21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

S-A BATUT IN CUIE: CERTIFICATUL VACCINARII E ABUZIV – Premiera uriasa la Inalta Curte. Judecatorii Horatiu Patrascu, Mariana Constantinescu si Beatrice Maris au mentinut spectaculoasa sentinta prin care magistratul Amer Jabre de la Curtea de Apel Bucuresti a anulat certificatul verde si l-a suspendat pentru reclamanti, invocand direct Declaratia Universala a Drepturilor Omului (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

18 November 2022 15:57
Vizualizari: 35878

Inalta Curte de Casatie si Justitie a spart gheata in materie de anulare a abuzurilor regimului Iohannis-Arafat impotriva romanilor care au refuzat sa se vaccineze impotriva COVID-19.Daca pana acum ICCJ s-a remarcat prin respingerea definitiva sau trimiterea la rejudecare a sentintelor prin care diverse curti de apel din Romania au anulat – total sau partial – hotararile de Guvern privind instituirea sau prelungirea starii de alerta, de data aceasta instanta suprema a mentinut definitiv o sentinta prin care a fost anulat asa-numitul „certificat verde” (cunoscut si ca „pasaportul de vaccinare”), prin care Executivul a incalcat drepturile si libertatile cetatenilor nevaccinati – in primul rand, libertatea de miscare.

Concret: miercuri, 16 noiembrie 2022, judecatorii supremi Horatiu Patrascu (foto dreapta), Mariana Constantinescu si Beatrice Maris au mentinut definitiv sentinta prin care judecatorul Amer Jabre de la Curtea de Apel Bucuresti a anulat pasajele referitoare la certificatul verde din HG nr. 1183/2021. Este vorba despre hotararea de Guvern care a prelungit starea de alerta din noiembrie pana in decembrie 2021.

Lumea Justitiei a prezentat anul trecut atat actiunea reclamantilor – avocata Corina Ciuchi (foto stanga) si fotograful Dan Puiu –, cat si spectaculoasa motivare prin care magistratul CAB Amer Jabre nu doar ca a anulat certificatul verde, dar l-a si suspendat pentru reclamanti, invocand direct Declaratia Universala a Drepturilor Omului (linkuri la final). E adevarat: suspendarea a fost dispusa doar in ceea ce-i priveste pe reclamanti, dar ea a constituit o premiera, in conditiile in care, pana in acel moment, instantele se loveau de art. 5 alin. 3 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, care interzice suspendarea actelor administrative emise in contextul unor epidemii.


Redam minuta deciziei ICCJ nr. 5486/2022 din dosarul nr. 7277/2/2021:


Respinge recursul declarat de recurentul-parat Guvernul Romaniei impotriva sentintei nr. 1796 din 3 decembrie 2021 pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal, ca tardiv formulat.

Respinge, ca neavenit, recursul declarat de Ministerul Afacerilor Interne prin Directia Generala Juridica impotriva aceleiasi sentinte.

Respinge recursul declarat de recurentul-parat Comitetul National pentru Situatii de Urgenta reprezentat de DSU impotriva sentintei nr. 1796 din 3 decembrie 2021 pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 16 noiembrie 2022”.


Iata minuta sentintei nr. 1796/2021 pronuntate de CAB:


Respinge exceptia nulitatii cererii de interventie accesorie, ca neintemeiata. Respinge ca inadmisibila in principiu cererea de interventie accesorie, formulata de petentul Ministerul Afacerilor Interne, in interesul paratului Guvernul Romaniei. Respinge exceptia inadmisibilitatii cererii de pronuntare unei ordonante presedintiale, ca ramasa fara obiect. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Guvernul Romaniei in privinta capatului de cerere avand ca obiect anularea HCNSU nr.101/2021, ca lipsita de obiect. Respinge exceptia lipsei de interes in promovarea actiunii, ca neintemeiata.

Admite in parte actiunea. Anuleaza in parte HG nr.1183/2021 si HCNSU nr.101/2021, in privinta dispozitiilor din anexe care conditioneaza participarea la diverse activitati de vaccinare / imunizare sau de testare pe cheltuiala proprie a persoanei in cauza. In baza art.6 din CEDO, a art.47 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, a deciziei CCR nr.392/2021, suspenda executarea fata de reclamanti, a dispozitiilor din anexele HG nr.1183/2021 care conditioneaza participarea la diverse activitati de vaccinare / imunizare sau de testare pe cheltuiala proprie a persoanei in cauza, pana la data de incetarii aplicabilitatii acestui act normativ.

Respinge cererea de suspendare a executarii HCNSU nr.101/2021, ca inadmisibila.

Cu recurs in 5 zile de la comunicare in privinta cererii de suspendare. Cu recurs in 15 zile de la comunicare in privinta cererii de anulare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Bucuresti, sub sanctiunea nulitatii. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin intermediul grefei instantei, azi, 03.12.2021”.


Urmeaza un val de procese?


E adevarat: ICCJ a pronuntat aceasta decizie la peste 8 luni de la incheierea starii de alerta si ridicarea restrictiilor aferente, dar tot mai bine mai tarziu decat niciodata. Ramane de vazut cati romani afectati de aceste restrictii vor lua cu asalt instantele, sa solicite daune morale pentru suferintele indurate. Si mai ales daca actiunile lor vor viza doar perioada noiembrie-decembrie 2021 (acoperita de HG 1183/2021, despre care este vorba acum) sau intregul interval in care a fost impus certificatul de vaccinare.

 

* Cititi aici actiunea avocatei Elena Ciuchi

* Cititi aici motivarea sentintei lui Amer Jabre

Comentarii

# Obs date 18 November 2022 12:23 +210

O decizie fireasca, dar ce facem cu mult trambitata celeritate ?! Chiar nu se poate gasi o solutie procedurala legala, pe procedura de urgenta ? Iar trimitem justitiabilii in instantele deja aglomerate ! Chiar si asa, raul a fost facut. Sute de mii de cetateni au fost grav afectati.

# Dragos Serban Popovici date 18 November 2022 14:22 +1

JUSTITIA = A FACE DREPTATE... DE 32 ANI INDEPENDENTA JUSTITIEI IN ROMANIA ERA O MARE MINCIUNA... ACUM AVEM O SPERANTA... DOAMNE AJUTA !!!

# alina hriban date 18 November 2022 19:53 +1

Bravo

# MCC date 19 November 2022 21:03 -30

Fără a fi de o parte sau alta, suntem ,departe" de normalitate și statul de drept, în care judecătorul ,,aplica" legea si nu ,,creează legea". Judecătorul ,,nu este " și nici ,,nu trebuie" să fie specialist în efectele unui vaccin , indiferent de fel/tip. Citez din Curtea Constituțională a Ungariei vis-a-vis de vaccinare/ testare : ...Curtea a reamintit faptul că nu se poate contesta că vaccinurile servesc la creșterea capacității de rezistență a corpului uman împotriva bolilor contagioase, respectiv servesc la prevenirea răspândirii bolilor contagioase. Curtea declară că negarea rezultatelor științifice cade în afara competenței sale, în concluzie le acceptă fără analiză. " La noi, unii judecători, trebuie sa analizeze ei ce ? și cum ? este cu vaccinul, și in baza nu știu cărui Tratat, Declarație... să suspende/anuleze acte normative ce au la baza adoptării rezultate stiintifice ! Asa o fi normal ?!

# sever date 20 November 2022 07:42 +10

În ziua în care Certificatul Verde a fost declarat Abuziv în România, G20 a cerut introducerea unui Pașaport de Vaccinare internațional

# elevu' bula date 22 November 2022 01:03 -104

acus' vine *u*e de la ue: https://expose-news.com/2022/11/18/g20-agenda-2030-global-vaccine-passports/

# Manu date 17 July 2023 07:01 0

Raspuns lui MCC (din data 19 November 2022 21:03) Nu exista nicio dovada ca virusii exista sau ca au fost izolati, adica purificati. Toata virusologia este o facatura, o religie, o dogma mincinoasa. Iar testele PCR sunt frauduloase pentru ca inventatorul lor a spus clar ca RT-PCR este un proces de multiplicare a unei secvente ARN pentru domeniul cercetarii, nu pentru vreun diagnostic. Am fost mintiti si prostiti cu toata povestea mincinoasa a pLandemiei. Catherine Austin Fitts: „Injecțiile nu au nimic de-a face cu Covid-19. Covid-19 este povestea de marketing pentru a te face să iei injecția.” La fel a spus și avocatul Reiner Fuelmich după ce a audiat toate persoanele din intreaga lume care au dat mărturie despre PLANdemie : „Pandemia a fost creată pentru "vaccin"”. https://www.drrobertyoung.com/post/there-is-no-evidence-of-the-existence-for-any-virus-isolated-by-anyone-anywhere-in-the-world-1

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva