13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Sarbatoarea rusinii – 20 de ani cu demonii anticoruptie

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

27 September 2022 17:59
Vizualizari: 9224

Mai mare sila sa vad defilarea de la Centrul Militar National, unde DNA si-a serbat marti, trei ceasuri rele, cu mare fast, 20 de ani de existenta!Intr-adevar, o mare realizare, dar una nu in beneficiul natiunii, ci una impotriva poporului roman, caruia acest parchet i-a distrus sistematic elitele din toate domeniile, prin dosare mai mult sau mai putin fabricate. O campanie anticoruptie diletanta la capatul careia Romania a ajuns dintr-un stat suveran, stapan pe resursele sale, o colonie a Vestului, mulsa continuu de tot ce are mai de pret. Cu lideri de fatada, care toti tremura ca nu cumva sa ajunga sa fie inculpati si terminati politic daca ar indrazni sa manifeste un dram de suveranitate in interes national.


Sarbatoarea a 20 de ani de existenta a DNA a prilejuit o defilare a nulitatilor care, pentru niste laude ieftine si tinichele prinse la rever de ambasade si enitati straine, au reusit performanta de a inlocui coruptia damboviteana, cu una cu mult mai uriasa: o coruptie cu beneficiari externi, care ne-a acaparat resursele si sumele bugetare anuale destinate achizitiilor publice de tot felul. O coruptie importata din Vest care, desi pretinde ca ne monitorizeaza economic si pe justitie ca sa ne ridicam chipurile la nivelul lor de democratie si stat de drept, in fapt a incurajat abuzurile incomensurabile ale procurorilor inrolati in statul paralel, precum si sifonarea banilor pe achizitii de care Romania nu avea nevoie, pe vanzarea pe nimic a tot ce era mai de pret. Totul sub obladuirea SRI, care cica a vegheat la securitatea nationala.


Nu ma sfiesc sa o spun, dar cred ca tarii si cetatenilor nostri le era mai bine inainte cu mica coruptie damboviteana, decat cu cea de azi, in care aproape nimic nu mai este romanesc si altii ne dicteaza cum sa ne dam resursele pe gratis si sa ne vindem pe nimic industriile, termocentralele, lemnul din paduri, gazele si petrolul, sa ne inchidem marile facilitati, ca sa importam totul din afara.


Nicio vorba la marea sarbatoare de cele peste 1000 de achitari, de cele cateva zeci de romani nevinovati care au murit in timpul anchetelor fabricate, printre care s-au numarat inclusiv magistrati si oameni de afaceri. Lumea Justitiei a publicat regulat articole cu inventarul acestor “succesuri”. DNA a fost bun, si mai este in continuare – caci vin alegerile – sa mai faca inca o data partie intereselor straine, astfel incat niciun politician autentic sa nu poata ajunge la guvernare, fara sa fie infascat din timp si compromis in presa de casa a acestui parchet, compusa indeosebi din asa-zisi jurnalisti care activeaza la publicatii-ONG-iste, adica pe “donatii” pompate din afara.


Am vazut invitati la parada de prost gust (politicieni si avocati) care in loc sa refuze sa-si alature imaginea unui parchet care a incalcat toate legile in tara asta, ba chiar spun eu aveau obligatia sa-l critice pentru activitatea reprobabila, s-au ingramadit sa aplaude si sa stranga mana unor procurori care numai anticoruptie nu fac, chiar daca asta declara.


Daca te uiti pe comunicatele DNA din ultima vreme, se vede ca nu mai exista nicio lupta anticoruptie. Incepand din perioada pandemiei, cand PNL a preluat guvernarea, s-a terminat cu marile dosare. Nimeni nu ancheteaza achizitiile dementiale din pandemie; pe vinovatii de zecile de mii mortii din pandemie lasati fara ajutor in afara spitalelor, desi au cotizat o viata intreaga la Sanatate; vaccinurile inutile cumparate cu sutele de milioane; cum s-a dat Mintia pe cateva zeci de milioane de euro, dupa ce statul a pompat pentru reabilitarea ei 160 milioane euro; pe cei care umfla azi facturile la energie fara nicio justificare... exemplele pot continua la nesfarsit.


Nu, toate acestea nu exista! Caci marile dosare de azi ale DNA sunt cu cate un mare chirurg care a luat mita 1000 euro, cu vreun politician care a angajat pe cineva fara concurs la o institutie publica si, in general, tot felul de anchete de tot rahatul care nu ar fi trebuit sa vizeze o institutie precum DNA. Pentru ca DNA a fost infiintat sa lupte cu marea coruptie!


Sarbatoarea celor 20 ani de existenta a DNA, evident, nu merita nicio atentie speciala. Acest parchet a lasat un dezastru in societate si daca ar fi facut ce a facut la noi in orice alta tara europeana era demult desfiintat! Indiferent cate realizari si-a arogat an de an la bilanturile triumfaliste de activitate (ma refer la inventarele cu ministri, parlamentari, oameni de afaceri, magistrati, politisti bagati dupa gratii) DNA nu poate sa stearga cu buretele gasca de “procurori-paraditori” care a lucrat abuziv pe protocoalele ilegale cu SRI.


Mizeria DNA nu poate fi ascunsa sub pres. Pierderile pentru Romania in asa-zisa lupta anticoruptie au fost incomensurabil mai mari decat beneficiile. Pentru ca, in opinia mea, DNA nu a facut niciodata anticoruptie de-adevaratelea. Ci doar o “justitie selectiva” in interesul celor din afara, caci asta a fost si este DNA – un instrument.


Azi, dupa 20 ani de anticoruptie, Romania nu este deloc mai putin corupta. Dimpotriva, totul este de vanzare pe nimic, iar tara este pe cale sa-si piarda si bruma de suveranitate si independenta economica pe care o mai are. Iar DNA, a carui procurori care au fabricat atatea dosare si nici macar unul, dar nici macar unu, nu a fost tras la raspundere, da semne ca va fi reactivat sa mai faca ceva epurare nationala in prag de viitoare alegeri.

Deh, inca mai este mult de furat in aceasta tara, in care lupii in robe au fost pusi paznici la mioare si inca mai este nevoie de ei.

Comentarii

# Gilu date 27 September 2022 20:00 +207

Dar nașu Petrov ? Dar furtul de voturi de la Sectorul 1 ? Dar potopul de achitări răsunătoare si banii poporului cheltuiti fara rost ? Plecați bre acasă, ca nu sunteti adevărați; sunteti " de paie " adicătelea, făcuți " pe puncte "...Chiar și- așa, vorba unui personaj ...

# dulapul pelticiunii , scutelnitei si pierzaniei nationale date 27 September 2022 20:24 +225

In ieuropa asta nu gasesti mai prosti ca romanii! Departamentum tradarii nationale care impreuna cu securitatea cea noua au implint pierzania natiei! Toti niste tradatori Luluta a fost cea mai vanduta ! Lasa ca a inceput revilutia de la italieni! Mica Uniune IEuropeana nu mai tine mult! O face praf Putin! Le vine si acestor tortionari randul! aista-i o opinie

# Gica contra sistemului date 27 September 2022 22:22 +239

Degeaba ne idignam. Adevăratul vinovat e "boborul" care a dormit ca boul pe coada și s-a uitat la "tilivizor" la spectacolul defilări catușelor regizat de Petrov cu director de producție Coldea iar în roluri principale Lulutza și ciracii ei de elita, Poratocala și Onea. Serviciile au pupat în dos CIA penetrata de globalisti ce au adus și ținut la butoane numai nulități și trădători. Și "boborul" și-a văzut și el de treburile lui mărunte, bucuros ca i se aruncau de hoti și lui câteva grăunte de ronțăit iar care nu apuca, fugea după un pumn de euro în sclavia europeana sau amerloca. Acum degeaba atâta fast. Criza e cât capra și "boborul" a rămas fără grauntele strecurate printre degete de hoți. Dar serviciile, cum rămâne cu jurământul pentru tara? care a ajun pe nasalie de atâta aparare de cei plătiți pentru asta. Cu cine începe curățenia de Crăciun? Aia adevărată, nu ca farsa din 89.

# Un urmas de comunist:ce se naste din pisica soareci mananca date 28 September 2022 11:42 +60

Problema e ca toti romanii sunt acum nascuti din comunisti. Cele 2-3 exceptii sunt exact exceptii. Comunismul, pe scurt, are filozofia sa furam impreuna cu totii ca sa putem sa impartim mai apoi tovaraseste. Spre deosebire de socialism, unde furau toti impreuna si imparteau frateste. Nu stiu cum e cu urmasii de capitalisti ca nu am trait capitalism. In colonii in schimb fura clica prepusa la "conducere" contra firimituri si beneficiaza doar stapanii.

# Lorenzo de Medici date 28 September 2022 11:58 +279

DNA, această creație distopică a unei societăți a absurdului, este un proiect eșuat al unui stat, la fel de eșuat, după unele păreri prezidențiale extrem de avizate. Edificator este, în acest sens, că, după ce a fost adus, cât de cât și niciodată în mod complet, în limite constituționale și legale, odată cu benefica reformă legislativă din anul 2018, și, deci, pus să muncească după reguli, s-a dovedit că nu valorează nici cat o ceapă degerată. Și, în acest context, mai are și tupeul să plângă după, cică, ”competențele” ce i-au fost luate, chipurile. În realitate, șleahta de incompetenți patentați și nulități în viață plânge că nu-și mai paote face de cap, așa cum o făcea pe ”vremurile bune”, pe protocoale ilegale și pe încălcarea tuturor drepturilor și garanțiilor procesuale ale celor paradiți. Așa că, le urez și eu, din suflet, LA NEMULȚI ANI !

# Botomei Vasile, mediator doctor in drept, 0744191717 date 28 September 2022 12:03 +111

La Comisia Juridica din Camera Deputatilor este o propunere legislativa nr. PLX 463/2022,in care sunt depuse amendamente de deputatul Rusu Daniel Gheorghe cu motivare pentru abrogarea art. 59(6)din legea 51/1995,prin care incepand cu 2011 a fost introdusa ca fapta penala:folosirea fara drept a denumitilor de:barou,Uniunea Nationala a Barourilor din Romania,UNBR,Uniunea Avocatilor,cabinet de avocat;Prin art.15 din CEDO se prevede ca statele membre nu au dreptul de derogare de la art.7,nici in caz de razboi.Art.7.1 prevede:Nu este fapta penala daca nu este prevazuta in dreptul national si international.Deoarece folosirea de denumiri din cuvintele de barou, avocat,UNBR,fac parte din dreptul fundamnetal le libertatea de exprimare prevazut in art.10(1)din CEDO,art.11(1)din CDFUE,art.30 din Constitutie,iar art.15 din CEDO, interzice derogarea,acum este momentul de a se dezincrimina infractiunea.Mai mult nu prevede regimul de executare al pedepsei din art.73(3),lit.h,din Constitutie.

# Goargăș date 28 September 2022 12:38 +158

DNA/PNA va rămâne în istorie (și) prin operațiunea/manevra perversă comisă în expertiza contabilă privind dispariția navelor lui Băsescu!

# Ticu Isari date 28 September 2022 16:48 +203

Când am fondat prima televiziune independenta din Europa de Est, 1990, SRI, a trimis in redacție, turnători de care habar nu aveam. In timp mi-am dat seama cine erau și ce făceau. Ii știu pe toți, pana la ultimul. Erau golani, curve și ticăloși de cea mai joasa speța, pe care i-am dat afara sau au plecat la alte televiziuni, apărute ulterior. Colonelul Petrea, pensionar SRI, mi-a confirmat ulterior prezenta acestor turnători, felicitându-ma pentru decizia luată. Sandra Pralong, președinta Fundației Soros, mai rea și mai urâta decât securiștii, colabora cu aceștia, pentru distrugerea mea, alături de PSD. Jigodia m-a făcut securist la DISCOP Varșovia. A trimis după mine la toate Întâlnirile internaționale, spioni, doar, doar ma va putea compromite. Mașinile conduse de mine erau sabotate in Service, in viteza zburau rotile, etc. Am scăpat cu viața, dar am luat decizia emigrării. Sunt canadian, grec, american și, din păcate, roman. Acum deschid o expoziție de grafica (am fost studentul pro

# maxtor date 28 September 2022 18:47 0

apropos: ce era inainte in imobilul din stirbei voda?

# Băran Gheorghe date 1 October 2022 11:24 +24

Ma intreb cum sunt admisi in barou , unicul barou, baroul castă, absolventi de drept sau practicieni in asistenta juridica ,care habar nu au despre drept, noile coduri, organizare judiciara, CCR, etica avocatiala.... .80 % intra in castă pe usa din dos. 20% invata de crapa sa poata accede ,la un sistem grila conspirat. E doar o opinie formata in timp.

# Băran Gheorghe date 1 October 2022 11:30 +116

Toti stim ca DNA a actionat la comanda. Dusmanul de clasa al DNA a fost pe fata si inca este dar mai discret, antreprenorul roman, investitorul si cel cu initiativa de bastina in crearea de plusvoare. Prietenul DNA a fost si ramane doar culegatorul si speculantul valorii si plusvalorii. Dusmanul de clasa indirect pentru DNA ramane poporul roman. Tintele au fost executate, paguba produsa a ramas undeva , pentru ca nu paguba a fost scopul ci doar individul , timorarea si distrugerea sa psihica. E doar o opinie, formata in timp.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva