24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Scamatoria INEC pentru instante: Experti pe voce si vorbire facuti la apelul bocancilor!

Scris de: | pdf | print

2 August 2010 13:15
Vizualizari: 13700

La varful Institutului National de Expertize Criminalistice se practica, mai nou, scamatoriile de genul ”uite specialistii, nu sunt specialistii”, timp in care instantele sunt luate de fraiere si ingurgiteaza un mare neadevar. Acela al existentei, in prezent, a unor experti pe voce-vorbire, foto si audio, in conditile in care cinci persoane desemnate sa faca un stagiu de pregatire la FBI, vor finaliza cursurile de pregatire abia la iarna.

In care INEC nu are experti

Documentele ajunse in posesia Lumeajustitiei.ro sunt graitoare in acest sens si dovedesc nonsalanta cu care INEC minte de ingheata Dambovita!

Primul document pe care vi-l prezentam reprezinta o adresa (nr. 181) trimisa de INEC, la data de 20.05.2010, catre Tribunalul Dolj - Sectia Penala, prin care judecatorii erau anuntati ca INEC nu mai poate efectua expertiza solicitata intrucat, incepand cu data de 03.05.2010, a incetat contractul de munca pe care il avea expertul Catalin Grigoras cu institutia. Mai mult, conducerea INEC mentiona: ” Avand in vedere ca noii angajati ai INEC, pentru efectuarea examinarilor de acest gen, isi vor incheia perioada de pregatire si atestare abia la sfarsitul anului in curs, pentru rezolvarea problemei dvs. va puteti adresa Institutului pentru Tehologii Avansate din structura SRI (...), la Institutul de Criminalistica din cadrul IGPR (...) sau la expertii tehnici judiciari in foto-video (...) (vezi facsimil 1)

In care INEC are experti

Culmea, la doar trei saptamani dupa trimiterea acestei instiintari catre Tribunalul Dolj, INEC transmite un alt mesaj total diferit, unei alte instante. Brusc, peste noapte, personalul care urma sa aiba atestarea pe expertize audio-video abia la finele lui 2010, era deja calificat ca expert, calificare aparuta din praful magic al institutului. Astfel, INEC a transmis Tribunalului Bucuresti – Sectia Penala, la data de 14.06.2010, adresa nr. 479 in care subliniaza: ”Referitor la dosarul dvs. nr. 34.635.03./3/2006, revenim la adresa noastra cu acelasi numar din 13.05.2010 si va informam ca in prezent, la INEC exista personal de specialitate criminalistica a vocii si vorbirii, respectiv expertiza fotografiilor si a imaginilor video, pe care il putem desemna expert criminalist oficial, in vederea efectuarii unor expertize criminalistice” (vezi facsimil 2)

In concluzie, Institutul National de Expertize Criminalistic zapaceste mintile judecatorilor, prin sustineri ca are specialisti marca Grigoras, care par sa fi fost crescuti cu nutreturi concentrate si sunt gata sa faca expertize audio-video oricand, la orice ora si in orice dosar.

Ministerul Justitiei nu a prevenit lipsa de experti

Ca sa fie limpede pentru toata lumea, experti autorizati precum Catalin Grigoras, care a demisionat anul acesta din INEC, din motive redate de Lumeajustitiei.ro, nu mai exista la ora actuala in INEC. Iar SRI nu poate sa faca expertiza propriilor inregistrari, intrucat aceasta contravine jurisprudentei CEDO. Este adevarat ca cinci angajati ai INEC umreaza in prezent cursuri de pregatire la FBI, dar pana acum nu le-au absolvit. In ce priveste expertul criminalist, asta inseamna cu totul altceva. Nu in audio-video. Indiferent ce ar spune X sau Y din Ministerul Justitiei. Evident, la Ministerul Justitiei se vrea ca aceasta oala sa fie acoperita, pentru a se indeplini temele reformei impuse de UE, dar si pentru ca tot mai multi inculpati contesta inregistrarile pe baza carora au fost trimisi in judecata, si fara experti (pe care acelasi MJ nu a vrut sa-i cultive) apare riscul tergiversarii proceselor. Atentionam ca daca se va pune baza pe aceste minciuni, expertizele realizate in diverse dosare de catre persoane fara atestare in domeniu, vor fi usor contestate de avocati si iarasi vom ingrosa gramada de dosare de la CEDO.

Comentarii

# truica zevedeanu Ali date 2 August 2010 16:03 0

Bravoooo....nota 10....A-ti publicat un mare adevar...continuati tot asa.... :D

# palade date 2 August 2010 19:14 0

SUBSCRIU. e adevarat! si astia chiar isi bat joc, dar mai ales de justitiabili, de amaratul de rand care sta prin tribunale si cauta dreptatea pe sub mesele de pe holurile de la tribunal.

# Radu Dragan date 3 August 2010 13:31 0

suntem una dintre singurele tari in care in domeniul expertizelor criminalistice statul prin inec/mj detine monopolul (lucru condamnat de cedo a se vedea Mirilashvili v. Russia, Bonisch v. Austria, Prepeliţă v. Moldova, Iordachii si altii v.Moldova)de asemenea contra expertiza desi este reglementata de c.pr.pen.nu poate fi realizata efectiv si eficient deoarece ar trebui sa fie efectuata tot de catre inec.este de notorietate faptul ca sri nu poate efectua interceptari si tot ei sa le si certifice (a se vedea D.R.Popescu v.Romania, cererea nr.2, Calmanovici v.Romania)totodata este bine cunoscuta practica ilegala a sri, sie, dna, dgipi, diicot de a efectua interceptari si inregistrari fara mandat/in faza actelor premergatoare, deci fara a putea fi cenzurati de catre un magistrat impartial(D.Patriciu v.SRI, Raducu v.Romania, Rotaru v.Romania, Dolenchi si David vs. DNA si Bolocan vs. DNA., avand in vedere si motivarile deciziilor Curţii Constituţionale nr. 962/2009, 1156/2009, 173/2010, 182/2010)
In contextul in care ultimele mari dosare (mai bine spus campanii mediatice)au la baza interceptarile audio-video ca probe primordiale (iar un lucru singular in jurisprudenta internationala), ce concluzii putem trage?Avem o justitie per ansamblu echitabila? Se doreste cu adevarat o reforma a justitiei? Se doreste independenta sistemului de justitie?

# eugenia date 20 August 2010 21:13 0

nu va bucurati. Cei care vor veni pregatiti, specialisti adevarati, vor fi subalternii actualilor "specialisti"
posturile sint OCUPATE. Asa ca, ma indoiesc de punerea in practica a adevarului.

# Tudor date 5 September 2010 19:39 +2

Ce va tot cacati atata pe voi? Romania NU E STAT DE DREPT ! Ro este un stat in care dreptatea este a celor care au bani si a celor de la putere, insasi presedintele tarii procedeaza asa. Legi neconstitutionala, hotarari jud nepuse in aplicare etc.
Si mai e ceva, de cand pana cand si unde in lume o inregistrare audio este proba ?
Tot il prezentati pe acest NIMENI cu acte care este un fiu de securist ordinar, el insusi securist care a fost prins cu ocaua mica si ca sa nu fie dat afara a cerut incetarea contractului de munca prin acordul partilor, nu a demisionat, a evitat o cercetare disciplinara si i s-a acordat clementza dar el, gunoiul, continua sa faca scandal

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva