fel cum este guvernarea PSD-PNL.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) anunta ca politistii de penitenciare vor incepe de miercuri blocarea penitenciarelor prin 'exces de zel'. Primul penitenciar blocat prin 'exces de zel' va fi Craiova, urmat de Bistrita si Bacau. Metoda excesului de zel a fost preferata pentru ca politistii de penitenciare nu au dreptul la greva. In schimb, metoda ocolitoare a grevei si anume 'excesul de zel' inseamna respectarea cu strictete a legilor, regulamentelor si procedurilor interne care blocheaza politia penitenciara. Birocratia, lipsa de personal si precaritatea dotarilor pot determina ca prima activitate dintr-o puscarie si anume 'accesul angajatilor in penitenciar' sa dureze aproximativ 4 ore, activitate care in mod obisnuit dureaza aproximativ 45 de minute.

Coalitia PSD-PNL reformeaza sistemul pensiilor militare 'la comanda' Bancii Mondiale si a Comisiei Europene, fara consultarea institutiilor de forta ale Romaniei. Pentru reformarea pensiilor militare, ministrul Muncii, Marius Budai, nu a solicitat nici formal si nici informal puncte de vedere de la ministerele de resort (Aparare, Interne, Justitie), ci a venit cu fituica in mana de la Bruxelles. Politicienii vremii mai reprezinta interesele romanilor?

Cresterea varstei de pensionare pana la 65 de ani va face ca politistii de penitenciare sa iasa la pensie direct in sicriu deoarece speranta de viata a acestei categorii socio-profesionale este de aproximativ 62 de ani. Modificarea bazei de calcul a pensiilor militare le va oferi politistilor de penitenciare o pensie sub costurile unei vieti decente, sub acel cos minim despre care guvernantii nu vor niciodata sa vorbeasca. PNL si PSD, daca nu ne omorati la locul de munca, ne omorati prin infometare, ca pensionari! Suna cinic, dar aveti experienta. Ca dovada aveti cazurile romanilor care au murit de foame si frig in casa, in iarna anului 2022”.

Comentarii

# # Halal TORTIONARI !!! date 30 May 2023 12:52 -105

8) :lol: :cry: <img src=ops:' /> :eek: Voi, TORTIONARILOR, voi sinteti aia EPUIZATI ??? Arierati, DA, inumani, DA... La SPARANGHEL CU VOI, TRINTORILOR !!! :zzz

# Marin date 30 May 2023 13:03 +161

F bine faceti sa meargă Ciolacu și Ciucă sa lucreze la Penitenciare ,ca au adus țara intr-un haos de nedescris.Ar trebui anchetați pentru faptele lor și in ce ha au adus țara,împreuna cu lipitorul de afișe Budai.Parchetele sa-și facă treaba !suspendati și anchetați.

# Nu va e rusine?! date 30 May 2023 13:42 -71

La un numar de 23.000 de detinuti sunteti peste 13.000 angajati si aveti alocate peste 16.000 de posturi. Mai mult de jumatate dintre voi stau la birouri si plimba hartii, fara vreo legatura cu activitatea de penitenciare. Sunteti angajati pe clanuri/familii de parca functia s-ar transmite ereditar, ca la regi. In UK la 87.000 de detinuti sunt 27.000 de angajati si ei au grija de teroristi si de criminali periculosi! Nu ati vrea sa mai plecati unii dintre voi?

# LuciParizianul date 30 May 2023 14:51 -59

Traficul de droguri este posibil în interiorul penitenciarelor doar prin sprijinul direct al angajatilor ANP......propun concedierea colectiva fiindca sînt nìste infractori

# Jiji date 30 May 2023 15:39 +32

BRAVO!Numai prin actiuni concrete putem sa i trezim la realitate pe nemernici!Chiar ,nu ati putea face un efort sa i "cazati"la voi pe Ciolacu &compania?

# Intrebare pentru domnii/doamnele care au votat negativ date 30 May 2023 16:37 0

Din peste 100 de sindicalisti exista macar trei care sa nu aiba rude angajate in sistem?

# Robert date 30 May 2023 18:04 +10

Si credeti ca daca dati voturi negative cu gramada celor care au dreptate, vor fi mai simpatizate brutele in albastru, care-s mai infractori decat infractorii pe care se fac ca-i pazesc, pentru asta luand si salarii din banii pe care-i cotizam cu totii, din greu??? Si lasati vrajeala cu "si militienii platesc impozite si taxe", ca nu tine: le platesc dar, le platesc tot din banii cotizati DIN MUNCA noastra, ca ei nu fac nimic bun! Cati au murit in puscarii, ucisi, chinuiti, torturati, maltratati, lipsiti fiind de ingrijire, "sub paza" militienilor din penitenciare? Cati se drogheaza in draci in penitenciare (si militieni si puscariasi) si cati folosesc telefoane mobile, ca sa escrocheze batrani "de dincolo de gard"? Sau astea, nu intra in atributiile militienilor de la penitenciare?

# John date 30 May 2023 22:45 +1

Credeam ca numai justitia e asa de injurata. Mai vad si ce se comenteaza despre profesori, zilele acestea. O profesoara se lamenta pe facebook ca nu a primit niciun mesaj de sustinere, numai sudalme. Asta dupa ce injurase, probabil, cu sete pe nesimtitii din justitie, politie, armata. Astia suntem, ne injuram unii pe altii dar vrem sustinere pentru interesul propriu si suntem solidari numai in ura.

# "vita e bela" date 31 May 2023 08:21 0

Mistificarea politica e la ea acasa(guvernarea si ministrul sunt de la PE SE DE ????). Manevrele de suopraveghere a po******tiei sunt mai active decat pe vremea lu' CEASCA. Sunt alte scopuri,astfel: 1 dobandirea puterii.2 localizarea (oportunitatilor) surselor de imbogatire.3 Daca nu ma credeti - in ce tara a lumii armata de la soldat la general este asimilat la pensie cu militianul -politistul."Mansarda" si continutul ei care a judecat asa ceva in injteresul cui lucreaza? Din civil cu viata lui la pensie sa-l asimilezi - sa-l faci militar ,cu militarul cu o viata de militar. Apropos, intre "intelectualii" natiei stie cineva cu " ce se mananca ARMATA" varsta ,capacitati intelectuale si FIZICE, cunostinte TEORETICE SI EXPERIENTA PRACTICA etc si aste la 65 de ani ? :zzz

# O REVOLTA CORECTA! #EUIESINSTRADA date 31 May 2023 12:55 0

Toti romanii au dreptul la un trai decent,nu doar securistii-politicieni #EUIESINSTRADA Eu sunt haiducul Marius!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva