13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Romani – sefi in Europa?

Scris de: GHEORGHE MOROSANU, FOST JUDECATOR | pdf | print

17 August 2022 13:28
Vizualizari: 4784

Ha-ha-ha!

Ha-ha-ha!


 

Lasati-ma sa rid ca proasta, pina ma calmez, ca sa va pot spune despre ce e vorba.

E vorba despre trei promovari absolutamente spectaculoase, pentru unii, a unor romani in cele mai inalte functii europene si chiar mondiale, astfel:

1.

Despre adjunctul de la NATO nu pot spune nimic cert, decit ca imi amintesc stampila pusa pe fruntea lui de cel ce l-a nasit. (Care nu stiti, mai studiati istoria post-decembrista.) Aici imi amintesc doar cele spuse si repetate de tovarasul Nicolae Ceausescu, Secretar General al Partidului Comunist Roman, Presedinte al Republicii Socialiste Romania: complexul militar-industrial... desfiintarea concomitenta a blocurilor militare... eliminarea armelor nucleare... dezarmarea generala...

Ceea ce va pot spune aproape cu certitudine este ca, la NATO, decizia reala nu o are nici secretarul general, nu o are nici secretarul general adjunct. Decizia o au cei care produc si livreaza armele si toata gama de cheltuieli pendinte.

Stiti cit costa o singura o singura arma atomica? Dar toate armele si avioanele si navele militare care au fost si sint plasate si utilizate in: Coreea, Vietnam, Irak, Afganistan, iar acum in Ukraina/Rusia, ba chiar si in Romania iar miine in toata lumea? Ei bine, asemenea valori cu mii de zerouri in coada sint manevrate si cistigate de cei evocati de idiotul de Ceausescu. Ele nu sint stapinite cu adevarat nici de marii sefi oficiali ai Europei si Americii, cu atit mai putin de un roman rupt in fund, cit ar fi el de filo-american si stralucit diplomat.

Va sa zica, in cele doua functii supreme NATO sint puse doua papusi dispuse a se mindri cu aerul tare pe care il respira, ei nestiind, sau poate stiind prea bine, ca nu reprezinta decit mina cu care cei realmente puternici se sterg de mizerii.

Altfel, credeti ca mai prindea un roman asemenea mare demnitate, cind noi nu sintem primiti nici in Shengen, nici in zona euro, iar in loc de acces in SUA primim o sapca de doc?

2.

Idem, numirea unei mari doamne de la noi ca procuror sef european, cind ea in Ro nu are nici grad de suprema, are si procese penale fiind inculpata pentru ce si cum a facut in functia din tara, a facut vizibil justitie politica, selectiva, stalinista, a promovat si protejat in sistem procurori de-a dreptul criminali?

Altfel, unde ati mai pomenit ca alti candidati, de exemplu ai Frantei si Germaniei, tari care isi disputa suprematia in Europa, sa se retraga cu reverente din fata reprezentantei unei tari care nu are loc nici in Shengen, nici in zona euro, fiind pe primul sau al doilea loc din coada la toate capitolele?

Trebuie sa mai explic? Europa, prin reprezentantii ei, avea nevoie, si a gasit in acea mare persoana, un executant cuminte, dar foarte zelos, care sa faca in toata Uniunea ceea ce a facut in Ro. Numai sa nu pateasca si liderii europeni care au racolat-o cea ce au patit liderii romani care au cultivat-o. Nu mai spun, caci m-as repeta - stiti prea bine despre ce e vorba.

3.

(Paranteza: Cind am auzit prima data despre posibila numire a celei de mai sus in asa mare functie europeana, am ris cu pofta, fiind convins ca e vorba despre o farsa a unui glumet, sau de o fumigena a insesi persoanei in chestie, pentru a-si dezarma anchetatorii, sau...)

Ei bine, acum, la punctul 3, nu mai rid: daca s-a auzit ca mai marele nostru ar putea fi numit nu adjunct, ci chiar “plin” sef la NATO, vazind cele doua nastrusnicii de mai sus, trebuie sa cred ca si acest fapt este perfect posibil, pe aceleasi scenarii: un mare marunt, plin de tot felul de calitati lipsa ori inverse, care, pus acolo, ar crede ca a prins pe Dumnezeu de sandale si nu ar refuza nimic papusarilor lumii, oricum el neavind nici un fel de idei personale.


PS-uri:


1. Acest gen de numiri nu ar afecta prea mult Romania, poate chiar ar scapa-o de unele personaje care oricum slujeau pe altii.

2. Cele ce am scris mai sus nu arata ca as fi vreun anti-european, nici intr-un caz. Dar, asa cum Romania a fost declarata, prin cele mai autorizate voci, STAT MAFIOT si STAT ESUAT, nu sintem de loc departe de a constata ca si Europa este un SUPRA-STAT MAFIOT si un SUPRA-STAT EsUAT, iar aceasta ar fi o mare drama istorica de-a dreptul. Asadar, nu Ro-exit propun eu, ci o lupta serioasa, si nu usoara, pentru normalitate, atit in Romania, cit si la nivel european si mai incolo.

Eu unul nu as renunta la aceasta lupta.

Comentarii

# nae din dealul feleacului date 17 August 2022 16:35 -13

Asa se zicea in trecutul de "trista amintire" ca din greseala in greseala spre victoria finala!Desi scrieti ca "nu RO exit", sint convins ca ginditi contrariul .Va veni vremea si nu e departe,cind acesta "satra"se va rasturna precum caruta cu coviltir si ne vom trezi imprastiati pe cimpuri infectate radioactiv,in kurul gol!Pe cei ce nu-i amintiti,doar aluzie,ar fi spre binele nostru sa scapam de ei pe orice cale si calea cea mai buna e sa fie promovati acolo si nu aici.

# Gilu date 28 August 2022 17:17 -13

Maistre,cum se face ca ăștia au uitat de " Petrov " ? Sa- i fi găsit si lui o funcție, acolo, cat de neînsemnată, sa ne " mandrim" si noi cu el ; când colo , ii trag la șuturi în boase...nu- i corect !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva