22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCANDAL CU SOTUL CONSILIEREI LUI IOHANNIS – Cititi plangerea disciplinara a 16 medici de la Spitalul Floreasca pe numele dr. Sorin Constantin Paun, sotul consilierei prezidentiale Diana Loreta Paun, instalat sef de sectie la Spitalul Floreasca in locul profesorului Mircea Beuran, executat de DNA. Paun este acuzat ca si-a intepat 2 colegi cu bisturiul cu care operase o pacienta bolnava de hepatita C. Medicul a mai fost inlaturat de la sefia sectiei in 2016, tot la cererea colegilor (Document)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

9 March 2020 20:10
Vizualizari: 15121

O stire din lumea medicala a trecut neobservata luni, 9 martie 2020, ecranata de isteria generata de coronavirus: un sef de sectie de la unul dintre cele mai mari spitale din Bucuresti, a carui sotie lucreaza pe post de consiliera a presedintelui Klaus Iohannis, este acuzat de fapte grave chiar de catre propriii colegi – 16 la numar.Ne referim la medicul Sorin Constantin Paun (foto 1), pe care directorul Spitalului Floreasca, Ionut Negoi, l-a numit seful Sectiei a II-a Chirurgie in 8 ianuarie 2020, la numai doua zile de la demiterea din aceeasi functie a profesorului Mircea Beuran, care la scurt timp dupa aceea avea sa cada victima unui dosar fabricat de catre procurorul Marius Daniel Pata, de la Directia Nationala Anticoruptie. Sorin Paun este nimeni altul decat sotul doctoritei Diana Loreta Paun (foto 2), cea pe care presedintele Klaus Iohannis a numit-o consilier de stat in data de 1 iunie 2015, iar la 23 decembrie 2019 a avansat-o in functia de consilier prezidential.

Revenind la cazul doctorului Sorin Paun, trebuie sa spunem ca plangerea disciplinara inaintata luni, 9 martie 2020, de catre cei saisprezece medici de la Sectia Chirurgie II Floreasca – primari, specialisti si rezidenti – catre managerul Ionut Negoi se refera la un eveniment care s-ar fi petrecut vineri, 6 martie 2020. Mai precis, Sorin Paun este acuzat ca i-a insultat si chiar ca si-a intepat cu bisturiul doi colegi chiar in sala de operatie. Problema nu este violenta in sine, ci faptul ca instrumentul ar fi fost folosit pentru operarea unei paciente bolnave de hepatita C (boala transmisibila prin sange).

Inainte sa va prezentam principalele fragmente din plangerea disciplinara semnata de catre cei 16 medici, trebuie sa amintim ca Sorin Paun a mai intrat in centrul unui scandal in 2016, cand a pierdut chiar functia de manager interimar al intregului spital, ministrul Sanatatii de la acea vreme, Vlad Voiculescu, fiind convins de revolta a mai multi medici de la Floreasca, acestia invinuindu-l pe Paun ca lasase de izbeliste Unitatea de Primiri Urgente si chiar ca-si insultase colegii (gasiti detalii pe Puterea.ro, cu linkuri catre toate episoadele serialului).

De asemenea, precizam ca Lumea Justitiei – ca, de altfel, si alte publicatii – i-a solicitat un punct de vedere lui Sorin Paun, dar medicul nu a binevoit sa raspunda. In schimb, medicul Bogdan Oprita (purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca) a declarat pentru Libertatea:

Vineri, in jurul orei 15, a fost adus la cunostinta spitalului evenimentul respectiv, scris si verbal. Managerul a dispus imediat constituirea unei comisii de cercetare administrativa. Au fost sesizate medicul de medicina muncii, biroul de prevenire si combatere a infectiilor nosocomiale si serviciul de securitate in munca.

Tot vineri, au fost luate primele declaratii, astazi a continuat audierea persoanelor implicate, iar in momentul in care vom finaliza ancheta, vom comunica. Ancheta este in derulare”.


Redam cele mai importante pasaje din plangerea disciplinara (vezi facsimil):


Noi, medicii primari, medicii specialisti si rezidenti din eadrul Sectiei Chirurgie II, etajul 3 din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, formulam prezenta plangere ca urmare a abaterilor disciplinare, a abuzurilor si infractiunilor comise in mod repetat de doctorul Paun Sorin Constantin, care a fost numit din nou sef de sectie interimar la Sectia Chirurgie II (dupa ce a fost demis in 31 august 2016 din pozitia de manager interimar al Spitalului din cauza scandalurilor si conflictului deschis cu medicii UPU, apoi a fost numit sef de sectie interimar in octombrie 2016, pozitie din care si-a dat demisia in toamna anului 2017).

Solicitam:

- sanctionarea doctorului Paun Sorin Constantin;

- demiterea doctorului Paun Sorin Constantin din functia de sef de sectie interimar;

- mutarea doctorului Sorin Constantin de pe Sectia Chirurgie II.

Solicitam acest lucru ca urmare a atitudinii conflictuale permanente cu cadrele medicale de pe sectie, precum si cu medici din alte comparthnente ale spitalului si cu personalul auxiliar, pe care acesta o exercita din momentul renumirii ca sef de sectie interimar. Aceasta atitudine conflictuala a culminat in data de 6.03.2020 cu un incident deosebit de grav petrecut in sala de operatie nr. 8 de la etajul 3 chirurgie, cand, intraoperator, dr. Paun Sorin Constantin a manifestat o atitudine agresiva verbal (prin injurii ce nu pot fi redate), dar si prin gesturi de agresiune fizica la adresa echipei formate din Dr. Gaspar Bogdan, Dr. Manolescu Stefania, Dr. Lorena Brezeanu.

Incidentul din data de 06.03.2020 se incadreaza ca fiind fapta de natura penala, respectiv infractiunea de vatamare corporala grava, fapta prev. si ped. de art. 194 Cod penal.

Fata de motivele mai sus enuntate si de inscrisurile doveditoare pe care le anexam prezentei, va solicitam sa admileti plangerea sa dispuneti sanctionarea doctorului Paun Sorin Constantin, mutarea acestuia de pe Sectia Chirurgie II si luarea masurilor urgente ce se impun.

Pana la finalizarea anchetelor, medicii semnatari informeaza Directia Spitalului Clinic Urgenta Bucuresti ca refuza continuarea relatiilor de serviciu, inclusiv intrarea in sala de operatie in echipa cu dr. Paun Sorin Constantin. (...)

Astfel, in cadrul interventiei chirurgicale asupra pacientei Dumitru Ioana (86 ani, internata in data de 3.03.2020 cu diagnosticul Tumora colon stenozanta), dr. Paun Sorin Constantin a intepat in mod deliberat, intr-un acces de furie, pe dr. Manolescu Stefania si apoi pe dr. Gaspar Bogdan, martori la aceasta agresiune fiind medicii prezenti in sala de operatie (echipa anestezico-chirurgicala) si personalul auxiliar. In urma agresiunii fizice deliberate, dr. Manolescu Stefania a mai ramas in sala de operatie cateva minute, dupa care a fost data afara de catre dr. Paun Sorin Constantin. Aceasta a parasit sala de operatie si a mers la Directia Spitalului, unde a depus o reclamatie (...).

Aspectul deosebit de grav al incidentului deriva si din faptul ca la analizele recoltate la cererea Dr. Manolescu Stefania si Dr. Gaspar Bogdan, s-a constatat ca pacienta este infectata cu virus hepatitic C, afectiune deosebit de grava si cu mare potential de contagiozitate, care pune in pericol sanatatea membrilor echipei care au fost agresati fizic, cu ruperea manusii si plaga sangeranda la nivelul mainii in cazul dr. Manolescu Stefania, in contact direct cu sangele pacientei si cu traumatism prin contuzie la nivelul fetei dorsale a mainii stangi in cazul dr. Gaspar Bogdan (...).

Mentionam ca nu este primul incident cu violenta fizica si verbala intraoperatorie de acest fel:

- la directia spitalului se afla inca o reclamatie legata de agresiunea fizica asupra Dr. Tarnauceanu Razvan, medic rezident in specialitatea chirurgie cardio-vasculara;

- datorita acelorasi incidente, medicul rezident in specialitatea chirurgie generala Braga Vlad, aflat sub indrumarea Dr. Paun Sorin Constantin, a solicitat verbal sefului clincii in anul 2019, luna ianuarie, mutarea la alt indrumator de rezidentiat;

- dr. Bolocan Mihai, medic rezident in specialitatea chirurgie generala, a fost de asemenea agresat fizic si verbal.

Dr. Paun Sorin Constantin, Conferentiar la UMF 'Carol Davila', Departamentul de Chirurgie, a facut in numeroase randuri amenintari la adresa rezidentilor cu privire la prornovarea examenului de specialitate (martori si rezidenti amenintati: Dr. Braga Vlad, Dr. Bolocan Mihai, Dr. Manolescu Stefania).

Ca urmare a tuturor acestor abuzuri si comportamente neprofesionale, solicitam Directiei Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti sa anunte acest incident la departamentui de resort al Ministerului Sanatatii, la Colegiul Medicilor din Bucuresti, la UMF 'Carol Davila' Bucuresti, la Directia de Sanatate Publica Bucuresti si solicitam declansarea unor anchete ale institutiilor de profil, cu luarea masurilor in consecinta”.

 

Sursa foto Sorin Paun: Miscareaderezistenta.ro

Sursa foto Diana Paun: RFI.ro

Comentarii

# DODI date 9 March 2020 23:16 +18

Știm toți ce nulitate ne conduce țara deci este NORMAL ca subalternii săi să fie nu numai mai proști decât el și să-i copieze caracterul inuman. Nici membrii de familie ai acestora nu sunt mai breji. Dovadă lipsa de caracter al acestui PĂUN care se împăunează cu relațiile sale pe lângă ciolanis și la care a apelat pentru promovarea în funcție în detrimentul profesionistul Beuran. Că a fost implicat ciolanis este evident. Reacția promptă a DNA spune multe despre gradul de aservire al pupincuriștilor DNA în fața tembelului ciolanis.

# un mizantrop date 10 March 2020 02:22 +9

Ce mai cauta asta in sistemul medical?! In orice tara normala la cap, asta-si pierdea dreptul de practica de la primele semne de "nervozitate" din sala de operatie...la noi "trebuia sa" distruga un om, ca sa-i faca loc acestui huligan cu porniri criminale...nu vi se pare ca se aduna prea multa golanie in rigola de la Cotroceni?! Parca, mai an, un alt consilier prezidential "forta" eliberarea unui loc la CCR, prin santaj si intimidare la un judecator constitutional...ati vazut vreo autosesizare a DNA, sau consilierul santajist, dupa ce si-a asumat si a plecat din functie, a fost rasplatit cu locul poftit de insusi vataful din deal, confirmand, astfel, ca el fusese la baza infractiunii...DNA se plange ca n-are "material" de la securristi si de-aia o da de gard...cine-i opreste (in afara de Iohanis) sa se autosesizeze din presa (asa cum o fac cu pesedistii), ori sa dea curs plangerilor penale la adresa actualilor cocotati in copacul puterii?! Macar de ochii lumii...

# pacient date 10 March 2020 06:45 +9

Omul este bolnav. Mai era prin Slatina unul la cardiologie care alerga cu pistolul dupa colegi. Colegiul medicilor ce face? Lasam la o parte ca ciolanis numai cu de-alde dastia se inconjoara, vorba aia "cum e turcul si pistolul". Dar sa "faci"un meserias ca Beuran ca sa aduci un jeg, este prea mult, mai ales in sanatate! Dar astia sunt slugile lui ciolanis si orban! Vai de capul nostru, in ce tara traim!

# imun/teanu date 10 March 2020 11:53 -5

Vedeti ce efect nociv poate avea chiar si de dupa gratiile de acasa doctorul Beuran? De ce - cand demonstrat poate orice - dl. Iohanis nu-l "extirpa" de tot?! ("definitivo"!, adica), sau, mai placuta - si la rarunchi - metoda "pas cu pas", prin si "picatura chinezeasca"?!, si de orgasm? Si, cum "omnia mea mecum porto", la fel si doFtorii "mei".

# Iulia date 10 March 2020 13:39 +2

ai mintea odihnita....! esti postaci? sau zvonaci? eu iti doresc sa ajungi pe mana acestui D.r ( poate asa inveti sa nu mai arunci cu noroi daca nu stii si doar comentezi...)

# Un om date 10 March 2020 14:18 +2

Ce, nu este bine? Lasă asa, poate se vor lecui ce care votează tâmpiți. Profesorul Beuran, medic ilustru din tata în fiu, a ajuns sa fie umilit și desființat de un cretin , de un nimeni în drum care nu știe ce l_a lovit de a ajuns intr_un asemenea scaun și dispune fel de fel de numiri în diferite funcții ale unor mediocrii sau poate mai rău. Acestor jigodii care i_au făcut profesorului Beuran atâta rău, în frunte cu tarfa vândută pnl_ului care a depus mărturie mincinoasă la neispravitii de la dna le doresc sa ajungă la minunatele mâini ale profesorului Beuran. Asa o Românie normala nu am mai văzut. Poate asa trebuie sa arata în viziunea unor creștini vânduți te miri cui.

# mitica date 10 March 2020 15:22 +5

Dr. Sorin Constantin Paun trebuie de urgenta numit la Cotroceni sa-l ingrijeasca pe palton voda iar apoi sa-i ingrijeasca pe cei de la PNL!

# Rodica date 10 March 2020 21:11 +5

Sunt pacienta Dr. Păun Sorin de peste 20 de ani. Având probleme de sanatate serioase am fost internată și operată în acest spital, de mai multe ori. Dr. Păun Sorin este un medic excepțional, nu un șpăgar. Un om corect care vrea să facă treabă cu adevărat. Tot ce se scrie acum este o ,,făcătură,,. Dr. Păun este un medic cu pregătire și în domeniul criminologie (drept). Sunt rezidenți acolo care în loc să își facă treaba cu dăruire, dacă îi întrebi ceva, se simt deranjați și îți răspund ca și cum sunt cel puțin miniștrii. Îl cunosc de asemenea si pe dr. Gaspar Bogdan, de zeci de ani, care din păcate nu se ridică, din punct de vedere profesional, la nivelul dr. Păun. Știu ce spun. Dr. Sorin Păun este un medic și un om excepțional, apropiat de oameni. Cine nu il cunoaște personal vorbește să se afle în treabă.

# Rodica date 11 March 2020 00:08 +6

Dr. Sorin Păun este un medic extraordinar care își face treaba cu adevărat, este apropiat de pacienți și nu acceptă șpagă. Este un martor incomod pentru mulți șpăgari din acest spital, care profesional nu se ridică la nivelul dr Păun Sorin, de aceea au încercat mereu să-l înlăture. Este un medic deosebit cu pregătire în criminalistică, în drept. Prin comparație este prea bun față de acești oameni (medici) care îl denigrează, pentru că nu sunt în stare de mai mult. Profesional nu sunt în stare să îl depășească. Il cunosc personal de peste 20 de ani, ca și pacientă. Postaci si ce-i care aruncă cu vorbe, habar nu au cine este acest medic, care salvează vieți fără să accepte șpagă.

# ihaaa date 11 March 2020 06:23 -2

Domnu doctor care inteapa cu bisturiul trebuie ca sufera de ochi, altfel cum s-ar fi putut insura cu asa ceva???

# Alexandru date 12 March 2020 06:54 +7

Si eu am fost operat de D-l Doctor Sorin Paun si sunt total de acord cu D-na Rodica. Am stat o luna internat postoperator si cunosc bine realitatea din spital. D-l Doctor Paun Sorin era o exceptie : serios,dedicat pacientului,deosebit de exigent cu cei din jur in ceea ce priveste competenta si singurul NESPAGAR. Cind esti o exceptie si vrei sa impui si altora exigentele tale,asa se intimpla. Golanii fiind mai multi se unesc si vor sa te indeparteze ( in toate domeniile de activitate ). Toata acesta intimplare este o FACATURA a celor pe care D-l Doctor Paun ii deranjeaza cu profesionalismul si seriozitatea lui. Sper ca nu vor avea succes acesti asa zisi medici.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva