4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SA VADA SI LICURICII MIZERIA DIN JUSTITIE – AMR, UNJR si APR cer ambasadelor sa participe la sedinta CSM in care se va supune dezbaterii cererea de aparare a independentei Justitiei dupa declaratiile capilor SRI: “Avem indoieli temeinice ca cererea va fi analizata cu suficienta seriozitate de catre membrii CSM... Manipularea actului de justitie de catre SRI reprezinta o vulnerabilitate atat pentru Romania, cat si pentru NATO” (Scrisoarea)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

12 iunie 2015 18:33
Vizualizari: 8816

Asociatiile profesionale ale magistratilor fac apel la ambasadele Statelor Membre UE, Ambasada Norvegiei, Ambasada Elvetiei, Ambasada Statelor Unite ale Americii si Ambasada Canadei sa participe la sedinta Plenului CSM in care se va dezbate cererea formulata de UNJR, AMR si APR de aparare a indendentei Justitiei fata de influenta serviciilor secrete din Romania asupra actului de Justitie. Intr-o scrisoare transmisa vineri, 12 iunie 2015, ambasadelor mai sus amintite, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, condusa de judecatoarea Natalia Roman, Asociatia Magistratilor din Romania, condusa de judecatoarea Gabriela Baltag, si Asociatia Procurorilor din Romania al carei presedinte este procurorul Constantin Sima solicita reprezentantilor sai sa asiste la sedinta de luni, 15 iunie 2015, de la sediul CSM, motivand ca au “indoieli temeinice” ca cererea asociatiilor profesionale va fi analizata cu seriozitate de reprezentatii CSM. AMR, UNJR si APR evidentiaza ca solicitarea inaintatata ambasadelor se fundamenteaza pe faptul ca “manipularea actului de Justitie e catre SRI reprezinta o vulnerabilitate” nu doar pentru Romania, ci si pentru Alianta Nord-Atlantica (NATO).


Demersul asociatiilor profesionale ale magistratilor a inceput in urma afirmatiilor extrem de grave facute de generalul SRI Dumitru Dumbrava, potrivit carora instantele reprezinta pentru Serviciul Roman de Informatii un camp tactic, iar institutia isi mentine interesul pentru fiecare cauza, urmarind finalitatea ei.

In scrisoarea transmisa ambasadelor, AMR, UNJR si APR arata ca independenta Justitiei a fost pusa in pericol si de afirmatiile actualului si fostul sef al SRI, Eduard Hellvig, respectiv George Maior - care au sustinut fie ca exista magistrati care au uitat ca servesc statul roman, fie ca Serviciul Roman de Informatii este creierul statului – astfel ca s-a solicitat Inspectiei Judiciare sa faca verificari in acest sens, existand suspiciunea ca increderea cetatenilor in actul de justitie ar putea fi stirbita.

Astfel, reprezentatii asociatiilor profesionale acuza ca de la momentul sesizarii si pana in prezent s-a incercat trecerea sub pres a acestui subiect, impiedicandu-se chiar accesul AMR, UNJR si APR la concluziile din Raportul Inspectiei Judiciare.

Iata ce solicita asociatiile profesionale ale magistratilor, UNJR, AMR si APR, ambasadelor intr-o scrisoare deschisa:

"Stimata doamna ambasador, stimate domnule ambasador,

Va adresam pe aceasta cale rugamintea de a trimite un reprezentant al ambasadei sa asiste luni, 15 iunie 2015, incepand cu orele 10, la sedinta plenului Consiliului Superior al Magistraturii, cand se va dezbate cererea asociatiilor profesionale ale magistratilor, sustinuta de peste 100 de judecatori in mod individual, de aparare a independentei justitiei in fata influentei serviciilor secrete romanesti. Facem apel la prezenta ambasadelor la aceasta sesiune a CSM deoarece avem indoieli temeinice ca cererea va fi analizata cu suficienta seriozitate de catre membrii CSM.

Reamintim faptul ca acest demers a fost iscat de afirmatiile generalului SRI Dumitru Dumbrava, care a spus intr-un interviu ca pentru SRI instantele reprezinta "camp tactic", unde se prezuma ca SRI desfasoara operatiuni specifice unui serviciu secret, si ca SRI "isi mentine interesul/atentia pana la solutionarea definitiva a fiecarei cauze".

Afirmatia generalului Dumbrava a fost intarita de actualul director SRI, Eduard Hellvig, care a spus ca SRI urmareste "sa nu existe persoane cum au fost in trecut, judecatori, procurori, care pe drum au uitat ca servesc statul roman si au avut alte preocupari decat a servi statul roman”, desi este stiut ca intr-o democratie judecatorii se supun numai legii, iar in fata unui judecator statul este egal cu cetateanul.

De asemenea, fostul director SRI George Maior a declarat ca SRI este "creierul statului", afirmatie deosebit de ingrijoratoare pentru oricine intelege separatia puterilor in stat si rolul unui serviciu secret intr-un stat democratic.

In baza acestor afirmatii, asociatiile profesionale ale magistratilor au solicitat CSM pe data de 18 mai 2015 sa apere independenta justitiei si a magistratilor fata de suspiciunea rezonabilă a implicarii Serviciului Roman de Informatii in actul de justitie dincolo de limitele legii, suspiciune ce induce cetatenilor indoieli temeinice cu privire la impartialitatea si, implicit, corectitudinea actului de justitie.

In sedinta din data de 26 mai 2015, la aproape o luna de la gravele afirmatii facute de generalul Dumbrava, CSM a dispus sesizarea Inspectiei Judiciare in vederea unui raport pentru verificarea aspectelor semnalate. Raportul a fost comunicat la cererea asociatiilor profesionale abia marti, 9 iunie 2015, in conditiile in care dezbaterea problemei a fost trecuta pe ordinea Plenului de a doua zi.

Am solicitat CSM sa ni se comunice datele transmise de SRI la cererea Inspectiei Judiciare, cerere ce a fost respinsa pe motiv ca ar contine date confidentiale. O astfel de atitudine a CSM este inacceptabila, in conditiile in care sesizarea noastra a pornit tocmai de la faptul ca declaratiile reprezentantilor acestui serviciu secret pun sub semnul intrebarii independenta justitiei.
Partea finala a raportului Inspectiei Judiciare, ce contine tocmai motivarea acestuia, contine un limbaj strain magistratilor si specific serviciilor de informatii.
In aceste conditii, este pe deplin legitima cererea noastra de a ni se transmite si datelor comunicate de SRI, pentru a verifica in ce masura opinia Inspectiei Judiciare exprimata in raport reprezinta intr-adevar opinia magistratilor inspectori semnatari sau este o preluarea a informatiilor transmise de Serviciul Roman de Informatii.

Mai mult, cererea asociatiilor de a se amana dezbaterea de catre plenul CSM a acestui raport al Inspectiei Judiciare, pentru a permite magistratilor sa depuna un punct de vedere vis a vis de acest raport si pentru a permite prezenta reprezentantilor asociatiilor in plen, a fost respinsa. Abia la solicitarea unui membru CSM dezbaterea a fost amanata.

In aceste conditii avem indoieli serioase ca cererea asociatiilor va fi dezbatuta in mod real de Consiliul Superior al Magistraturii.

Raporturile dintre justitie si serviciile secrete reprezinta unul din punctele cele mai sensibile si mai importante in economia statului de drept. Aceasta problematica depaseste nivelul unei chestiuni interne, fiind o chestiune importanta la nivel European. In acest sens reamintim recentul comunicat al Comisarului prentru Drepturile Omului

http://www.coe.int/en/web/commissioner/-/reinforcing-democratic-oversight-of-security-services-cannot-be-further-delayed?inheritRedirect=true&redirect=/en/web/commissioner/home

Gravitatea declaratiilor ce fac obiectul dezbaterilor mentionate a fost subliniata si de fostul procurer sef al DNA, domnul Daniel Morar, care, intr-un interviu recent, califica drept "de neacceptat si de neinteles" declaratiile potrivit carora SRI urmareste dosarele pana la solutionarea definitiva.

Nu in ultimul rand, manipularea actului de justitie de catre SRI reprezinta o vulnerabilitate atat pentru Romania, cat si pentru NATO.

Din aceste motive, va adresam rugamintea ca un reprezentant al Ambasadei sa asiste la sedinta plenului Consiliului Superior al Magistraturii, conform ordinii de zi cererea urmand a fi dezbatuta luni, 15 iunie 2015, incepand cu ora 10.

Cu stima,

Jud. Natalia Roman, presedinte UNJR

Jud. Gabriela Baltag, presedinte AMR

Proc. Constantin Sima, presedinte APR".

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 12 iunie 2015 18:42 +34

asta/i prima dovada palpabila SI IREFUTABILA CA AM DREPTATE!!!!!!!!!!NIMENI NU POATE AVEA INCREDERE IN (IN)JUSTITIA DIN ROMANIA.CONFORM ZICALELOR ROMANESTI. ,,hotului de hot ii este frica sau hotul striga hotii,,(curios daca trece cenzura)

# Ultimul Charlot date 12 iunie 2015 20:44 +24

O sa fie socata lumea cand o sa descopere ( daca s-ar descoperi ) cati magistrati sunt agenti sub acoperire. Smecheria a fost simpla: au dat cu subsemnatul ca nu sunt agenti cand in realitate erau, sau au devenit. Iar acum serviciile ii au la mana, daca-i desconspira, pica toti pe fals in declaratii ...si altele... Dar lupta merita. 

# remember date 12 iunie 2015 21:38 +15

Nu stiu unde sa-l incadrez pe Maior: la categoria "Gura prostului adevara graieste" sau "Sarlatanul se caieste".Cert este ca ce spune Maior este perfect adevarat.Sefii serviciilor sunt creierele descreierate ce ne conduc si ne manipuleaza de la lovitura de stat din decembrie "89.In intervalul de timp ce a trecut de la revolutie "Oculta negativa" formata in din angajatii,fostii angajati si aservitii serviciilor, au creeat retele de slugi docile in toate compartimentele sociale dar au vizat in mod special finantele si justitia, sectoare cheie in orice societate moderna.Scopul este evident:cine nu se supune ordinelor este o victima sigura.Teroarea este arma cheie pe care o stapanesc la perfectie si cu care au reusit sa intimideze cea mai mare parte a populatiei.Multi dintre noi suntem oameni normali,cu spirit de conservare innascut iar eroismul si sacrificiul pana la ati pune viata si libertatea la mezat, le apreciem doar in filme.Demersul magistratilor ma face sa fiu increzator in viitor

# mulder, agentul mulder date 12 iunie 2015 22:05 +18

Mor de curiozitate cati procurori de dna sunt inscrisi in APR si mai sunt si de acord cu semnatarii de mai su fiind sinceri (cu ei, sau cu demersul celor trei "sindicate")... Fac pariu ca răspunsul final e cel cunoscut de toată tara:zero! Zero si barat! :eek:

# unul din lumea cea mare date 13 iunie 2015 15:38 +4

ptr remember// ramii la zicala ,,Gura prostului adevara graieste,, ca nu gresesti!!!sincer remember nu iti impartasesc OPTIMISMUL ca ,,Demersul magistratilor ma face sa fiu increzator in viitor,, din cauza ca/s prea stricati........eram si eu optimist ca si tine daca vedeam mai demult semne ale magistratilor impotriva sistemului corupt.erau singurii care aveau puterea sa i se opuna imperiului raului(in afara de lamiita ciocea,costiniu si pvniceru nu am vazut atitudini publice,si ele au fost singularizate din grup si au fost puse la stilpul infamiei si persecutate - aici nu mai repet ce am spus de multa vreme despre persecutiile la care au fost supuse,stiu ca urmaresti ceea ce postez ,cum si eu urmaresc postarile tale)

# remember date 13 iunie 2015 21:24 +2

UNULE,spatiul nu mi-a permis sa fac precizarile de rigoare dar demersul in sine ramane un act de curaj.Sunt putini cei ce incearca sa iasa de sub cizma nazisto-securisto-coldista dar demersul lor poate trezi constiinte si nu doresc sa cred ca intreg corp judecatoresc este alcatuit numai din loaze securiste aservite. Eu, personal, am intalnit tineri judecatori cu mult curaj si verticalitate.Ei pot sa reprezinte speranta, sprijiniti de cei "curati" si cu experienta.Adie un vanticel de libertate si asta-i bine.Sigur, cu o floare nu se face primavara dar eu sunt un otimist iremediabil.Cred in poporul meu si-al tau si sunt sigur ca dispunem inca de creiere luminate ce vor gasi solutii. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

# mulder, agentul mulder date 12 iunie 2015 22:15 +11

Ce dovezi mai bune ca afirmatiile lui padurice sunt perfect reale? Urmariti toate procesele in care cadrele sri date afara din sri din motive puerile, nefondate,  au dat in judecata serviciul (cazurile colonelului Dedu, maiorului Florea, capitanului Radu Adrian etc) unde pe haza probelor furnizate de reclamanti (fostii ofiteri!) judecătorii (ofiteri sau agenti sri, merge si relații operative!!, chiar daca terkenul e desuet!) au dat decizii care sfideaza orice logica juridica, in realitate hotararile fiind REZULTATUL ACTIUNILOR DIN CAMPUL TACTIC!  Nu cred ca vreun reprezentant al vreunei ambasade va fi invitat in csm in urmatoarele secole.....

# obiectiva date 14 iunie 2015 08:09 +1

ELIBERATI-L PE CEZAR AVRAMUTA.......Prietenii lui de pe Facebook au postat pe wall-ul contului său de facebook mesaje prin care avertizează că Cezar Cătălin Avrămuță a dispărut șo că de două zile nimeni nu a putu da de el. Este avansată și o ipoteză cel puțin interesantă: ”Ieri, 12.06.2015 , CEZAR AVRAMUTA a fost imobilizat , incatusat de catre organele de politie si dus la Spitalul de Pshiatrie, OBREJA undeva in cartierul BERCENI, .Pina in prezent nimeni nu a reusit sa ia legatura cu acesta pentru a vedea starea lui , nu se cunoaste cat de adevarate sunt informatiile ca a fost batut cu bestialitate”, se spune în unul din mesaje.

# stoica date 12 iunie 2015 19:08 +22

Va rog sa transmiteti aceeasi invitatie si Presedintelui Romaniei, demersul d-voastra se integreaza perfect in noua STRATEGIE NATIONALA DE APARARE A TARII la Cap 1.3. Obiective naţionale de securitate, elaborata de sus numitul presedinte.  

# ockiu date 12 iunie 2015 22:28 +12

acu' sincer presedintele a avut sansa lui ... a fost primul solicitat sa faca treaba asta (chiar de 2 ori) ...  il cam pune`ntr`o lumina extrem de nasoala. cu alte cuvinte oamenii s-au lamurit ca el nu poate face nimic :D

# Giohanis date 13 iunie 2015 13:16 +3

De acum e o chestiune de timp pana cand va rosti: m-a invins sitemul!

# George date 12 iunie 2015 19:28 +19

Se cam scutura stelutele de pe umerii lui Coldea si ii ruginesc medaliile primite de la americani in momentul asta.

# Vio date 12 iunie 2015 19:48 +15

Cred ca o sa creasca vanzarile la hartie igienica, la ce vremuri se anunta pentru unii ...  :P 

# Ghost date 12 iunie 2015 19:51 +14

Domnilor Magistrați, nu vă mai plângeți ambasadelor pentru că nu ele au putere în actul de justiție . Puterea este în mâinile dumneavoastră atunci când judecați. Un Judecător trebuie să judece pe baza probelor și cu respectarea Legii. Cei care judecă în urma unor presiuni sau șantaje ale serviciilor, nu sunt judecători, sunt SLUGI CORUPTE !

# rupa vili date 12 iunie 2015 20:05 +17

Atentie voi care jurati cu mana pe bani ! Cand CEDO pedepseste Romania , de ce nu se atutosesizeaza nicio institutie din tara .Asa juramant ati depus ,de a va apara tara in care traiti ,cand primiti lovituri la ficat , nu mai aveti glas de a trage la raspundere pe TERORISTII ROMANI LEGITIMATI DE STAT vinovati de ABUZURI SI NELEGALITATI asupra cetatenilor saraci ,bolnavi ,dar cu mult curaj pentru DREPTATEA lor ! Am doua hotarari CEDO , am o decizie definitiva de Achitare data in anul 2014 dupa un an si doua luni de inchisoare Nevinovat . Tel. 0721758747 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=208336802522833&set=a.161234393899741.31083.100000395438812&type=3&theater Justitiarul de Hunedoara !

# Ce treaba au? date 12 iunie 2015 20:17 0

Poate asa sa se puna capat razboiului cu UNBR2004. Altfel este totul distrus....

# Bau Bau date 12 iunie 2015 23:24 +8

Onor SRI si altii sa nu uite ca servesc Statul Roman doar in masura in care respecta legislatia Statului Roman. Nu o respecta, nu sunt decat niste infractori ordinari in cel mai bun caz, si junta sau tradatori in cel mai rau caz. Statul Roman se manifesta prin legislatie si un judecator este obligat sa dea verdicte respectand normele si legislatia in vigoare, care, printre altele, garanteaza drepturi si libertati pentru toti cetatenii (vezi constitutia si tratatele internationale), inclusiv pentru cei acuzati: proces corect - verdictul se da in baza legii, pe baza probelor (prezentate inclusiv de avocati) si cu respectarea procedurilor. 

# adi date 13 iunie 2015 02:29 +3

Asta e o idee f buna ,caci se pare ca numai in prezenta musafirilor din afatra tarii  se mai respecta legea in tara asta.Eu as propune invitarea unor judecatori din afara tarii (bineinteles de specialitaea pe care cazuistica respectiva o cere functie de ce se judeca la momentul respectiv)la fiecare mare caz sau chiar acolo unde sint neclaritati.Asta ar costa statul Roman mai putin decit banii pe care trebuie sa-i dea pentru cazurile pierdute la CEDO. 

# Salvamar date 13 iunie 2015 07:06 +7

Dupa ani de zile de MCV, cica mecanism de cooperare si verificare, ia uite cu ce justitie ne-am ales. Laudatii din MCV sau ambasade, se dovedesc niste ABUZATORI ai justitiei, dovedint ca si laudatorii ne-au abuzat, impunandu-ne la varful justitiei si DNA persoane indoielnice, care au abuzat de puterea si falsul prestigiu pe care aceste mecanisme li l-a dat. Uite unde a ajuns justitia - in pragul colapsului.....si asta cu ajutorul unora care cica reformau justitia, dar de fapt au transformat-o in politie politica, avand un comportament ca in anii stalinismului pur sau mcchartismului extrem (ca perioada stalinismului in justitie a corespuns perfect cu mcchartismul american, care a distrus numeroase vieti). Cred ca noi le-am combinat - mcchartismul cu stalinismul...

# Justitiabil date 13 iunie 2015 09:38 +7

Sa inteleg ca daca sunt ochit de plutonierul Garcea de la SRI nu mai am nicio sansa? Inteleg daca sunt corupt si imoral dar daca sunt o /Rarinca/? Daca se vrea prin mine sa se puna presiune asupra prietenilor si familiei, lucru perfect ilegal si imoral, iar Instanta este de acord, fiind in viziunea gen Dumbrava un camp tactic? Ca sa stim cum sta treaba....

# cucu date 13 iunie 2015 10:13 +7

IDEEA DE A FI INVITATI REPREZENTANTII AMBASADELOR LA DEZBATEREA DIN CSM CU PRIVIRE LA INDEPENDENTA JUSTITIEI ESTE FOARTE BUNA,INTRUCAT CSM A DEVENIT UN INSTRUMENT POLITIC DE REPRESIUNE A CELOR CARE MISCA IN FRONT SI NU UN INSTRUMENT DE REGLARE A UNOR PROBLEME CE CE APAR IN ACEST DOMENIU,SA ANALIZEZE EVENTUALELE ABUZURI SAU DERAPAJE DE LA CODUL DEONTOLOGIC SI SA DEA SANCTIUNI CF.LEGII.

# cuca date 13 iunie 2015 12:17 +3

Sa manance seminte sau pop corn, putin bulversati de traducerea dicutiilor auzita in casti ? Habar n-am daca reprezentantii ambasadelor ar putea asista la o sedinta CSM,ca la spectacol, chiar daca ii roaga insusi prezidentul Iohannis sa asiste. In tot cazul, reprezentantii ambasadelor n-ar putea decat sa asiste muti la spectacol, fara sa comenteze ceva in disputa; doar sa-i lase pe cei pe care ii reprezinta sa concluzioneze pe urma, dupa ce reprezentatii ar realiza inclusiv o comparatie obiectiva(mot a mot) si o analiza semantica a discursurilor, intre ce s-a discutat efectiv si traducerea auzita in casti de catre reprezentanti. Limba romana e o comoara, plina de subtilitati.Exista inclusiv "suspiciunea rezonabila" ca "arbore cotit" sa fie tradus "copac indoit". Juristii si inginerii pricep cum se intampla inclusiv anomalii din astea, cauzate pur si simplu printr-o "traducere" defectuoasa,uneori determinand consecinte dezastruoase.

# unul din lumea cea mare date 13 iunie 2015 15:44 +1

ptr cucu// VAI DE ALA CARE NU/I IN STARE SA/SI FACA SINGUR ,,CURAT,,IN PROPRIA/I CASA .......SI CHEAMA JANITORII CA MARTORI( janitor=persoana la curatenie)

# NEDUMERIRE date 13 iunie 2015 11:36 +2

Cine sint astia la care fug inradacinatii care au acaparat justitia, aparatul legislativ, tara, un grup de tilhari care au praduit, asta avem. Ca sa cautam printre ei cine nu a fost partas la nemernicii, este greu. Se naste intrebarea daca exista vreunul care sa nu fi muscat cit de putin atit timp cit s-a inradacinat pupinkurismul. De aceea, ca si in politica se sustin reciproc dupa interese. Indiciile ca nici unul nu este breaz sint temeinice. Nu a intrat nimeni in cercul lor fara incuviintare. Este putred tot sistemul judiciar, de la A la Z. Macar noi sa fim impartiali si sa ne cerem numai drepturile.

# florin valentin nedelcu date 13 iunie 2015 13:50 +1

.....fiecare "pasare" pe limba ei piere......cine se intrece in a servii natiei romane? .... cand , de unde ...nici nu sti ....exista plantate ...fel de fel ...pe langa sclavia oferita de marile "corporatii " ...care de fapt dicteaza ....nimic nou sub soare ... .doar alta bucla .

# gelu date 13 iunie 2015 19:15 +2

Stima noastra si mandria/Coldea, Stanciu si Luluta incarcereaza Romania/ Cei ce la statuia lui Beria se inchina/Vor sa-i bage in inchisoare pe cei ce-i stau in cale/Maretului Frantz de Johanales/Sas mandru cu multe case-n batatura/Care este folosit pe post de Mascota nemteasca in Bucale/ Ca sa se arate lumii-ntregi cu bucurie/Ce mandra-i democratia noastra originala/ Cu iz de ordine precise de cazarma militara/SRI, Regina Mintii de politie politica/Ridicata la gradul de institutie democratica/Ca doar afara-i vopsit gradul /Iar inautru ne aresteaza cu voie buna procurorii/Cu gradele lor grele cusute direct pe piele/Asa ca Ura, ura inca odata pentru Coldea, Stanciu si Luluta/Ce incarcereaza cu mare veselie populatia/ Doar ultimul cetatean liber din acesta tara/Sa aiba grija sa stinga lumina le plecare/ Cand tara noastra va dispare de pe harta/ Si se va transforma intr-o mare inchisoare

# licuriciu date 13 iunie 2015 19:22 +2

Licuricii vad tot si interesul lor este sa lase nebunii sa se bata intre ei. Aici comunismul e ca in 89, diferenta este ca toti vorbesc si nu asculta nimeni. Securistii comunisti sunt peste tot. Justitia e plina de informatori. De ce credeti ca baroul  militienilor e tolerat? Se joaca sume mari si asta conteaza. Si bota daca e istet poate intra in joc ca bani s-ar gasi sa dam si noi acestui sistem mafiot.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva